Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amit még megtehetsz

0 bejegyzést írt és 538 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tízperc iskolablog immár hagyományosan kér fel neves oktatási szakembereket, hogy véleményezzék, elemezzék, mi történt az elmúlt egy évben az oktatás területén. 2019 sem volt éppen eseménytelen: a magántanulói státusz helyett egyéni tanrendet kell igényelni, szigorodik az beiskolázás 6 éves…..
amit még megtehetsz 2019.12.29 07:23:34
@midnight coder: Kevesen tudják milyen stressz a szülőkkel, vagy a neveletlen gyerekekkel való mindennapos küzdelem. javaslom mindenki próbálja ki egy-két hónapig aztán mondjon véleményt. A fiatalok sajnos sokkot kapnak egy átlag gyerekcsoporttól is, amikor például napközit vállalnak. (Természetesen eszközöket, játékokat, vagy bármit nem kapnak, hogy lekössék a csapatot (van egy termed, meg egy udvar slussz), mert az nem fontos, vagy oldja meg a tanár.)
A lényeg hogy a parlament megszavazta hogy aranylábú focistáink több pénzt kereshessenek (hálisten), mert ott van színvonal, és sokkal fontosabb mint az, hogy milyen körülmények vannak az iskolában.
amit még megtehetsz 2019.12.29 09:47:48
@midnight coder: "Alapvetően ezzel sincs baj. Van egy olyan 1 milliónyi olyan ember kis hazánkban, akinek ha a gyereke egy multinál összeszerel, már az is óriási kulturális előrelépés."
Ebben egyetértek, bárcsak így lenne.
Az lenne az előrelépés ha olyan pozícióban levő megmondó emberek, mint az interjúalany végigjárnának csak úgy, bejelentés nélkül pár iskolát, és tényleg elgondolkoznának a problémákon. mert a problémák lassan mindenhol ugyanazok. És nem a tanári bér a legfontosabb (az a legutolsó), az iskolák állapota, ellátottsága, működési nehézségei (emberi erőforrás) sokkal fontosabbak.
Hodgkin-limfóma elsőkézből Vér 2012.10.12 15:48:45
A limfóma diagnosztizálása előtt évekig küzdöttem a krónikus fogínyvérzéssel, ami már kezdett súlyos ínysorvadásba átcsapni. Fontosnak tartottam erről írni, hiszen nem gondoltam volna, hogy a kettő között szoros összefüggés van. Akkor vált számomra világossá, amikor tünetmentes lettem. A limfómával…..
Ugyan a tanárok életpályája anyagi téren az elmúlt néhány évben talán egy kicsit vonzóbb, mint előtte, de ez sem jelent többet annál, minthogy kb 20 évvel le vagyunk maradva egy nyugati országtól. A tanári kezdő fizetés itthon, feltételezve, hogy egyetemi/mesterképzéssel…..
amit még megtehetsz 2018.11.10 20:30:04
@Gandosz: Most szárnyal a gazdaság. Miért nem javítanak az iskolák helyzetén? lett volna elég idejük.
amit még megtehetsz 2018.11.10 20:45:25
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
Egyéni felelősség a kölkök sikeréért???
Amikor van olyan tantárgy, hogy heti 1×45 percet tölt el adott kölyökkel+ 29 másikkal együtt.
A szülő meg mit csinál ebben a folyamatban?
Nem túlzás ez egy kicsit?
amit még megtehetsz 2018.11.11 08:43:50
@rigolya2: Legfontosabb, h emeljék a kezdő tanárok fizuját.
Jó h írtad a minimálbérhez kötés eltörlését.
Egy kezdő most 50e-el kapna többet ha megtartják ezt a kitételt.
Újpalotán gyerekeskedtem. Az épülő lakótelep remek hely volt a játékra. Hilti-patront szereztünk és rátettük a villamossínre. Felmásztunk a toronydarura, beindítottuk és elvittük egy körre az úthengert. De a legkedvesebb játékunk a rabló – csendőr volt. A csapat két részre oszlott. Egyikük a rabló…..
amit még megtehetsz 2018.11.10 19:48:53
A magyar egészségügy problémái országosan súlyosak, mindenütt jellemző az orvos és ápolóhiány,  és szinte minden intézményben folyamatosan újra termelődik az adósság, azaz alulfinanszírozott működés. Az önkormányzatok csak a járóbeteg ellátásért felelősek, mi, Zugló, fővárosi kerületként…..
amit még megtehetsz 2018.11.10 13:04:31
Reflektor Feljelentem a Ripostot 2018.11.09 12:19:28
„A kormány (és vidéke) most már minden határt átlépett!” Ismerős, mondhatni elhasznált, élét vesztett kijelentés. Hogy azért-e, mert a kormány (és vidéke) tényleg havonta lép át valamilyen határt, vagy mert frusztráltságunkban mindenre ugrunk és talán ezért is hiszik, hogy mindent megtehetnek…..
amit még megtehetsz 2018.11.10 12:44:45
@Szél Bernadett börtönben van már?:
Ja, a stadionokat sokkal jobb fizetni.
Pláne h a lenyúlt Manyup 3000 milliárdot is eltapsolták. mert nem az államadósságot kezelték vele.
Kényszerítették hitelfelvételre az embereket? Mégis hogyan? Fejükhöz tartottak egy pisztolyt?
Régen is volt családtámogatás, ne kamuzz. Nem volt kánaán, de most sincsen.
és acsaládok kilakoltatása most pörög csak igazán, a családok évében hálaistennnek.
amit még megtehetsz 2018.11.10 12:45:38
@csobi2011: Te is olvasod! Senki vagy?
Ironikus posztban tiltakoztak a korlátolt butasága ellen. Pedig amit mond, az inkább félelmetes, mint nevetséges. ..
amit még megtehetsz 2018.11.04 08:29:35
@szepipiktor: Mégis milyen tapasztalatra alapozod mindezt? Tanítasz talán?
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
amit még megtehetsz 2018.11.01 11:05:06
@math0: Szerintem ez a "fajelmélet" dolog csak a szimpatizánsoknak szól. valójában annyi kínai ömlik ide hogy lesnének az emberek, ha tudnák, hogy minden első osztályban 8-10 kínai gyerek ül.
Migránsok ugyan, az csak néphülyítés. A kínaiak, meg az oroszok már rég itt vannak és még többen jönnek.
Lehet örülni.
amit még megtehetsz 2018.11.01 11:21:58
amit még megtehetsz 2018.11.01 16:35:55
"A Soros-egyetem valóban vezet bizonyos rangsorokban, például a Horizon2020 uniós támogatások elnyerési rangsorában, 14 millió euró összeggel. A Corvinus Egyetem 1,2 millió környékén sincsen. Ebből is látszik, ez egy üzleti modell: Magyarországon kiadnak egy amerikai diplomát." (Rétvári…..
Azt hiszem, van valami sorsszerűség abban, hogy ráakadtam erre a könyvre. Céltalan bolyongásom egy budapesti bevásárlóközpontban általában mindig azzal végződik, hogy egy-két könyvvel gazdagabban térek haza. Most sem volt másképp, életem párja nem csak vállalta az egész napozást a gyerekeinkkel, de…..
Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a lakástakarékpénztári megtakarítások után járó 30 százalékos állami támogatást. Az ok: túl sok extra profitra tettek szert a szolgáltatók. Van egy ember Magyarországon, aki 2006-ban még egy egyszerű gázszerelő volt, mára azonban az ország…..
amit még megtehetsz 2018.10.16 07:12:08
@leponex: Kiváló okfejtés de akkor a lenyúlt manyup milliárdokat miért nem rakták be/vissza az államkasszába, kedves troll!?
Érdekes ezt senki nem válaszolja meg...te sem fogod ugye!?
Kedves Fidesz szavazó, aki magabiztos erkölccsel bírálsz engem! Lehet, hogy Te dolgozol azon, hogy jobb legyen, de én is azt teszem. 21 éve, keményen, és nem tanulatlanul,vagy segítségeket várva. Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. Ez van, nem tehetek semmit,…..
amit még megtehetsz 2018.04.14 17:08:53
amit még megtehetsz 2018.04.14 19:30:04
@axel2552:"A gyerekemnek normális életet szeretnék"
na az sajnos nem lesz. Ott ahol a gazdasági iparkamara elnöke kitalálja h a te gyerekedből ne legyen más mint betanított munkás, érettségi nélkül az nagyon gáz. Elmondom mi lesz: gimnáziumokat bezárják, vagy átveszi az egyház. Egyetemeket elsorvasztják. A csórók továbbra is csórók maradnak, társadalmi mobilitás semmi (már most sem tud a csóró a gyerekének nyelvvizsgát kiizadni a felvételihez). Szóval itt ordas pofáraesés lesz! A versenyképesség oltárán fel lesz áldozva a mai fiatalság.
Előszó A következő történet írója érthető okokból (kapcsolatmegszakítás elkerülése érdekében) névtelenséget kért. Aki régebb óta figyelemmel követi a blogot, annak ismerősek lesznek az elemek: a lekezelő arrogancia, az agresszív "terjesztés", az irreális követelmények ész nélküli nyomatása stb. A…..
Egy problémát nem gyorsan, hanem jól kell megoldani. Amikor a jó mérnök találkozik egy problémával, és megtalálja a megoldást, nem áll meg, hanem tovább folytatja, amíg feltérképezi az összes lehetséges megoldást, és utána kiválasztja a legmegfelelőbbet. A gyors és egyszerű megoldásokkal az a baj,…..
fáymiklós George Michael 2016.12.26 08:17:39
Ha engem kérdez, biztosan lebeszélem arról, hogy a nehezen kimondható Georgios Kyriacos Panayiotouról éppen George Michaelre angolosítson, mondván, hogy ezt mindenki elfelejti. Jó, hogy nem mindjárt John Smith. Meg aztán már van is egy Michael George nevű basszista a világban, nem mondom, hogy…..
Hivatalosan október elején adott számot az országgyűlésben a kormány arról, hogy a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentési Alap hogyan gazdálkodott a rá bízott 3000 milliárd forinttal, és mire használták fel a magánnyugdíjpénztárakból átáramlott vagyont.  Nagyon…..
Strange's fashion & gossip GIGI 2015.08.13 20:39:38
Gigi Hadid napjaink egyik legfelkapottabb modellje. Van, aki kimondottan kedveli, másokat azonban kifejezetten idegesíti. Én valahol a kettő között vagyok. Most itt egy teljes anyag róla a W magazin szeptemberi számából. A…..
Az Isten pénzét is önfényezésre költené a Fidesz-KDNP: újabb, szeptemberig tartó propaganda-offenzívába kezdenek Orbánék. Ezúttal 600 millióból fogják bemutatni az elmúlt 5 év „eredményeit”, azaz megmondani nekünk, hogy milyen jól élünk. (Mert nyilván a Fidesz nélkül…..
Jó, ezt Janikovszky Éva megírta a maga cukiskodó módján, kb. minden anyukának ott van a polcán a kék-rózsaszín duó, én azért eggyel földhöz ragadtabban és gyakorlatiasabban gondolkoztam el ezeken a dolgokon. Lányos szülők, sorry, ez most a fiúk sztárolásáról szól majd, de…..
A mai poszt ugyan a Magyarország és én pályázatra érkezett, de lehetne Franciaország és én is, sőt, ha még mélyebbre tekintünk, akkor valójában a beilleszkedés nehézségeiről szól. Vicky és családja ugyanis négy év franciaországi lét után döntött úgy, hogy…..
Napok alatt mintegy 40 ezer ember aláírta Nagy-Britanniában azt a petíciót, ami a gyerekek füllyukasztásának betiltását követeli, arra hivatkozva, hogy az valójában bántalmazásnak minősül. Valóban kegyetlenség lenne? (fotó: flickr.com / Britt Reints) A petíciót egy Susan…..
Országszerte egyre több helyen és hangosabban tiltakoznak a szülők a gimnáziumi képzés szétverése kapcsán, és most úgy fest, hogy már más ellenzéki pártok is kezdenek mozogni az ügyben, miközben a Fidesz még mindig terel és félrebeszél. A múlt héten kigyűjtöttem, hogy…..