Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vonsvarc

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
vonsvarc 2009.07.02 11:39:05
Off topic: Rendkívül furcsán érzem magam 3 éves külföldi - lengyelországi - tartózkodást követően. Szomorúság, düh, indulat, csüggedtség, értetlenség, nem is tudom, hogy fejezzem ki legjobban. Mi, Magyarországon élő magyarok képtelenek vagyunk bármi jót látni saját házunk táján, pedig véres verítékkel hoztuk létre, tartottuk/tartjuk fenn. Ha süt az a baj, ha esik az a baj, ha fúj az is baj... (akár a Belgát is idézhetném) Nem mintha máshol nem sütne, nem esne, nem fújna - sőt..., mégis képesek még a számunkra talán "szarosnak" kicsinynek, lényegtelennek tűnő örömökből is hétköznapi boldogságot faragni. Nem is beszélve nagy, állami, országos léptékű dolgokból lásd EURO 2012. Se autópálya, se városi infrastruktúra, se fejlett városi - helyközi tömegközlekedés - Varsó 1 épülő metró -, se családi pótlék, GYED, GYES, különféle szociális segélyek, se éves min. 2000 órás napsütés - jó ha fele, az is bárányfelhőkkel tarkított -, se karban tartott népművészet, hagyománykövetés, se gyerek és családi programok, gyerekzene, gyerekkönyvek, foglalkozások, se batikolás, hímzés, faragás.., se neves gyógyfürdők, se Balaton, se Puszta és még sorolhatnám... Mégis mosolyognak, kedvesen önzetlenül mosolyognak. Segítenek ha egy idős ember elesik az úton, otthont találni az otthonát elvesztőnek - töredrészt annyi otthontalan rója az utcákat Varsóban, és többségük nem is lengyel... Szeretik a magyarokat, nosztalgikus áhítattal beszélnek nálunk töltött vakációkról, utazásaikról, barátaikról. Csicseregnek, csacsognak, lobogó optimizmussal járnak-kelnek. Mi kiről beszélünk ily kedvesen, önzetlenül? Miről és mikor beszélünk önfeledt, vállalható, hiteles optimizmussal?
Mikor tanuljuk már meg végre kritika nélkül értékelni mindazt ami a miénk, amit kapunk, amit mások nekünk létrehoztak, nyújtanak, megőriztek? Mikor hagyjuk végre abba a panaszkodást?

Mikor robbantjuk már végre ki a parlament poshadt ingoványát szőröstül bőröstül? Hol van több mint 6 millió ember szavazata? Hol van a szolidaritás? Mire való a média? Hol van a közszolgálat? Mikor lesz már ennek vége??????
Kupát neveznek el Ilja Kovalcsukról, a svájci világbajnokság legértékesebb játékosáról szülőföldjén, Tver megyében. Nem ez az egyetlen elismerés, amelyet mostanában kap az Atlanta 26 éves támadója – és megérdemli mindet. Orosz játékos soha nem volt MVP a vb-ken,…..