Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabi1981

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hey, MythTV store recorded files in this format: <channel_no>_<date_as_number>.mpg Where date_as_number has milisecond granularity. For example: 1004_20121031120000.mpg -- Oct 31th 2012, noon. This date is the start date of the recording. This is referenced in recorded database…..
Ha sok a felvételed akkor a MythTV érezhetően elkezd belassulni, főleg a felvételek böngészésekor. Az alábbi indexeket, ha felrakod, akkor számos SQL lekérdezés, amit a MythTV futtatni szokott és 2 másodpercnél tovább tartott, most le tudod szorítani 1 másodperc alá. Íme a…..
MythTV Database maintenance 2012.10.31 14:28:29
This SQL script help keeping mythconverg database healthy: OPTIMIZE TABLE archiveitems;OPTIMIZE TABLE callsignnetworkmap;OPTIMIZE TABLE capturecard;OPTIMIZE TABLE cardinput;OPTIMIZE TABLE channel;OPTIMIZE TABLE channelgroup;OPTIMIZE TABLE channelgroupnames;OPTIMIZE TABLE channelscan;OPTIMIZE TABLE…..
MythTV Szolgáltatók, adások 2011.08.18 12:02:51
Felhívom a tisztelt olvasó figyelmét, hogy a hatályos magyar jogszabályok szerint, a bármilyen technikai úton sugárzott, kódolással ellátott televíziós műsorszórás nem támogatott módú, un. kalóz kikódálása, a kódrendszer feltörése, kijátszása, illetve kódolt adások…..
MythTV Anomáliák keresése 2012.10.31 12:49:27
Normál működés során nem, de költöztetés, hiba, lemezkárosodás esetén előfordulhat, hogy nem egyezik az adatbázisban történő felvételek listája a tényleges lemezen lévő felvételek listájával. Bármi ami ilyen, az elérhetetlen. Nézzük hogyan lehet ezeket…..
I faced that some providers don't fill the EIT information correctly: They change the subtitle or description of a series episode in a minor way, which makes me hard to identify the accident duplicates. This consume disk space and make my recordings harder to maintained. In version 0.25 there are…..
MythTV MythTV -- mikor és mikor ne 2011.03.05 22:13:00
Sziasztok, Gondoltam indítok egy MythTV centrikus blogot, ahol a tapasztalataimat megosztom.Neten agyba-főbe reklámozzák a MythTV-t, hogy milyen jó (és tényleg az), de az IT-sok elfelejtenek megemlíteni egy pár dolgot. Hol helyezzel el a MythTV-t a DVR katyvaszban?Hadd szögezzem…..
Szabi1981 2011.08.18 12:20:24
lskywalker,

Lásd:
mythtv.blog.hu/2011/08/18/szolgaltatok_adasok

Tudnod kell, hogy a szolgáltató melyik szerverről, milyen porton streameli az adást, ez alapján a MythTV meg tudja jeleníteni az adást, támogatott, technikailag működik.
Felhívom a figyelmed azonban arra, hogy amennyiben a set-top-boxba bármilyen titkosítási kulcs van beépítve (ha Smart kártyát adtak neked, akkor szinte biztosan lesz), akkor a kulcs legális visszafejtéséhez szükséged lesz egy Smart kártya olvasóra, megfelelő kernelmodulokra és csomagokra. Ezek magától a MythTV-től függetlenek. Még ha legális is az ilyenfajta tévézés, imho az, akkor sincs jogod rögzíteni az adást legálisan.
Mivel nem tudom eldönteni hogy ezt te legálisan vagy illegálisan akarod-e használni, és nem adok segítséget törvénysértéshez ezért tovább ebben nem tudok segíteni.

Technikailag ez egy jó kiinduló pont (Sasktel, TPG szolgáltatókhoz): www.mythtv.org/wiki/IPTV

Ezt a blogot is figyelmedbe ajánlom:
avenard.com/iptv/MythTV.html
Sziasztok!Kiknek? Laptopot, vagy más hordozható számítógépet használsz, amin Linux fut (mindegy milyen).Több helyszínen élsz/dolgozol, ahol eltérőek a hálózati beállításokA számítógépet több felhasználó is használ(hat)ja, de eltérő beállításokkalNem elég az IP…..
MythTV duplikátum kereső 2011.03.05 21:42:00
Sziasztok,Gyakori probléma, ha az embernek sok filmje van otthon, hogy ezek többször szerepelnek.Akár azért, mert különböző fájl neveken szereplenk, akár azért mert különböző minőségben.Ez akkor lesz zavaró, amikor a jamu python script (ami arra hivatott, hogy a Search engine-k…..