Regisztráció Blogot indítok
Adatok
6EQUJ5

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint egy dolog, ami kiveri nálam a biztosítékot. Az a butaság, miszerint az erdő, a fák valamiféleképpen karbonsemlegessé teszik azt, aki elülteti őket. Olvasom a cikket, miszerint: Mindenképpen lesz károsanyag-kibocsátás, amit eltüntetni nem, csak kompenzálni lehet. És hogyan lehet a…..
A fiúk hátrányos helyzetben vannak a magyar oktatásban, szinte minden szempontból. Rosszabb jegyeket kapnak, gyengébb szövegértési kompetenciákkal rendelkeznek, nagyobb arányban küzdenek beilleszkedési, magatartási, írási, olvasási nehézségekkel, többségben vannak az évfolyamot ismétlők között és…..
Minden nyelvnek megvannak a maga finomságai, melyek hiányában (avagy azokat helytelenül alkalmazva) kilógunk a sorból. (Ami néha azért nem annyira rossz.) Úgyhogy ma egy rövid, ámde velős nyelvi gyorstalpalóval szolgálhatok nektek egészen autentikus forrásból...
6EQUJ5 2019.05.24 09:41:24
@kolomparlole1114: Messze nem csak a burzsujoktól vették el a vagyonukat vagy deportálták. Konkrétan főleg nem tőluk. A parasztságot teljesen kiirtotta a Kádár rendszer, sok egyszerű parasztot is kuláknak bélyegeztek. Létbiztonság? Igen, egy darabig lehet létbiztonság azáltal, hogy amit elveszek az ország egyik felétől, azt odaadom a másiknak, meg felveszek hiteleket jóléti kiadásokra, de aminek nem stabilak az alapjai, az előbb utóbb össze fog omlani. Egyébként meg igaz az a mondás, hogy ha valamit sokat mondogatnak, akkor azt elhiszik az emberek és van egy erős propaganda is a Kádár rendszerrel kapcsolatban. A kádári elit ugyan úgy lenézte az egyszerű embereket, ahogy ma is lenézi az "uralkodó" osztály és a jövőben is ez lesz. Ez az emberi természet.
Az utasok gyakran ki tudják akasztani az óceánjárók legénységét. Az alábbiakban következzenek azok a legidegesítőbb dolgok, melyek leginkább kiborítják a hajókon dolgozókat...
6EQUJ5 2019.05.07 18:13:56
@degeco: Általában 2 ültetés van az ilyen hajókon vacsoránál és készen kellene lenni a másodikra időben, plusz ha későn érkezik a vendég, akkor a szakácsot is elő kellene rángatni, aki az előételt csinálta, meg egy időben elég bonyolult az előételt a desszerttel együtt kiszolgálni, vinni.nagyok a távolságok egy hajón, nem egy kis étterem. Plusz szabadideje alig van a személyzetnek és a késői vendég ezt a nagyon kevés pihenőidőt veszi el a dolgozótól. Pénz ide vagy oda, ő is csak egy ember.
A Kádár-kor egyenlőbb elvtársai a Horty-korszak arisztokratáit majmolták: íme a szocialista Magyarország elitjének luxus életvitele...
6EQUJ5 2019.01.15 18:31:26
zordidok.blog.hu Nincs összemosva a Rákosi és a Kádár korszak, mert az egy korszak volt hatalomgyakorlási módszerek szempontjából, csak az eszközök különböztek. A Rákosi időszakában nyílt terrort gyakoroltak az AVH, AVO segítségével, utána pedig amikor már amúgy is kiépült a mindenre kiterjedő hatalmuk, már nem volt szükség ezekre az eszközökre, csak arra, ami a rendszer és a hatalmuk fennmaradását biztosította be.
Azért ők sem voltak a saját ellenségeik, hogy mindenkit elüldözzenek és nyomorban tartsák az országot, mert akkor Ceausescu sorsára juthattak volna.
A rendszerváltozás tekinthető egy újabb korszaknak a kommunisták életében, amikor készpénzre váltották azt a hatalmat, amit a megszálló hadsereg segítségével szereztek meg erőszakkal, magyar embereket legyilkolva, hazájukat elárulva, szándékosan kiszolgáltatva. A nyugat kifejezetten ellenezte a felelősségre vonásukat, ami talán annak lehet az oka, hogy egyezséget kötöttek velük az ország gyorsabb nyugati integrációjáért cserébe. Evvel is hazaárulást követtek el, hiszen így az ország elvesztette saját iparát és ismételten kiszolgáltatott lett, csak most egy másik hatalmi elitnek. Csak így menthették át a hatalmukat és őrizhették meg az ellenőrzést olyan sok kulcsfontosságú területen, ha nem mindenhol. Biztosak lehetünk benne, hogy pl. a kulcsfontosságú médiában több az ÁVÓ-s gyerek, unoka, mint akiket üldöztek és a mai napig üldöznek politikai nézetei miatt.
A Marson soha nem járt még ember, pedig a második legközelebbi bolygó hozzánk. A két égitest mozgását vizsgálva átlagosan 225 millió km -nyi távolságra van tőlünk, néha 60 millió km -re is megközelítjük egymást, - mint legutóbb 1988 szeptemberében, amikor csak 58,7 millió km volt a távolság - de a…..
A világ nagyvárosai közül egyre több kénytelen szembenézni az ingatlanpiaci válsággal. Ilyen hely például London, vagy az Egyesült Államokban San Francisco, ahol a gondok már egészen szélsőséges méreteket öltenek. Amire az emberek szélsőséges válaszokat adnak. Itt egy ember…..
Az MTVA nem egy következetes cég, ezt eddig is tudtuk, a Blikk mai híre viszont erre is rátesz egy lapáttal: állítólag pár órával Jakupcsek Gabriella tavalyi kirúgása után a közmédiánál valaki meggondolta magát, és jelezte a műsorvezetőnek, hogy visszavennék. Jakupcsek Gabriella kirúgása emlékezetes…..
A cím és a kép egy, az Átlátszó blogon megjelent cikkből való, egy Észtországban letelepedett magyar visszatekintésének és "országértékelésének" részeként. Merthogy az országot nem csak miniszterelnökök értékelik, hanem nap mint nap minden magyar. A poszt szerzője úgy…..
A mai poszt szerzője fiatal ember (arra kért, nevezzem csak Kisvárosinak), aminek azért van jelentősége, mert elsősorban a fiatalok szemszögéből láttatja a mai magyar valóságot – ami nem túl szívderítő, az írás ugyanakkor tükrözi az életkornak megfelelő naivitást is.…..
A nők várható élettartama a föld minden táján hosszabb, mint a férfiaké. Mindez azért is érdekes, mert a nők egészségügyi ellátásától és életkörülményitől többé-kevésbé független tényről van szó. Mindegy, hogy egy afrikai törzsben dolgoztatják-e őket szinte rabszolgaként, vagy Indiában, elmaradott…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
6EQUJ5 2014.03.06 16:24:41
Nagyon szép számok, de önmagukban nem sokat mondanak. A nagy Amerikának beletört a bicskája Vietnámba, az oroszoknak meg Afganisztánba. Az, hogy mekkora a belső fogyasztás, mekkora hülyeségekre költenek az emberek nyugaton, aminek semmi katonai haszna nincs, nem mutat semmit. Ami mutat valamit, az a katonák száma és a fegyverzet fejlettsége és ebben azért nincs olyan nagy különbség, ráadásul sokat jelent a meglepetés ereje is egy háborúban. Nem szurkolok senkinek, de nem lehet leírni az oroszokat. Azt sem tudjuk, hogy kinek lehetnek titkos fegyverei. Kínáról sem szabad elfeledkezni, mert ők is besegíthetnek az oroszoknak és akkor máris változnak a számarányok. Jelenleg őket támogatják. A hatalmas terület is egy tényező, illetve az, hogy ki tud több gerillaharcost bevetni. Nem világos, hogy mit keres ott az amerikai repülőgép hordozó. Kérdés, hogy ki fog engedni, mert ezt jelenleg nem látni. Eléggé hasonlít a szituáció a II.Világháború előtti időkre. Egy lezüllött, majd magára talált hatalom, amelyik tele van ambíciókkal és erősnek akar mutatkozni. Ebbe nem fér bele a meghunyászkodás, de a másik oldalnak sem fér bele. Eléggé patthelyzet és a jobbik eset egy elhúzódó válság. A rosszabb esetbe bele se nagyon gondoljunk!
Amit a keleti nyitásról el kell mondani, az az, hogy ha arányaiban kevés az Oroszországba irányuló export, akkor ebből miért következik az, hogy nem kell nyitni a keleti piac felé? Éppen ott vannak lehetőségek a bővülésre. Nem kicsit, nagyon! Nem szabad csak egy irányba elköteleződni, mert ennek már megitta ez az ország a levét! Alapjában véve logikus politikát folytat a kormány, ami nem nyugatellenes. Pl Németország miért üzletel Kínával, Oroszországgal? Ők is Orbánisták? Sorry, de evvel nem lehet választást nyerni!
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
Megírtuk, hogy a bulvárpletykák szerint Bochkor Gábor a Juventusra készül, amitől persze megijedt a többi rádiós, mert a Bumeráng olyan drága, hogy utána már legfeljebb szotyi jut a többieknek. Esetleg némi zsírszalonna, ha le tudják barterezni egy hentessel. Nos, a Juventus…..
Kommenteltek? Andropov elvtárs intézkedjen. Hajnalban, igen. Ha a KGB nem boldogul kérjen segítséget a Médiahatóságtól. Szalai, da.  Takarják ki őket, vezércikk a Pravdában, a szokásos. Bérencek, vádaskodók, írjanak amit akarnak. Daszvidánja. Nu…..
6EQUJ5 2012.11.12 21:54:37
@poor: Nem vezérem nekem egyik sem,csak utálom a kettős mércét.
6EQUJ5 2012.11.12 22:01:10
@komplikato: @A fidesz a betegek kiirtására készül: Ja,mert nem a te kettős mércéd szerint ítélkezek.Egyébként leszarom,hogy ebben az esetben kinek van igaza,Papcsáknak-e vagy nem.De az,hogy ti mindenben a diktatúrát látjátok,az már nagyon siralmas és átlátszó.Tudjátok is ti,hogy mi az a diktatúra,barmok! Bepisilnétek,ha diktatúra lenne,nem kommentelnétek.
6EQUJ5 2012.11.12 22:11:20
@Mercel: Egyébként mit befolyásolt az a kitakarás? A háttérben állt az,akit kitakartak, ráadásul személyi indíttatásból takarták ki és csak az interneten,ha jól tudom. A tartalmat jelentősen nem befolyásolta.
Egyébként meg minden kis buzeráns ilyen jól tájékozott arról,hogy ki miért felelős a köztévében,kit miért léptetnek elő vagy fokoznak le? Netán te is a köztévénél dolgozol?
Ti annyira majmok vagytok,hogy még egy diktatúrát is megérdemelnétek. Egyébként meg krva anyádról jelentgessél ki bármit,te nagyon demokratikusan vitatkozó troll!