Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trebertibor

28 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CIA rossz! - ez volt az egyetlen üzenete annak az egyébként kaotikus és értelmetlen előadásnak, amin felháborodva megfogalmazódott bennem ez a poszt. Én ugyanis inkább azokra a problémákra, témákra koncentrálnék „Titkosszolgálatok a mozivásznon” cím alatt, amik megjelennek…..
George Lucas űroperájában szereplő, a galaxis nagy részét magában foglaló katonai alapú diktatúra állama halálra volt ítélve. Pedig maga az átmenet a Köztársaságból a Birodalomba, zseniálisan megtervezett és kivitelezett folyamat volt. Azonban a háttérben húzódó ideológia…..
Policity Atomot a népnek? 2014.01.22 16:55:47
A múlt hét legtöbbet vitatott belpolitikai eseményének számít a magyar-orosz atomegyezmény. Ennek értelmében 3000 milliárd forintos kölcsönt hívhatunk le, amit várhatóan a Roszatom orosz atomerőmű-építő konzorcium számlájára fogunk visszajuttatni, ők pedig cserébe pedig…..
Assange, Chapman, Snowden. Wikileaks, kémbotrány, lehallgatási ügy. Az elmúlt években a celebritások „magasságba” röpültek egyes diplomáciai titkok szivárogtatásával, kémkedéssel és hazaárulással vádolt személyek. Amikor egy-egy ügy napvilágra kerül komoly média…..
Németországban az Angela Merkel-t támogató Keresztény Demokrata/Keresztény szocialista (CDU/CSU) pártunió szerezte meg a szavazatok és a bundestag-i székek többségét. Az idei 41,5 százalékos támogatottság már-már történelmi sikernek számít, mégsem tűnik egyszerűnek a…..
Sokan párhuzamba állítják a 2006. augusztus 20-i katasztrófát és az idei március 14 és 16 közötti hóhelyzetet. A média a közbeszéd, az ellenzéki politikusok pedig a parlament keretein belül keresik a felelősöket. A kormányzat esemény alatti kommunikációját a „kaotikus”…..
Manapság nem szokás udvarolni. Sajnos. Én személy szerint eléggé hiányolom is. Szomorú, hogy valahol, valamikor az egyik nem - vagy mindkettő?! - elrontott valamit, de nagyon! Néhány ismerősöm szerint a  nők rontották el, mert hagyták magukat elcsábítani,engedtek a…..
Mostanában gyakran látogatom a különböző segélyszervezetek oldalait, ennek okairól majd később mesélek.  Szóval, az UNICEF weboldalán böngészve találtam egy lehetőséget, miszerint bárki készíthet egy kampányt a gyermekek jogainak témájában, amit persze én felhívásnak…..
trebertibor 2012.08.20 13:39:07
Szia! [Csak megtanultam köszönni így ötödik próbálkozásra.]

Úgy látom, hogy félreértés követ félreértést a kis diskurzusunkban, de mintha így jutnánk előre. :)

Elolvastam a '89-es ENSZ dokumentum magyarra fordított szövegét, köszönöm a linket, bár csak az első 41 cikkely a releváns ha jól értettem. Ez után pedig még mindig úgy hiszem, hogy ezek a jogok túl nagyvonalúak és szabadon értelmezhetőek ahhoz, hogy egy gyermeket felvilágosítsunk róluk. Ezért is javasolnám egy kerek asztal mellett ülve, hogy egyszerűsítsd le az üzenetet: jövő és elfogadás.

Kicsit más megközelítésből.

Amikor eldöntöttem, hogy a média érdekel, egy diákújság szerkesztőségébe kerültem. A helyi dök elnök mondott valami ilyesmit:"A diákok annyi helyről kapják, hogy mit kéne vagy mit nem kéne tenniük, hogy tele van vele a sapkájuk". Ezzel akkor és most is egyet tudok érteni. Mert én is azon a véleményen vagyok, hogy a gyerekek hosszú távon jobb befogadók, mint a felnőttek. Ugyanakkor könnyebben, nagyobb ellenállást is ki tudnak fejteni. Éppen ezért vélem úgy, hogy egy kampány, ami természeténél fogva kvázi rövid, nem fejthet ki olyan hatásfokot, mint egy hosszú távú program. Bár ez csak egyetlen vélemény és merhetünk nagyot álmodni :)

Plakátokkal alapvetően orvosi rendelőkben, általános iskolákban próbálnám meg elérni a már szűkített célcsoportot. Csatolva brosúrákat, mert csak elolvassák, amíg várakoznak. Ezen kívül, ha már álmodnánk, rendezvényekkel színesíteném a reklám tevékenységet. Kisgyerekeseknek és nagycsaládosoknak. Soron kívüli gyereknappal, játszótérrel, zenés-bábos műsorral és sok rejtett, de markáns üzenettel.

Egyik nagy tanító mesterem mondta, hogy "Sok médiumnál nem úgy írnak, ahogy akarnak. Hanem úgy ahogy elvárják tőlük. De megteszik, mert el kell tartaniuk a családjuk.". Nem is próbálnám többel védeni az újságírókat. Mondjuk van egy-két olyan nyomtatott sajtótermék, amit a mai napig ajánlani szoktam másoknak...

Egy jelentős híroldal hétvégi szerkesztője voltam, ami gyakorlatilag szabad kezet jelentett a hírszolgáltatásban és egy napi több százezres egyedi látogatószámmal rendelkező link gyűjtemény három kiemelt sorához. Ez utóbbi sorokkal variáltam. Hiába raktam két bulvár (nem feltétlenül celeb) hír közé egy társadalmilag relevánsat, vagy bulvárosítottam az általam értékesebbnek tartott eseményt. Egyértelműen és azonnal látszott mindig, hogy a bulvár híreket részesítették előnyben.
Jó, nem reprezentatív az eredmény, mégis hírenként több mint ezer főnyi volt a különbség...[meg jó móka volt...:)]
Ezzel az ötletes címmel keres a LOWE GGK Budapest kreatív direktort és senior copywirtert. Az én tetszésemet nem csak az jó cím, hanem a kitűnően megválasztott csatorna is elnyerte, hiszen az egész a Facebook-on lett meghirdetve a lényege, hogy ismerőseink közül ajánljuk azt aki…..
trebertibor 2011.02.19 19:57:27
 Komoly lehűlés várható Európában   Mike Lockwood, az angliai Reading Egyetem kutatójának vizsgálatai arra mutattak rá, hogy összefüggés van a napfolt tevékenység és az európai átlaghőmérséklet között. A kutató szerint, a most tapasztalható alacsony napfolt…..
 Újabb vulkánkitörések várhatóak Izlandon.   A geológusok és vulkanológusok arra figyelmeztetnek, hogy az izlandi Eyjafjallajökull vulkán kitörése és az azzal járó káosz csak a kezdet. Izlandon, a szigetország földrajzi helyzetéből fakadóan magas a vulkanikus…..
 Az utolsó szavazó, negyed kettőkor adta le voksait.   Hétfőn, hajnali negyed kettőkor dobta be az urnába szavazólapját az a budapesti Műegyetemen tanuló fiatalember, aki utolsóként szavazott a tegnapi országgyűlési választásokon. A főváros 11. kerületének 19.-es…..
 Már azonosították a moszkvai robbantókat   Az Észak-Kaukázusból érkeztek a hétfői, moszkvai metró robbantás elkövetői – adta hírül az Interfax orosz hírügynökség. A rendőrségi forrásokra hivatkozó Interfax szerint, mikor a merénylők fényképeit…..
 Az apa követhette el a brutális gyilkosságot   A 36 éves családfő gyilkolta meg az öt- és nyolc éves lányait, valamint a 37 éves feleségét, Március 15-én, Tényőn - adta hírül a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság. A brutálisan kivégzett családra, az…..
 Komoly rendzavarások nélkül zajlottak a Március 15.-ei rendezvények  A Magyar Köztársaság lobogójának reggeli felvonásával kezdődött meg Budapesten, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett, állami rendezvénysorozat. A március 15-re, a…..
 Holnaptól megkezdik a Velencei-tó vízpótlását   Március 11-én, 8 órakor megkezdik a Velencei-tó vízpótlását Pátkai víztározóból - adta hírül a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A tó jelenlegi 152 centiméteres vízszintjét, még az…..
 Titkos tervezet szivárgott ki a Szigetköz ügyében   A Bős-Nagymaros vízlépcső ügyében tárgyaló magyar delegáció, hat tervezetet adott át a szlovákiai félnek, amelyek a Szigetköz vízpótlásának problémájára jelenthetnek megoldást. A Környezetvédelmi és…..
 Összeesküvéssel vádolják a Török katonatiszteket   Törökországban, állam ellenes összeesküvésben való részvétel gyanújával vádat emeltek, a hétfőn őrizetbe vett, magas rangú katonai vezetők ellen. A négy admirális, egy tábornok és két ezredes, börtönben…..
 Árvíz és belvíz Kelet-Magyarországon  Huszonnégy óra leforgása alatt, két métert emelkedett a Tisza vízszintje az ukrán-magyar határon található Tiszabecsnél. A hétfő hajnali tetőzéskor, a folyó elérte az átlag 5 méteres magasságot, jelentette a…..
 Magyarországi bevándorlók problémává válhatnak, Kanada számára   A magyarországi bevándorlók problémává válhatnak a kanadai bevándorlási és menekültügyi rendszer számára - jelentette ki Jason Kenney, Kanada állampolgársági és bevándorlási ügyekkel foglalkozó…..
 Újabb fa tüzelésű, biomassza erőművet adtak át.   Átadták a Komlói Fűtőerőmű Kft, biomassza tüzelésű blokkját. A 18 Megawatt hasznos teljesítményű fűtőműtől azt várják, hogy 12 százalékkal csökkenjen a távhőszolgáltatás ára a komlói 5100 lakásban és…..
 Általános felháborodást keltett a Vatikánban antiszemitizmust emlegető szónok   Zsidó szervezetek és az amerikai székhelyű, papok szexuális áldozatait képviselő szervezet(Snap) indulatosan reagáltak a Nagypénteken a Vatikánban elhangzott beszédre. Raniero Cantalmessa…..
 Miniszterelnöki megbízott fogja vizsgálni a véres tömegoszlatást   Balsai István miniszterelnöki megbízottként fogja vezetni azt a bizottságot, ami a 2006-os tömegoszlatás kivizsgálására alakul - jelentette be Orbán Viktor leendő miniszterelnök, a Fidesz-KDNP…..
 Orbán Viktor bemutatta az új kormányát   Orbán Viktor, a Sólyom László köztársasági elnök által kormányalakításra felkért Fidesz pártelnöke ma bemutatta a leendő kormányának tagjait. A rendszerváltás óta a legkevesebb, összesen 8 miniszterrel fog megalakulni az…..
 Újra kinyithat a Tiszát szennyező bánya  A Romania libera című napilap értesülései szerint újra megnyithatják, a 10 évvel ezelőtti, tiszai ciánszennyezést okozó bányát. Az orosz milliárdos, Mihail Prokhorov, tulajdonában álló Polyus Gold nevű vállalat kérvényezte…..