Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judy7

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
Bömbölő szirénákkal nyit a főcím, egy erdei autósüldözésbe csöppenünk. A menekülő tagok egy szőke csaj a kis csoki lányával, az apuka aki vezet, illetve csak vezetett,mert a következő pillanatban (szerintem teljesen ok nélkül) driftel is egyet a fák közé. Az autónak így búcsút is mondhatnak, papa…..
  Azannya! Az Erste aztán tudja, mi kell ahhoz, hogy az ügyfelek kiváltságosnak érezzék magukat! Lényegretörő és - szándékán kívül, de - nagyon hasznos tippek-trükkök poszt a bank Privilégium L számlájáról. Kedves Homár! Nyitottam 2017.05.16-án egy Erste Prviligéium L számlát, mely teljesen…..
judy7 2017.06.20 14:25:11
ó,az az áldott Erste.... órákat lehetne róla mesélni..

Két éve személyi kölcsönt kell felvennie a naív ügyfélnek. Mivel a számlája az Ersténél van, és nem akarja átvinni máshova, ezért bemegy a legközelebbi bankfiókba. Kiskisasszony örömmel közli, hogy nagy mázlija van: mivel a munkabére az erstés számlájára megy, kaphat ám kamatkedvezményt is. Nagy öröm és boldogság, papírok kitöltése, aláírása. Aztán 2 nap múlva bankos kisasszony telefonál, hogy naív ügyfél ugyan ugorjon már be, valamit elfelejtett aláíratni.
Aláíráspótlás hipphopp megtörténik, hölgyike mintegy mellékesen odaveti, sajnos a kamatkedvezményt el lehet felejteni, mivel naív ügyfél számlájára egy magyar nagyvállalattól havonta érkező összeg nem minősül munkabérnek. Naív ügyfél visszakérdez, hogy ugyanmár mi más is lehetne? Nyilván nem életszerű, hogy nagyvállalatok örökbe fogadnak naív ügyfeleket és jó atyaként havi zsebpénzt folyósítanak számukra.. De nem és nem: a pénz bár munkabérnek tűnik, mégsem az, mert az utalási megjegyzésben nem áll ott fehéren-feketén a munkabér szócska. És a felajánlott munkaszerződés bemutatása sem hidalná át a problémát, mert csak.
Naív ügyfél nem boldog, de se ideje, se idege... csak pár százalék, áááhhhh...

Naív ügyfél következő év legelején ismét felkeresi a bankfiókját, élne a díjmentes előtörlesztés lehetőségével.. Szimpatikus ügyintéző kedves, készséges, 3 hét alatt jóváíródik az összeg, törlesztő részlet úgy csökken majd, hogy naív ügyfél szeme nem is tudja majd követni, ígéri. Két hónap múlva naív ügyfél elkezd szentségelni meg telefonálgatni a magasságos bank magasságos ügyfélszolgálatához: árulja már el valaki, mikor szándékoznak megcsinálni a 6 jegyű szám beír/enter lenyom bonyolult műveletét a magasságos bank fantasztikus rendszerében. Igazából nem is azonnali elintézést szeretne, csak információt, amit nem kap meg, az elért ügyintézők főleg vállat vonogatnak. De azért a telefonok nem hiábavalók, még egy-két hét és megtörténik a csoda: jóváíródik az előtörlesztett összeg.
A történetnek még nincs vége, naív ügyfél még sok szépre számít szórakoztató bankjától.
A britek népszavazásával eldőlt, hogy maximum két éven belül már csak 27 tagja lesz az Európai Uniónak. A Brexit komoly érvágás az integrációnak, és jelentős felfordulásokat hozhat a következő években, arról nem is beszélve, hogy a britek kilépésével rövid távon az Unió…..
Most a húszas évjárat van terítéken, a celebvonalat pedig a pinás-pöcsös reality, az Ádám keresi Évát első párja viszi, Petra,a 23 éves pultos, és Josis nevű párja, aki a gyanús név ellenére sem nő, hanem ipari alpinista faszi. Az ő esküvőjük amerikai beütést kap, azaz motorcsónakon lesz az…..
"Bejelentett munkaviszony"- ma már ezt is meg kell említeni az álláshírdetésben. Általánosan elfogadott felfogás, miszerint az életben már az első munkahelyünktől kezdve (akár 15 évesen) biztonsági játékot kell játszani, kockáztatni nem szabad (mert belebukhatunk) és álmodozni…..
judy7 2015.07.21 16:21:18
A fix béres állások hátránya a teljes kiszolgáltatottság. Az állam teljesen magunkra hagyott minket, visszaszorították az érdekvédelmi szervezeteket, egy munkaadó kb. azt csinál az alkalmazottjával, amit szeretne. Normális helyeken ez nincs így. (Kérdés: vajon mi mért tűrjük el?)
Amúgy a cikkíró kicsit rózsásabban látja a magyar vállalkozási valóságot, mint amilyen.
A vállalkozókat is annyi féle jogcímen veszi le az állam pénzzel, hogy egy sima MLM állásból gyerek legyen a talpán, aki akár egy mozijegyrevalót is összegürcöl. Arról nem is beszélve, hogy az itt szerzett tapasztalat legkevésbé sem jellemformáló. Ezekben az állásokban a gátlástalan, a gerinctelen a sikeres. A gyerekemet én is inkább a mekibe küldeném dolgozni, mint egy MLM céghez, mert embert szeretnék nevelni belőle, nem egy törtető lúzert.
Volt "szerencsém" pár hónapot vállalkozóként dolgozni egy biztosítótársaságnál. Utána szinte szűkölve a boldogságtól fogadtam el a jelenlegi, fix béres állásomat, mert ugyan én egy fillért se kerestem viszont az össz kifizetett ilyen-olyan adó/kamarai díj/többtízezer forintos telefonszámlák/szórólapgyártás/könyvelő stb. díjak után, bőven bukóban szálltam ki a történetből - ehhez képest a nem túl sok fix bér nem is olyan rossz.
De ez csak az egyik ok ami miatt nem értek egyet a cikkíróval: aki ügyfélként bedől egy simanyelvű ügynök hallelujázó dumájának, el se tudja képzelni milyen dilettantizmus megy egy ilyen cégnél a színfalak mögött... Magukat trénernek tartó, frázispuffogtató IQ huszárok, a maximum közepes érettségivel rendelkező "igazgatónő", az ilyen olyan kényszerből ott dolgozó "ügynökök", a káosz.. Rokonokat, ismerősöket, jobb sorsra méltó idegeneket próbálni rávenni olyan befektetésekre, amiben az ember napról napra kevésbé hisz...
Soha, a büdös életben többet ilyesmire nem adom a fejem, még az éhhalál küszöbén sem.
  Gólem a Számkivetett 2-t játssza a tengerparton, ahol láthatóan jobban érzi magát, mint a fák között, de ez közel sem azt jelenti, hogy beszélni vagy hangsúlyozni megtanult volna. Ma lecsap a Fekete Angyal, egy bula hazamegy. Ez meg egy rövid hogyvolt lesz, majd egyszer elmondom,…..
judy7 2015.03.25 18:06:51
@VVKnapné: Uggyan dehogy. Az a különbség közte, meg az út szélén posztoló kolléganői között, hogy őt nem a gyiviből "mentette" kis egy strici, hanem modellválogatókról. Így ő nem egy svájci koszos utcasarokra került vagy egy kirakatba, hanem "modellként" üzletemberek luxus partyjaira meg dubajba vagy hova. Tudatos döntés csak annyi volt benne, hogy milyen színű műkörmöt csináltasson, meg hoyg mekkora csöcsöket hegesztessen magára, ettől még simán 12 éves agyi szinten van.
judy7 2015.03.25 18:07:54
@judy7: Azért érdekelne annak a műintézménynek a neve, ahol ilyen színvonalra érettségit osztogatnak.
Mindjárt elmondom, de előljáróban az alapok: Az új autópályadíjrendszer alapjai Az új autópályadíjrendszer két pillérből áll: Mostantól minden szakasz fizetős (kivéve az M0 azon szakaszait, ahol ezt az EU támogatási szerződések kizárják, illetve a Megyeri híd, mert... izé, mert csak.). Ez a…..
Olyan mélységeket birizgál ez a műsor, mint még talán soha, és egy motívum annyira hangsúlyos most, hogy érdemes volt rá ezt az egész másfél órát felhúzni. Mondjuk ki, Éva rémuralmáról van szó, és annak sokszínű mögöttes tartalomrétegeiről, amiket Bárdos elegánsan,…..
A "Magyarország jobban teljesít" szlogen jegyében a kormány már régóta folyamatosan ünnepli a rekord foglalkoztatottságot. Csakhogy, ahogy arra többször rámutattunk, a foglalkoztatottság statisztikai javulásában jelentős szerepe volt a közmunka felfuttatásának és annak, hogy…..
judy7 2014.10.27 15:58:55
@maxval birca hozzászóló: Tévedés, a közmunka nem segít semmi sem a cigányoknak, sem a nemcigányoknak. Nem egy értelmes, folyamatos, tisztességesen megfizetett munka, amire lehet építkezni, ami perspektívát kínál. A segély egy még degradálóbb, még megalázóbb módja. Az érintetteket minden eddiginél jobban kiszolgáltatja helyi kiskirályoknak (lásd. Érpatak)
Isten adja, hogy a fidesz összes prominense családostul részesüljön egyszer ebből a fantasztikus áldásból!
judy7 2014.10.27 16:00:21
@maxval birca hozzászóló: A megoldás (de legalábbis a megoldás kezdete) az, ha emberként kezelik őket, nem pedig állatokként és így is beszélnek róluk.
Elképesztő és felháborító ítélet született a Rezesova perben! Az állítólag független magyar bíróság példátlan, embertelen, szokatlan és az emberek igazságérzetével egyező ítéletet hozott. Mi lesz így a liberális jogállammal?Ez a Rezesova, mindenki számára…..
judy7 2014.09.14 08:55:10
@nu pagagyí: Ez a büntetés elviekben lehetőséget adna a hölgy gyerekeinek, hogy az elcseszett anyjuk által biztosított nagyjából nulla nevelés helyett valami létezőben részesüljenek. Elviekben ugye, mert nyilván azok a nagyszülők fogják őket nevelni, akik az anyjukból is ilyen felelősségteljes állampolgárt faragtak.
Rezesova pedig lehetőséget kapott rá, hogy kissé átgondolja az eddigi életét. Szerintem direkt jót tesz vele egy kis távolság az eddigi királylánykodással szemben. Ha van esze, tanul belőle. Ha nem.. hát az meg az ő baja.
A táblázat kicsit régebbi már,  sajnos újabbat nem találtam, de mielőtt bárki üdvrivalgásban törne ki, a jelenlegi helyzet a táblázatban szereplő számoknál már rosszabb képet mutat!   Jó régen írtam már a blogomba, rájöttem, hogy sokszor könnyebben ráveszi magát bárki…..
judy7 2014.07.24 11:08:21
@Attila 1981:
Attila, gondolom te most a te tisztes öregkorodra gondolsz, nem?

A most kínált nyugdíjbiztosítási termék a korábbi megtakarítási célú termék kb. változatlan átnevezése, azzal meg tudjuk mekkora bukták voltak a közelmúltban.

De ugye ki tudja mi lesz 10-20 év múlva, egyszeri biztosítási üzletkötő nem gondol ilyen hosszú időre, csak az aktuális havi jutaléka érdekli..
Tegnap megtörtént az idei év első nagy sztárigazolása, és most nem a Gera Zoltán visszatér a Fradiba című történetre gondolok, hanem arra, hogy Ördög Nóra, az RTL Klub egyik arca pár kerülettel arrébb tette át a székhelyét, és mától a TV2-t erősíti. Kicsit megborult a…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
judy7 2014.04.10 17:21:49
@kheiron: Igazad van, csak egyetlen szempontra reagáltam, mivel ez volt a vita fő vonulata és megdicsőült riportalanyunk egyik fő érve.
Egyéb szempontok a teljesség igénye nélkül:
1) esztétikai: a tervezett emlékmű bűnronda. Elavult témaválasztás, vonalvezetés, 5 perc alatt összedobott, silány munka.
2) anyagi: mi a f**sznak van rá szükségünk? Halló, kilóg a se**ünk a gatyából...!
3) ez a ronda, drága szobor ráadásul hazug is, egy olyan fontos felelősséget próbál rózsaszín vattacukorba csomagolni, amit ha belegebedünk is, nekünk magyaroknak egyszer fel kell vállalnunk.
4) az ország első embere bizonyíthatóan hazudik és egy jövendőbeli képviselő szerint ez nem fontos. Mégis, akkor mit érez Schiffer úr eléggé fontosnak, hogy beszéljen róla?
Na, így már elégedett vagy?
Sajnos New Bartha tényleg szakítani akar Enikővel, úgyhogy kezdetét veszi a szerelmi huzavona újabb felvonása, jájj, annyira hiányzott már ez a töketlenkedés. A lépcsőházban a szerelmesek megbeszélik, hogy jobb ez így mindenkinek, közben meg mindegyik szenved és még jobban…..
Már megint jól elhúzták az orrunk előtt a mézes madzagot. Tudva, hogy tegnap Szájmon irgalmatlanul lealjasodott és ebből egy képkockát se mutattak, csak azt, hogy a kretén barom fejbe verte magát mikroportjával, kicsit pipa vagyok. Senki sem tüsszentett be a perem alá, nem volt se…..
Kedves blog! Azért írok nektek, hogy megosszam életem eddigi legrosszabb napját. A történet tavaly februárban kezdődött. Közalkalmazotti munkaköri foglalkozás gyakorlati idejét a leendő szakmámhoz kapcsolódó önkormányzati intézményben töltöttem. A vezető nagyon kedves volt…..
A tavaly októberi nagy balos lakodalom után az ifjú hitvesi pár rájött arra, hogy házasságuk nem lehet sikeres. Így hát a Mesterházy-Bajnai édeskettes threesome-má bővül, alul piros 60-as karikával. Csak 60 éven felülieknek! Jelen állás szerint az öreg Feri is bebocsájtást…..
Lehet-e pár fiatal fiú annyira biztos a dolgában, hogy egy magatehetetlen, kiszolgáltatott lányban nem csupán a szexuális játékszert, hanem – mintha csak unatkozó turisták lennének – egy ferde éjszaka megörökítendő emléktárgyát lássák? A válasz igen. Az őket kinevelő…..