Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VaskoP

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új rovat, kicsit a kapus-blog jelleg kidomborítására, kicsit, hogy emlékeztessük magunkat később, mire kell készülni. A téma: az ellenfél kapusai.Neveket sajnos nem tudok, ha valaki igen, bátran írja meg. Az azonosítás egyelőre külső jellemzők alapján történik, de aki már…..
A meccs előtt azt írtam, nyerni kell, utólag sincs miért változtatni : nyerni kellett volna. Elmozdulnánk a kieső-zónából, a KEAC ott maradna, minden szép. Ehelyett: 27-26-ra kikapunk, kétszeri háromgólos vezetés után. Csak röviden: gyalázatos védekezés, hullámzó…..
VaskoP 2010.11.22 13:29:21
Sziasztok,
Szépen beregisztráltam, hogy hozzá tudjak szólni ehhez a blghoz...

Szerintem egy csapatban a legjobban a védekezés során jön ki legjobban, hogy mennyire tudunk együtt működni.

A támadás során - habár mindíg el van mondva, hogy nem az egyéni villanásoknak kellene hozni a gólokat - egyéni megoldások is tudnak jó eredményeket hozni. Ha pedig megcsináljuk a mozgásokat ott pedig a fegyelemnek van a legfontosabb szerepe, hogy mindenki ott legyen ahol lennie kell és azt csinálja, amit csinálnia kell.

A védekezés során egyéni megoldásokkal ritkábban lehet találkozni, mert ha valaki kimegy labdát halászni, akkor a mögötte lévő helyet fedeznie kell a társaknak, vagy ha fejlebb megy védekezésnél akkor is ugyanez a helyzet.
Védekezésnél ha egy helyen hibázunk/elszámolunk, akkor ha nem éppen azonnal kapunk gólt mert megvertek minket, akkor a hibából keletkező lyukak illetve látszámfölény pótlásá újabb hibákat szül és ott is van a vonalas ziccer az ellenfélnek. Ezzel nincs mit tenni.
A probléma az, hogy a védekezésnél elsajátított mozgások, nem tanulhatóak már ilyen szinten. Amikor elkezdtünk kézilabdázni, elmondták, hogy amikor kicsit feljebb lépsz védekezni a melletted lévő embernek kutya-kötelessége átvenni a beállót, ha esetleg az ember mögé belép. Ha az emberünk továbbteszi, akkor pedig nekünk kutya-kötelességünk visszalépni és felvenni esetleg beállót ha belépne a kivédekező csapattárs mögé. Nekünk ez még így lett megtanítva. Ezek az alapok sajnos/szerencsére beleivódnak az emberbe és nehéz ettől eltérni, illetve értetlenkedve áll az ember amikor emiatt az ő helyén kapunk gólt mert a beálló belépett mögé és labdát kapott.

Szerintem a védekezés a lelke mindennek. Ugyebár ha nem kapunk gólt, akkor maximum X lehet :)
A védekezés pedig nem nagy tudomány felvesszük az embert, átadjuk az embert. Kicsit sarkosítva ugyan, de szerintem ez a lényeg. Ha olajozottan működik a védekezés, akkor ez tud olyan pluszt adni a támadásoknak, hogy egy részt nem kapkodjuk el, illetve ha hibára kényszerítjük az ellenfelet, akkor abból vannak könnyű gólok.

Ahogy szokták mondani DFence!

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett a hozzászólás...
VaskoP 2010.11.22 15:34:00
@gaborge: Igen ezt gyakorolni kell, de ennek beidegződésnek is kell lennie. Azért írtam, ha ez nincs meg akkor ezt nem lehet megtanulni...Ugyanúgy a védőmunkát is le lehetne lépni mint a figurákat...