Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fun-tom

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idestova másfél évtizede a legjobb focisták Adidas-cipőben játszanak. Az orr-részre varrt irányító sávok pontosítják a labda rúgását. Néhány napja jogerős ítélettel zárult az irányváltós focicsuka kártérítési pere. Oroszi László feltaláló 200 ezer eurót (60.473.237 forintot) kap a német cégtől.…..
Retteg a Fidesz a Momentumtól...
fun-tom 2017.03.13 17:08:51
@Ballib cenzúrázók réme 25: milyen gyógyszerre kell mit inni, hogy ilyen hülye legyen valaki, mint te?
Semmihez sem hasonlítható pörgés, időutazás és gasztronómiai csodák: Róma életre szóló élményeket kínál, ha tudjuk, hol találjuk a legjobb helyeket, ugyanakkor számos turistacsapdát tartogat, ha csak sodródnánk az árral. Néhány tipp következik, hogy ki tudjuk hozni a legjobbat egy római utazásból...
fun-tom 2016.12.16 10:39:09
A való életre nevel(né) az ovisokat ez a szerepjáték?..
Az utolsó tíz dal volt már csak hátra A Dal első fordulójából, amiről többször is elmondták, hogy ez talán a legerősebb csoport a háromból. Az előző kettő adást látva sem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz, mindenesetre viszonylag magas pontszámok is születtek. Az már…..
Egy hete túlestünk A Dal első adásán, most jöhetett a második 10-es adag. Múlt héten csak úgy kapkodtuk a fejünket a rengeteg baromság láttán, hallatán, most viszont csak egy lemondó vállrántásra futja. Egyszerűen rosszak a dalok, és ha ezeket sikerült 3-400-ból kiválasztani,…..
Negyedik alkalommal indult el a köztévé eurovíziós dalversenye, aminek a győztese később Magyarországot képviselheti a bécsi eseményen. Számos változást eszközöltek a műsorstruktúrában, ezzel a köztévé pont azoknak a kertévéknek a nyomába eredt, amit kormány szinten…..
Aki most a Tesco oldalára látogat, azt egy meglepő hirdetés fogadja a nyitó oldalon. A banner szövege igazából normál helyzetben teljesen ártalmatlan és semmitmondó lenne, az adott politikai környezetben viszont, amikor a kormány nyíltan ki akarja véreztetni az áruházláncot,…..
fun-tom 2015.01.13 10:58:33
@beszélő majom: menj már be akkor légyszi valamelyik CBA-ba és kérdezd meg az ott dolgozó szakképzett sommelier-t, hogy milyen bort ajánl neked a vacsihoz ;)
Mindig is hülye voltam a kémiához: sosem tudtam kiigazodni a diasztereomerek és nukleofil addíciók bizarr világában, a száraz, számolgatós egyenletek megoldását pedig mindig lemásoltam a szomszédról vagy kipuskáztam a csúsztatható fedelű számológépembe rejtett…..
fun-tom 2014.11.24 18:34:05
Meglepően sima, közel kétharmados győzelmet aratott vasárnap a megismételt ózdi polgármester-választáson Janiczak Dávid, a Jobbik jelöltje. Azt sejteni lehetett, hogy az október 12-i voksolás óta eltelt időszak nem a Fidesz-KDNP-s Fürjes Pál eddigi polgármester malmára fogja…..
Az utóbbi időben egyre nagyobb divatja lett annak, hogy népszerű regényeket megfilmesítenek, főleg a nőknek és a tiniknek szóló műveket. Hollywoodban mindig is így volt ez, az adaptált forgatókönyv (főleg egy népszerű regényből) mindig nagy érdeklődést váltott ki a nézők között, ergó szinte biztos…..
fun-tom 2014.10.18 10:15:02
@doggfather: Így van. Egyik ilyen szerintem pl. Stephen Kingtől A remény rabjai.
Amikor meghallottuk, hogy a Wizz végre repülni kezdi Lisszabont, kellemes borzongás futott végig a tagjainkon. Mert az a város nemcsak egy hely, ami rajta van a látni kell típusú listákon. Ez az a város, ahová úgy érkezünk meg már az első alkalommal is, mintha sosem mentünk volna…..
fun-tom 2014.08.27 07:58:03
@Altaïr: benézted, mert nem Peniche a legnyugatibb pont, hanem Cabo da Roca ;)

Egyébként Lisszabon szép, hangulatos város, leszámítva a szemetességét. Nagyon sok szép látnivaló van, simán bele lehet szeretni. Nekünk viszont jobban tetszett Porto, holott ott csak 1 napot voltunk (vonattal is át lehet menni Lisszabonból, és ha jó előre megveszed a vonatjegyeket, akkor 40%-ot spórolhatsz rajtuk).
Óbidos sincs túl messze Lisszabontól, és akkor már inkább oda menjen az ember, semmint Évora-ba.
Az szerintem hülyeség, hogy nincs Lisszabonban sok látnivaló, mert rengeteg van, csak Porto-val ellentétben itt nagyon szét vannak szórva a város különböző részein.
Múlt héten ismét elstartolt a köztévé saját zenés vetélkedője, ami tocsogott a pátoszban és gyönyörűen alkalmazkodott a keresd a jót!-féle Kerényi-etikához. Mondjuk most legalább akadt egy-két egész vállalható produkció, de a műsor maga még mindig zavartalanul halad…..
Sant’Agata de’Goti, Olaszország Campania régiójában fekszik ,Nápolytól  35 km-re,  északkeletre . Az i.e 4. században már létezett  az ókori szamnisz város , Saticula , melynek  helyén áll ma  ez a különleges gótikus kisváros. A római birodalom bukása után a várost…..
Az angolban van egy nagyszerű kifejezés, a trainwreck. Ezt akkor szokták használni, amikor az ember látja, hogy ami az orra előtt történik, az nagyon csúnya véget fog érni (szó szerint vonatszerencsétlenséget jelent), de egyszerűen képtelen levenni a szemét a látványról, földbe…..
fun-tom 2013.08.27 19:57:11
 foto: ustream A legviccesebb mindig az, amikor a hibát keressük. Sajnos kismagyar valóságunkban ez jellemzően mindig meg is van. Most éppen itt van: A'lmos. Tényleg egy percig sem tűnt fel senkinek, hogy az egésznek semmi értelme? Miért erőltetünk valamit, ha nem is figyelünk rá?…..
Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus…..
fun-tom 2012.09.10 14:09:52
@pástétom: anyukád...
fun-tom 2012.09.10 14:39:46
@pástétom: pedig jobban jártunk volna, ha inkább randalírozni jár, mint sem hogy a te megszüléseddel bajlódjon
fun-tom 2012.09.11 10:00:01
@pástétom: hát rólad még is mit írhatnék, te szerencsétlen hülye?
 Nem tudom mennyire jó hely Csömör, de az mindenképp szimpatikus, hogy igen nagy a civil aktivitása! Legalábbis itt az Urbanistán igen sokat szerepel a település, és szinte mindig valamilyen olvasói levél kapcsán. Ezúttal egy neve elhallgatását kérő olvasónk írt…..
Az idei Goldenblog verseny a Krumplishal számára is elhozta a megmérettetést. Újoncként, rétegblogként indultunk, minden fajta hátszél nélkül. Nem csaltunk, nem csináltunk agresszív kampányt, lájk szoftvert se programoztunk. ;) Nekünk Ti olvasók voltatok a siker kulcsa. A blogot…..
Komoly változásokat hozhat a nemrég módosított Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről (BATrT) szóló törvény. Az új törvény korlátozza az agglomerációba tartozó településeken az új lakóterületek kialakítását, azok elhelyezkedését és méreteit is, így az…..
fun-tom 2011.07.15 11:10:41
@SvenH.: akkor viszont ne általánosítsunk, mert a teljes árú bérlettel szerintem igenis megfizetem a szolgáltatást, sőt ...
egyébként pedig városon belül is pofátlanul olcsó a tanulóbérlet, szóval nem csak az agglomerációt kell ezért cseszegetni
fun-tom 2011.07.15 11:43:55
@SvenH.: ha komolyabb ellenőrzések lennének, nem lenne ennyi bliccelő, és nem lenne ekkora veszteség. De amikor látja az ember, hogy felszáll valaki egy megállóban, és mire odaér a kaller bemond egy másik megállót (ahol felszállt, vagy ahol le fog), hogy kevesebbet fizessen... Plusz amikor a kaller egy bizonyos népcsoport tagjaihoz nem is mer odamenni, hogy megvetesse velük a jegyet... Nem nagyon van miről beszélni. Ha meg a MÁV átveszi, akkor megszűnik sajnos az eddigi nagyjából üzembiztos működés :(
fun-tom 2011.07.15 12:18:17
@OkoskaTo:rp: mint említettem, ahhoz hogy az agglomerációba/ból hévezzek, nekem két bérletet kell havonta vennem. Te a budapesti bérleteddel szintén használhatod az összes határon belül is közlekedő tömegközlekedési eszközt (busz, metró, villamos, troli, hév, volán, máv). Akkor ezek szerint te sem fizeted meg a teljes árat azzal, hogy megveszed a Bp bérletet. Nekem ezen kívül egy kiegészítő bérletet is kell vennem, s mivel a megálló ahol leszállok pont az 5 és 10 km-es bérlet-besorolás közé esik, így a drágábbat kell megvennem. Pedig a következő településig is érvényes lenne, mert az is a 10 km-es határon belül van, de mivel rápecsételik a megállót amit használok, így nem tudom csak 7,5 km-ig kihasználni. Szóval továbbra is az a kérdésem, hogy én mit nem fizetek meg a bérletek megvásárlásával, amit egyébként meg kellene? :) (és te megfizeted pl.)
Krumplishal Gyermekkor a háborúig 2011.03.27 17:31:00
Elérkeztünk Bud Spencer életútját bemutató sorozatunk második részéhez. A Nápolyhoz kötődő gyermekkor időszakában hagytuk abba és ezt az önfeledt kort meséljük tovább egészen a II. világháború második feléig, amikor 1943-ban Olaszországot és ezen belül Nápolyt is…..
Krumplishal Plakát a régmúltból 2011.02.22 23:20:00
Melyik film ez? ..
fun-tom 2011.02.23 11:31:17
teljesen jól látod, ez az! :)
sőt a h
www.spaghetti-western.net honlapon megtalálhatjuk a film címét még jónéhány nyelven: Buddy Goes West (U.S.A.) | A Feather in the Eye | A Fist Goes West | Eine Faust geht nach Westen (Germany) | On m'appelle Malabar (France) | Dos granujas en el oeste (Spain) | El amigo de Trinity vuelve al oeste (Spain) | Aranyeso Yuccában (Hungary) | Buddy gi'r en håndfuld øretæver (Denmark) | Buddy villissä lännessä (Denmark) | Bud Spencer Hamarapuchissa (Sweden) | Skumma Polare (Sweden) | Bud Spencer hämäräpuuhissa (Finland) | Lättäjalka hämäräpuuhissa (Finland) | Tora tha ginei Texas (Greece) | Oi sfaliares sfyrizoun sto Texas (Greece)

nem csak németül hangzik hülyén :)
Krumplishal Triggerman 2011.02.08 10:30:00
Ahogy már talán sokan hallottátok, Terence Hill 2010-ben a Triggerman című westernben alkotott ismét maradandót. Az imdb honlapján fenn van a film az adatbázisban, bár kissé kuszán és pontatlanul, de legalább ott van. Sajnos a magyar oldalakkal már nagyobb a probléma. A…..