Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anonymand

29 bejegyzést írt és 5793 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      " Lényegesen javult a magyar egyetemek hazai és nemzetközi presztízse, a világ legjobb ezer egyeteme közé 2019-ben öt magyar felsőoktatási intézmény is bekerült – közölte tegnap Palkovics László innovációs miniszter az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján. (MNO)"        ARWU…..
anonymand 2020.01.18 15:30:47
@rovid:

Köszi a pontosítást
anonymand 2020.01.18 15:34:10
@rovid:

Egészen pontosan: "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív".
De ez lényegtelen.
alényeg az, hogy hazánk ma (sajnos) egy tébolyda.
A hollandiai 8-1-es vereség óta mintha a 10 millió futballszakértő és a 0 nulla futballozni tudó országává váltunk volna. Megy a vita, hogy mit kellene másképp csinálni, mit kellene az alapoktól újrakezdeni, kinek kellene lemondani, egyáltalán, ilyen focihoz minek kell stadionokat…..
anonymand 2019.12.31 01:57:48
@Nívó blog:

Boldog Új Évet!
anonymand 2020.01.16 06:23:18
@Nívó blog:

Azt írtad: adok rá néhány hetet.
Eltelt egy hónap, s még mindig nem idéztél.
Nem gondolod, hogy ideje lenne?
       Mint azt önök is olvashatták, Orbán Viktor dédunokáját Orbán Botond Csenge Tas Emesét nevezte ki Novák Katalin családvédelemi főmatróna a Jövő Nemzedéke Államtitkárság helyettes-államtitkárának. Novák testvérnő elmondta, hogy Botond Csenge Tas Emese fogja képviselni a távolabbi jövő…..
Utoljára 2012-ben hozott jó döntést Orbán Viktor olyan fideszes káder ügyében, aki terhessé vált a párt számára. Akkor Schmitt Pál köztársasági elnöknek kellett idő előtt távoznia a Sándor-palotából, mert doktori értékezését mástól „kölcsönözte”. Nem kétséges, hogy az egykori olimpikon,…..
A szegénység egy igen nehéz dolog, már ami a dolog statisztikáját illeti. Egyfelől azért, mert definíciószerűen nagyon nehéz meghatározni azt a pontot, azt a jövedelemforintot, illetve annak hiányát, amelytől kezdve valaki már szegénynek számít, vagy még éppen nem számít…..
anonymand 2019.07.11 19:04:28
@Nívó blog:

Van min elmélázni...
"Bár a 7 évre szóló keretet már 101%-ban elosztotta a kormány, de a 7 éves keretnek az itthoni kifizetéséből még egyharmad hátravan. Utóbbi egyúttal lényeges támaszt jelenthet a 2019-es és 2020-as évre is a beruházásoknál és a GDP-növekedésnél, igaz az Európai Bizottság a tegnapi prognózisában jókora lendületvesztést várt jövőre (2,8%) az ismét nagyon dinamikus idei növekedés (4,4%) után."
www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/buvos-hataron-tul-az-orban-kormany-penzosztasa.330831.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
anonymand 2019.07.14 16:20:40
@Nívó blog:

Ezt sem kötelező elolvasni.
Elmélázni rajta, szintén nem.

"A legnagyobb mértékben (több mint 4%-ponttal) Magyarországon nőtt azok aránya, akik dolgozói szegénységben élnek. A 2008 és 2017 közötti időszakot tekintve Luxemburg, Olaszország és Bulgária sem lehet büszke az eredményére, azonban Finnország, Lettország és Lengyelország érdemben tudta csökkenteni a dolgozói szegénységet. Rossz hír azonban, hogy amíg a jól teljesítő országok csupán 1-2%-ponttal tudták mérsékelni a dolgozói szegénységet, addig a rosszul teljesítőknél akár 2-4%-pont közötti emelkedéseket is láthatunk.

A 2017-es adatok alapján Magyarországon minden tízedik munkavállaló szegénységben élt. A magyar adat, illetve a 4%-pontos növekedés első látásra megdöbbentőnek tűnik, de van rá magyarázat. A közfoglalkoztatási programok a megfigyelt időszakban terjedtek el hazánkban, amely egyes időszakokban 200 ezernél is több munkavállalót érintett. A közfoglalkoztatással pedig nem lehetett elérni a mediánjövedelem 60%-át, vagyis aki a programok keretében tudott elhelyezkedni, az habár javította a foglalkoztatási statisztikát, egyből megjelent a dolgozói szegénységben élők között. Miután a közfoglalkoztatás a teljes foglalkoztatotti létszám 4-5%-át is adta korábban, így ők adhatták a dolgozói szegénységben élők közel felét, vagyis meg is találtuk az okát annak, hogy mi okozta a növekedést."
www.portfolio.hu/gazdasag/a-valsag-meg-velunk-van-a-dolgozo-embereket-is-szegenyseg-fenyegeti.330927.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
anonymand 2019.08.07 17:50:31
@Nívó blog:

Igaz.
Módosították a mentelmi jogról szóló törvényt. Az úgynevezett Lex Czeglédy-t. Most már semmi akadálya nem lesz annak, hogy az ügyészség már azt is megakadályozhassa, hogy valakiből képviselőjelölt lehessen. Szénási Sándor                                                                   …..
anonymand 2019.07.26 09:07:58
@Kampfer:

Én meg elvárom, hogy változtass a stílusodon.
1:1
anonymand 2019.07.26 11:18:52
@Kampfer:

Kevés!
Még több változást!
anonymand 2019.07.29 07:00:59
@Kampfer:

Tévedsz.
Ráadásul unom, hogy olyasmivel vádolsz, amit magad követsz le.
A stílusod bár javult, de nem eleget.
Úgy döntöttem, hogy ölég.
Belőled, a stílusodból, a gyűlölettől izzó szóhasmenéseidből.
Pá!
Viszkisdoboz 298. Hősök kora 2019.06.07 21:05:12
Régóta nem foglalkozom aktuális politikai kérdésekkel, mert írni csak akkor érdemes, ha olvasnak is az emberek, de arról éppen leszokófélben vannak. Mindenki sütögeti a kis pitéjét és úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Szem becsuk, fül befog, száj nem ugat. 1989-ig így éltünk, nem volt nehéz…..
Egy nyílt levélről...A Facebookon jelent meg:   „Nagy Kemény Géza Április 25., 19:37 · Nyílt levél és vélemény Bródy Jánosnak!Tisztelt mű(vész) úr!Erdély üzenetét küldöm a minap elhangzott ATV riporthoz!Annak idején barátaink, családunk, ismerőseink csempészték be az Illés,…..
A matematikai megközelítés jogi ügyekben persze álságos és komolytalan. Egy büntetés kiszabása soha nem egyszerű matematika. Ha az lenne, bírák helyett akár számítógépek is hozhatnának ítéleteket és nem kellene annyit bajlódni holmi bonyolult büntetőjogi szabályokkal. A parndorfi halálkamion …..
anonymand 2019.04.17 05:43:21
@Kampfer:

Bocsánat, elfelejtettem a forrást megadni:
444.hu/2019/04/16/pert-nyert-a-baranyai-ferfi-akit-ugy-megvertek-a-rendorok-hogy-meg-azt-a-lopast-is-elismerte-amit-nem-o-kovetett-el

Csak reménykedni tudok, hogy a megadott cikket végig is olvasod.
Nem ajánlott irodalom: Georg Spöttle!
Illetve a sajtópereket folyvást vesztő kedvenceid.
anonymand 2019.04.17 08:35:54
@Kampfer:

"Na, mi történt...? Fölreppentél a qrvahiteles 444-re? :D Ma még semmit nem olvastál a hontandristól???" - igaz a hír ami ott olvasható, vagy sem?
Ha másik forrást adok, akkor már elhiszed, vagy akkor sem?

"Összeverték, kényszervallatták a rendőrök, pert nyert Strasbourgban" - Index

"Kényszervallatták, megverték a rendőrök, pert nyert Strasbourgban" - Népszava.

"Három milliót fizethet az állam egy baranyai férfinak, aki bevalott egy lopást, amit nem követett el" - és ezt más szavakkal megírta a 444?
Felháborító!!!
szabadpecs.hu/2019/04/harom-milliot-fizethet-az-allam-egy-baranyai-ferfinak-aki-bevalott-egy-lopast-amit-nem-kovetett-el/

"Strasbourgban pert nyert az a férfi, akit a sellyei rendőrök kényszervallattak, hogy rábizonyítsanak egy falopást" - 168 óra

Értem, hogy miért nem hiszed el.
Az általad preferált médiumok nem hozták le a hírt.

Más.
"Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...?" - ez mindenre magyarázat.
Neked.
De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba.
Vagy ha netán Czeglédy ügyéről fejtem ki véleményem, akkor ha nem ia bennem, de a készülékemben.

Én talán már említettem, hogy nem kizárólag egy oldalról kell gyűjtögetned autentikusnak éppen nem nevezhető forrásaidat.
Origo, V4 Agency, hogy a többit ne is kölljön név szerint megemlítenem.
"Tulajdonos lett a londoni V4 Agency-ben Habony Árpád cége és a fideszes médiaalapítvány New Wave Médiája, az Origo kiadója is."
Egyik kutya, másik eb.
"Visszahívta Cecilia Wikströmöt EP-listája éléről a svéd liberális párt, a Liberalerna, miután a politikusnő a párt presztízsét súlyosan romboló adócsalási botrányba keveredett - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség." - ha jól értelmezem, akkor valakiről kiderült valami, lebukott, s ennek már következményei is vannak.
Felfogtam (tudom, nem látszik rajtam, de fel).

Ha már a korrupció - igen, ha már...
Van, létezik, mindenhol, csak itthon nem.
Mármint forrásaid, valamint G. Polt Péter, és ügyészsége szerint nem.
Itthon pedig Öveges-programtól Elios lámpákon keresztül "Út a börtön világába" programig (mennyibe is fájt az adófizetőknek, egyenként s összesen?) mintha nem a svéd mintát követnék.
Még egy nyomorult plagizáló "álamelnök" is minő védelmet, s utána mennyi, de mennyi meg nem érdemelt juttatást kapott, kap.
Mint az összes többi kutyakölyök a nemzet vejétől a nemzet cigányáig.
anonymand 2019.04.17 17:35:02
@Kampfer:

"Nem vitattam a hír igaz voltát." - helyes.
Ellentétben kedvenc, autentikusnak éppen nem nevezhető, ám általad igen kedvelt "hírforrásokkal", igazat írtak.
És ez a lényeg.
Nem fake news, ami odaát oly divatos.
"És ugyan mit állít már megint ez a bűvös és qrvahiteles 444?" - mint éppen odébb írtad, igazat.

"Minősítettem a benne foglaltakat. Ennyi. És ezt továbbra is fenntartom."
"Jajjjj, hát csak nem lepofoztak egy nyomorult analfabéta semmirevaló cigányt? Hát de. Mekkora kár! Ja, nem az...!" - az, hogy véleményed nem titkolod, akár jó tulajdonságnak is tekinthető lenne, ha nem érződnék ki belőle a rasszizmus.
Amit én nem tartok jó tulajdonságnak.

Soros,- vagy nevezhetjük CEU-fóbiád röhejes, nem óhajtok rá szót vesztegetni.

""De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba."

Hol írtam ilyet? Arról én nem vitáztam veled." - valóban nem, csak példaként hoztam arra fel, hogy a már megismert logikád, észjárásod szerint...
Az valóban hiba, hogy nem feltételes módban fogalmaztam meg.
Lehet, hogy a bocsánatos bűnök közé tartozik.
        Nagyon úgy néz ki, hogy Manfred Webernek elege lett Orbánból.           Lehet, hogy Orbánnak súlycsoportot kell váltania. Az egyik lehetősége az, hogy elszakad a konzervatívoktól és fullba fasizálja Magyarországot. Ez nagyon kockázatos. Ha egy nap egy megerősödött francia liberális elnök…..
Friss hír: az Orbán-kormány 1400 arab fiatalnak kínál ösztöndíjat magyarországi egyetemeken. Miközben magyar gyerekeknek erre esélye sincs. A Fidesznek tényleg Magyarország az első - jelszavakban. Valójában egyáltalán nem érdeklik őket a magyarok. Egyre kevesebb magyar fiatal jut be az…..
anonymand 2019.03.02 02:55:08
@Szóra kész Szókratész:

"A baloldali-liberális politikai elitnek 8 éve volt a romaintegrációra, amit prioritásnak tekintett." - az integrációra sokkalta több idő volt, mert nem lehet eltekinteni az "átkos" évtizedektől sem.
Akkor is elqúrták, azután is, meg most is.
Ebben a kérdéskörben egymás szemére tenni a hányást nem helyénvaló.

"Nem sok sikert ért ezen a téren.." - igazad van, ahogyan én látom a későbbiekben sem számíthatunk sikerre.
Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat…..
anonymand 2019.03.01 17:20:23
@Mister Gumpy:

"A részvételi arányból szerintem nem kell ilyen negatív következtetéseket levonni." én ilyen rosszindulatú vagyok.
Az életükről van szó!
anonymand 2019.03.02 02:19:14
@Flageolet:

"Azért tökös, mert lépéskényszerbe viszi PL-t és OV-t: kénytelenek, ha akarják, erővel szétverni az MTA-t." - lehet ilyen optimistán fogalmazni.
A pohár félig tele van vízzel.
Meg lehet pesszimistán.
És a reális fogalmazás az, hogy valaki beleköpött a pohárba.
No und?
anonymand 2019.03.02 02:34:58
@Grrr:

És ez szerinted nem siralmas:
"MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont 73
MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont 69
MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont 64
MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet 57
MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont 57
MTA Természettudományi Kutatóközpont 54
MTA Nyelvtudományi Intézet 51
MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet 37
MTA Agrártudományi Kutatóközpont 36
MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont 36
MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet 33
MTA Atommagkutató Intézet 32
MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont 27
MTA Energiatudományi Kutatóközpont 22"?

Én, a magam részéről, még ezt is gyalázatosnak tartom:
"MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont 73".
Ismételen idézem magagm:
"Valaki mondja már meg, hogy
- idealista vagyok, vagy
- túlzottan optimista vagyok, esetleg
- hülye vagyok?" - mint idealista, elvártam volna minimum 90%-ot.
Mint túlzottan optimista, az vártam volna, legyen az arány 95%.
Azonban, és egy echte hülye vagyok (papírom még nincs róla ugyan), és azt gondoltam, hogy "egy emberként állnak ki", azaz 100% lesz az eredmény.

Nem állítom, hogy egy világ omlott össze bennem az eredmények láttán.
De, hogy legrosszabb álmaiban sem gondoltam arra, ami a közleményben szerepel, az büntetőjogi felelősségem tudatában állítom.
Hunvald-blog 322. Ügyes Tompika! 2019.02.25 20:00:24
Megjöttünk a Tompika! Itt van Tompika tótát enni! Tompika segít a konyhába! Ügyes Tompika! Jó estét, jóestét. Oly rég esett szó itt nálunk kerületünk valaha volt díszéről, Deutsch Tamásról, hogy most ideje ezen az áldatlan és méltatlan állapoton változtatni, de kezdjük az elején: szombaton végre…..
anonymand 2019.02.26 03:27:41
anonymand 2019.03.01 17:14:06
@ígyszeretlek:

Nem nyert!
Még van két lehetőséged.
JogÁsz Börtönbe a hackerekkel? 2019.02.22 18:21:05
Bruce Schneier informatika-biztonsági szakértő Fotó: Kisbenedek Attila /AFP  "Galilei hacker volt. Madame Curie szintén. A komputer-hackerek is ebbe a csoportba tartoznak”. A világnak szüksége van hackerekre! Ha többet akarsz erről tudni, olvasd el  ITT Kép: 24.hu..
anonymand 2019.02.26 16:11:35
@Dr. Sándor Zsuzsa:

Elfogadható opció.
Csak az a kérdés merül fel bennem, hogy ha odakint képesek a nagy cégek "bölcsebben" értékelni a dolgokat, itthon miért is nem?
Várhatjuk-e a szemlélet (rövid időn belül) történő változását?
Költői a kérdés.
anonymand 2019.03.01 17:12:47
@Bambano:

"ettől egy teljesen más, különböző történet az, amikor a tárgyalások sikertelensége után, az ott feltételezhetően elhangzott tiltás ellenére még további több, mint 60 esetben bejelentkező fickó, az általa kreált rendszergazdai account és hasonlók kerülnek terítékre. akinek megmondták, hogy fejezze be, amit csinál, és mégsem fejezi be, azt feszítsék keresztre. az nem etikus hacker, hanem sima mezei bűnöző.

semmiféle pozitívumot nem lehet ahhoz társítani, ha a tiltás ellenére dafke csakazértis meg akarja mutatni, hogy ő a helyi menő csávó. mutogassa nyugodtan, kettőtől nyolc évig."
Ezzel egyet lehet, egyet kell érteni.
A többi necces.
Ül egy sötét sarokban, a szája széle reszket,  térde remeg, nadrágja elején gyanús folt terjed. Utaznia kellene, de fél elindulni. Mert tudja ha megérkezik oda ahova mennie kellene, ott bizony kiráznák abból a remegő hangjából mikor védi a tolvajt a hazai politika megbízásából.  Pedig függetlennek…..
anonymand 2019.02.26 03:05:54
@közíró MAXVAL bircaman:

Tévedsz!

..."a főügyésznek nem feladata a liberális választási kampányban részt vennie." - semmiféle választási kampányban.
Mondjuk inkább úgy, hogy tilos.
A főügyész legyen politikailag semleges, a főügyész ne politizáljon, a főügyész végezze a dolgát!
Az igazságszolgáltatásban, a bűnüldözésben.
Ellentéteben G. Polt Péterrel, aki a gazságszolgáltatás tökéletesítésében jeleskedik, aki az EU parlamenti választásokat szoknyaként használja, ami mögé elbújhat.
A Czeglédy-ügy legújabb fejleménye, hogy a napokban megszólalt az egyik gyanúsított, akinek több körben is vádalkut* ajánlott az ügyészség – csak mondjon már valami ütőset Czeglédy ellen. Vonzó ajánlat volt, főleg, hogy ellenkező esetben soksok évnyi börtönnel fenyegették. De ha mondd valami…..
Mondjuk ehhez az kellett, hogy bíróság kötelezze őket erre. ..
anonymand 2019.02.24 11:51:54
@FCUK5:

Gratulálok!
Ismét sikerült bizonyítanod, hogy vagy képtelen vagy gondolkodni, vagy nem akarsz.
Végül is mindegy.
Dől belőled (szokás szerint) a hülyeség, mint tehénből a trágya.
A szavazók 96 százaléka azt akarja, hogy a miniszterelnök veje fizesse vissza a 13,8 milliárd forintot...
anonymand 2019.02.21 02:59:12
@John Brennan:
@paraszthajszal:
@FCUK5:
@Hungryhorse:

"„Mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk”' - pontosan idéztem?

Ahogyan olvastam a véleményetek, vagy negligáljátok, vagy bagatellizáljátok az ismertetett Facebook-os szavazás eredményét.
Én, mint libsi, azt javaslom, hogy rendezzetek Nemzeti Konzultációt e kérdésben.
Gondolom, annak eredménye számotokra is releváns lesz.
Oszt jó napot!
anonymand 2019.02.21 15:49:22
@paraszthajszal:

"Ezt te se gondolhatod komolyan!" - miért nem?
Fontos kérdésről van szó? Igen.
A Konzultációk eredményét mérvadónak tekintitek? Igen.

"Bár most, hogy belegondolok, talán nem is olyan rossz ötlet… " - amikor megírtam sem tűnt annak.
Úgy tűnik, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal autokratikus vezetője nem elégszik meg azzal, hogy a bíróságok egyetlen demokratikusan választott szervét, az Országos Bírói Tanácsot (OBT) próbálja meg lehetetlenné tenni. Ez az igyekezete éppen egy esztendeje folyik és lassan odáig fajul, hogy…..
anonymand 2019.02.18 07:33:26
@Kampfer:

"És akkor te többet akarsz???" - igen többet.
És nem csak azért mert a hangok azt mondják a fejemben, hanem azért mert nem tetszik ami folyik, nem vagyok elégedett, változást kívánok.
Igen, többet akarok.

"Az, hogy te mit olvasol ki a jogszabályokból, az egy dolog, de a lőtéri kutyusokat sem nagyon érdekli. Szerintem.." - csak véletlen szoktál kérdezgetni.
Mellékállású lőtéri kutyaként.
anonymand 2019.02.19 04:08:49
@Kampfer:

Ismételten dől belőled a hülyeség, szinte véget nem érő módon.
Kezdek hozzászokni.

"Mellékszál, hogy lila gőzöd sincs, hogy milyen billentyűzetet, milyen nyelvet használva és milyen körülmények között írok." - igazán hozzáértő lehetsz, meg vagyok győződve róla.
Azóta, hogy Bécsből becsempészett, s legálisan behozott alkatrészekből megépítettem első AT-típusú számítógépemet, nem zavart hogy mi az alaptudása a gépnek.
Mert vagy megoldottam, hogy váltottam nyelvet, vagy ASCII-kódokkal, kissé macerásan, de írtam.
Most meg ha éppen okostelefonról írogatok sem vagyok lusta figyelni.
A körülményekről csak annyit, hogy nem lopva, bujkálva, üldöztetésben élve köll írjál?

"Nem a törvényről van szó, ember!" - ismételten tévedés!
Szerintem.
Azt ugyan helyesen fejtegeted, hogy egy-egy törvényt lehet csűrni, csavarni, eltérő módon értelmezni (nem látszik ugyan rajtam de megértettem), ám ha valami nem szerepel benne, akkor nincs hivatkozási alap.

"Nos, mindenekelőtt 'mellékállásbaN' (ha már írásjel, akkor legyen rag is)!" - nos ez igaz.
Sajnálatos módon itt nincs utólagos szerkesztési lehetőség, s mire észrevettem, már késő volt.

"Ezt hívják cinizmusnak, vagy iróniának." - semmi vagy.
Cinizmusnak még csak elmegy, de iróniának?

Na, hogy levezetted feszültséged, pihizzél, élvezd az életet, légy megelégedett és legyen nagyon szép napod!
anonymand 2019.02.19 16:07:07
@Kampfer:

"Te jártál Bécsben...???" - meg még annál messzebb.
Is.

"Ezzel ugyan mit akartál mondani?" - csak annyit, hogy amikor te még a csattogószárnyú falepkével játszottál, én már próbáltam haladni a korral (volt előzmény is; Commodore, majd XT, és míg más csak hallott a DOS-ról, én 57 hajlékony lemezről már UNIX rendszert installáltam).
""Mellékszál, hogy lila gőzöd sincs, hogy milyen billentyűzetet, milyen nyelvet használva és milyen körülmények között írok." - igazán hozzáértő lehetsz, meg vagyok győződve róla."" - na ehhez kapcsolódóan voltam kénytelen megjegyezni, hogy némi tapasztalatom van.
Az pedig elég nyilvánvaló, hogy betűhiánya, elütése lehet mindenkinek (csak mint már említettem, a kérdőjelet és a felkiáltójelet nehéz elütésként kezelni, értelmezni), bármekkora tapasztalattal.

"Még ekkora 'isteni' tudással is el tudod cseszni a szöveket! Meglepő, mi?" - egyrészt nem 'isteni', másrészt már megválaszoltam.

"Látod, nímand?" - igen, idáig jutottam.
Szórakázz azzal, ami veled egyidős!

Pá!
"A tényeket nem lehet leváltani.”  Napra pontosan két éve írtuk itt a blogon, hogy miután a Győri Ítélőtábla nem találta elég részletesnek a vörösiszap-per másodfokú ítéletének indoklását, visszaküldte azt első fokra. A 2010. október 4-i kolontári katasztrófáról és annak okairól akkor Fügedi Ubul…..
Csont nélkül felmentett a bíróság a katonai ügyészek minden vádpontja alól. Ártatlanságomat most már bírósági ítélet is megerősíti. Nem is egy, hanem kettő ténybírósági ítélet. 2019. január 31. napján hirdette ki ítéletét a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a Tábornok-perben. A katonai…..
Tisztelt Ügyészség! Egy vallomással kezdem (bár ez önöknek nem újdonság). Informatikusnak tanulok, érdekel ez a világ, sőt, maga a hackelés, mint műfaj sem áll messze a szívemtől. Legalábbis van róla fogalmam, mi is ez – önökkel ellentétben. Mert az, hogy jogkövető embereket büntetéssel sújtanak,…..
anonymand 2019.01.31 06:22:16
@Géza Gézafia:

Köszönet a figyelemfelvívásért!
Az ügyészség válaszában sajnálatos módon nem tér ki a következőkre (ami az etikusság megítélése szempontjából egyáltalán nem mellékes):
"Védencünk (akinek történetét tavaly az Index is megírta) huszonéves, programozónak tanuló fiatal. A Telekom egy nyilvános, interneten elérhető felhasználói útmutatójában figyelt fel egy DNS-kiszolgálóhoz tartozó szokatlan IP-címre. Miután megvizsgálta a címet, kiderült, hogy azon keresztül lehetséges rendszergazdai jelszóhoz jutni, majd belépni a vállalat belső informatikai rendszerébe. Ügyfelünk azonnal jelezte a hibát, sőt, vidéki otthonából saját költségén a cég budapesti központjába is elutazott, hogy személyesen adhassa át a biztonsági kockázatról készített elemzését a cég kiberbiztonsági szakembereinek.

A találkozón tapasztaltak azonban nem nyugtatták meg afelől, hogy a hibát tényleg megszüntetik, ezért később ismét belépett a rendszerbe, hogy tesztelje azt. Mint kiderült, semmit sem javítottak ki, ügyfelünket viszont ekkor már feljelentették, ami nem éppen elegáns húzás egy olyan multicégtől, amely előfizetői százezreinek adatait sodorta veszélybe azzal, hogy súlyos biztonsági rés nyomát felejtette egy egyszerű használati útmutatóban."

A második általad megadott linken található véleményt olvasva egyetlen gond adódik.
A hatályos jogszabály nem definiálja az "etikus hacker" fogalmát, csak használja azt.
Bár találni olyan oldalt az interneten, amely definiálja, s feltételként a "megbízásból" a kritérium.
Véleményem szerint, mivel a feltárt hibát a cégnél jelezte, megbízás nélkül is etikusnak minősíthető (nagyobb kárt előzött meg).

De azért köszönet!
"Akár 50 százalékkal emelkedhet egy kezdő audis dolgozó bére két év alatt a cég béremelési ajánlata alapján – ezt állítja az Audi Hungária személyügyi osztálya által készített dokumentum. A tájékoztató néhány példát sorol audis dolgozók keresetére, illetve annak változására. E szerint egy 24 éves…..
anonymand 2019.01.31 05:55:00
@Kuglóf. Az:

"Amikor a gyerekem azzal jön haza, mivel a BEUGRÓ-ban elnézett egy osztást és NEM 100-as (95%) lett a beugrója, NEM mehet vizsgázni, akkor megkérdeztem, akarja-e hogy az apja benne legyen a hírekben miszerint laposra verte a mocsadék "audisnálkevesebbérérétrobotoló" szegény egyetemis oktató értelmiségit.
De a fiam azt mondta, ne tegyem." - és a gyereknek volt igaza.
Anno, még az "átkosban", a főnököm fia első nekifutásra nem került be az egyetemre.
Mi volt a reakció?
"Ezek a szemetek, direkt tesznek fel nehéz kérdéseket, hogy..."
Na te kb. ezen a szinten vagy képes "gondolkodni".
anonymand 2019.01.31 05:56:10
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ha jobban meggondolom, igazat köll adjak néked.
Hunvald-blog 311. No comment 2019.01.23 19:23:48
Elbírálta az ügyészség az MTVA székházában december 16-án és 17-én történt esemé- nyek miatt tett feljelentéseket. És teljesen rendben találta az országgyűlési képviselőkkel szemben alkalmazott MTVA-s erőszakot, sőt, szerintük a képviselők voltak erőszakosak a köztévé székházában. Ezért aztán hétfőn…..