Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LTCM

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Választási viharok söpörtek végig Európában a hétvégén. Franciaországban a baloldali szuperpopulista Hollande gyűrte le Sarkozyt, de még sokkal izgalmasabb a helyzet az eurózóna jelenlegi szamárpadjában, Görögországban. Görögországban jelen pillanatban elég nagy az…..
Margin Call – amerikai, 2011. Rendezte és írta: J. C. Chandor. Kép: Frank G. DeMarco. Zene: Nathan Larson. Szereplők: Kevin Spacey (Sam Rogers), Paul Bettany (Will Emerson), Jeremy Irons (John Tuld), Zachary Quinto (Peter Sullivan), Demi Moore (Sarah Robertson). 107 perc.Vetítik: m1 -…..
Miért ne lehetne az EU banktulajdonos? Beindult az európai QE, de közben Görögország agóniája folytatódik. Az elhúzódó válság, és az egyre valószínűbb görög csőd talán az európai döntéshozókat is egyre több olyan lépésre késztetheti, amelyeket az amerikaiak már…..
Kapitalista Adósság origami 2011.02.21 12:12:00
Brendan Moynihan, a Bloomberg news szerkesztője nemrég megjelent cikkében egy érdekes megoldást vetett fel az adósságválsággal küzdő országok számára, amit ő maga pénzügyi origaminak nevez. Az egyes országok nem tudják eszközeiket likvidálni, hogy kifizethessék…..
Minden különösebb hírverés vagy nagybejelentés nélkül, új külföldi szereplővel bővült a magyar kötvénypiaci elsődleges forgalmazók csapata. Nem is akárkivel. Az ÁKK honlapján a Nomura és a RBS után most már a Goldman Sachs neve is ott szerepel az elsődleges forgalmazók…..
Mi jut eszedbe a 3M-ről? Nekem elsőre a 90-es évek floppylemezei és „post it”-jai, és talán nem vagyok ezzel egyedül. Sokan talán nem is sejtik, hogy a márkanév mögött egy olyan mamutcég áll, ami még a DOW Jones indexnek is tagja. A mai post egy sorozat első tagja,…..
LTCM 2011.01.05 21:52:01
@TemplarOmega:
köszi szépen, nem tudom hogy maradhatott ki a postból, figyelmetlenség sajnos
Mi lehet a következő évtized első nagy befektetői dobása? Nemrég egy humorosnak és kritikusnak szánt videóban megismerkedhetünk azzal, hogy mi is a FED által alkalmazott kvantitatív enyhítés. Most egy újabb videós postban megnézzük, milyen hatással is van mindez az USA…..
LTCM 2010.12.19 21:50:15
@programozó:
az én tippem, amire a postban is próbáltam utalni, ennél lejjebb már nem nagyon lehetett menni hozamban a rövid lejáraton sem, már nagyon sokan várták itt a hozamemelkedést, a qe-s pénzek meg így is olcsón jöttek a bankoknak, nagyobb hozamú befektetéseket kerestek belőle. Ami a hosszúakat illeti, ott a QE-ből fakadó inflációs kockázatok miatt lehetett talán emelkedés. És hát ugye azért Amerikát sem kerülheti majd el a költségvetési hiánycsökkentés, ami valószínű kamatemeléssel fog járni. Persze ezek mind csak találgatások részemről is.
Múlt csütörtökön kifejezetten sikeresnek mondható hosszúlejáratú kötvényaukciót tartott Magyarország. És hogy mi köze mindennek a QE-hez?   Első körben a tények:   A hároméves (2014/C) kötvényekre a négyszeres túljegyzés után az eredetileg tervezetnél nagyobb…..
A tegnapi bevezetőnek szánt post után következik az érdekes rész. Bemutatjuk az állampapírpiac szereplőit, hogy mi az ÁKK, kik azok az elsődleges forgalmazók, és miért is olyan fontos szereplők bankok és befektetési társaságok az államadósság finanszírozásában.Az…..
Az esti híradókban nem túl gyakoriak a pénzpiaci hírek, ha valami szóba kerül mégis, az általában a tőzsde és a devizaárfolyamok. Az állampapírhozamokról csak igen ritkán hallani. A 2008-as államcsőd közeli helyzet, az eurózóna jelenlegi válsága, itthon a nyugdíjpénztárak…..
Kapitalista Mit is csinál a FED? 2010.11.29 18:54:00
 A FED a múlt hónapban újabb 600 milliárd dolláros eszközvásárlási programot jelentett be. Hogy ez mit is jelent? Nemrég kezdett el keringeni a neten egy humoros kis videó, amiben elmagyarázzák, hogy mi is az a quantitative easing (ha valaki tud erre megfelelő magyar…..
A kormány 2011-ben 538 milliárd forintot szán folyó kiadásokra a visszalépő nyugdíjpénztári tagok vagyonából. Jelen állás szerint (logikusan) a pénztárak a visszalépő tagok eszközállományát adja át a majd arra illetékes állami szervnek. Az így állami kézbe került…..