Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xilvi

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkakeresés & egyéb WorkDay 2021.04.29 14:03:01
Teljesen kivagyok most már. Több olyan hirdetésre is jelentkeztem, ami ezen a Workday nevű förmedvényen keresztül próbálta megoldani a felvételt, feltételezem azért, hogy megkönnyítsék a saját dolgukat. Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy megkönnyítették*, de lelkük rajta, én meg hiába…..
Eddig is sokat nézegettem álláskereséssel, karrierrel kapcsolatos oldalakat, információkat, és ma is a kezembe akadt egy. Lelkesen el is olvastam, de nagyjából ugyanazok szerepeltek benne, amiket eddig is hallottam, és sajnos nekem nem igazán hasznos. Egyrészt ugye itt van, hogy írd le, milyen…..
Jelentkeztem egy ügyfélszolgálati munkára, ahonnan hamarosan vissza is hívtak, kérdeztek pár dolgot és megegyeztünk még egy telefonos időpontban egy HR-essel, így kivételesen volt lehetőségem felkészülni a dologra, ráadásul ez a kedves csaj küldött még kérdéseket is, amik felmerülhetnek, úgyhogy…..
A múltkor írtam róla, hogy mennyire idegesít, hogy minden céghez egyesével regisztrálhatok. Azóta ezt nagyjából elfogadtam, mármint nem olyan értelemben, hogy "igazatok van", hanem inkább "idióta, értelmetlen baromság, de sajnos muszáj, különben az életben nem szerzek munkát" módon. Szóval már épp…..
Tegnap voltam egy interjún, és meg kell mondanom, ez volt eddig a legfurább, bár egy részem érteni véli, hogy miért. Egyrészt nem kérdeztek rólam semmit, bár az önéletrajzom és az üzenetem ott volt kinyomtatva, ami azért kedves. Két dolgot kérdeztek összesen, az egyik a fizetési igényem, amit nem…..
Munkakeresés & egyéb World 2021.02.10 12:01:49
Álláshirdetésben: Excel, World formátumú riportok készítése Jó, tudom, elgépelés, mittudomén, de akkor is. Ugyanebben a hirdetésben lehetőleg informatikai BSc-t írnak elő, de semmi olyan nincs benne, ami ezt indokolná. Ezzel párhuzamosan találtam egy olyat is, ami kissé megdobogtatta a szívem,…..
Munkakeresés & egyéb Interjú 2021.02.07 12:01:00
Felhívtak egy munkaközvetítőtől, ahová jelentkeztem. Sima irodai munka volt, semmi képzettség, semmi extra. Rákérdeztek a fizetési igényemre, azt nagyjából belőttem, kiderült, hogy kevesebb, de mondtam, hogy oké, végülis beleférhet, ha olyan a munka. Mondjuk jobban örültem volna, ha nem holnap van…..
xilvi 2021.02.09 12:56:20
@Playman123: hát, nem igazán sikerült a brutális őszinteség, valahogy mélyebbről jött a szépítés, még így is, hogy nem érdekelt a munka.
Munkakeresés & egyéb Elutasítás 2021.02.03 14:43:16
Amikor arra panaszkodom, hogy elutasítottak valahonnan, általában egyből azzal jön mindenki: örüljek, hogy egyáltalán válaszoltak. Én nem örülök, mert szerintem ennek alapnak kellene lennie, főleg, hogy ezek az üzenetek is csak automatán generálódnak, egyetlen gombot kell csak megnyomni. Szerintem…..
Az utóbbi időben elég nagyra nőttek a szállítási díjak kb. mindenhol, a Netpincér meg amolyan monopolhelyzetbe került, és megcsinálta a Netpincér GO-t. Kíváncsi vagyok, vajon van-e a kettőnek köze egymáshoz. Most láttam egy újabb ételrendelős oldal hirdetését, úgyhogy nagy lelkesen rögtön…..
Ma azzal szenvedtem, hogy csináljak egy PDF önéletrajzot is, meg ezzel együtt ugye Word formátumban is, mert a legutóbb voltam olyan szerencsétlen, hogy ez utóbbit nem mentettem el, így amikor módosítani kellett volna, nem tudtam. Eddig ugye úgy jelentkeztem, hogy létrehoztam egy weboldalt és oda…..
Újabb hétfő, újabb nyomás, hogy végre találjak valamit. Lassan két hónapja keresek és nem találok munkát, ami nemcsak az anyagi helyzetem miatt zavar, hanem azért is, mert tényleg szeretnék már valamit csinálni. Valami hasznosat. Bár ez az előző munkahelyemről például nem volt elmondható, és úgy…..