Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sluck Ödön

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az  1808-ban született Jack Hinson -"Captain Old Jack"- az amerikai polgárháború legidősebb és valószinűleg  legeredményesebb mesterlövésze volt.  ..
Sluck Ödön 2022.01.31 15:20:52
Sluck Ödön 2022.03.14 11:45:23
@sóskatáska: Ugye? Vajon hova tűnhettek? :(
Bevezetésképpen egy nevezetes dátumot, fordulópontot érdemes megemlíteni. A bűnözőknek nagyon is kifizetődő lett a különféle számítógépes kártevőkkel, csalásokkal, átverésekkel foglalkozni, hiszen 2005-ben az USA-ban ebből már több pénzük származott - 105 milliárd dollár - mint a…..
Sluck Ödön 2020.06.12 09:39:52
@Medgar: Nem regisztrálták át a netbankot, ott semmi nem változott. Csak ellopták az ügyfél telefonszámait. Ha az otp-nek semmi köze ehhez, akkor miért bukkan fel a kérdések közt, hogy otps-e a kedves 'vevő' ? Félreértés ne essék semmi bajom az otp-vel, csak érdekel, miért e kérdés? Ha ellopkodja a jelszavakat, akkor azt is tudhatja, melyik bankot használja. Ámbár megkönnyíti a dolgot, ha az ügyfél ezt elárulja még a lopás előtt/alatt az igaz. Lehet, hogy csak ennyi, felteszem nem csak az otp használja ezt az sms alapú azonosítást. Ha olyan bankja van, aki nem ezt az SMS azonosítást használja akkor fújhatja (vagy rafináltabb módszer kell). Csak ennyi volna az érdeklődésem mögött.
Sluck Ödön 2020.06.12 09:42:00
@Medgar: Ja és még egy: A magam részéről a Telekom felelősségét is firtatnám, meglehet náluk is van gond az ügyfelek azonosításával.
Sluck Ödön 2020.08.24 14:02:18
@Válasszunk: Teljesen egyetérten. Annyi csak, mivel sim-swap támadásra volt már példa nem egyszer (nemcsak itthon, másutt is) nem ártana egy speciális kód vagy valami bevezetése, amit a kedves ügyfél a sim eszközén kell meg adjon. Ekkor a sim-swap támadás nem működik immár. De az is igaz, hogy a kártalanítás olcsóbb (pláne ha nem kell mindig).
Az MNB elnöke olyan kívánságlistát állított össze a 2030-ig tartó időszakra, amelyből világosan kiolvasható, hogy Orbán egymást követő kormányai 2010-től 2020-ig mennyire koncepciótlan, nemzetrontó politikát folytattak. Matolcsy érzékelve a magyar állam zsákutcába torkolló fejlődését, gyakorlatilag…..
Sluck Ödön 2020.07.01 17:14:00
@0dzsud0: Németországnak több adóssága van, mint nekünk. Miért mit gondoltál? Kicsit más méretű a gazdaság. Az meg, hogy minden rossz oka a 2002-2010 közti kormányzás az enyhén szólva is baromság. Ha már, akkor az 1914-2020 közti időszakot kellene megnevezned. A mostani kormányzatnak pont az a bűne, hogy a nekünk kedvező nemzetközi viszonyok ellenére sem tud igazi fejlődést felmutatni. Sőt inkább a két háború közti feudális berendezkedést óhajtja visszahozni a hatalom biztosítása miatt. Ha odafigyelnél arra, mi történik a többi térségbeli országgal, láthatnád, hogy azok jobban fejlődnek nálunk.
Sluck Ödön 2020.07.01 17:15:41
@MAXVAL bircaman közíró: Te még a liberalizmus szó jelentésével sem vagy tisztában. De az oliarcháéval sem. Sót a populizmuséval sem. A propaganda tudod mi?
Sluck Ödön 2020.07.01 17:24:45
@MAXVAL bircaman közíró: Értem. Tehát akkor az általad itt megnyilvánuló folyamatos demagógia szerint az egyéni szabadságnak nem szabad teret adni, oligarchák nincsenek, mert mindegyik a politikai hatalom jóvoltából szerzett vagyont nem pedig fordítva és ez néppárit dolog, tehát rendben is van. Miért nem költözöl Kínába?
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
Na most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam…..
Sluck Ödön 2020.06.03 11:06:28
@MammyPress Média: Szerintem ezt frissítened kellene. (Vagyis törlés - újraírás inkább)
Amióta itthon ülünk, a futáros-csomagos sztorik kaptak egy egészen szokatlan mellékízt. A nem tartózkodott otthon és az átvevő hiánya kifejezésektől hisztérikus kacagva zokogásba kezdünk, főleg ha idősebb olvasónktól jött levélben olvassuk. Persze előfordulhat, hogy nem halljuk a kertben a csengőt,…..
Sluck Ödön 2020.04.28 10:44:32
@Zsoltbacsi: Te tettél filozófiát a jatt köré. Mint általában azok, akik azt elvárják. Csakhogy ez az egész jatt dolog szétrágja a társadalmat, mint valami féreg. Kezdve modjuk a pénzéhes orvossal, akinek nem 4-500 forint az asztalról leeső morzsa, hanem 40-50000, és ha nem kap szerinte eleget majd kezel hanyagul. Ezzel szemben meg a kisnyugdíjasnak a 4-500 Ft sem csak a reszli, hanem egy napi élelem pl. Abban a pillanatban, mikor elfogadod azt, hogy a jatt a jövedelem része te is betagozódtál ebbe a korrupt rendszerbe. Azt se felejtsd el, hogy a mostani minimálbér a későbbi nyugdíj alapja is egyben. Mint az egyébként látszik én bizony utálok jattot adni, főleg azért utálok, mert valaki tisztességesen elvégzi (netán elvégezze) azt a munkát, amiért én már fizettem. Na jó, azok akik Kínából rendelik tonnaszámra a szemetet, azok csak fizessenek, mert az azért olcsó, mert a kínai állam állja a Kínán belüli részt, a többit meg a célország (legalábbis a postai egyezmények szerint), nameg az eladóval közösen csalnak a vámértékkel.
Sluck Ödön 2020.04.29 10:14:09
@Zsoltbacsi: A te szemszögedből komoly szöveg és egyéb értelmezései gondjaid vannak. Ráadásul olyasmit képzelsz az eredeti szövegbe, amiről szó sem volt. Mint ahogy erkölcsi kioktatásról sem. Csak próbáltam vázolni a helyzetet. Ha meg azt hiszed, hogy nem fizetsz az orvosnak, akkor nemigen érted a társadalombiztosítás működését sem. Egyre inkább az az érzésem, hogy te kifejezetten elvárod a jattot. Azért, amiért a megrendelő már fizetett.
Sluck Ödön 2020.04.29 10:27:33
@ekat: Van egy olyan megközelítés, hogy a borravaló azért jár, ha valami extrát kap a b. (b+) vevő, vendég stb. (Irodalmi megközelítésben, mintha Krúdy írta volna) Azaz a plusz szolgáltatás után. És nem azért, mert félsz, hogy a pincér beleköp a levesbe legközelebb:) Ez így akár elfogadható is, bár ez helyzet kérdése. Például az általad említett fodrász, aki ha egyedül dolgozik (mármint pénzügyileg, nem szalonilag) akkor egyszerűen mondja meg mennyi, kifizetem, kész. Ha azonban alkalmazott, és nem az övé lesz közvetlenül a bevétel, akkor adhatok neki, ha akarok, mert jól vagdos. (De ne várja el, mint a londiner a szállodákban az olajozást) Ehhez persze az is kell, hogy a főnök tisztességes bért fizessen. Ez volna a másik oldal.
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
Sluck Ödön 2020.04.28 15:25:41
@Club Sandwich: Nem jó általában, de esetleg komolyabb társaságoknál, nem az árokparton, lehet olcsóbban megvenni, mint a légitársaságnál, sőt, én olyat is tapasztaltam, hogy a légitársaságnál nem lehetett olyan jegyet venni, mint egy utazási irodánál, és nekem az utóbbi jobb volt. (ugyanahhoz a légitársasághoz). Furcsa, de előfordulnak ilyen helyzetek, de nyilván meg kell válogatni a partnert.
Olvasónk úgy érzi, jogos elvárás egy villanyborotvától, hogy ha borotválkoznak vele, attól ne menjen tönkre. De sajnos az eMAG szerint éppen ez történt: a javítást és cserét azzal az indokkal utasították el, hogy a nem megfelelő használat következtében ment tönkre a egy hónapja használt Philips…..
Sluck Ödön 2020.04.16 12:11:54
@CCnick: Dante? Az emblémájuk meg Bosch megfelelő festményéről van :)
Sluck Ödön 2020.04.16 13:17:55
@CCnick: Ha már magyarázni kell elcsesztem. DANTE Isteni színjáték, Bosch: A pokol.
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
Sluck Ödön 2020.04.16 11:59:58
@Péter 2: Hát, egyetértek és nem értek egyet. Az igaz, hogy megadhatta volna a telefonszámát, hamár annyira fontos az a csomag. De biztos, hogy felhívták volna ha szemmel láthatóan meg sem próbálták kézbesíteni? Valószínűleg valami belső trehányság van a dolog mögött, és most kenik a címzettre. (Az is lehet, hogy már kirámolták a csomagot.) A kutyaütőség ellen meg a legjobb szer egy jó kis statáriális bírság. Rögtön menne az a fránya kézbesítés (és telefonszámot is kötelező lenne megadni).
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
Sluck Ödön 2020.04.02 14:07:38
@Zabalint: Szerintem a szürkeimport az egy nem létező fogalom. Főleg EU-n belül. Az lehet, hogy a termékhez a kereskedő nem vesz garanciát. Meg van trágya webshop is. Az alza ezek közé tartozik, legalábbis a környezetem többszöri keserű tapasztalatai szerint (pl. új termék helyett refurbished vagy sérült, aztán vita mindez felett stb.)
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
Sluck Ödön 2020.03.31 15:54:57
@Thule: "sebességbe rakom az autót, ellentétesen az adott talajlejtéssel" Azt szeretném kérdezni, ennek mi az értelme? (hamár autós blog lettünk:) A hátramenet szokott lenni a legnagyobb áttétel, ezért az fogja a gépet a legjobban. Utána az 1. Az irány mindegy. Én simán 1-ben hagyom, de lejtőn nekifordítom a kereket a padkának, ha gurulni akar mégis fogja meg. Ha nagy a lejtő akkor hátra+rögzítőfék. (Egyszer nem húztam be, és reggelre szépen leügyködte magát a kocsi a garázsajtóig, szép nyugisan, ott meg megtámaszkodott:)
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
Sluck Ödön 2020.03.25 15:19:17
@Cathie83: Az FFP2 nem is az igazi a tetejébe.
Sluck Ödön 2020.03.25 15:24:34
@nicolasito: "A rendezvény szervezője folyamatosan dolgozik azon, ...", hogy mondvacsinált okokra hivatkozva ne kelljen egy büdös petákot se visszafizetnie. Nyilván hasonló intenzitással dolgozik azon is, hogy Santana-nak se kelljen egy büdös petákot se fizetnie (ez valószínűleg teljesül). A majdleszkonzerthelyettejövőre meg azt jelenti, hogy a cég megszűnik őszre. Ezek miatt kellene normális fogyasztóvédelem például. Mert mondhatta volna azt is, hogy visszatéríti a jegyár 70%-át, mert neki is vannak költségei. Ez így egész korrekt lenne. Tehát Magyarországon ismeretlen viselkedés.
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
Sluck Ödön 2020.03.20 18:18:38
@Club Sandwich: Ő csak 35 Ft-ot akart érte fizetni :)
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Sluck Ödön 2020.03.06 17:29:11
@erol: Ez leginkább attól függ épp kinek a csőcselékéről van szó.
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
Sluck Ödön 2020.03.05 14:58:51
@Terézágyú: Ezek nem kedvezmények. Áfa visszatérítés továbbértékesítés esetén van. Mivel azt a végfelhasználó fizeti (magyarul a teljes termelési-kereskedelmi lánc végigfinanszírozza az államot, amíg a végfelhasználóhoz nem kerül a termék). Az adóból való leírás meg mi? Költség lehet, az meg jogosan nem kellene, hogy az adózás előtti nyereséget növelje. Ez nyilván független a kiskapuktól. Az általános fogyasztói jogok (leszámítva az elállást, bár ez is lehet érvényes, ha a kereskedő mást ad el, mint amit a webshopja szerint rendeltem) pedig minden vásárlóra érvényesek kell legyenek. Legfeljebb annyi eltérés lehet, hogy szerződésben ki lehet kötni mást is cégek esetén. Mondjuk kevesebb garanciát, de azt nem, ha nem szállít vagy vacakot akkor pereskedhetsz hehe, mert én tudom, hogy úgysem vállalod az ezzel járó macerát. Egy rögtönítélő bíróság esetén azt hiszem hirtelen javulna a kereskedelem minősége.
– a kérdés, amit az iskolások a leggyakrabban feltesznek a kötelező olvasmányokkal kapcsolatban. Sokat elárul az irodalomoktatás állapotáról. A konkrét esetben egy németországi iskola 9. osztályában a ’Tamás bátya kunyhója’ a szóban forgó regény. De a kérdés naponta hangzik el magyar iskolák…..
Sluck Ödön 2020.02.14 13:40:26
@echo419: Ezt szakbarbárképzőnek hívják. A iskola pont nem ez kellene legyen.
Sluck Ödön 2020.02.14 13:54:18
@David Bowman: Amit visszhang mester kíván az a szakbarbárképző. Szűklátókörű egysíkú embereket akar gyártatni. Olvasd el mit írt. Ó is megsértődne az Ohm törvénytől. Newton-val, Maxwell-vel, Bohr-val hogy állunk vajon?
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Sluck Ödön 2019.12.16 15:51:39
@Jake Peralta: Semmit.
Sluck Ödön 2019.12.16 15:55:53
@juhaszvik1: Ezt hívják pestiesen hasbaakasztós dumának. Szerelők nagyok ebben.
A Lemilblog olvasói tudják, hogy nem szoktunk csak úgy orrba-szájba szolgálati közleményekkel dobálózni, de mivel az elmúlt napokban sok tucat, ugyanarról a témáról szóló levelet és üzenetet kaptunk, nem tehetjük meg, hogy ezeket szó és reakció nélkül hagyjuk. Ugyanakkor nem kívánunk parttalan…..
Volt már, hogy bérletet nem nyomtatott a gép, a problémára 2016-ban válasz is született, de a probléma azóta is létezik. Fizettem, nem kaptam semmit, de én bizonyítsam, különben ennyi? Így. 2019. július 15-én Újpest Központban tömbjegyet kívántam vásárolni. Az automatában a szokásos a módon…..
Sluck Ödön 2019.08.23 15:52:39
@kalbász: A zsírhülyézés helyett inkább tanulmányozni kellene a kérdést. És akkor esetleg nem tetszik itt mindenféle marhaságot írogatni.
via GIPHY Ismeritek azt az ősrégi, ám soha meg nem unható oldalt, ahol bármilyen videó alá bekeverhető a Benny Hill Show klasszikus témája? Na, ez a Benny Hillifier jutott eszembe erről a Praktikeres áruátvételről, bár ez már önmagában, zene nélkül is olyan, mint egy közepes bohózat.…..
Sluck Ödön 2019.08.15 14:32:07
@Darth Revan: Igazad lenne, ha kalandtúrára fizettek volna be. Én a magam részéről unom a segghülye, nemtörődőm nagyarcú alkalmazottakat és otthagytam volna az egészet az első körbeküldözgetés után.
Sluck Ödön 2019.08.15 15:07:44
@Darth Revan: kettőt csúsztak, és nemcsak a szajré nem volt meg, de fizetni sem igen sikerült. Én egyébként türelmes vagyok, főleg, ha látom, hogy küzdenek. De az ide-oda pattogtatás nem ez. Mást meg nemigen thetünk, mint elhisszük a poszter panaszát jobb híján:) Mert ha nem, akkor minek homár.
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
Sluck Ödön 2019.05.23 15:42:18
@Darth Revan: Mert a kápét könnyebb ellopni.
A jótállás és a garancia kérdése mindig izgalmas, ha mire felmerül, a cég eltűnik, vagy megszűnik. A végelszámolás alá került fürdőszobás helyén egy új bolt üzemel, ami csak ránézésre ugyanaz, a céginformációk szerint viszont semmi köze a régihez. De mit tehet itt az…..
Sluck Ödön 2019.05.08 14:09:27
@Paeonia: Akkor ezek szerint a felmérésük pont annyit is ért, amennyit kértek érte :) Jól tetted, hogy leléptél tőlük. Tapasztalataim szerint a "majd mi ajánlunk egy jó kivitelezőt, ha nálunk vásárolsz" szöveg egyenértékű a repülésben a "bal motor ég" jelzéssel asszem.
Egészen szokatlan ügyet dobott ki mára a Homár postaládája, aminek kapcsán megtudhatjuk, hogy tényleg létezik örökrózsa, nem csak a minden családban létező Karcsi bácsi viccel ezzel minden egyes alkalommal a mama nippes vitrinjében kiállított porcelánrózsa-gyűjteményre bökve.…..
Sluck Ödön 2019.04.29 16:10:48
@Permetező: :) Amikor már csak egy csokor rózsa kell, ott már a profik nem tudnak jó becslést adni.
Sluck Ödön 2019.04.29 16:18:12
@Eugene Horse: Dehogynincs. Pont a virágküldő szolgálat az ilyen. (jó tudom ez most nem az az eset). Most képzeld el, ha rendelsz a kedvesednek egy csokor izét mondjuk Brüsszelből Újpestre, aztán szállítás után cseszegetni kezdenek ezzel.