Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tranzit.hu

334 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unió 2015-ben rendeletet hozott az idegenhonos inváziós fajok betelepítésének vagy behurcolásának és terjedésének megelőzéséről és kiirtásáról. A biológiai sokféleségre gyakorolt káros hatás, valamint egyéb társadalmi és gazdasági hatások megelőzése érdekében várhatóan 2000 állat- és…..
A projekt és a kiállítás célja a szemléletformáló, településmarketing és identitásfejlesztő célzatú, korszerű és kortárs eszközrendszerrel dolgozó látványos produktumok (a képregények) kiállításként való megjelenítése, bővítése, a kiállítás-megnyitókon való bemutatása (vetített formában és…..
Katalizátor-díj Rehabilitáció 2016.03.25 16:55:40
Számunkra az utazó kiállítás, mint a White Cube-ból való kitörés szimbóluma. Ezért a témát egy olyan szemszögből kezdtük el vizsgálni, hogy a kiállítás munkái sok esetben be vannak zárva és csak azoknak elérhető, akik bemennek a zárt térbe. Ezért a mindennapok ellenségeként és az élettől…..
Projektötletünk elindítója: egy történet, mely arról szólt, hogy Szentendrén kiállt egy festő vásznával a látott utcaképet festve, és meginvitálta az arra sétáló embereket, hogy ők is járuljanak hozzá egy-egy ecsetvonással a képhez, melyből egy “többszemmel és kézzel” készült festmény született…..
A 11 éve működő artAlom Élőművészeti Fesztivál már a már Magyarország legnagyobb volumenű létrehozott élőművészeti fesztiválja. A fesztivál központi eleme az élőművészeti műfajok közötti átjárhatóság és összemosás, melyben lehet szó performance-ról, kísérleti zenéről, kortárs táncról, hang…..
A régi fotográfiai technikákat alapul véve egy olyan szemléltető eszközparkot kívánok az utazó kiállításon a közönség színe elé tárni, amelynek használatával megismerkedhetnek a kézműves fényképészet alapjaival. Így beleélhetik magukat egy 170 évvel ezelőtt felfedezett varázslatba, ami nem más, mint…..
A Csili Csoport modell egy 2016 januárjától júniusig tartó kiállítássorozatot takar, melynek célja, hogy bemutassa, megismertesse, elérhetővé tegye és közel hozza a Csili Művelődési Központ közönségéhez a hazai képző- és vizuális művészetet.A kiállítások a Csili Csoport projektet helyezik…..
Csakoda a kezdetektől fogva az önkormányzati fenntartású, és a főleg Budapestre koncentrálódó kortárs művészet által elhanyagolt vidéki intézményrendszer újrafelfedezésén fáradozik. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy létezik egy, az egész országot behálózó projekt terem-rendszer, a…..
A Nagyvárosok viszonyrendszerében élő emberek vizuális gondolkozását fogja össze a projekt, a környező térségeikben közösségekből érkező és szociálisan érintett emberek rajzos kommunikációja lesz folyamatba helyezve a Furagura, képzőművészeti társas papírtekercsén. Különféle összefüggések vetületeit…..
A Vándorló Konyha hazai városok kisebb / rendhagyó terein, helyszínein (önszerveződő közösségi terek közelében nyilvános terek, találkozási pontok) eseményszerűen ­később akár időszakosan megvalósuló, könnyen összeállítható, látványon ­amolyan “pop­up” ­ főző és étkező helyszín, mely egy vacsora…..
Katalizátor-díj Teleport Galéria 2016.03.23 17:46:57
A Teleport Galéria az idei Katalizátor díjra egy utazó vetítés sorozattal pályázik. Olyan vidéki, a szocializmus alatt épült mozikat választottunk helyszínül, amelyek mára gyakran a perifériára szorultak, kiestek a kulturális vérkeringésből vagy funkciójuk átalakult, kibővült a fennmaradás…..
Társadalmi összefogás vizuális megerősítése a másképp képes emberek életminőségének javításáért A Rehab Critical Mass eseményeinek szeretnénk vizuális környezetet biztosítani,tovább erősíteni ezzel a jelenlétet. Célunk, hogy egy fotósorozaton keresztül, közelebb hozzuk és megismertessük az…..
Katalizátor-díj Hardcore Projekt 2016.03.23 17:03:14
Az iskolai tananyag vizualizálása képregényes formában A projekt célja, hogy a 12-16 éves korosztályt segítse a tanulásban azáltal, hogy képregényes formában közösen vizualizálják, kidekorálják az iskolai tananyagot. Egyben szeretnénk, hogy ez a korosztály érzékenyebbé váljon a kortárs…..
A tájidegen, művészeti szabadnapok, egy olyan 5 napos program, „félfesztivál” ahol a különböző művészeti tevékenységeket űzők együttes erejével egy új ideiglenes, egyszeri összművészeti eseményt alkotnak. A programokban részt vett képzőművészek, filmesek, zenészek, performerek, színészek,…..
A múzeum többnyire állandó gyűjteményt feltételez egy állandó helyen. A Köztes Terek Hordozható Múzeuma egy nem-konvencionális terekben bemutatható, nem-szokványos közönségnek szánt képzőművészeti gyűjtemény. Lényege a hordozhatóságában rejlik, mely elsősorban nem gyakorlati célt szolgál, hanem…..
Négy olyan nyugdíjas klubba utaztatunk el két képzőművészt prominens műveikkel, valamint egy moderátort, ahova kortárs képzőművészeti események ritkán, vagy soha nem jutnak el.  A találkozó minden helyszínen beszélgetéssel kezdődik, ahol a klubtagok a kortárs képzőművészettel kapcsolatos…..
Az Occupy Yourself a kolozsvári Váróterem Projekt független színházi társulat előadása, amely a függőségek témáját járja körül. Dr. Máté Gábor A sóvárgás démona című könyvére valamint személyes terepmunkára alapozva, előadás arra a kérdésre próbál választ találni, hogy mi is a függőség, és mit…..
A „Húsvét sziget” egy közterületre, természeti környezetbe elképzelt ballon objekt csoport. A koncepció szerint a Húsvét szigeti kőfejekből nyolc-tíz fej másolata kerülne elkészítésre piros színű ballonból, az eredetivel megegyező méretben. A fejek különböző, praktikusan megfelelő helyeken, egy…..
Szépítkező tükör utazó projektünk egy összművészeti élményzuhatag, mely a szépség és a testkép relativitása körül pörgeti meg a nézőt. Egyik bástyája egy kisbusz hátuljába épített videoinstalláció, mely egy körbefüggönyözött intim térben, három monitoron, interaktív módon közvetít képeket (a vetítés…..
Papp Réka Kinga megvizsgálja, milyen mellékhatásai vannak a hírnévnek abban a minősített esetben, amikor nem párosul mesés gazdagsággal. Ugyanaz az ember, aki a tévéstúdióban éles nyelvű, ropogósra vasalt látványosságként parádézik, politikai szóviccekkel adja el a szolidaritás és a társadalmi…..
Katalizátor-díj Utazó Padok 2016.03.20 23:10:06
A Dada számára a művészet nem kényelmes karosszék (lakberendezési tárgy vagy üzleti befektetés)! A Dada számára a művészet a szépség és gondolat váratlan megjelenése, mely éppúgy kiszámíthatatlan, egyszeri és megismételhetetlen, mint maga az élet.Szabadítsuk hát ki a múzeumok, kiállítótermek,…..
Katalizátor-díj PopArtIndustries 2016.03.20 20:28:37
A PopArtIndustries (koncepciótulajok: Gyuricza Gergely, és Máté Tímea) egy pop-kultúra utazásra hív, ahol próbára teheted a tudásodat!Mindent tudsz a Pop Kultúráról?Folyamatosan kérdeznek a barátaid, hogy mit nézzenek a moziban?Culture-Nerd vagy? Akkor ez a te kiállításod!Ki ne ismerné Quentin…..
Mélyi József "A közművelődés mai lehetőségei – a hálózatosodás és az utazókiállítás" című előadása elhangzott 2016. február 12-én, a szegedi Grand Cafében. Az előadás a Katalizátor-projekt pályázóinak kínál a művészetközvetítéssel és az utazókiállítás műfajával kapcsolatos támpontokat.  ..
Mucsi Márton közösségimédia-menedzser"Kinek üzensz? Kulturális projektek hatékony kommunikációja a közösségi médiában" című előadása elhangzott 2016. február 7-én, a tranzit.hu budapesti irodájában. Az előadás a Katalizátor-projekt pályázóinak kínál a művészetközvetítéssel és -kommunikációval…..
Joó Julianna Közönségelérés, múzeumpedagógia, mediáció utazó projektek esetében című előadása elhangzott 2016. február 4-én, Miskolci Művészetek Házában. Az előadás a Katalizátor-projekt pályázóinak kínál a művészetközvetítéssel kapcsolatos támpontokat...