Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varnai

470 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zugló önkormányzata 2015-ben lépett be a Klimabarát Települések Szövetségébe, melyet akkor igen jó ötletnek tartottam.   Azonban elmúlt öt évben a képviselő-testület semmiféle információt nem kapott a szövetség programjairól,  az évi 400 ezer forintos tagdíjjal járó előnyökről. Pár napja megtört a…..
Első zuglói közmeghallgatását  tartotta Horváth Csaba és az új alpolgármesteri csapat. A közmeghallgatás alig-alig volt meghirdetve, hisz a Zuglói Lapok szeptember óta nem jelent meg. A lakosság egyelőre türelmesen tájékoztatta az új vezetőt a kerület akut ügyeiről, aki udvariasan, határozottan,…..
Az óvodai dolgozóknak fix bérpótlék helyett tárgyalások,  a durván túlárazott WIFI előterjesztés visszavonása, kommunikációslufi klimavészhelyzet bejelentés, a 412 milliós parkolóóra és szolgáltatás vásárlás jegelése, garázsadó mentesség a kiskorúaknak és a nyugdíjasoknak.  Szubjektív beszámoló a…..
Garázsadó lesz Zuglóban. Az ötlettel egyszer már 2015-ben is megpróbálkoztak a szocialisták, most  - nyilván  - az LMP-s Vida  Attila képviselőnek jutott eszébe a bölcs ötlet.  Az általános, hozzávetőlegesen 15%-os adóemelést Rózsa András a Momentumos alpolgármester terjesztette elő, mely a…..
November 28-án tartja első rendes testületi ülését a zuglói képviselő-testület. Mint a történelemből  tudjuk, legtöbbször nem az a fontos, érdekes, ami nyilvános, hanem az, amit titkolni igyekeznek. Zuglóban sincs ez másképp. A fenti "elv", a megszokott erőpolitizálás szerint járt el Horváth Csaba…..
Az október 13-ai önkormányzati választások óta immár második testületi ülésünket tartottuk, mindkettő egy-egy lendületből áttolni akart előterjesztéssel, az első a döntési jogkörök koncentrálásával, a második egy majd' fél milliárdos közbenszerzéssel, végül mindkettő "rugalmas elszakadással":…..
Választott az ország és választottak a zuglóiak. A zuglóiak polgármesternek Horváth Csabát, az ellenzéki összefogás jelöltjét választották, akinek ezúton is gratulálok! Én független jelöltként, a Civilzugló Egyesület támogatásával indulva 10,48% -ot értem el.  A 2014-es 8%-hoz képest ez kis…..
Uppsz, pár napja hallhattuk Karácsony polgármester öszödi beszédét. Gergőé is igazságbeszéd, mivel nem a nyilvánosságnak szánta. Tökéletesen rávílágít arra, hogy miként működött a zuglói önkormányzat az elmúlt öt évben. Az azóta összehordott, egymásnak ellentmondó, hol hangzott el, ki vette fel…..
"Dr Papp Imre a Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatja a bizottságot, hogy az alánlóíveken több személy passzív státuszba került a Központi Névjegyzékben. A HVI szerint alappal feltételezhető, hogy ezen aláírástevők az aláírás időpontja előtt elhunytak."   A jogi bükkfanyelven…..
A zuglói önkormányzat birtokában lévő lassan elfelejtett üdülőnkbe még képviselőként sem könnyű bejutni. Így volt ez a Papcsák korszakban és így van ma is.  A polgármesterről és a jegyzőről  tavasz óta válasz nélkül pattantak le a szemlét kérő képviselői leveleim. Végül tegnapelőtt a főmérnököt…..
Sokáig csak annyit tudtam róla, hogy a Katalizátor Kiadó tulajdonosa. Aztán kiderült, hogy az LMP etikai bizottságát is vezeti. Ő távolította el Szél Bernadett és Hadházy László társelnököket, és tisztségviselési tilalommal sújtotta Schmuck Erzsébetet meg Ungár Pétert. Miután lefejezte a jobb sorsra…..
Tegnapelőtt átbeszéltük Zugló  jegyzőjével a kerület aktuális ügyeit, mert a kerületet jobb híján ő vezeti.  Nem véletlen, hogy ő immár a ciklus harmadik jegyzője, két jó szakember ment el négy év alatt. A polgármesterhez hetek óta nem tudok bejutni, elérhetetlen, időpontot nem kaptam, mint ahogy…..
Pont egy hónapja, hogy közérdekű kérdéseket tettem fel a hivatalunknak és több testületi döntés végrehajtását sürgettem. Mindezidáig türelemmel vártam az adatszolgáltatásra, de még csak formális válaszra sem méltattak.  Nincs más eszközöm, mint a nyilvánoság.  Azt gondolom, mint képviselő joggal…..
Egy településen, az egy képviselő-testületi, polgármesteri ciklus alatt köztérre kerülő alkotások erősen jellemzik az adott politikusi garnitúrát, mind ideológiai, mint értékítéleti szempontból. Szobrot állítani nagy felelősség. Mi, a 2015-2019 közötti zuglói képviselő-testület milyen alkotásokat…..
Magyarország egyre jobban bezárkózik. Félnek a migránsoktól - még akkor is, ha sosem láttak - tartanak a lakótelep padjaira szokó, öntudatlanul fekvő kábítószeresektől. A közösségi terekből magánterületek lesznek, mint pl. a Pillangó parki teniszpályákból, évtizedekig hagyják a köztereket…..
Mint már sokszor felmerült -  még vizsgáló bizottságot is létrehoztunk -  a zuglói  önkormányzat rossz működésének az egyik fontos oka, hogy a polgármester nem hajtja végre a testületi döntéseket. Erre szomorú példa az Állandó Helytörténeti Kiállítóhely ügye. A még februárban írt előterjesztésemet…..
A zuglói parkolásmutyi legújabb fejezetéhez érkeztünk, immár semmi sem drága, ha a felelősséget el kell hárítani. A  hétfői testületi ülésen a Fidesz a parkolásszerződések felmondását terjesztette elő. A jól hangzó, de önveszélyes indítvány a Párbeszéd kettő szavazatával kapta meg a szükséges…..
Háromnegyed éve folyik a Pillangó-park felújításnak hívott szétbarmolása. Az ott lakók mára beletörődtek a pusztításba, mely a zuglóiaknak eddig 678 millió forintjába fájt.  Most, miután az eddig kapott 590 millió mellé újabb nettó 69 millió forintot fejtek ki az önkormányzattól nekiálltak a…..
Ismét a zuglói botrányoktól, a Fidesz és az MSZP nagykoalícióval elszabotált vizsgálóbizottságtól hangos a média. A parkolásbotrány talán rávilágít, hogy Zugló évek, évtizedek óta nem fejlődik, a parkolás és a többi túlárazott szerződésmutyi folyamatosan szivattyúzza ki a pénzt a kerületből, e miatt…..
 Újabb fejezetéhez érkezett a zuglói parkolás saga, a felelősség elhárítás alfejezet részeként ország-világ hallhatta polgármesterünk véleményét, miszerint a zuglói testület hülyét csinált magából.  Mert ő semmiképp nem tartozik azok közé, akik fizetőparkolás ügyben az elmúlt hónapban hülyét…..
A március 27-i zuglói képviselő-testületi ülés egy kurta-furcsa polgármesteri levéllel lemondva elmaradt, a testület összehívva azóta sem lett, bár e történésekről a polgármester  számos kampányrendezvényén és médiamegszólalásainak alkalmával gondosan hallgat. Gondolom tart az ülésen a parkolás…..
varnai 2019.04.16 08:36:11
@Zsuzsa Szecsenyi: Talán keresse vissza, ki hozta nyilvánosságra Papcsák ügyeit 2010-2014 között sorra az országos médiában és kit büntettek ezért bizottságokból kizárással.

Úgyhogy ezt az orbánseggnyalóst különösen visszautasítom.

De ne zavarja önt a valóság.
varnai 2019.04.16 09:57:23
@Zsuzsa Szecsenyi: Rákereshetne ön is, de butaságot állítani kényelmesebb. Tessék:

hvg.hu/itthon/20110221_milliokert_adnak_tanacsokat_rokonok_zuglo

hvg.hu/itthon/20111117_igy_buntett_papcsak_levaltottak_frakciove

varnailaszlo.blog.hu/2014/04/03/papcsakot_a_parlamentbe

Nekem zuglói képviselőként Zugló érdekét kell néznem, Papcsák és Karácsony polgármestersége alatt is.
Senkinek a buksiját nem simogattam soha. Lásd fentebbi blogok, cikkek. Nem hinném hogy e cikkek segítették volna a fideszt. És lesz szives a nevemet nagybetűvel írni.
varnai 2019.04.16 13:13:47
@Gazz: igy ahogy mondja. De azért számos eszköze lett volna, csak hát ahhoz tökösnek kellett volna lenni.
Most, hogy az elmutyizott fizető-parkolás botránytól hangos az országos sajtó kiváncsian vártam, hogy az önkormányzat  újságja, a Zuglói Lapok miként tudósít a témáról. Egy szót sem írnak. De  a botrányt elensúlyozandó, csupa optimista, "kinyíllott a kikerics - megírjuk!" stílusú termelési-riport…..
Két hónapja, hogy nyilvánosságra hoztam a zuglói parkolás veszteségeit bemutató adatsort és hogy kijött a 444.hu filmje a fővárosi parkolási bizniszről. A két éven át minden oldal által elhallgatni kívánt korrupciós ügyet most a főpolgármester választási csatában politikai bunkósotként használják és…..
Zugló képviselő-testülete számos határozatot hoz, melyek általában kiadással járnak, rendre megterhelik, szétfeszítik az önkormányzat büdzséjét. Az intézményeink, épületeink energiafogyasztásának közbeszereztetése, melyre több, mint egy évvel ezelőtt tettem javaslatot és hoztunk határozatot, nem…..