Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztravinszka

0 bejegyzést írt és 1430 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A színpszichológia szerint a színek, amelyek körül vesznek minket, meghatározzák életünk számos aspektusát és befolyással vannak arra, hogyan érezzük magunkat. Magától értetődő, hogy sokaknak az autóválasztásnál is az egyik fő szempont az autó színe. Na, de vajon személyiségünk alapján melyik az a…..
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
Sztravinszka 2020.12.18 20:29:18
@gigabursch: Miért? A macsek a farkán pörögve alszik, vagy hogy?
Sztravinszka 2020.12.18 20:33:45
@Flowey: Hogyan lehet háton aludni? Hanyatt dőlsz és úgy maradsz. Közben meg bealszol. Szerintem nem túl bonyolult, nekem elég jól megy, csak az időkeretet tudnám tágítani.
Sztravinszka 2020.12.18 20:45:13
@Flowey: Ne szívd mellre, nem sértésnek szántam. Nekem az a fura, hogy a hanyatt fekvés másnak kényelmetlen. Tapasztalatom szerint így teljesen el lehet lazulni, kinyújtózni.
  Esküszöm, hogy a falat kapartam, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorát néztem, Schobert Norbi és Szentesi Éva vendégszereplésével. Valószínűleg naiv vagyok, és egészen biztosan ritkán kalandozom erre a csatornára, de eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a képmutatásnak ez a szintje…..
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
Washington, 1974. Az újságok fiatal lányok sorozatos eltűnéséről kezdenek cikkezni. Valaki jellemzően a tízes-húszas éveikben járó, hosszú, barna, középen elválasztot hajú, vékony, feltűnően csinos lányokra vadászik. Legalább 30 fiatal nő tűnik el, mire kiderül, ki az az Átkozottul veszett,…..
Sztravinszka 2019.10.15 20:07:02
@fofilozofus: Én a politikusokkal és a választásokkal vagyok ugyanígy. Teljesen értelmezhetetlen az érdeklődés és a rajongás.
Svédországban erősödött fel a magyar identitása és soha nem merült fel benne az, hogy svéddé váljon – mesélte Bandirepublic, akit már sok posztból ismerhettek itt a Határátkelőn (hiszen törzsszerző, -kommentelő és -olvasó). Hét éve költöztek ki Svédországba és most, hogy hazalátogatott…..
Rengeteg kedvelt turistalátványosság nem olyan a valóságban, mint amilyennek a képeslapokon vagy az Instagramra töltött fotókon tűnik. Túlzsúfoltak, drágák vagy egyszerűen nem autentikusak. Ezek közül válogattunk...
Sztravinszka 2019.07.01 22:25:39
@ekat: Szuper, köszi, eddig csak sejtettem, hogy jó lehet, most már biztos vagyok benne, hogy meg kell nézni :) különös tekintettel a Beatles emlékekre :)))

Blogbejegyzés témájához: hónaljbidé is van? Mert sokakra ráférme valami ilyesmi, pláne mert orrközeli magasságban van :)))
Ez a szerencsétlen Melania Trump képtelen bármit is jól csinálni. Folyamatosan árgus szemek figyelik minden lépését, és bizony nem kímélik, lesújtanak rá, amint bármit is tesz. Szörnyű lehet Melania Trumpnak lenni! Kemény munkája van pedig. Képviselnie kell sokféle ügyet, de mindenekelőtt az…..
  A minap elgondolkodtam azon, hogy akárhányszor azt érzem, végre nyugi van, és kerek a világ, mindig történik valami, ami az egész rendszert felborítja. Vajon hányszor kell egy élet alatt komolyan újratervezni?..
Sztravinszka 2018.11.23 19:40:28
@csakférfi: Mindenkinek a saját élete, sorsa szabja meg, hogy mikor van lent meg fent, mikor hepi és mikor szar épp az élete, annak történései. Ilyesmikre nincs szabvány, minden élettörténet más. Vég nélkül hozhatnánk a példákat, de nincs sok értelme, a terápiás jellegen kívül, viszont én azt magamban intézném. Ami érdekes lehet, hogy mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, tehát nem máséhoz fog viszonyítani, hanem magához. Amikor a fogad fáj, az fáj a legjobban, amikor kirúgnak, akkor meg az. Részemről lezártam a témát.
Sztravinszka 2018.11.23 21:04:22
@csakférfi: Ahhh. A nyugalmi állapot az, amikor nem történik semmi különös az életedben, csak nyugiban punnyadsz, vagy, lélegzel, rutinszerűen létezel, fiziológiailag nyugalomban vagy. Vagy nem fiziológiailag, a fasse tudja a pontos meghatározást, szóval vérnyomásod rendben, nem vagy beteg, nem ér meghatározó külső hatás se + se-. Ehhez képest a fent az, amikor valami történik és felpörögsz: blogolónál maradva beköszönt egy új kapcsolat, fehér csíkok mászkálnak, vágyott meló a magazinnál, apu jobbulása. Tehát eseti dolgok. A negatív meg ugyanez fordítva: szakítás, vetélés, betegség, veszteség. Szerintem ez napnál világosabb, mit magyarázzak még?

Kivételes élet ebből a szempontból azé, akinek kevesebb küzdelem jut, kevesebb megpróbáltatásnak van kitéve a negatív mezőben: anyagi biztonságban van mert szülei megteremtették neki, magánélete rendezett, melóban sikeres, magát a komolyabb betegségek sokáig elkerülik, szüleivel jó a kapcsolat és sokáig élnek, nem él meg váratlan tragédiákat: partner, barát elvesztése, mittudomén... annyi szar van. Azzal kell megküzdeni, ami jutott.
Mik lehetnek az év filmjei?   Bár lassan vége az évnek, azért még van bőven puskapor a stúdiók mellényövében a következő 6-7 hétben. Lassan körvonalazódik, hogy mik lesznek ott az év legjobb filmjeinek mezőnyében. Azt ugyan nem lehet mondani a tavalyi és az azelőtti évhez hasonlóan, hogy…..
Amikor arra gondolsz, hogy mi az, amitől vonzódsz a másikhoz, mi jut először eszedbe? Míg a legtöbben automatikusan azt válaszoljuk, hogy a másik mosolya, arca, szeme színe, öltözködése az, ami lázba hoz, vannak azonban olyanok, akik nem ezekre az összetevőkre koncentrálnak a partner…..
Sztravinszka 2018.10.03 10:59:09
@villám.ló.láng.nyelv: Még valami? Vagy ennyiben maradhatunk..
Sztravinszka 2018.10.03 11:11:53
@villám.ló.láng.nyelv: Nos ezért nem olvastam 8 évig Indexet, hogy elkerüljem ezt a gőgös, céltalan szófosást. Magának szóvirágot. Tévedtem, kár volt ide visszanézni.
Sztravinszka 2018.10.04 20:32:36
@vackor1: Íratlan szabályok működéséhez ne ketess írásos forrást. A csoportnormák sincsenek "kőbe vésve".
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
  Akkor kezdtem el flörtölni a konzervativizmussal, amikor Megadja Gábor még pelenkát hordott. Évekkel ezek után lett szkinhed Békés Márton. Jóval később írt dadaista verseket a "zsidó kurvái" "szétbaszott seggéről " L.Simon és anális élményeiről Orbán János Dénes (Külvárosi kéj, nem is rossz…..
Sztravinszka 2018.09.03 22:06:58
Konstruktív vita volt, tetszett. Problem solved. Megtápoztátok a konzervatív public értelmiség palántákat, bár én attól tartok, hogy egyelőre mindannyian eláshatjuk magunkat: kritikai szemlélettel bíró privát és public értelmiségiek, melósok egyaránt, legalábbis amíg amíg bölcs vezérünket magához nem szólítja az ég. Az utolsó választási eredmény tragikus eredménye sajnos kihalásig felhatalmazást adott ugyanis a Fidesznek, hogy bármit és bármi áron megtehetnek. Voltak persze elhaló fideszes hangok és kétségek, hogy na hogy már utoljára szavazok rájuk, de éppen ők nyertek megerősítést a kétségeikben.

Apropó, az újkonzervatívok szeretik identitásuk részének tekinteni közösségi erényeiket, szembeállítva ezzel magukat az individualista mindenki mással, mert a maradék az ugye liberó. Régóta ismert recept ez, előtte a fasisztázás, nácizás ment ugyanilyen elánnal. Semmi különbség nincs. Szóval itt van ez a közösségi erény a jobboldalon, ami annyit tesz, hogy megyünk együtt Viktorral, teljesen mindegy, mit mond vagy tesz. A minőségi különbség a classic, régivágású konzervatív és az újak között pusztán annyi, hogy az előzőknek valóban van artikulálható értékrendje, ízlése, ami értelemszerűen felülírta már a közösségi összetartozás igényét, vagyis a felsőfokú szabadrablást és hazugsággyárat. Azt is tudjuk, hogy az anyagi és egzisztenciális függés nagy, kemény prés és kihívás is egyben, láttuk azt még mi is élőben, mi történt az ellenforradalmárokkal 56 után. És akkor ezen nincs is már mit tovább ragozni, hátra kell dőlni a nyugányban, és kérni a következő kávét, és várni a feloldozásra.
A nyaralás egy introvertált számára általában a kényelmes, elviselhető létből való intenzív kifelé mocorgást jelent. Szervezni kell, egy csomó vadidegennel kommunikálni, útbaigazítást kérni, megosztani az utasteret idegenekkel stb. De nyáron ezt a vakmerő húzást több különböző tényező együttállása…..
Sztravinszka 2018.08.11 11:38:40
Szerintem az intróság nem ment fel a gondolkodás, változni, fejlődni akarás alól. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, szóval lehet, hogy már az extró-intró skatulyákkal sem értek egyet. Inkább van szerintem szellemileg gyenge, közepes és erős mezőny, azon belül pedig a szivárvány összes színében előfordulunk genetikai és környezeti hatások által megcsiszolt formában.

Azt hiszem, az átlag elfogadja magát olyannak, amilyen. Nem törekszik, nem vágyik jobbá válni. Ebből a lukból jön aztán a permanens panaszkodás, mutogatás más kasztokra, elmerülés az önsajnálatban, szóval valami zavaros, homályos ön- és világkép. A dagonya.

A szerencsésebbek, a szellemileg kicsit combosabbak (vagy csak ambiciózusabbak, igényesebbek, törekvőbbek, nem tudom) viszonylag jól fel tudják mérni magukat és környezetüket, a korlátaikat, és stratégiát tudnak barkácsolni arra nézvést, hogy mit kell ahhoz tenniük, hogy eljussanak A-ból B-be. És belerakják a melót, kitartóan és következetesen, ez nagyon fontos.

Az intrósággal kapcsolatban jutottak ezek eszembe, mert elég messzire el lehet jutni a small-talk fóbiától kezdve a rosszul szervezett és sikerült nyaralásokon keresztül... ööö... fogalmam sincs meddig, mert én is csak félúton vagyok, és van számos dolog, amit viszont úgy érzem, sosem fogok tudni megoldani. Nevesen nem működnek hosszútávon az emberi kapcsolataim, dióhéjban.
Sztravinszka 2018.08.28 21:08:11
@Lady.Bird: Drága tündérbögyörő, nem csak ríni-sírni kéne, hanem rendesen olvasni is, értelmezni is. Mondtam már, az intróság nem ment fel a gondolkodás alól. És azt is, hogy az én univerzumom máshogy oszlik összetevőkre, nem intró-extrókra. Következésképp a jobbá válni az nálam nagyon nem azt jelenti, hogy intróból extróvá válni, hanem bármiből bármivé, jobbá. Dagadtból kevésbé dagadttá, sportosabbá, bénából ügyesebbé, hűtlenből hűségessé már akinek ez érték. De, természetesen a gyenge kommunikációs készség, képesség is ide tartozik, ami valamennyire fejleszthető. És persze ez egy metszéspont az intrókkal, mert nekünk általában ez gyengén megy, ahogy az alkalmazkodás, beilleszkedés is, de tartom magam ahhoz, hogy a kommunikációs készség fejleszthető. Már akinek erre van igénye, motivációja, ideje, energiája. Pussz, tündérbogyoró!
Kár is tagadni a pénz fontos, hiszen abból élünk! A nőket gyakran vádolják azzal, hogy csak a pénzre hajtanak, de valójában mennyire befolyásolja ez egy párkapcsolat kialakulását vagy csak ismét egy sztereotípiával állunk szemben? Evolúciós okok: Szükség van a biztonságérzetre A férfiaknál a nők…..
Általánosan elfogadott elképzelés, hogy a férfiak inkább a fiatalabb nők társaságát kedvelik, míg a nők az idősebb férfiakat preferálják. Ez összhangban van azzal az elmélettel, amely szerint a férfiak olyan nőkhöz vonzódnak, akik a termékenység jeleit közvetítik – azaz a fiatalokat. Ezzel szemben a…..
Sztravinszka 2018.08.19 18:31:12
@erkölcsi hulla: buszon? Micsoda ócska csóró proli kis görény vagy. Ne ott keresd a jó nőket.
Sztravinszka 2018.08.21 14:16:44
@erkölcsi hulla: görényke, ebből már nem tudsz jól kijönni. Aki leírja, komolyan gondolja ezt a "sunáznám" cuccot, az egy ótvar nagy proli görény, mentálisan IS teljesen igénytelen. Egy nem komolyan vehető netgörény.
Sztravinszka 2018.08.21 16:32:06
@erkölcsi hulla:

Ne szívd mellre, tanulj belőle. Tele van a net ezzel a "sunáznám" dumával, valamelyik degenerált elkezdte, a többi agyhalott meg folytatta. Eredeti stílus, gondolatok, megfogalmazás... ugyan már, minek az, nem? Sunáznám a halivúdi ötvenes luvnyákat! Aaaz igen! :D

Látod öcskös, van még mit tanulnod az idősebb nőktől, úgyhogy ezt vedd jószándékú figyelmeztetésnek. Bár felőlem megmaradhatsz igénytelen, buta netgörénynek is, nekem nyolc.
  A párkapcsolatok, házasságok kapcsán olyan elképesztően sok tévhit él a köztudatban, hogy vaskos köteteket lehetne megtölteni velük. Az egyik legelterjedtebb hiedelem, hogy létezik valahol a világban egy ember, akit csak azért alkotott meg a Teremtő, hogy a társunk, a kiegészítőnk, a másik felünk…..
Sztravinszka 2018.07.19 10:33:27
@G. Nagy László:

1. Tudod mitől függ az emberi hűség? Eldöntöd, hogy hű leszel egy kapcsolatban. És ellenállsz a kísértéseknek.

2. Meddő vita lenne ez kettőnk között a luxuskiadásokról és sajnos úgy érzem, alá is becsülöd a nőket.
Sztravinszka 2018.07.19 11:21:06
@G. Nagy László:

Hát akinek a többfelé kufirculás a lénye lényege, azt óvainteném egy olyan kapcsolattól, ahol a hűség elvárás lenne, bár ezeket a kezdetekben mindenki nyilván letisztázza a partnerével :D a többi rizsa és magyarázkodás az óriási egó és önzés védelmében.

És igen, minél tudatosabban élünk, annál könnyebb lemondani káros szenvedélyekről és ezeket valami egészségesebbel, hasznosabbal pótolni. Azt nem mondom, hogy könnyű, de nem lehetetlen. De lehet ám punnyadni dagadtan, alkoholistán is, bagóval a szájban. Ki hogy szereti magát :D
Újabb hét, újabb szavazás! Az előző heti nyertes nmb, most is erős (bár photoshoppolt:) képpel indult, de a múlt héten kedvencelt fotóim közül sokat viszontlátok a listában - jók vagytok :) Az újonnan indulóknak mondom, hogy az Indafotófal egy olyan hely ahová naponta egy jó…..
Sztravinszka 2010.09.30 12:50:48
@vlm_:
tahókám, színezgesd tovább a fácskáidat, rólam meg szálljál le, felejtsd el, sosem léteztem
Sztravinszka 2010.09.30 16:19:41
@vlm_:
Te valami elképesztően beteg elme vagy, azon túl, hogy visszataszító is, már úgy ami látszik az avatarodból. Előzőből is. Nem csoda, ha takargatod. De az, amit itt levezettél, és most kenegeted a fasságodat... te tényleg azt hiszed, hogy azért, mert ezen a szaros kis Indafotón benne vagy a napi 45 képben, és mert az ízléskárosult tucatközönség klikkelgetve szavaz rád (és főként mert te is, mások is beteges kedvencelők vagyok, szinte már zavaróan), szóval hogy akkor te már vagy valaki? Ki kell ábrándítsalak. Nagyobb nulla vagy, mint eddig, úgyhogy szállj le a földre, és ne hidd azt, hogy te fostad az indafotód és tőled pörög. Bár a minőségét elnézve, még az is lehet :DDD

Na, léptem a picsába és soha többet nem szándékozom ide visszajönni semmilyen formában, úgyhogy fejezzük be a társalgást.
 Az első Indafotófal szavazásban résztvevő 12 fotó következik. A játék lényege nem változik, szavazni lehet ezekre a képekre és a legtöbb szavazatot elnyert 3 fotó közül egyet választunk, hét képének. A zsűri szempontjai között van a kompozíció, az aktualitás, a…..
Sztravinszka 2010.09.10 11:57:22
 Már előre látom, hogy a most hétvégi viharok miatt, a jövő hét tematikája biztosan valamilyen természeti katasztrófa lesz, sok törött fával, árvízzel, ahogy viszik a falut. Ez a hét azonban még nyugis, naplementékkel, békés patakokkal tarkított sorozattal jövünk ma a…..
Parancsoljatok, az eheti szavazásra bocsátott Szörcshátteres képek, 12 szuper fotó :)Van ugyan két kakukktojásunk, de mit lehet mit tenni, ha sokan megnézték a furcsa járműveket :) LEGTÖBBET KEDVENCELT KÉPEK A MÚLT HÉTEN:  MRM: Eper tejszinnel Cat-rin: Naplemente  …..
Pedig mi mennénk, erre példa az a néhány kép, amit ma a Delta irodája előtt lőttünk.      Egy kissé már közelebb a célhoz:      Végül  4 óra várakozás után egy repülőjeggyel gazdagodtunk. Vajon lesz repülő is?:)  ..
Ezen a csodálatos, esővíztől áztatott, választási stressztől megszabaduló, a fővárost dugókkal megbénító hétfőn ismét figyelemre méltó képeket tudok elétek tárni és szavazásra bocsátani! Múlt héten bevezettünk egy ajánlást a játékba - mert a Szörcsnek fontos, hogy…..
 A hétfői szörcsháttér játék friss részeredményekkel jelentkezik! Itt a múlt heti termés a kedvenc fotóitokból, amiket sokan és sokat néztetek, valamint sokszor nyomtátok a Kedvenc gombot. A bejegyzés alján találjátok szokás szerint a szavazást, ahol ezekre a képekre…..
Sztravinszka 2010.03.14 15:57:48
Mivel hétfő reggel van, így véget ért az első szavazás a Szörcs háttér-pályázatán. A nyertesünk Bizsu60 Köd elöttem... című képe lett, ami mostantól egy hétig a szörcs.hu háttereként szolgál. Gratulálunk! Ezután következzenek az elmult hét legnézettebb fotói,…..
Sztravinszka 2010.03.01 10:49:49
@ddq:

Semmi gondom semmivel, de kapásból tíz képet tudok mondani, amit többen néztek vagy kedvenceltek, szóval nem értem a technikai részét a kiválogatásnak.
Sztravinszka 2010.03.01 16:24:37
@bencekristof:

Pihenj le bence, mára túlteljesítetted az átlagodat :)