Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pesti

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amikor bejelentette, hogy hurrá, együtt fogunk nyaralni, elmondtam, hogy kicsit unom már, hogy állandóan udvariaskodnom kell vele” - Posztolónk nem tartja magát érzéketlennek, se bunkónak, se neveletlennek, sőt, annyira átlagosnak érzi képességeit, hogy még a gondolatolvasás hiányát is…..
Pesti 2022.04.22 23:34:34
A politikában döntő szerepe van annak, hogy milyen környezetben kerül sor fontos tárgyalásokra, megbeszélésekre, netán békekötésekre. A díszletek ugyanis meghatározzák a felek közti viszonyokat, befolyásolják a kommunikáció légkörét, ugyanakkor felerősíthetnek fontos folyamatokat. A nagyhatalmak…..
Pesti 2022.02.09 15:35:56
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nagyon jó, így kell a helyi bölcsekkel tárgyalni...
Nem érdemes erről a súlyos és kényes kérdésről anélkül beszélni, hogy kiragadnánk a saját korának történéseiből. Ezáltal nem teszünk semmit elfogadhatóvá, viszont egy paranoiás embernek vagy egy visszaeső bűnözőnek is megvan az a fajta sajátos logikája, ami megérthetővé teszi a tetteinek…..
  Csupán egyetlen testünk van. Nem élhetünk egyszerre Budapesten és Londonban. Nem szívhatjuk magunkba egyidőben Róma és Stockholm levegőjét. Nem ismerkedhetünk ugyanakkor Mexikóváros és Los Angeles atmoszférájával. S ha járunk-kelünk is a világban, turistaként (esetleg riporterként) csak épp hogy…..
2009-ben, bár az a Parlamentben azt ígérték, hogy Magyarországot nem fogja érinteni, de keményen hatott a gazdasági válság. Az építőiparban - ahol a cégem dolgozott - a bankok kivonultak a kivitelezői és a vásárlói oldal finanszírozásából, a beruházók sorra dobták be a gyeplőt, sok-sok…..
  Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
Pesti 2022.01.21 21:47:05
youtu.be/XAqDOqzqfFU

Halgassátok meg, egy tapasztalt, világot látott nő mesélte el.
Mire várunk fiúk? Ez így kőkemény bukta lesz… Az átlagos, magyar ellenzéki szavazó türelmes. Egy darabig. Azt is mondhatnánk kb. eddig. Ugyanis az előválasztást követő több hónapos tétlenség után mostanra eljutottunk oda, hogy a felmérések alapján már az ellenzéki szavazók fele sem hiszi el, hogy…..
Pesti 2022.01.20 20:44:32
Pesti 2022.01.20 20:57:01
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Én távol élek Mo-tól, de amikor ezt a szerencsétlen lányt az internet jóvoltából láthattam, tényleg arra gondoltam, hogy mi lett veled szülőföldem? Hogy merészelte azokat a trágár szavakat, mint egy mozihős nyilvánosan használni,igaz, csak haza kell látogatni rögtön megűti a fülünk, hogy milyen is otthon a köznyelv.
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
Ha 10 éve gyötrődsz egy olyan kapcsolatban, ami igazából kapcsolatnak sem nevezhető, talán könnyű a döntés, amikor azt latolgatod, hogy most a maradék cuccaidat hozd el a pasitól, vagy vigyél még hozzá?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal,…..
Pesti 2022.01.03 23:32:24
@Androsz: Hát valahogy így van...
Rutin bisztróArra gondoltam, hogy ezt semmiképpen nem fogom megírni, inkább önző módon megőrzöm magamnak, nehogy soraim nyomán megrohanják ezt a budaörsi bisztrót, ami a Rutin nevet viseli. Még az hiányozna, hogy legközelebb ott kelljen sorba állnom a zimankóban a soromra várva. Maradjon ez a hely…..
„Értem, hogy élete legszebb pillanatait kívánja elnyújtani, mint mindenki, de ő a szervezete kárára. Merthogy már nem úgy bírja az éjszakázást meg az ivászatot, mint előtte” – A tények makacs dolgok, és ha nem vesszük figyelembe, attól még jelen vannak. Álmodozó pasi, realista barátnő.   Ha…..
Maticsák Sándornak a Nyelvtudományi Közleményekben (116: 325–333.) megjelent írását - a különleges karakterek nagy számára való tekintettel - képformátumban tesszük közzé...
Pesti 2021.12.07 21:22:03
@chrisred: erdekes, hogy megemlited. A holgy orosz, es azt a nyelvet 60 eve tanultam, nem sokra emlekszem. De megkerdeztem tole, hogy a kazakhok nyelven mit jelent Alma- Ata, mire azt valaszolta, hogy alma apa. Nos ez lehet orosz, lehet kazakh.
Pesti 2021.12.07 22:45:07
@chrisred: a wikipedia szerint Alma-Ata orosz elnevezes.
Kisember. Kis ember. kisember. Mit is jelent e puritán terminus? Értelmező szótárak behemót kötetei, a világháló szójegyzékei bár kismértékben eltérő leírást adnak, általánosságban elmondható, hogy alacsony jövedelmű, gyenge érdekérvényesítő erővel bíró, alacsony társadalmi státuszú személy.…..
Pesti 2021.12.05 04:56:41
Sokan már akkor féltékenykedni kezdenek, ha partnerük mással is szóba áll, ezzel nem egyszer bosszantva minden felet. De vajon miért alakult ki mindez, ha még csak néhány ezer éve élünk (már ahol) monogám kapcsolatokban, miközben előtte évezredek teltek el poligámiában? Ma egyre többen hangoztatnak…..
  A szendvics az egyik legnépszerűbb étel a világon, eszik reggelire, ebédre és vacsorára. A tökéletes étel, tápláló, egyszerű, finom, könnyen elkészíthető és a variációk száma végtelen, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Sokat kóstoltam utazásaim során és elég sokat el is készítettem. A…..
Pesti 2021.11.23 08:17:58
Idegbaj.blog.hu Málenkij robot 2021.11.17 10:55:13
Minap olvasom a hírekben hogy, Amerikában egyre több munkavállaló nem akar dolgozni. Pontosítva a hírt, inkább  arról lehet szó hogy, egyre több ember nem kíván belehalni a túl magas elvárásokba és abba, hogy az ő bőrén spórolják ki még másik három munkáját.  Hmmm.... A kapitalizmus még is elindult…..
  Az az igazság, hogy a legtöbben vajmi keveset tudunk a feketék és fehérek viszonyáról a nagy amerikai olvasztótégelyben. Tisztában vagyunk a ténnyel, hogy az Egyesült Államok 1865-ig rabszolgatartó társadalomként működött. Értjük azt is, hogy a 13. számú alkotmánykiegészítéssel (a rabszolgaság…..
Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál...
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..