Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vegyél Vissza!

32 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás megszólalni sem tudott első megdöbbenésében. Megnyitotta újra a csapot, de megint nem jött semmi, csak a vákuum halk pöfékelésének a hangjával kellett megelégednie. A telefonja után kapott egyből, majd a bejövő üzenetekre csúsztatva ujját elégedetten konstatálta:…..
A nyertes csapat:További képeket a díjátadóról itt találsz!..
A Hello holnap esszépályázat nyertesei és nyereményeik:1. helyezett: Farkas Máté Lajos - nyereménye: Samsung Galaxy okostelefon, Sony e-Book és írása megjelenik az Ifjusági Magazinban és a Neon.hu oldalán2. helyezett: Szilágyi Miklós - nyereménye: Sony e-Book3. megosztott helyezett:…..
Vegyél Vissza! Kedvenc idézeteink 2010.11.23 10:42:00
Megannyi évezred után maradt – a Semmi. / Egri Gergely Maradt tehát az elkerülhetetlen. Ezt a csatát atommal vívták és ha maradt még valaki, a következőt bunkósbottal fogják. Egyértelmű volt hogy a folyamatnak nem lehet gátat vetni. De legalább volt róla kétszáz…..
 Tisztelt Elvtársak! Földanyánk és Pártunk iránti legnagyobb alázattal köszöntöm minden kedves hallgatómat a nemzetközi CXXVI. archeo-antropológiai kongresszus ez évi nyitóelőadásán. Nem olyan régen szakasszisztensem egy meglepően sokrétű, az élő környezettel sokat…..
Kedves Naplóm,ma 2020. október 31. van. Napra pontosan 10 éve annak, hogy az ország döntéshozói elindították a Virentis Hungarica programot, melyben 10 évet határoztak meg arra a feladatra, hogy Magyarország minden szempontból egy egészséges és élhető ország legyen. Erre szükség…..
 - Apu, Apu! – borult sírva Ferenc ölébe az úgy hét éves forma kisfiú.- Hagyjál, Andris, most éppen a híradót nézem! – taszította el magától a férfi gyermekét.„Újabb biológiai csapást mért az Eurázsiai Unió a káros anyag kibocsátásban élen járó…..
 „Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.”[1] Te hova tartozol? Én optimista vagyok. De, hogy őszinte legyek most én is félek. Félek, hogy nincs más, hogy ez az egyetlen hely az univerzumban,…..
− Mit taszigálsz? Átküldtél valamit? ... Nem jött át semmi. Biztos rossz a jeladód. Emlékszel, hol a szerviz? Bocskai folyosó 4. Siess vissza. Még sehogy sem állunk a nyomozással és 110971325 szomszédjában valaki megint zenét hallgatott. A hadnagy ezzel elindult a…..
A falak, mint emberi arcok, hol kinyílnak, hol bezáródnak.  Havas táj, vízesés és madárraj, aztán bombatámadás, síró gyerekek, heves politikusok, számok ezrei, szex, zene, őrjöngő emberi vonások, hömpölygő tömeg, füst. Füst a kéményekből, füst a föld alól,…..
 Hány oxigénpalackot használjunk el egy nap? Manapság ez megy a médiában. Egyesek megesküsznek rá, hogy a napi három az ideális. Mások meg azt mondják, hogy a túl sok tiszta levegő már árt az agynak. Elég csak két palack oxigén.Üdvözlet a sokszínűség korából, a…..
2010. december 20. A Cancún-ban létrejött klímacsúcs hosszú tárgyalások után kudarccal zárult. Kötelező érvény helyett csak ajánlásokig jutottak. A legnagyobb károsanyag-kibocsátók, Kína és USA még mindig csak 2050-re vállaltak nagyobb csökkentést, a 2020-as céljaik…..
A Moszkva téren átvágva csak futó pillantást vetek a tér közepén álló sorra. Az „egészséges emberek”, mi? Egy férfi idegesen tekintget a sor elejére, még sokat kell várnia. A kígyózó vonal egy kis bódé előtt áll. Nemrégiben tették ide ezeket az új zajfülkéket.…..
„Vannak dolgok, amik változnak. És vannak, amik soha.” Felkelt, ahogy minden nap. Számítógép be, emailek csekkolása, és ott volt. Meghívó 10 éves diplomatalálkozóra… Mennyi minden változott azóta! De a rohanás az maradt. Most is késésben volt, elkalandozó…..
 Ily pöttöm voltam egyszer én is, Mikor életem tavaszán egy Mámoros Áprilisi nap friss Harmatjában hemperegve hegy Aljában, döntöttem el végleg, Hogy fel nem nő e pajkos lélek, Idősödő test nem lesz méreg,Amíg lélegzek és élve élek,S szerelmesen…..
Te ételt adtál, és mi kifosztottunk. Te otthont adtál, és mi tönkretettünk. Te levegőt adtál, és mi megmérgeztünk. Bocsáss meg tékozló fiadnak Földanyánk. Gyermekek voltunk még a tudás hatalmához. Észre sem vettük, hogy a hatalom felelősséggel jár.S most, hogy látjuk,…..
2020 március 13-a péntek reggel van. Ez is egy szokásos napnak indul. Felkelek az ágyból, kihúzom a sötétítőt. Meglepően meleg levegő csapja meg az arcom amikor kinyitom az ablakot,hogy kiszellőztessem a szobámat. Ezután a fürdőbe megyek fogat mosni. Leveszem a polcról a fogkrémet…..
 A most, most van, erről nem győz meg senki.A halántékom szürkés itt-ott. A fogaim fele ólom, amalgám, műanyag. Kicsit kopaszodom is már a homlokom két oldalán. Erősek a csontjaim, sosem volt csonttörésem, az ízületeim viszont pocsékok. Már kevésbé hallom a környező…..
Reggelre megint kását kaptam. Nem volt különös, a színe sápadt, az állaga is a megszokott, vizenyős volt. Megettem, nem ismertem más étket. Délben rengeteget ittam, hogy tele legyen a hasam. Egy közeli kútról hordtuk a vizet. Sokat korgott a gyomrom de egy idő után már…..
2020-ban beköszönt a „Fekete-korszak”! A munkahelyek hiánya miatt ma feketén dolgozóknak nem lesz nyugdíja, így mehetnek guberálni a ma munkakerülő-párti kisebbséghez, akiknek a segélyeknek hála felvitte az Isten a dolgát. Csak semmi általánosítás! Dolgozó és…..
2020. november 19.Éjjel nagyon furcsa dolgot álmodtam. A Földet láttam, az otthonunkat, amint belefullad a sok szemétbe, a klímaváltozástól megrepedezik a bőre, a buldózerek megfosztják csodás zöld hajkoronájától, az esőerdőktől. Reggel arra ébredtem, hogy talán ez nem is…..
Füstszag keveredett a kalyiba dohos levegőjével, és a nyitott ablakon át betóduló, fojtogató hőség sem kecsegtetett sok jóval; az új nap ismét könyörtelen pontossággal ébresztette fel a vidéket. Kotrógépek lusta motorberregése törte meg a nyugtalan csendet, ahogy a külvilág…..
Vegyél Vissza! Fekete Tamás (23) 2010.11.23 09:47:00
Szikrázó napsütésre ébredtem, szokás szerint teleizzadt ágyban. Őrületes meleg van. Persze ahogy az lenni szokott, ilyenkor nem működik a légkondi és a ventilátort is elvittem anyámnak múlt héten. De erőt vettem magamon, és megkezdtem a napi rutinomat. Zuhany, fogmosás, és egy…..
2020-ig átalakul a világ. Felébredünk, pánikba esünk, elindulunk a rossz irányba, újabb pánik, majd végre, végre a helyes útra lépünk. Ha engem kérdeztek, nem siettük el a dolgot, de ezek vagyunk mi, fejjel a falnak, tágra zárt szemekkel, nézve, de nem látva, értve, de nem…..
Szikrázó napsütésben fürdik a város, ezen a kellemes kora őszi délután. 2020-ban járunk, egy országban, aminek a neve most nem fontos, annak is a fővárosában, ami szintén nem érdekes.Az utcákon munkából kezdenek hazaszállingózni az emberek, csörömpölnek a biciklitárolók,…..