Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L.Salander

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Sajóbábel 2010.12.03 08:31:00
  „Nem fogunk rettegni tovább. Nem. Ez a falu, ez az ország - ez a miénk is. Nem engedhetjük, hogy azt higgyék, nekik most már mindent szabad. Hogy csak úgy megtehessék, hogy csoportokba verődve keresztülcsörtethetnek a falun. Hogy fenyegethetnek. Hogy eleve azt akarják,…..
L.Salander 2010.12.07 21:38:18
@Alfőmérnök:

a nőkép ilyen erre?
négykézláb apró ecsettel, alkalmatlan festékkel padlót festeni......nem hajaz ez kicsit a fogkefével fókázásra az egykori katonaságnál? frusztrálnak az emlékek? akarsz róla beszélni?
L.Salander 2010.12.07 22:12:02
@Alfőmérnök:
akkor a kollektív tudatalattiból nyúlhattad a képet. illetve remélem onnan. és nem az emlékeidből. depláne nem a vágyaidból.
L.Salander 2010.12.08 10:41:21
@Grift:

a kulcs az, hogy "nem finom". és ezt őszintén sajnálom.
Kollég' uramék! mennykő nagy Dolog ám ez, úgy-é hát? Isten ugyse! ez a fickó Mind megeszi a békát; Ebugatta kis scythája, Magamnak is, hogy reája Néztem, lógott a szügyem... /Csokonai/   Csapataink harcban állnak. Csapásokat adunk és kapunk, veszteségeink nagyok, de az…..
L.Salander 2010.12.07 11:29:10
hát ez tényleg nem semmi. ez a diskurzus egyfajta make up. "a" csapat emberei szeretnék "b" csapat embereinek pénzét, állását. és megtehetik, hogy elveszik. slussz. de ezt így simán kimondani nem akarják, mert maguk is kínosnak tartják, ezért mindenféle indoklást írnak.

kiki a maga morális mércéje szerint. az itteni divat a zsidózás, az avh-zás, és a többi finom konzervatív stíluselem.

amúgy meg a minap hallgattam a rádióban amint radnóti sándor (lukács-óvoda, lehet lihegni) éppen azt magyarázta, hogy ez nem egy politikai tisztogatás. hanem boros jános egy olyan intézetet szeretne, ahol leinformálható a tudósok minősége, azaz a publikációiknak lehetséges valamilyen súlyt adni pl. a tudományos folyóiratok impaktfaktora alapján. csakhogy a filozófia teljes spektrumára ez a módszer nem alkalmazható, jellemzően inkább az analitikus filozófiai irányoknak vannak ilyen folyóiratai. és ezért inkább egy ezen irányban túlsúlyos intézetet akar. csakhogy ebbe nem férnek bele mondjuk olyan veretes területek, mint az esztétika, vagy az etika. ami baj.

szerintem a lukácskutatás se gáz, sokféle meghaladott filozófiai irányt kutatanak világszerte a mai napig.

az a baj, hogy ez a make up csak addig fog működni, amíg a lóláb éppen csak akkora, hogy képes eltakarni. ha nagyobbacska lesz, akkor ugyebár újra kell majd gombolni a magyarázóskabátot. részemről valahogy inkább egy "a ti csókosaitokat most kicseréljük a mi csókosainkra" végkimenetelt jósolok. érték szempontjából a csókosok egyformák. így viszont ez gáz. mert nyilván lehetne emelni is a színvonalat. de gondolom nem ez a cél.

a csókosok mellett mindenütt vannak értékesek. és általában ezek esnek áldozatul. a magyar gyakorlat szerint. sajnos.
L.Salander 2010.12.07 12:02:03
@TaTa86.:
meghaladott....nem tökéletes megnevezés. ez tény. arra gondolok, amikor pl. platon a saját elveit a saját korához kapcsolta. aztán elmúlt az a kor. és ez a része a dolognak nem lett annyira lényeges. de a gondolatok azok maradtak. másképpen szól a mához, mint ahhoz a korhoz, amelyben keletkezett. talán így korrektebb.
L.Salander 2010.12.07 12:13:45
@Gabrilo:
nem az. olvass.
Várhatóan alkotmányos védelmet kap a magzati élet az új alaptörvényben, így aztán megint felmerült a sajtóban az abortusz betiltásának kérdése. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának egyik fideszes alelnöke a Hírszerzőnek úgy…..
  „Már befizettük a csekket és megvolt az időpont is csütörtök reggel 7 óra. Egész éjjel nem aludtam, interneteztem reménykedtem hátha találok bármi olyat ami megkönnyítheti a döntésem. Rátaláltam erre az oldalra és elolvastam a leírottakat, hogy mennyit szenvedtek…..
L.Salander 2010.11.24 14:01:43
@tölgy:
kösz. rendes vagy. de már fentebb írtam, hogy engem nem érint a dolog. nem volt abortuszom.
L.Salander 2010.11.24 14:03:17
@bbjnick:

de itt te miről beszélsz?
L.Salander 2010.11.24 14:41:05
@bbjnick:

ebben semmi szégyenletes nem volt. tévedtem. reggel már csak nem is tetszett. ráadásul én sosem iszom. csak összekeveredtek az érzések. van ilyen.