Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varnai

540 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Év végén mindig érdemes visszatekinteni. Számba venni, mlyen fejlesztések történtek kerületünkben, milyen témák uralták az önkormányzati döntéshozatalt, borzolták a lakosság kedélyeit. A Civilzugló Egyesület 2022-es tevékenységéről, előterjesztéseiről, bár részben említem azokat, külön blogposzt…..
54 előterjesztés sorakozik a december 15-i testületi ülés napirendjén. Az előterjesztések a govcenteren ITT olvashatóak el. Az első napirend egyből egy egy éves csúszásról tudósít. A Körvasútsor, Cserebogár utca, Ráskay Lea, Holics és Zászlós utca eddig földes részeinek leaszfaltozására kaptunk kb.…..
Mint zuglói lakos minden alkalommal szomorúan sétálok el a Teleki Blanka gimnázium és a vele egy épületben lévő Angol-magyar Kéttannyelvű Iskolák patinás, műemlékvédelem alatt álló épületei előtt. A bejárataik kb. 2013. óta felállványozva, belül kerítés keríti körbe a fal mentét, elvéve a diákoktól…..
2016 óta próbálom elérni, hogy kerüljenek kiszélesítésre a járdák és  épüljenek utavárók az 5-ös busz Mexikói úti és Erzsébet királyné úti szakaszán. Próbákoztam tehát már Tarlós idejében, egy informális körrel a Karácsony féle fBKK-val és most Zugló önkormányzatánál. Mindhiába. Hogy miért van…..
Fölényes győzelmet aratott a tegnapi közmeghallgatáson Horváth Csaba polgármester és csapata.  A tavalyi nyilvános kioktatásoknak és a városközpont tabutémának nyilvánításának köszönhetően idén eleve kevesen látták értelmét eljönni a közmeghallgatásra. A meghirdetés is parádésra sikeredett, a…..
Jó két hete a bérleményellenőrökkel az Ilka utca 13-ban, az egyik igencsak problémás önkormányzati bérházunkban jártam. A 100 éves épület lakásainak fele bedeszkázva, lezárva, a lakások egy részében nincs WC. A pusztulóban lévő házról itt láthatnak fotókat. A bejárás után kikértem a házról és…..
Zuglóban egy négy éve készült felmérés szerint, több, mint 55 busz és villamos megállójában nincs utasváró. Elfogadom, ezek egy része leginkább a belváros felől érkező járművek leszállóhelyei, amelyekben senki nem várakozik. Van azonban számos megálló, melyekben semmi nem védi esőtől, széltől az…..
  A tegnapi testületi ülésen hosszas vitában jártuk körül a "zuglóiak álmát" ahogy a polgármester nevezte az általa elképzelt és megterveztetett Városközpont koncepciót. A 3in1 új polgármesteri hivatalt, új piacot és új szakrendelőt egybeépítő  31.000 négyzetméteres városközpont a Bayer…..
Nagyon rákaptak az "engedményes mértékes" bizniszre. Az önkormányzat filléreket kap, (lehet, hogy máshol több csapódik le?)  a zuglói közterületek, a kerület kisvárosias- kertvárosias jellege pedig helyrehozhatatlanul, örökre megváltozik. A kerületi főépítész és a politikum pedig asszisztál ehhez a…..
Zugló önkormányzata 117 bérházat tulajdonol, ezekben a századfordulós bérházakban hozzávetőleg 1400 bérlakásunk van. E házakra, lakásokra, melyek állapotuk ellenére sok tízmilliárdos értéket képviselnek, évtized óta semmit nem költ az önkormányzat. Szép csendben hagyja őket lepusztulni,…..
Október 1-re tüntetésre hívjuk a zuglóiakat, és mindazokat akiknek fontos a kertváros, a Bosnyák piac, és a lakosság önrendelkezési joga! A tüntetés helyszíne a Bosnyák téri templom előtti terület, szombat 16 óra.  A tüntetés oka a már elkezdett építkezés a volt önkormányzati tanuszoda és…..
   Az időközi választáson, ahogy jósoltuk, kikapott az ellenzék. Nem véletlenül javasoltuk egy hete írt nyílt levelünkben a visszalépést, a civil jelölt közös jelöltként való támogatását. Egyből meg is indult az ellenzéki felelőskeresés, a gyászmunka, a kivetítés - a felelősség másra hárítása,…..
Túl vagyunk egyesületünk évi szokásos programján a  Túr de Rákosrendezőn és hétvégén itt a nagy megmérettetés, az időközi választás! Lássuk kik indulnak és miért. Lámpavason mindenki: a fideszes jelölt, álságos módon Civilek a civilekért szlogennel kampányol Kézdi Gabriella az MSZP / Tóth Csaba…..
Szeptember 18-án időközi választást tartanak Zuglóban. Az eddigi budapesti időköziket az ellenzék még a baloldaliként számon tartott kerületekben, a VII., VIII. kerületben is elvesztette. Zuglóban is ez fog történni. A győzelmük esélyét nem csak az országos trendek, az ellenzék szétesése, de…..
Obstrukció! Rendkivüli ülést hívott össze mára a polgármester, de ez határozatképtelenség miatt meghiúsult. A 22 képviselőből csak 8 jelent meg, a DK és a Momentum testületileg, azaz tudatosan maradt távol, de két fideszes, az ex MKKP-s képviselő, sőt egy szocialista képviselő is hiányzott. A…..
Nyilt napot tartott a Zsálya utcai  ZUG-Zuglói Közösségi Kert.  Emlékszem, 2011-ben nem volt egyszerű a megalakulás, sokan nem értették mire van, miként működik egy közösségi kert. ( és van aki ma sem, bizarr módon pl. a környezetvédelmi tanácsnokunk máig nem érti) Aztán az alapítók…..
Időközi választás lesz Zugló 9. választókörzetében, Alsórákoson. A Civilzugló Egyesület dr. Keczéry Attilát indítja, azaz egy szerencsés egymásra találás eredménye a közös indulás. Kérjük támogassátok Attilát, nincs nála alkalmasabb ember e posztra! Olvassátok el az életrajzát és a terveit! Kérjük…..
A fenti mondat a tegnap megjelent polgármesteri sajtóközlemény veleje, melyben az egyik pályázót minősíti. Csakhogy Zuglói Városgazdálkodási Zrt-t Horváth polgármesterségének elmúlt két és fél éve alatt  egy igencsak alkalmatlan haver vezette, mi több, több mint haver, rokon: Hajdú MSZP-s…..
A mai testületi ülés határozatképtelenség miatt elmaradt.  A Demokratikus Koalíció és a Momentum képviselő ugyanis kollektíve kivonultak, amikor Horváth Csaba - látván, hogy megvan a többség a DK-Momentum igazgató-jelöltjének megszavazásához - egy huszáros húzással levette napirendről …..
Tovább folytatódik a Thököly út 150. alatti bolthelyiség kálváriája. Miután a szépen felújított, frekventált helyen lévő helyiség egy évvel a pályázat kiírása után is üres, tegnap közérdekű kérdéssel fordultam a polgármesterhez. A válasz gyors volt, csak a felelős mutogatott másra. Láthatólag nem…..
Az előző testületi ülésen leváltottuk önkormányzati cégünk, a Zuglói Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatóját Baracskai Gábort. A dolog nem volt egyszerű és előzmény nélküli. Csakhogy az eddigi igazgatót adó, a céget a saját magánbirodalmukként kezelő zuglói szocialisták makacsul kapaszkodnak a húsos…..
A május 26-i testületi ülés napirendjén rengeteg fontos előterjesztést tárgyalunk.  Több un. településrendezési szerződés is a testület elé kerül, azaz a lakosság kifejezett akarata ellenére a Zuglói Építési Szabályzatunk egy kiskapuját kihasználva egyre több óriási társasház építését, azokban…..
A Vezér utca Fogarasi út és Egressy út közötti felhagyott külterületi szántószerű állapotára még a sokat látott zuglóiak is rácsodálkoznak míg a Vezér utca úttestjén kátyúin hánykolódnak. Van ebben az állandóságban, gyepűszerüségben valami sorsszerűen megnyugtató: polgármesterek, országgyűlési…..
Az országgyűlési választások idejére - ahogy már megszokhattuk - több hónapra megállt az önkormányzatban a munka. A képviselők kampányolással, a hivatal a választások előkészítésével, lebonyolításával, a polgármesterünk pedig a  városközpont álmának áterőltetésével, nem utolsó sorban pedig a…..
Szállodát, diákszállót? építenének a Vezér út - Mogyoródi sarkon lévő eddigi zöldterületként funkcionáló részre. Ehhez az Építési Szabályzatunk megváltoztatása szükséges. Az ilyenkor kötelező lakossági véleményezést egy hétfő reggel 9!!!! órára meghirdetett lakossági fórummal kívánták letudni. Nem…..