Adatok
Varga Bálint
0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Amikor kollégáimnak, barátaimnak bikavért szoktam ajánlani – ez elég gyakran előfordul –, rendszerint azt válaszolják, hogy mink nem szeressük a bikavért. Ennek szerintem az a magyarázata, hogy egy rendszerrel korábban alaposan lejáratták a márkanevet, amely azóta sem…..
Varga Bálint
2006.10.11 13:47:44
Varga Bálint
2006.10.11 22:35:32
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Jól látod, balatoni boraink valóban jobbak, mint a más borvidékről származók. Ennek az az oka, hogy a balatoni boroknál a szőlők a saját ültetvényeinkről vagy általunk integrált területekről származnak és a feldolgozást, érlelést mi végezzük. A Varga Pincészet jelenleg az egyik legkorszerűbb pincészet Magyarországon, ez nem azt jelenti, hogy kemikáliákkal pakoljuk tele a bort (ezt a jelenlegi EU-s és hazai szabályozás nem is engedélyezi, szemben mondjuk az USA-val, ahol 35% vizet lehet a mustba vagy a borba "házasítani"). A technológia az európai borászatban elsősorban a higéniára, a rozsdamentes eszközökre, a kíméletes préselésre, irányított hőfokon történő erjesztésre, számítógépes vezérlésre, kíméletes szűrésre stb. utal.
A magyar borászat elég erősen szabályozott és ellenőrzött (pl.: az OBI január 1. óta a kereskedelemből is vesz mintákat), ha bármelyik termelőtől palackos bort veszel nagyon kicsi az esélye, hogy hamisított bort kapj.