Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Printempsfille

69 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lent zúgott a villamos. Zavaróan közel volt az ablakhoz, mintha bemászott volna az ablakon és az ágyban foglalt volna helyet. De rá sem hederített az állítólag fülsiketítő zajra. Szeretett zajban aludni. Zajban is. Holmi zaj nem akadályozhatta meg az alvását. Pedig volt még egy kocsma is a…..
Tartozom egy vallomással: most először jártam a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Sokszor készültem oda, mert rengeteg jó programjuk van, de mindig közbejött valami. Tegnapig. Tartozom még egy vallomással: „meglógtam” az egyetemi órámról. Finomítanék, mert nem olyan fából faragtak, aki csak úgy szó nélkül…..
Mindenről. Is. #Irodalom 2017.09.06 20:43:56
Akkor tudok írni, ha minden rendben van, ha szárnyalok, ha van, aki reptet. Mint egy papírsárkányt. Illetve, mint egy papírsárkányt, amit nem én eregetek (ugyanis én legtöbbször fára „teszem” (értsd: óriási robajjal, sikítások közepette kibogózhatatlannak tűnően a fára ejtem, miközben általában…..
Mindenről. Is. Felelsz vagy mersz? 2017.08.03 22:08:15
A lustán kacskaringózó kávégőzön át Artúr tekintete a naptárra téved. Pirossal bekarikázta a mai napot. Osztálytalálkozó. „Vajon hányan jönnek el, és hány embernek kell végighallgatni a tökéletes élettörténetét?” Persze tudja, hogy aki eljön, annak mind, és azt is pontosan tudja, hogy ő is csak a…..
Mindenről. Is. Norma 2017.07.03 21:04:52
Óriási port kavart a napokban a hír, hogy egy nő ruhában jelent meg a legolvasottabb napilap címlapján. Aggodalmas morajként söpör végig az utcákon a felháborodás:"Arcátlanok!" "Mi lesz a következő: egy felöltözött férfi a címlapon? Megáll az ész!" És ha ez még nem lenne elég, egyes cikkekben is…..
A Duna-partot felújítják a vizes vb miatt (Fina Budapest 2017 – vajon mikor jut eszébe egy tizenhat évesnek, hogy átírja az F betűt? - kérdezi Kékszemű). Az a szakasz, ami kész van, elég pöpec. Klassz, félig ülős-félig fekvős padok sorakoznak a parton (egyszer ki fogok oda telepedni egy finom…..
Mindenről. Is. Garancialevél 2017.05.25 11:21:08
Alulírott Kis Zselyke, 28 éves nő állítom, hogy szellemi állapotom ép, életvitelem aktív, humorérzékem kifinomult, egzisztenciálisan és érzelmileg stabil vagyok, kivizsgáltan termékeny vagyok, nincs semmilyen betegségem, szenvedélybetegséggel nem küzdök, rendszeresen sportolok, súlyfelesleggel nem…..
  Van egy perverzióm. Nem sok tantárgyból büszkélkedhetek jó eredményekkel, egész egyszerűen azért, mert förtelmesen link vagyok és nagyon nehezen tanulok. Valami vagy „behúz” és övé leszek örökkön-örökké és hebegve-habogva, nagy csillogó szemekkel tudok csak beszélni róla. Ilyen például az írás…..
Tegnap állították fel az elsőt. Az Astoriánál. A Múzeum körút sarkán. Még csak béta verzió. Tesztelik, mert már sokszor elromlott, hibásan váltott. Ha most beválik, mehet a tömeggyártás. Minden engedély megvan hozzá. Az emberek mindennapját sok helyen megkönnyítené. Valahol pedig megváltás lenne.…..
Mindenről. Is. Bálnatakony 2017.03.23 21:29:48
- Megyek hazafelé és elfog a rettegés. Sötét éjszaka van. Mögöttem jön valaki. Hallom súlyos lépteit. Gyorsítok és ő is gyorsít. Kiver a víz, fuldoklom. Ha félek, elszorul a torkom. Félek. Megyek és jön. Egyre közelebb ér hozzám. Elővesz egy huzalt és hátulról elvágja a torkom. Otthagy az utcán.…..
Két héttel az esemény előtt foglaltam asztalt telefonon, öt személyre. A tanárnő és négyünk részére. A másodéves magyarosok részére. Jó, persze, értem én, a jogi vagy a műszaki egyetemmel jobbak a kilátások. Ez a szak szerelem, kérem! Mindnyájunknak. No, de a lényeg: két héttel az esemény előtt…..
Mindenről. Is. Reggel 2017.01.25 19:35:11
Sárga, piros, zöld színben pompázik a reggeli. Friss újhagymával és kápia paprikával bolondították meg a rántottát. Királyi lakoma. És illatos is. Amennyire meg tudja állapítani Ede. Mióta eltört az orra egy bagatell ügy következtében, híres kifinomult szaglása nem a régi már. Ede szereti a…..
Mindenről. Is. Ami és Amely 2017.01.25 19:00:07
Először nyelvészeti proszemináriumon hangzott el, hogy mi a különbség az ami és az amely között, tudniillik, hogy mikor kell amit használni és mikor amelyt. Másodszor szociolingvisztika zh-ra tanulva olvastam ami-amely csodálatos történetéről. Most elmagyarázom: Nevem Ami.Már a 16. században…..
Mindenről. Is. Jégkirálynő 2017.01.09 09:38:28
Jégkirálynő. Az vagyok. De nem úúúgy! Ennek a megnevezésnek most semmi köze a rideg, elérhetetlen, kemény szívű nőhöz. Vagy inkább nőtípushoz. Évekkel ezelőtt vettem a bátorságot és görkorit húztam. Ami azért nagy szó, mert sima cipőben is elvesztettem az egyensúlyom olykor, nemhogy egy sínen…..
Érezni érzem, amit „mondani” szeretnék, leírni meg megpróbálom… Aztán vagy sikerül átadnom a lényeget, vagy nem... Most olvasom A nyelv és a nyelvek című könyvet nyelvészeti proszemináriumra (tiszta véletlen, hogy idén más oktatja, mint tavaly – vagyis inkább az a szerencsés véletlen, hogy tavaly,…..
Mindenről. Is. Momentán 2016.11.29 23:04:29
- Szevasz! Prágából hívlak. Ez a város csodálatos! Imádom. Ezt meg akartam veled osztani. Közel fél éve nem beszéltünk, meglepett a hívása. Nagyon összevesztünk, "örihari", soha többet, csapkodós, kiabálós veszekedés volt. Elvesztettem egy barátot, a legjobb barátomat, de nem bántam. Most meg…..
Mindenről. Is. Feeling good 2016.11.21 21:15:43
„It’s a new day, it’s a new life” Ezt hallgatta egyik éjjel lefekvés előtt. Félálomban voltam már, de mosolyogtam. Magamban, csendben, észrevétlenül. Megsimogatta a fejem, anélkül, hogy odanézett volna és én békésen elaludtam.   Libabőröztem ettől a számtól. Nem Michael Bublé miatt (bár azért…..
Huszadik születésnapomra kaptam egy olaszországi utat. Bolognában, Velencében és Firenzében jártam akkor és először azon az úton olvastam Szerb Antal Utas és holdvilágát, ami Toszkánában játszódik. Azóta szinte minden nyáron elolvastam, de csak idén jutottam el a regény helyszíneire. Na, jó, nem…..
Hanna-blog Buborékvilág 2016.02.20 21:14:45
„Azon az éjszakán kijöttem a buborékból. Megszűnt az álomvilág, a csapongás, a lelkesedő semmittevés. Ott meghalt az, aki addig voltam és megszületett az, aki mindig is voltam. (…)Egy utolsó rúgása volt a belsőmnek, mielőtt kijött volna a burokból. (...) az minden tudatos döntésemen, minden addig…..
Azt hiszem, elég menő volt a 2015-ös évem. Minden évszakra jutotott valami feledhetetlen, örömteli esemény. vagy több is. Tavasz:Megjelent a könyvem. Ezt ennyivel le is zárhatnám, de mindez egy olyan lavinát indított el bennem és tőlem függetlenül is, amiről muszáj említést…..
Bamm-bamm – kong a harang és, hogy nyomatékot adjon szándékának, még ötször megismétli: hat óra. Sötétben sétálok Budán, és valami nagyon szorít belül. Legszívesebben elüvölteném magam. Ott a katolikus templom előtt, a vásárcsarnok és a Nagyi palacsintázója meghitt…..
Hanna-blog Levél a nagyapámnak 2015.10.31 14:34:25
  Szia Papa! Hogy vagy? Vagyis: hogy nem vagy? Milyen a nemlét? Kétségbeejtő, ijesztő? Akkor pont olyan, mint a lét. Vagy felszabadító, mámorító? Ez is megesik létezőként is. Huszonsok éve nem beszéltünk. Nem gondoltam, hogy van értelme. Nem is sokra emlékszem közös…..
Hanna-blog Van ott valaki? 2015.10.07 22:04:10
Tegnap volt alkalmam belenézni a keresztfiam szemébe. Az jutott eszembe, mennyire tiszta, és most, hogy még öntudatlan, olybá tűnik, hogy az egész világ rendjét érti. Mint akit most szakítottak ki a tökéletességből. Belecsöppent egy – akármennyire is zseniálisak a szülei –…..
A minap kiborultam. Plusz a megszokottnál is többet hisztizek mostanában. Elég nehéz kiszűrni, hogy mi az, ami a gyógyszer miatt van, és mi az, ami esetleg tök más miatt. Igazából, felesleges is, a lényeg a megoldás. Az tuti, hogy a Tamagotchi sokkal jobban megbolygatja a szervezetem…..
Hanna-blog Szellemváros extrákkal 2015.09.11 20:41:26
Késve érkezik. Az asszisztens már tegnap mondta, hogy késni szokott, a harmadik kerületből jön ugyanis. Néha halknak szánt, de az üres váróteremben a csempéket megremegtető krákogással hasítom meg a csendet. Illedelmesen a szám elé kapom a kezembe gyömöszölt sálam és saját…..