Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emődi Tehéntánc

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapcsolódó cikkek:   A nagyfiúk konyhája Fogalmak  Az ígérethez híven januárban a cukrászatról tényleg átmentem a konyhára. Nem kapkodták el, pontosan 2 hónapjukba telt mire képesek voltak átrakni. Az ott eltöltött további 8 hét rettenetes volt, közben a karácsonyi…..
Jövő szerdán Bocuse d'Or országos döntő, a győztes kvalifikálja magát a stockholmi európai döntőre. Bemutatjuk a 6 versenyzőt, és a francia séfet, aki 2005-ben megnyerte a legrangosabb szakácsverseny világdöntőjét is, és azóta 2 Michelin-csillagot is szerzett éttermében, az…..
Vajas Kenyér A nagyfiúk konyhája 2013.12.08 18:52:30
Az étteremben a plusz eltöltött hónapok ellenére cseppet sem érzem, hogy bármi is jobb lenne, vagy én jobban érezném magam. Így 5 hónap után az a benyomásom, hogy ilyen erőszakos és szervezetlen konyhában még soha nem dolgoztam, ahol azért vagyok hátrányban, mert lány…..
Emődi Tehéntánc 2013.12.09 13:20:38
@funfun: pedig pont a második részben írta, hogy felmond :)
Ha a Várban járunk manapság, a Baltazár olyan megkerülhetetlen pontja a jelenlegi budapesti hamburger-életnek, amiről egyrészt kevesen tudnak, másrészt pedig szerintem nem is számítana rá senki. Ezek tudatában még inkább meglepő az, hogy a környéken van még egy Zsidai-étterem,…..
Az Ikonnal már találkoztunk korábban Debrecenben, de ne tévesszen meg senkit, most nem erről van szó. Ezért az Ikonért most csak a Dohány utcáig kell mennünk, konkrétan a Buffalo'sba, mert a jelek szerint az már bezárt, és ez van a helyén. A bisztró dizájnügyileg elég jól…..
Ma van pontosan 3 éve annak, hogy elindítottam a Világevő-blogot. Persze nem tiltott be semmit se az Unió, ahogy azt a reklámfilmet sem, amit felháborodottságukban ezrek osztanak meg az ismerőseikkel. Egyelőre marad legális a blog is, ez a blogbejegyzés is, sőt, még csak fizetős sem…..
Emődi Tehéntánc 2013.09.30 11:11:41
Vajas Kenyér A blogról 2013.09.29 00:25:22
Szeptemberben volt a blog 2 éves, ennek kapcsán gondoltam szólok néhány szót arról, hogy miért kezdtem el írni és hogy miért pont “Vajas Kenyér” lett a neve. Gyerekkorom óta tudom, hogy szakács szeretnék lenni, nálam a pályaválasztás korán eldöntött dolog volt, amiben anyu…..
  A konyhai rendszer A munkát reggel 7-kor kezdi mindenki és a nap az áru elpakolásával kezdődik. Tökmindegy mennyi dolgod van, melyik pályán dolgozol, a rád eső részt azonnal meg kell csinálni. Ez úgy néz ki, hogy a szállító megjön, kipakol, leellenőrizzük azt, hogy…..
Lassan főtt marhasült Íme egy recept, amit másképp nem lehet otthon elkészíteni megfelelően, csak lassúfőzővel! Előkészítési idő: 20-30 percSlow cooker főzési fokozat: alacsonyFőzési idő: 8-10 óra   Hozzávalók 1 vagy 2 evőkanál olivaolaj 1 egész…..
Emődi Tehéntánc 2013.09.05 20:27:51
@Főznikönnyű: na, Anyukám/Apukám, senki le nem mossa rólad, hogy tiéd a boltom - még kommentelni is együtt kommentelünk :))
Emődi Tehéntánc 2013.09.05 21:38:24
@motoroskonyhaja: Rendben, Főni, majd igyekszem. :)
Vajas Kenyér Esküvőztünk 2013.07.15 21:04:57
A júniusi hosszú otthon tartózkodásunknak az igazi oka az esküvőnk volt Zsoltival. A 3 hétbe bele kellett férnie egy lánybúcsúnak, a szervezésnek, az esküvői bulinak és valami “nászútfélének” is, csak hogy kerek legyen minden. Az utóbbi egy évben minden szabadidőnkben csak…..
Vajas Kenyér Mókuskerék 2013.04.08 17:15:28
Az étteremben az októberi Michelin csillag után még fel sem ocsúdtunk már itt volt a karácsonyi hajtás megint. Ez volt a harmadik karácsonyom a cégnél. A tavalyi és a tavalyelőtti stresszelés után megfogadtam, hogy idén ez nem lesz és annak ellenére, hogy megint dolgoztam…..
Annak ellenére, hogy van rendes munkahelyem, amivel alapvetően elégedett vagyok még nem szoktam elzárkózni olyan új lehetőségek elől, amik szembe jönnek velem. Meg aztán az, hogy megnézek egy állás hirdetést vagy egy másik éttermet, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy…..
Emődi Tehéntánc 2013.06.02 21:36:28
@jEnci: Pont az jutott eszembe ma délután, hogy lassan ideje lenne egy Vajas Kenyeres közönségtalálkozónak. Ha nem is most júniusban (gondolom el leszel foglalva a lagzi előkészítésével és lebonyolításával), de ősszel valamikor, ha itthon leszel. Ettől függetlenül az "ajánlatot" a londoni kávéra nem fogom kihagyni, ha úgy alakul. :)
Idén egy párszor már próbálkoztunk kerti sütögetéssel, de az időjárás mindig keresztbetett. Azt tudni kell, hogy ha a szombat reggeli időjárás jelentés azt mondja, hogy egész nap felhős lesz az idő, de eső nem várható, tuti délután rövid felhőszakadás lesz, amit időnkénti…..
Emődi Tehéntánc 2013.06.02 21:32:17
@jEnci: igen a Waitrose-t ismerem, voltam néhányban... Hát, az már egy másik dimenzió a hazai delikáteszeket egytől egyig is szétbombázza.
A pub angol neve hivatalosan “freehouse”, ami szó szerint “szabadház”-at jelent. A normál pub-ok általában sörfőzdék tulajdonában álltak, így csak azok termékeit árulták. A “freehouse” egyik sörfőzdéhez sem tartozott, így joga volt többféle sör árusításához…..
Amikor még otthon laktam, vasárnaponként legtöbbször nagy családi ebédek voltak és a reggel/délelőtt azzal telt el, hogy anya a konyhában főzött, sütött és tett-vett. A menü szinte mindig a húsleves-rántott hús-sült krumpli-savanyúság vonal volt. Egészen addig, amíg anyunak…..
...aztán egész jó móka lett belőle, és közben mé készült egy sok fogásos ünnepélyes vacsora is, a majdnem 100 vendég nagy örömére. Az alapötlet az vot, hogy a Halászbástya étterem összehozza a két tábort, ahol némi rivalizálás keretében összemérhetik az erejüket a…..
Emődi Tehéntánc 2013.04.27 09:45:17
Vajas Kenyér Boros 2013.03.24 23:18:57
Ez az ország nem a borászatairól híres. Ezen az éghajlaton a szőlő nem terem meg, vagy ha netán mégis, abból nem lehet minőségi, finom borokat előállítani. A kínálat nagy részét így az import teszi ki. Fehér borból a szupermarketek polcain lehet találni Chardonnay-t, Pinot…..
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
Óriási divat (és üzlet) világszerte a plaeo-diéta, ami megoldást kínál a civilizációs betegségekre, elhízásra és rengeteg egyéb problémára, mindössze azt követeli meg a követőitől, hogy táplálkozzanak úgy, mint egy ősember.  De mennyire megalapozottak a…..
Emődi Tehéntánc 2013.03.02 20:38:07
@lüke: bocsánat, igazad van, nem diplomás orvosok, hanem diplomás (szak)emberek nem olvasnak utána annak, amit kritizálnak, hiszen - ahogy fentebb csirió is írja - a paleo táplálkozásnak semmi közze a paleolit korhoz és az ősember táplálkozásához.
Az pedig külön szerencse, hogy nem Szendi Gábor indította útjára ezt a táplálkozási irányvonalat, hanem több olyan nemzetközileg is elismert dietetikus, akiknek a tanulmányait nem csak Szendi könyveinek irodalomjegyzéke, de Mr. Gugli is nagy pontossággal segít azonosítani. :)
Jön a tavasz (állítólag), ami egyben azt is jelenti, hogy jönnek a jó kis gasztrprendezvények, amiből szerencsére egyre több van. Jövő hétvégén, amikor én is hazaérek, lesz egy olyan kiállítás és program, ami mindenkinek figyelemre méltó, akit érdekel a főzés, nem csak az…..
A sok rózsaszín virágminta és a szívecskés jókívánság, valamint kövér puttó helyett álljon itt mára az egyik kedvenc perui ételem, az anticucho, azaz a grillezett ökörszív nyárson. Peruban ugye - hazánkkal ellentétben - valóban létezik street food, nem kell kívülről…..
Vajas Kenyér Lyon-i bisztrók 2013.02.13 11:20:19
Még egy héttel a franciaországi utazásunk előtt foglaltunk asztalt két bouchon-ba is. A bouchon alapvetően egy lyoni bisztró, ami a helyi fogásokat, belsőségeket és a húsféléket részesíti előnyben. Abból is főleg az olcsóbb részeket. Ez is rajta volt a helyi…..
világevő Világevés 2012-ben 2012.12.31 14:10:52
Elfelejtettem megünnepelni a blog második születésnapját szeptember végén, de akkor itt az évzáró keretében ezt is bepótolom. A Chili&Vanílián épp van (illetve holna lesz) egy átfogó évzáró körkérdés, amiben én is válaszolok, így most inkább a személyesebb,…..
Kell a végére az a kérdőjel, mert ezúttal nem volt időm olyan átfogó kutatásokat folytatni, mint a tavalyi végső választás előtt, de a mai ebédem olyan komoly volt, és a séf (és a cukrász) eddigi karrierje együtt garancia arra, hogy a minőséggel nem lehet probléma a…..