Regisztráció Blogot indítok
Adatok
streamer

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltörli a vasárnapi boltzárat a kormány. Ravasz, vérbeli politikusok ezek. Igazi elvtelen svindlerek. Nem akarnak belefutni egy még nagyobb pofonba, ezért előre menekülnek. Amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére. Hadvezérek ősi bölcsessége. Most egy pillanat alatt a kukába hajítják…..
Lobsterizmus Emigrálj barátokkal! 2012.06.02 20:36:00
A magyar kormány olyan szemérmetlen lenézéssel tekint a fiatalokra, ami nemzetközileg is kirívó. Orbánt mélyen érinti, hogy le akarunk lépni, de nem miattunk, hanem a szüleink miatt. Csak nekem fordult fel a gyomrom?  Gondolkodtam, mi bajom vele. Úgy beszél, mint egy szülő. Nem…..
streamer 2012.06.04 14:38:21
@valaki76:
Fontos ez? Nem.
Témába vág? A legkevésbé sem.

Mi a teendő? Egyszerűen át kell lépni, hadd tépelődjön magában az ellenségeivel, azaz a komcsi-libsi szellemekként azonosított lidérceivel.
streamer 2012.06.04 17:35:46
@top_secret:
"..Ez naivitásnak tűnhet, de minden Ny-európai nagy párt így kezdte valamikor. Pontosan ez hitelesítette őket..."
Ez így sajnos nem naivitásnak tűnhet, hanem maga a nettó navitás.
Elsősorban azért, mert ha a kelet-európai jelen és esetleges jövő viszonyairól beszélünk, akkor biztosan tévút a nyugat-európai minták alapul vétele. Tudjuk jól, hogy ezek a minták itt seregnyi okból nem működnek. Tudjuk jól, hogy a Jobbik sem ezt az utat járva jutott be a Kossuth téri színházba, ugyanis ha a te utadat választották volna, akkor a lelkesen kivitelezett, alapvetően a gyűlöletkeltésre alapozott játékuk dacára is még mindig csak valahol Hajdúborzasztó és Borsodharsánysos közötti viszonylatban keresgélnék a patronálókat, akik a következő faluig állják a benzinköltséget.
Megkockáztatom, nekik talán eszükbe sem jutott a te, nyugati mintákon elképzelt pártépítős innovációd.
Tudjuk jól, hogy ebben a mezőnyben, különösen a jelenlegi pártkészletet látva, egy cseppet sem számít, hogy a közelmúltban miként épültek fel ezek a szerveződések. Az újaknak, a jövőben szerveződőknek esélyük sem lesz annyit és akkorát markolni a zavarosban, mint a jelen szereplőinek.
Egy mai Fidesz nem fogja tétlenül nézni azt, hogy a szeme előtt csak úgy kibújjon a semmiből egy potenciális rivális.
Lehet a Jobbik karrierjét, felfutását látványosnak nevezni, és naivan talán még példaértékűnek is ítélni, de hogy szükség esetén csak hatalomtechnika kérdése (lásd még kisgazdák) a leépítése, ill. kiiktatással egyenértékű ellehetetlenítése, az szerintem több mint sanszos.
streamer 2012.06.05 13:15:19
@Quadrille Lobster:

"...akik elmentek, látták, hogya lehetne másképp. Amit a hazai ellenzék már elképzelni sem mer...."

Értem én, de éppen itt a probléma gyökere. Játszunk el a gondolattal, hogy elporol innen a világ boldogabbik felére n+1 darab honfitársunk, és ahogy azt mi itt elképzeljük, magukba szívják, sőt beépítik mindazt az itthon hagyotthoz képest pozitív, sőt progresszív és előremutató, és esszenciális lényeggé alakuló tudást, ismeretet, tapasztalatot, amit idehaza az ismert okok miatt magukévá tenni nem lennének képesek.
Szóval érkeznek, szivárognak hazafelé a felkészült, tapasztalatokkal és ismeretekkel felvértezett Bélák, Jóskák és Gizikék.
Nagy tisztelettel kérdezném: Mit találnak itt aztán, amikor megérkeznek?
Mihez soroljanak, hová álljanak, ki mellé, hogy "másként gondolkodóként", tapasztalataikkal segíthessenek?
Ja, hogy amit látnak majd az az, hogy míg ők kikupálódtak ott a világ boldogabbik felém, addig itthon szépen csendben beérett a magyar demokrácia magyar gyümölcse, és a félerős népi asszisztencia mellett közben totálisan öntörvényűvé lett, a nonstop demagógia mellékhatásaként önmagát is kreténné alakította a politikai mezőny. Kormányostul ellenzékestül.
Miért?
Mert mindenkinek így volt praktikus, és még éppen elviselhető, ill. elfogadható a kompromisszum.
Még éppen megtaláltuk a számításunkat.
Ez a Nagy Észak-balkáni Kompromisszum Rendszere, az fogadja majd őket. Azt a totális fásultságot, kilátástalanságot, amelyet az egyre erősödő kiszolgáltatottság és az önsajnálattal vegyes letargia emel fel a nemzeti egység nagyon is valós szimbólumává.

És akkor, kérlek alássan, én azt hiszem, a karjaikat széttáró Bélával, Jóskával és Gizikével együtt baszhatod a silver line képzetét. (nevezhetjük ezt a felismerés alapú, ingyenes morálsexnek?)
Mert most akkor ezzel a magába zuhant embertömeggel mit kezdjenek, mit fognak majd kezdeni?
Persze elkeseredni nem kell, hiszen nem vesztettél sokat, csak egy újabb illúziót.
Már megint egyet...
"Él bennünk egy olyan vágy, mely arra ösztönöz, hogy igyekezzünk mindent megérteni, ehhez viszont nincs szükség tudásra. A feltételezés, hogy van isten, nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mindent tökéletesen megértsünk, anélkül, hogy mindent tökéletesen megismernénk." Sztrugackij: Stalker A…..
streamer 2012.05.31 12:28:35
@Quadrille Lobster:
Egészen érdekfeszítő lehetne (maradhatna) a téma körüli polémia, ha végre te is felismernéd amit Vén Bolond már egyébként viszonylag gyorsan és egyértelműen beazonosított Mátyásunk státuszát ill. ezzel szoros összefüggésben álló, vita béli szerepjátékát illetően.
Azaz:
Még egy műveltebb trollal sincs értelme erőltetni a vitának látszó interakciókat. Akkor sem, ha a blog házigazdája úgy érezné egyébként, hogy jólneveltsége esetleg kötelezné erre a szerepre.
Mert hogy a troll az csak egy troll, és a vele való, vitának látszó processz valójában és csupán egy sehová sem vezető, indulatoskodásba és pótcselekvésbe való sodródás.
És ez sajnos Mátyásunk személyétől függetlenül is érvényes, így szerencsére nem érhet az a vád, hogy személyeskedem.
streamer 2012.05.31 12:35:14
@Vén Bolond:

Erről van szó!
Így kell elegánsan kezelni egy trollt.
streamer 2012.05.31 14:11:21
@Quadrille Lobster:

Nem. Nem vittetek félre semmilyen témát. Jól látható - ahogy a közéleti témák különféle fórumos dühöngőiben egyébként már a pusztító unalomig elfajult reflex - hogy a nézeteltérések kis átmenettel egyszerű személyes konfliktussá transzformálódtak.

Ha ez így folytatódik, akkor ez innentől már inkább szardobálás lesz és a legkevésbé sem vita, pláne nem eltérő nézetek ellentmondásainak egyeztetése, és főleg nem értelmes diskurzus.
És akkor hősünk, a műveltebb kiszerelésű troll elégedett mosollyal a szája szegletében hátradőlhet, mert egyébként pont ez a cél determinálja a webtérben való létezését.

"..Csak azért tartom fontosnak, mert BM a magyarországi ateizmus egyik 'arca'. Ha megnézed a blogjait, ő itt az etalon...."
Most éppen - olvasva hősünk trollságának legfrissebb szárnycsapásait - éppen az jutott eszembe, hogy pont szarok bele az ilyen "arc" kontúrjai által határolt területegységbe, és ez már csak azért lenne praktikus, mert a határozott integrál segítségével akár paraméterezhető is lehetne ezen arc valódi mérete, akár egy függvénygörbe alatti terület. Már csak a nagyság érzete okán....

Aztán ha szerinted ez az itteni jelenség/minőség a hazai ateizmus arca, akkor valszeg lenne mit tennie egy szakasz kozmetikusnak, kezelve egyidejűleg vélhetően a neveltetésbeli deficitre visszavezethető eredetű "bőrhibákat" is.
hogyvolt Aranypart - 1x05 2011.08.30 06:29:00
Egy hét telt el azóta, hogy Beki felrángatta Pörkölt nevű nyulát a siófoki villának csúfolt kalyiba tetejére vezető lépcsőn, Pókmajom meg ugyanazzal a lendülettel otthagyta a munkát a picsába, hiszen ő nem szegény, vagy hogy is mondta a Viasat3 nyakára nőtt, BB Évi-nagyságú…..
streamer 2011.08.30 12:03:54
@Jim "Marlboro" DiGriz:
Troll classic. Kiszúr magának egy pörgősebb fórumot, aztán bebüfizik egy halom okosságot, majd elélvez, hogy majd' mindenki ugrik a dumájára.
Ilyen a verbális maszturbáció..
w A Nemzeti Ügyek Bolygója 2011.08.10 05:30:00
A következő bolygón a Nemzeti Ügyek Kormánya lakott. - Lám, lám! Meglátogat egy csodálóm! – kiabálta messziről a Nemzeti Ügyek Kormánya. Ahogy a kis herceg közelebb vitorlázott, már azt kurjongatta: Hohó, itt egy alattvaló! A kis herceg óvatosan leszállt. Körülnézett,…..
streamer 2011.08.29 12:23:19
@Rodeo36:
Csak halkan kérdezném, hogy olyanról mint infláció vagy esetleg a pénz jelenértéke, tetszett e hallani?!
Mert ha a pénzromlásnál mondjuk évi 4%-os értéket veszünk alapul, az 25 év alatt mennyi? Csak nem 100%? Nahát!
Tehát akkor lehetséges, hogy az ingatlan értéke 25 év alatt önmagában (értéknövelő ráfordítás nélkül is) simán megduplázódik?
Persze hogy lehet.

A vicces az, hogy a bankokat tetszik hülyének nézni, holott az ügyfeleik azok. Mármint hülyék.....
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
streamer 2011.07.04 11:57:57
@mavo:
Pedig a Szeretett Vezető megmondta már tavaly, a beiktatáskor, hogy bizony itt Bizonytalandon a cinizmus a legnagyobb ellenség.
Amely - mint kiderült - jegyben jár az államadóssággal.
Tehát a jáger szopni fog. Mondta a medve is...
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
streamer 2011.06.28 14:45:03
@Horuczi Mihály:
Vitatkozni nem kell. Elég neked is tudomásul venni, hogy végső soron ennek a homályosan csomagolt kínai számlának is te fizeted meg az árát.
Már amennyiben a rendes adófizető kisebbséghez tartozol.
streamer 2011.06.28 17:52:59
@Horuczi Mihály:
Látod már magad előtt azt a képet, amikor a lakásod felújításakor a festő csak annyit közöl most, hogy majd sárga lesz a fal és hat számjegyű a végösszeg?
streamer 2011.06.29 09:59:53
@Horuczi Mihály:
Na jó, értem én, hogy az asszimiláció eredőjeként adódó kollektivizmus édes íze kötelez a feltétel nélküli elfogadásra. Legyen sárga, és mindegy mennyi 1 milkán belül.
Namost ez nem feltétlenül működik így másokál, mert hogy a feltétel nélküli elfogadás leginkább vagy a bárgyúság vagy a félelem eredője.
És akkor már oda is érkeztünk, hogy mivégre a vita, miért mégsem inkább politikai marketinggel dogmákká tenyésztett féligazságok édes íze.
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
streamer 2011.06.10 16:07:30
@Pharaoh85:
Erről van szó!
A répatermelő paraszt jól kiszámolta, hogy ha megszakad és öntözi a répaföldjét, akkor sem érheti el azt a termésátlagot, ami mellett megéri cukorrépát termelni. Mert a lengyel paraszt lazán szed le 100 mázsát egy hektárról, míg a magyar paraszt csak 60-70 mázsát, ha esik elég eső.
Persze hogy eladta a kvótáját, persze hogy bezártak a cukorgyárak.
streamer 2011.06.10 16:26:27
@különvélemény:
Van egy rossz hírem:
A paraszt nem annyira hülye, mint amennyire ezt sokan hinni, - vagy mint te - elhitetni szeretnék.
gaz-dál-ko-dók......
streamer 2011.06.10 16:34:54
@különvélemény:
A reflexből nyomott általánosítás, közhelyes maszatolás helyett időnként talán célszerű egy-egy témát a maga valóságában megítélni. Az almás történetnek is megvan a maga racionális olvasata.
És persze adott a sokkal kényelmesebb, leegyszerűsítő értelmezése is.
Mindenki maga dönteti el hogy mivel hitegeti önmagát...
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
streamer 2011.05.16 12:26:07
@majmunidesz:
Ahogy a medve mondaná:
- Vadász, vadász......
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
streamer 2011.05.03 15:46:36
@pounderstibbons:
Egészen komolyan kérdem!
Nem érzed méltatlannak, hogy bele állsz ilyen sehová sem vezető huzakodásba egy nyilvánvalóan állandó ápolásra szoruló alakkal?
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
streamer 2011.04.26 17:30:53
@Lucernaböde:
Azért nagy a mi szerencsénk itt ebben az intoleráns közegben, hogy az itteni megnyilvánulásaidban nyer értelmet az a fajta keresztyéni szeretet, amelynek díjazásaként - egy közepesen moderált fórumos környezetből - már régen kibasztak volna téged, azzal a néhány ide sereglett beteges gyűlölködővel egyetemben.
streamer 2011.04.26 18:24:34
@Lucernaböde:
Bájos ez a hisztis házmesternénit idéző fortyogásod.
Az ilyen minőségű szövegről nekem egy klasszikus pesti bérház lépcsőháza jut eszembe.
Tudod, ami olyan sötét és korlátolt...
streamer 2011.04.26 18:33:18
@malacz69 eurofanyalgó:
Kedves Malacz!
Talán elkerülte a figyelmedet, de jól láthatóan az oldalhelyesen determinált, erősen frusztrált troll kollegáid (hathatósnak hitt) romboló munkája bontogatja szirmait a fórumon.
Pedig úgy múlnak el, mint a nátha. Egy kis tüsszögés, köhécselés, némi garatváladék.

Ettől ilyen kellemes a hangulat.
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
streamer 2011.04.05 12:01:44
@Doubledecker:
Nem az alternatíva hiánya a baj, hiszen az csak a szereplők számának bővülését jelentené.
Az a baj, hogy ide ennyi is elég, és ez a minőség is elmegy.
Ne felejtsük el, közülünk valók ők, a választatottak. És pontosan olyan a választottak választéka és minősége, mint a közösség, amely a bázist adja.
Láthatod, itt is azt kifogásolja az átlag, hogy a Janinak volt pofája felvenni annyi zsét. Nem az a baj, hogy lehetősége volt ennyit felmarni, hanem az a baj, hogy ne volt szerényebb, és nem érte be kevesebbel.
streamer 2011.04.05 12:14:47
@Doubledecker:
A radikális változás senkinek sem érdeke, tehát ilyen kezdeményezés nem várható, legfeljebb a néphülyítős PR nyomja, amíg erre befogadó igény látszik.
Ellenben a közös kasszában való kotorászás - akár diszkrét háttéralkukkal, kalákában is - alapvető igény.

A többit, a körítést, a módszertant pedig megírták már vagy 500 éve.
streamer 2011.04.05 12:22:22
@Waldi!:
Arról a pénzről egyelőre még azt sem tudni, hogy miként számolható el.
Azt sem, hogy pontosan mikor és milyen ütemben lesz tényleges bevétel.
Költséggyártásban pedig toplistásak vagyunk, tehát nem kell aggódni a szufficit miatt sem.
Ez nem játszik a CDS-nél.

A lejáró kötelezettségek refinanszírozása viszonylag rendezettnek látszik, erre javult a CDS-ünk. Az meg nyilván plusz pont, hogy az IMF-nek visszajáró hitelrészre látszik a fedezet.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
streamer 2011.03.19 15:06:52
@xsasha:
Te így vezetsz autót is? Alszol egyet a kanyar előtt?
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
streamer 2011.03.12 15:15:41
@eMeL:

1.) Azt tettem, köszöntöttem Orwell et-t.
2.) Konkrét válaszodat iktattam.

És már csak picinyként mosolygok....
streamer 2011.03.12 16:15:45
@Rodeo36:
Jól van, kandrbandi, de akkor előbb gondolkozz, számolj, aztán oszdd az észedet, vazze.
Onnan indultunk, hogy az a hírdető fog a 144-es cukor áron 34 forintot (te kalkuláltad, úgy is, mint high end külkeres) Az eltérés annyi mint szűk 24%, és te már adóellenőrért + börtönbüntetésért kiáltoztál itt, de elég hevesen.
Most meg azt mondod, hogy lehet vagy 20% (is) a szállítás, ergo az árrés akkor marad(hat) az eladónál szűken 4%, a 178-as áron vett zsákbacukorodon.
Most akkor kell még neked az az adóellenőr, vagy iszol hamar egy kávét?
streamer 2011.03.12 17:49:58
@Rodeo36:

Ízlelgesd magad, cicafül:
"..144 Ft/kg nagyker árat adnak azaz 144000 Ft/MT ez meg 178000 ért árulja azaz a tőzsdeárra eleve feltett 34000 profitot papirmozgatásért.."

És akkor most tök felesleges ide görcsölnöd a biztosítót meg a speditőrt, meg a ferenceseket, vagy a bantu négereket.
Az van, hogy amennyivel kevesebbre adódik a járulékos költség a 20%-ál (ami kurvára nem csak papírmozgatás, ezt már nyilván beláttad) csak annyival növekszik az eladó eddig szűk 4%-os profitja. Eddig ugye világos?
Tehát akkor, ha pölö 10%-on megáll a fuvar és egyéb rezsi, akkor lesz a profit szűk 14%, ami itt a nyugat-balkáni valóságban egy tisztességes profit.
Igen, tisztességes, mert - mint sejtettem ott feljebb - még mindig nem tudjuk tippelni sem, hogy az importőrnek mennyi pénze és mióta áll a cukros buliban...
Szóval, akkor mégis az van, hogy KV-t iszik, gondolkodik, számolgat, és nem gombot próbál varratni heveny süketelés közepette....
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
streamer 2011.03.02 18:12:42
@waszabi:
Valamennyire még boldogulok a magyarral, így azt hiszem, én jól értettem a soraidat.
Te hogy állsz azoknak a táblázatoknak az adataival?
Szóval szerinted könyvelési trükk. Trükközik az ÁAK, trükközik az MNB, nyilván az ECB (mint felügyelő) és hát a BIS is csak könyvelget trükkösen. Gratulálok. E tárgykörben nincs is több kérdésem.
a fedezeti ügyletekről:
De igen, van/lehet az állampapíroknál is fedezeti ügylet. úgy hívják:FX Swap. A linkelt táblázat egyébként hivatkozik is erre.
A kockázatról:
Nem, a kockázat a kamat ill. hozam értékénél jelentkezik. Tudod, jön az aukció, az igazság pillanata....
Az ÁAK-ról:
Az ÁAK nem köt fedezeti ügyletet. Nem az ő dolga ugyanis.

Én világosan fogalmaztam, amikor a hitel+kamat (írhattam volna tőke+hozamot is) vonatkozásában a ráfordításra céloztam.
streamer 2011.03.03 13:27:01
@moncayo:
Tehát akkor eddig talán abban megegyezhetünk, hogy nem az állam tolja a rendszerbe a készpénzt, és ezen az sem változtat, hogy a jegybank mit csinál ha jön a hiperinfláció.

"...Hiszen az állam a számlapénzt gerjeszti az adókon keresztül, s a növekvő számlapénz igényli a papirpénzt...."
Mit gerjeszt az állam? Számlapénzt az adókon keresztül?
Mi van???
Ez valami újabb reformközgazdász megközelítés, vagy csak az idült fogalomzavar leképeződése?

"..S kérdésedre is válaszolva: igen, ez Afrikában is így van. Magyarországon biztosan másképpen, jobban csinálják..."
Akkor most nekünk jó? :)))))

"...Csak akkor az a kérdés, hogy miért magasabb a Magyarnál a Dél-Afrikai vagy az Algériai GDP?.."
Ez most komoly, vagy csak lehagytad a poénra utalást?
streamer 2011.03.03 13:43:15
@waszabi:
Milyen számokra vagy kíváncsi?
Innen indultunk:
"..Az államadósság is külföldi devizában van jórészt. Nos, ez 2008-ban úgyanúgy felértékelődött a váság nyomán, mint a magánszféra adósságai. Ezért nőtt meg az államadósság a GDB 80%ára a fidesz által hagyott 65%-ról, nem azért mert a Gy. kormány növelte ennyire..."

A táblázatokból eléggé világosan látszik, hogy:
1.) Az államadósság deviza/forint aránya 2008-i nagyjából felesben futott. Ezért hoztam ide a táblázatot, mert abból világosan látszik, több évre visszamenőleg.
2.) 2008 végén beesett az IMF+EU csomag, ez pedig semmiféle felértékelődés. Alapszintű algebra.
3.) Azon meg talán kár lenne vitát nyitni, hogy ki volt 2008-ban a min.elnök.

Persze, értem, a táblázat elég sivár, meg értelmezni is kell. Az MNB jelentés meg ugyan szöveges, de a nyelvezete miatt kevésbé érthető.
Marad adatforrásként a Blikk, Népszaga, Magyarnemző, ésatöbbi, aztán majd akkor minden érthetővé lesz...
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
streamer 2011.02.25 16:20:56
@Lex újdiaszpóra:

Ja, kérem, a relativizálásban világbajnokok lehetnénk.
streamer 2011.02.25 17:01:02
@bebe tv:
Nem kell túlzásba esni. A sok balga bedőlt a Keller-féle üvegzsebes vakításnak is.
Tehát ez a csontváztalanítós elmebaj nem egyéb, mint a már bevált népi színjáték. A vicsorgó pártfanok aktualizált gumicsontja, minden napra egy mese jelleggel.
Na jó, van egy kis helyosztós vonatkozása is, mármint a látszat kedvéért a balhét elvinni kénytelen tisztáldozatokat illetően.
Ez nem a neobolsevizmus. Ez még mindig a fejekben/lelkekben élő szocialimus gyakorlati leképeződése.
streamer 2011.02.25 17:18:46
@amergin:
Szép dolog az osztályharc, meg biztos építi a lelket is.
De nagy tisztelettel kérdezném, hogy ki a bánat fog itt épeszű, versenyképes és egyébként esetleg hihető programmal előállni OV ellenében?
Régészek kiássák a Gyurcsányt, és USB-ről újraindítják?

Vagy ez igazán nem is fontos, hanem megint csak az érzelmek?
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..
17. § (1) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyûlölet keltésére.  (2) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek,…..
streamer 2011.02.14 13:51:00
@Rodeo36:

Élnézés(t)!
Mit védtem?
streamer 2011.02.16 15:05:31
@Rodeo36:
Állítottad, de még azt sem érzékeltetted, hogy szerinted mi is az az eredmény, amit az mnyp. einstand megcélzott, mi az ami nem teljesül.
Egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mennyi lesz az idei elszámolható annyi, és azt sem, hogy egyébként az EU miként engedi majd az elszámolást.
Szóval nem baj hogy különösebb alap nélkül állítasz kéket-zöldet-sárgát.
Az a baj, hogy az ilyen állításokat vitaalapként kezeled. Kezelnéd.
streamer 2011.02.16 18:18:17
@Rodeo36:
Erről beszélek.
Kívülről nézve színes, belül meg tartalmatlan.
Akkor most vitázzunk a lufik rejtelmes világáról?
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
streamer 2011.02.16 15:58:49
@fuhur:
Gézánk strandon sem járt még.
Ott lenne csak zavarban a karikáival.
streamer 2011.02.16 16:16:01
@Bathory:
"Egyszerüen nem kell beszélni a témáról, akkor nem is létezik..."
Persze, játszhatnánk itt Észak-Koreásat is....
A te melegekkel kapcsolatos problémádra ez miért nem érvényes?
Te milyen jogon beszélhetsz pld. a velük kapcsolatos problémádról?
Mert többen vagy, mert erősebb vagy?
streamer 2011.02.16 17:27:38
@Bathory:
Én meg azt gondolom, hogy akkor te nem egy társadalomban élsz, hanem valami olyan formációban, amely inkább hasonlít egy nagy, állandó ápolásra szorulókkal zsúfolt kórteremhez.
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
streamer 2011.02.02 16:28:29
@Tóta W. Árpád:
Nos, kissé megnövekedett a trollok száma, de legalább a témában burjánzik a szószaporítás.
Többet kell scrollozni, de még mindig inkább a téma (+ a te méltatásod) adják a postok döntő többségét.
Szemben azzal az utóbbi időben már egyszerűen hányingertkeltő állapottal, ahogy az a 3-4 mentálisan megzakkant liba offolta szét mindenféle lényegtelen fecsegéseikkel, szinte az összes témád fórumát.
Bár én leginkább csak olvasni járok ide (így aztán úgy kell nekem) de láthatóan ez mást is eléggé kihozott a sodrából...
streamer 2011.02.02 16:33:43
@Tóta W. Árpád:
Na! Ez így azért ár másabb egy kicsit!
Lehet hogy így már beszállok én is, az eddig jellemzően csak olvasó pozícióból.

Már csak az ilyen - önmaguk szövegeiben gyönyörködő - knausz típusú offolókat kellene valahogy kiszűrni, és egész kellemessé válhatna a pálya.
streamer 2011.02.02 16:40:10
@Shawher: Milyen érdekes, hogy te is azonnal az adóemelésre asszociálsz.
Miért nem a behajtás jut előbb az eszedbe?
Ezermilliárdos nagyságrendű folyamatos adóhátralékokkal küzd az Apeh, amely - a zsigeri álszenteskedés mellett - éppenséggel nemzeti sporttá vált, permanens adócsalás eredménye.
w Magyar Gyermek VII. 2010.11.19 06:37:00
Orbán, Schmitt, kakás csirke, vécénap. Egy hét gyerekeknek, Kinder-kapszulában. ..
streamer 2010.11.24 00:23:39
@xsasha:
Elolvastam. Sajnos.
Felénk ez efféle félreértelmezési kísérletet nevezik (előre megfontolt szándékból elkövetett) verbális ámokfutásnak.
Erre az a jellemző, hogy olyan kényszerek vezérlik, melyeknek a célja-irányultsága pont nem a vita nyugvópontra juttatása, sokkal inkább a vitatársak hergelése. A téma fenntartása mindaddig, míg azok ezt a vitahelyzetnek látszó izédet megunva tovább nem állnak.

Ezt a megjegyzést természetesen azonnal visszavonom, amennyiben az érintettek (KEH-vagy esetleg maga az emberek embere, esetleg a püspök úr, netán lánglelkű pártmédia...stb.) köréből származó reklamáció, hiv. nyilatkozat, állásfoglalás, stb. alátámasztaná a te ide festegetett - médiásan összeesküvős - rémképedet.
 Ígéretesnek tűnt az index KT-ról szóló cikke. Valami pénzügyes kolléga írta, tehát nyilván szakértő, gondolja az ember. Aztán újra csak csalódnom kellett, nem olvastam végig a cikket.http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2010/11/22/a_vesztesek_mi_vagyunk/ "Az ÁSZ sem…..