Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakacsa

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen volt, hogy a Brandenburgi kaput boncolgattuk Architecture témakörben. A készlet kapcsán beindult a kollektív agytröszt: vajon mit lehetne kis hazánkból megépíteni hasonló stílusban? Bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, még messze vagyunk a célegyenestől,…..
szakacsa 2012.01.24 15:05:43
Nyáron indul a nyíregyházi LEGO-gyár új egységének építése. Vajon eljutunk oda is egyszer? Én nem ilyen autós iskolában tanultam vezetni és nem ilyen autókon. Milyen kár! Klassz dolog jöhet ki abból, ha valami személyes, rátok jellemző dolog épül meg. Így épít egy…..
Borzalmasan sokat kellett várnunk arra, hogy legóék rendesen felmelegítsék a kórházas vonalat. A készletek sora (?) egy olyan mentőautóval kezdődik, amely őszintén meglepett a formájával, arányaival. Simán eszembe juttatja a 20 éve elmúlt aranykor készleteit, még akkor is, ha…..
Dobozok, tartók dögivel: további tárolás- és rendezésügyi posztjaink erre találhatók.  A Legózz tumbli nagyszerű találata ez a tárolóasztal. Óh, bárcsak lehetne nekem is egy ilyenem! Akkor éjjel-nappal legóznék. Már csak plusz 1 szoba, egy rakás pénz, meg egy…..
szakacsa 2012.01.11 22:10:27
@tutuka: hát én ugyan nem vagyok szakértő, de szerintem az államcsőd ellen éppen jó a lego, mert azt be tudod rakni a párnahuzatba... A parizert meg nem... :) Illetve mégis,de azt nem érdemes... :)

Én sajnos dobozmániás vagyok, így minden készlet a saját dobozában hever, külön-külön (most kb. 55000kocka). Persze ömlesztve is van kocka, átlátszó műanyag dobozban, de attól tartok, hogy így UV fény éri a kockákat és az hosszabb távon nem szerencsés, így kéne vmi. alternatív megoldás.
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
szakacsa 2012.01.02 18:46:19
@klarky: @Haynau: A 7731 és 7732 tényleg érdekes, miért vannak így túlárazva? Egyébként a v@terán most is kapni az utóbbit, bontatlanul 3000,- (jatek.vatera.hu/lego_duplo/lego_keszlet/lego_city/lego_city_7732_repulogep_legiposta_jarat_uj_1528299680.html) ezek szerint ez egész jó ár? 2011-be terven felül vettem belőle egyet én is, mert megtetszett hogy olyan régi town fazonja van. :)
Ha nekem annak idején ilyenem lehetett volna! Talán ez iránti sóvárgásom tudatalatti emlékének köszönhetem, hogy bő egy évvel ezelőtt pont ezzel kezdtem újra a legózást. I. Alapadatok Neve: Tanker TruckSorszáma: 6695Témája: TownKiadás éve: 1984Kockaszám: 106Minifig: 1Ár:…..
szakacsa 2012.01.01 16:36:41
@ainex: Gyermekkori vágyaim egyik netovábbja...és még most is szépnek látom. Sajna a mai napig nincs meg, aminek a fő oka az a dilemmám, hogy ezek a régi készletek doboz nélkül valahogy nem az igaziak. Jók, szépek, játszhatók, de valami mégis hiányzik a "feelinghez". Dobozzal meg vagy nem megszerezhetők, vagy aránytalanul drágák... :(
Van, aki mozdonyt épített magának karácsonyra és nem is akármilyet. Más pedig nem is akármilyen kicsit. Henrik Hoexbroe alkotásaiból már mutattunk nektek korábban, most egy art déco stílusban megépített benzinkút van terítéken. Mentsd az életed, míg nem késő! Egy kecses és…..
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
szakacsa 2011.12.28 15:00:17
@Anak: @Forestman: Én meg: "az akarok lenni aki akkor voltam, amikor azt akartam lenni ami most vagyok". :)
szakacsa 2011.12.28 15:05:21
@tutuka: Értem. Sajna frappáns név ötletem nincs, így inkább csak szavazok. [ esetleg: Szív-a-tó ;) ]
Más! Minak müldtem 2012-es Ninjago fotókat a boltból. Azt nem rakod ki a NEWS rovatba?
szakacsa 2011.12.28 17:56:59
@SomyTomy: De. Sebvál-tó mellett. :) Ezek a nevek inkább a Verdák LEGOkhoz dukálnak...
Azt gondolom, a blog olvasói közül sokan szívesen dolgoznának annál a vállalatnál, melynek munkavállalói előtt nyitott a lehetőség napközben egy kis Legozásra. Egy kedves olvasónk küldte e rövid szösszenetet, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kommenteljétek bátran, pro és…..
szakacsa 2011.12.27 13:39:43
@szeme közé, laposan!: Mármint az, ami a képen is látható?
szakacsa 2011.12.27 13:50:13
@Donorbusz: Pontosítok! Bizti?
szakacsa 2011.12.27 15:01:14
@Donorbusz: Ja, úgy könnyű! ;) És mit építettél eddig?
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
szakacsa 2011.12.27 07:23:36
@Kozi73: Köszi! Akkor jól értem, hogy ez a Pecsán kívüli területen keresendő? A földre ide-oda lepakolnak és lehet szemezgetni a LEGO-t?
szakacsa 2011.12.27 13:34:49
@Kozi73: Köszi! Adandó alkalommal körülnézek! :)
Ezzel a poszttal érkezünk el a blogon a Legózz históriát! verseny végére.  Az első különdíjat, mely kifejezetten az én díjam, Tóth Gábor kapja, a Keszthely végvár című munkáért. Azontúl, hogy kvalitásos és szép meló, elkötelezett lokálpatriótaként gyakorlatilag nem is…..
Ha adidigaga nem méltatta volna, akkor valószínű, hogy eszembe se jutott volna, de sajnos végül nem tudtam ellenállni neki (sem). I- Alapadatok Neve: Police Chase ("rendőri üldözés")Sorszáma: 3648Téma: CityAltéma: PoliceKiadási év: 2011Kocka: 173Minifig: 3Ár: 6500 Ft   II. Mi…..
szakacsa 2011.12.14 07:02:06
@Forestman: Ezt értem, csak mit jelent ez mennyiségben összehasonlítva egy "normál" készlettel?
szakacsa 2011.12.14 07:03:00
@SNor: Én a felső kettőre szavazok. Emelt hasmagassággal a pufi kerék is elmegy.
szakacsa 2011.12.14 11:08:02
@tío: Köszönöm, ez megvilágította a dolgokat. ;)
Először is! Minden versenyzőnek gratulálunk és köszönjük, hogy nevezett, időt szakított a versenyre! Most pedig, hogy már láttátok, kiket tartott a KLIKK és kockagyár csapat dobogóra érdemesnek, rajtatok a sor! Válassz ki 3 alkotást a 28-ból és jutalmazd a voksoddal! Miért…..
szakacsa 2011.12.12 22:34:49
@tutuka: Köszönet a szervezőknek és a zsűrinek az áldozatkész munkáért, én nagyon jól szórakoztam mind az építés, mind pedig az eredményhirdetés során! Várom a folytatást, az új lehetőséget a megmérettetésre... :)
Mi volt az idei év egyik legjobban várt készlete? Nos, számomra a 10222, a Winter Village Post Office. Igen, így nagybetűkkel. Az ember elzarándokol egy boltba (mert épp nem akart neten rendelni, és útba is esik), boldogan kibontja, és nekiáll kockákat pakolni. Az épület már majdnem…..
Amióta világ a világ (de legalábbis mióta én emlékszem a karácsonyaimra), a legeslegjobb karácsonyi ajándék egy gyerek részére a LEGO.A kockagyár segít a választásban! Nem a legmenőbb, legbonyolultabb, vagy egy felnőtt által leginkább értékelhető/élvezhető készleteket…..
Folytassuk a jövő év készleteinek bemutatását a Brickset segítségével. A Creator-vonal jól eltalált és jól továbbépíthető miniscale sorozatáról kerültek fel képek, lássuk őket!6910 Mini Sports CarIgazi testvérek|via Smashing Bricks|6911 Mini Fire Rescue Nálam ez a…..
Igazából azért mentem csak el a Kockaáruházba, hogy az épp folyamatban levő versenyünkhöz beszerezzem a fődíjat, aztán mégis valami egész mással is távoztam a boltból, méghozzá egy nagy kérdéssel, hogy akarok-e magamnak egy modular buildings készletet. Péter, a bolt tulaja és…..
szakacsa 2011.11.04 06:28:36
@tutuka: A készlet nagyon szép, tetszik. A video nagyon jó ötlet, de sajna elszédültem rajta a mozgástól... Valahogy tényleg meg kellene támasztanod a kezed. 2:10-nél, az őszinte kitörésed nagyon tetszett, többször visszatekertem: "Ez mi? De most komolyan..." :)))
A kicsiket több szempontból is irigyelhetjük LEGO-ügyileg. Egyrészt nem ők fizetnek a LEGO-készletekért, csak kapják őket jó pár évig, cserébe viszont be kell érniük azzal, amit apu/anyu kiválaszt nekik. Másrészt olyan szuper, pezsgő életű városkát, LEGO Villet-t tudnak…..
szakacsa 2011.11.01 10:16:05
Itt az ősz, és itt van újra az Elfeledett készletek nyomában sorozat. Rögtön egy szériával, ami talán a legkevésbé elfeledett, még is a leginkább hiányolt, a Western. Mint köztetek is sokaknak, nekem is nagyon tetszik ez a sorozat. Elfeledett…..
Bár nem teljesen önszántunkból, de változtatnunk kellett a blog külalakján, ennek erdményét már látjátok is. Nem az a komplett re-design, amit korábban terveztünk, hanem egy átmeneti, gyors megoldás. Egyszer majd tényleg előállunk valami teljesen újjal. (Hogy mikor, azt nem tudom…..
szakacsa 2011.10.26 14:22:36
@tutuka: Huh... Hófehér... Támogatom az oldalsáv és a törzsszöveg színnel való megkülömböztetését. Az oldalsávtól balra elhelyezkedő nagy üres fehér rész mi célt szolgál? Az új 3D logó nekem tetszik, a szürke alaplappal is harmonizál a fejlécben, de biztosan jól mutat majd a pirossal is.

Én is szoktam telcsiről nézni az oldalt, de gépelni azzal kínszenvedés.
Már az év eleji bejelentéskor felkeltette az érdeklődésemet a Lego egyik legújabb termékcsaládja, a Pharaoh’s Quest, ám nem azért, mert annyira vonzódnék a homokhoz, a múmiákhoz vagy Egyiptomhoz, sokkal nagyobb szerepet játszott ebben a ’20-as, ’30-as éveket…..
Az biztos, hogy akit egy kicsit is jobban érdekel a legó a semminél, azt az elmúlt évben kétszer is rávette/ráveszi valami arra, hogy a  Matchben vásroljon időnként – még ha nem is ez lenne a kézenfekvő megoldást a tejkenyér-utánpótlásainak beszerzésére: a…..
szakacsa 2011.10.23 20:58:12
@rozsamarci: " nálunk már most szétkapták a részleget" - ez melyik bolt lenne?
szakacsa 2011.10.24 19:20:32
@fortune_west: Még javíthatnak a helyzeten, ha bevonnak pár további készletet az akció hátralévő részében! :)

Amúgy szerintem az a lényeg, hogy pár készletet (hogy jót, vagy rosszat az vitatható) most meg lehet vásárolni jóval az ajánlott fogyasztói ár, de talán még az átlag ár alatt is. Talán ennyi a lényege az egész "pontgyűjtésnek"...
szakacsa 2011.10.25 18:31:58
@rixman: Annak a lánynak LEGO KELL! :) Ha esetleg pontra van szükségetek, csak szóljatok! ;)
Bár kevés van mi nevetségesebb, mint utólag magyarázkodni, most mégis – kicsit elkenődve – erre kényszerülök. Két olyan félreértés is előkerült a tegnap éppen csak közhírré tett versenyünkkel kapcsolatban, amit tisztázni kell:1. Bár a KLIKKes srácok nagy…..
Indítsunk végigjátszásokkal: 4184 Fekete Gyöngy, 5767 Menő járgány, LEGO Life of George App.Azt veszem észre, hogy évről évre egyre korábban kezdődik el a karácsonyi készülődés vagy legalábbis próbálják ezt ránk kényszeríteni. A LEGO sem marad ki ebből, hiszen…..
A Technic zászlóshajót még nem ismerjük, pedig ha az elmúlt években jól figyeltem, az a legfontosabb. A fekete gépekből nekem az jön le, hogy legóék keményen ráálltak Amerikára. Végül egy keveseket érdeklő bónusz, de csak azért, mert Spongya Bob kurvajó arc. Igazából nem…..