Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mándi Stefi

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai Parsifal mutatta meg igazán, milyen jó dolog az, ha egy-egy szerepet több művész előadásában is meghallgathatunk.Egész más rétegeit mutatta az operának Waltraud Meier mint a szintén kiváló Németh Judit. Németh Juditnál azt éreztem, hogy neki a megváltás a végső célja,…..
Evelyn Herlitzius katartikus Izoldája értette meg velem, hogyan és miért játszmázta magát halálba ez a jobb sorsra érdemes szerelmespár.Herlitzius egy igazi szinpadi ragadozó, ahol ő jelen van, ott semmi másra nem lehet figyelni. Márpedig jelen van, így aztán minden, ami a szinpadon…..
Nagyon vártam a június 9-i bemutatót és az azt követő két előadást.A vegyes fogadtatású (értsd, nekem tetszett, egyébként megbukott) Katharina Wagner rendezte előadások óta nem hallottam élő Lohengrint. Konzervjeim persze vannak, de az élő zenét az soha nem tudja pótolni.…..
Szent Jakab havának ezen a szép kora reggelén dobpergés és kürtszó hívta egybe a falu lakosait. Császári kancellista érkezett, aki, miután szépen bodorodó vendéghaját megigazította, tudtára adta mindeneknek, hogy a rekvirált állatokat jófajta császári aranyért és ezüstért…..
Mándi Stefi 2011.03.28 00:47:19
@Gabba: köszi szépen!
Nálam a saturn marad, nincs tévém, laptopról nézem, amit megkívánok. A Tenkes kapitányát most nagyon megkívántam :-)
Mándi Stefi 2011.03.29 00:33:32
@Gabba: :-) az is.
Meg az az igéző tekintet ott az örmény sapka és az álszakáll között...
A harmadik szerelmem volt (az első Winettou, a második meg Baradlay Richárd)
egyébként is, szeretem a régi, lassú vágású filmeket.
opera-világ Függöny 2011.03.20 13:55:00
 Macbeth - főpróba után, premier előtt Verdi Macbethjének ünnepélyes bemutatójával adjuk meg a kegyelemdöfést az operajátszásnak a Magyar Állami Operaházban. Jegyezzük fel az időpontot pirossal: 2011. március 22., mert egy új korszak kezdődik.  Ráadásul a…..
Főpróbát láttam az Operában. Méghozzá olyan főpróbát, amire évek óta vágyom, Verdi Macbethjét. Évekkel ezelőtt csak egyszer volt szerencsém  az akkori Macbethez, túlzott emlékeket nem hagyott bennem, de DVD-m van belőle néhány, és már nagyon, nagyon-nagyon…..
opera-világ Erkel Last Minute 2010.11.23 17:29:00
Bánk bán - ősváltozat 2010. november 6. Magyar Állami Operaház  Kissé zaklatottra sikerült a Magyar Állami Operaház (a továbbiakban: MÁO) megemlékezése alapítójának 200. születésnapjáról. Tavasszal még majdnem minden nagyon szépnek és jónak látszott; márciusban…..