Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilyr

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
ilyr 2020.07.25 21:50:48
@Ekrü: Annyiban kiegészítenélek, hogy a tüntetés alkotmányos alapjog, így azt nem kell engedélyeznie senkinek se... :)
ilyr 2020.07.25 22:00:21
@Ekrü: A kérdés az, hogy a jogszabályok mit írnak elő. Be van tiltva a tömeges rendezvények megtartása? Elő van írva a maszk közterületen való használata? Ha igan, akkor a rendőrség a felelős, mert ha ez veszélyt jelent a közbiztonságra, akkor be kellett volna tiltaniuk.
Ha nincs betiltva, akkor a kormány a felelős, mivel ők rendelkeztek arról, hogy már meg lehet az ilyet tartani...
ilyr 2020.07.25 22:04:17
Képzelj el egy lámpát. Amikor kilépsz a lakásból, lekattintod a kapcsolóját. Viszont a körte még évezredekig világít. Pontosan így lehet lekapcsolni egy atomerőművet...
ilyr 2017.05.03 08:44:51
@agadou: Kedves agadou... Mint megfontolt hozzáértő ember, nem irnál a hétköznapi emberek számára érthető Celsius fokokat esetleg? Mert ugye azok a százalékok nem a hőmérséklet mértékegységei... :) De amúgy a kiégett fűtőelemeket legalább 5 évig kell vízzel hűteni, utánna már levegővel is lehet.
A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján már a kilépéspártiak is lemondtak arról, hogy sikerül győzelmet aratniuk. Ezek után mindenkit hatalmas meglepetésként ért, hogy a szigetország mégis kiszavazta magát az Európai Unióból: 52-48-ra győztek a kilépéspártiak.  Ahogy…..
ilyr 2016.06.27 12:57:20
@BircaHang Média szerkesztősége: Végülis ja, az elnyomóknak kedvez csak a vallásszabadság, a szexuális szabadság elve, a szabad választás és a kormányzat átláthatósága...

Bezzeg a populizmus, ami előszeretettel hozza fel a diktatórikus eszközök bevezetését cserébe azért, hogy látszólagos biztonságot igér a népnek.

A kettő között inkább csak az a különbség, hogy a populizmusnál az igérgetésen van a hangsúly, nem az igéretek betartásán.
ilyr 2016.06.27 14:17:53
@BircaHang Média szerkesztősége: És miután az igéreteitekkel megszereztétek a hőn áhított hatalmat, szartok az idióta népre nagy ívben. Lásd a Brexit kapcsán Nigel Farage példáját, de idehaza is bőven van miből válogatni.
Ami meg a jachtokat illeti, annak csak addig vagytok ellene, amíg nem nektek épül... :)
Ma Magyarországon a gyülekezési jog a politikai szabadság egyik utolsó bástyája. A szabadságpárti gyülekezési törvényt nem forgatta fel a kétharmados kormányzat, a rendőrség 2006 óta ügyel arra, hogy kényszerítő eszközöket ne kelljen bevetnie. Ám a szabadság e bástyája is ostrom alatt áll: a törvény…..
ilyr 2015.04.27 20:49:29
@Attila Kovácsi: Szóval azt tetszik mondani, hogy ha a TASZ nem ír cikket minden jogsértésről, akkor már egyikről se írjon? Mert honnan veszik az alapot, ha akár egyet is kihagynak?
A TASZ jelenti Kényszéria 2015.02.16 16:51:44
Holnap Vlagyimir Putyin, ex-KGB-s, jelenleg az Orosz Föderáció elnöke látogat hazánkba, Orbán Viktor miniszterelnök pedig az Országházban találkozik vele. Ezt nem a hivatalos programból lehet tudni, hanem onnan, hogy a TEK menetrendszerűen ismét lezárta a Kossuth teret, a rendőrség pedig szintén…..
ilyr 2015.02.17 06:18:30
@maxval bircaman szerkesztő: Akkor viszont nem értem miért nem ürítik ki egész Budapestet. Elvégre óvatosnak kell lenni...
ilyr 2015.02.16 21:12:46
@maxval bircaman szerkesztő: Az üres, átvizsgált sátrak milyen biztonsági kockázatot jelentenek?
A TASZ jelenti Képmutatás 2015.02.11 14:32:42
Az igazságügyi miniszter a magánszféra védelmére hivatkozva a héten benyújtotta azt a törvényjavaslatot, ami a sajtó-helyreigazítási perekhez hasonló, gyors jogvédelmet biztosít a fotók engedély nélküli készítésével és felhasználásával szemben. A kép illusztráció Bagyinszky Ferenc…..
ilyr 2015.02.11 19:47:09
@szekertabor: Kifejtenéd mire gondolsz? Mert az utolsó bekezdésben nem igazán látok ilyesmit...
Nem voltak könnyű helyzetben a versenyszféra szereplői az elmúlt 4-5 évben, hiszen a pénzügyi válság után is számos kihívással kellett szembesülniük. A kormányváltás után sokan párbeszédet vártak az új kormánytól, ráadásul abban is lehetett reménykedni, hogy a kétharmad…..
2014. december 19-én pénteken A Város Mindenkié (AVM) csoport és több tucat szimpatizánsa 20 sátorból álló tábort alakított ki a Parlament előtt a Kossuth téren, hogy így tiltakozzanak a közterületen élő hajléktalan emberek hatósági üldözése és a szegénységben élők ellehetetlenítése ellen. A…..
        1. Miért nyert a FIDESZ?    Mert a magyar emberek elég nagy része azonosul a politikájukkal.       2. Azért nem a többség, ugye?   Talán nem, de ennek valójában nincs jelentősége. Sok ember támogatja őket, és ez nagy többséget eredményez a Parlamentben és a…..
ilyr 2014.10.13 12:28:04
@andras314: A számból vetted ki a szót... Ezt magyarázom az LMP hívő embereknek én is. Általában 2 dolgot szoktam felhozni, ami engem erről meggyőzött, az egyik az amikor a FIDESZ kivételezett velük a PM kiválása után, hogy nem elégséges a létszámuk frakció alapításhoz, a másik pedig az volt, amikor a mostani önkormányzati választás elött a felcsúti független jelölt megemlítette riportban, hogy az LMP is támogatja (nyilván nem a kisujjából szopta), majd a cikk megjelenése után egyből ment a helyreigazítás arra, hogy az LMP mégse támogatja.
Ezek mellett pedig nagyon úgy tünik, hogy amikor kezd túl sok támogatója lenni az LMP-nek, a Schiffer mindig nyilatkozik valamit ami garantálja, hogy jó páran elforduljanak a párttól (lásd a PM kiválásának oka, illetve az EU kritizálása az EU-s választás elött). Csak hab a tortán a Jóváros blog cenzúrázására tett erőfeszítés...
Y-GEN Állam férfi nélkül 2014.02.10 13:41:55
Áder János első, már köztársasági elnökként adott interjújában riporteri kérdésre azt mondta, hogy neve felmerülése után egy hetet gondolkozott, hogy lehet-e igent mondani egyáltalán a felkérésre. Mondandóját azzal folytatta, hogy "végig kellett gondolni, az alkotmányos…..
Orbán Viktor tegnap bejelentette a rezsiháború éve jön. Az elképzelése lényege, hogy a Fidesz jót akar az embereknek mindenki más rosszat, ezért a mindenki mással leszámolunk. Ebben az elképzelésben pedig a jó maga a rezsicsökkentés. Pedig igazából a rezsicsökkentés nem is…..
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
Nem, ezúttal tényleg nincs gúny a címben, teljesen komolyan gondolom, amit írok. Sok hibája van a Fidesznek, de hogy egy téren minden eddig látottnál jobb az a párt, az nem kérdés. Itt van például ez, amit most a felsőoktatásban ámokfutnak. Lehet itt csűrni-csavarni a szavakat, de…..
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
A 2012. január 1-jén hatályba lépő új Alaptörvény tervezett változtatásai izgalmas csemegéket tartogatnak mindenkinek. Ezeket a „jogi bonbonokat" mi is szeretnénk olvasóinkkal megosztani.Az új Alaptörvény ugyanis egyszerre mondja ki a 2011. december 31-éig…..
ilyr 2012.01.24 21:01:21
@egerészölyv: A "bőagyukám"-ozással be is mutattad a FIDESZ-es mércét megütő értelmi szinvonalad, miszerint ha nincsenek észérvek, akkor marad a személyeskedés. Gratulálok...

Egyébiránt ha az olvasást megtanították, akkor láthatod a saját szemeddel is, hogy én ilyet bizony nem írtam. Minden egyéb amit beleképzelsz, csupán a képzeleted szüleménye. De ha már az értelmezéseknél tartunk és mélyebb tartalmakat keresünk az elhangzottak mögött, akkor amit írtam, abból az is következik, hogy a mostani alkotmány nem érvényes és ebből következően minden további nélkül tölthet be "komcsi" is állami funkciót.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az MSZP-nek jelenleg köze nincs a kommunizmushoz (mondjuk szerintem a szocializmushoz se, de ez csak az én véleményem), a FIDESZ-en belül is bőven megtalálható "komcsi" és rajtuk kívül létezik más párt is. Ha valakinek nem tetszik a FIDESZ által hazánkra hozott szégyen, és ezt az embert te emiatt csak komcsinak tudod titulálni, akkor ezzel ismét csak alacsony intelligenciádról tettél tanúbizonyságot.

Alkotmány témában még annyit, hogy ha valaki felesküdik egyre, akkor az nem jelenti azt, hogy azt nem módosíthatja. Jelen esetben a FIDESZ nem módosított, hanem azt az alkotmányt amire felesküdtek egy az egyben kidobták és kijelentette, hogy nem ismerik el. Igy gyakorlatilag egy kalap alatt a saját alkotmányukat is illegitimnek nyilvánították.