Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KEEP

314 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor fejlesztünk, főleg migráció esetén előfordul, hogy olyan hibákat kapunk, amiben a nem létező $mainframe objektumra akarunk hivatkozni. Sablon, bővítmény migrációkor, régi scriptek átemelésekor viszonylag gyakori dolog. Ez azért van, mert a $mainframe objektum Joomla 1.5…..
Megjelent a népszerű képtár komponens, a Phoca Gallery 4.1.0 kiadása. Az új verzió Joomla 3.2-es verzióhoz használható. Részletesebb infó, demo és letöltés ide kattintva elérhető...
Az eXtplorer komponens egy nagyon népszerű bővítmény fejlesztők és rendszeradminok körében, egyfajta Intézőként, fájlkezelő mindenesként fogható fel. Még a múlt év végén volt hír, hogy olyan biztonsági rést találtak benne, amivel meg lehet kerülni a Joomla-belépést és…..
VirtueMart 2.0.26 és 2.0.26a verziós oldalaknál több esetben találkoztam olyan hibával, hol egy-egy kategória listázásakor vagy akár az admin oldalon, esetleg a pénztárban nem töltődött be az oldal, csak egy üres lapot adott a böngésző. Tüzetesebben megvizsgálva a dolgot azt a…..
Régebben is előfordult néhány programozós poszt, most is a kódolóknak segítek kicsit. Szinte minden komolyabb weboldalnál használunk ún session-öket, adatok átmeneti tárolására, autentikáció környékén, stb. A Joomla sem kivétel, külön osztály foglalkozik ezzel, szerencsére…..
Karácsony előtti friss hír, hogy kijött a Joomla 2.5.7 és 3.2.1 verzió. Kisebb nagyobb hibafoltozások, fejlesztések, a szokásos, frissíteni mindenképpen érdemes. Infók…..
Mindkettő megérne egy külön posztot, de inkább egybe veszem. Mindkét széria frissült a Joomla háza táján, a 2.5 kapott egy nagyobb frissítési csomagot a 2.5.15 személyében, aztán mivel biztonsági hibával jött ki, gyorsan pótolták a 2.5.16-tal. Frissíteni érdemes, mondhatni…..
Mostanában a szokásosnál is kevesebbet vagyok itt, ennek az az egyszerű oka, hogy egy túrabalesetben mindkét kezemet sikerült eléggé eltörnöm és egy darabig nehézkesen gépeltem. Már jobb, de az egyéb feladatok elviszik az időt.Arra viszont muszáj volt időt szakítani, hogy az…..
Az oldalaimat frissítgetve most tűnt fel, hogy érkezett frissített magyar nyelvi csomag Joomlához. A 2.5-ös kiadáshoz 2.5.14.1 számozással érhető el. Frissíthető az automata frissítővel vagy letölthető innen. Köszönjük a fordítók munkáját!..
Az egyik legjobb Joomlás file manager szoftver az eXtplorer annak ellenére, hogy igen ritkán frissül. Most viszont pontosan ez történt, a fejlesztő kijött a 2.1.4-es kiadással, ami biztonsági frissítéseket tartalmaz. A fejlesztő mindenkinek ajánlja a mihamarabbi…..
A VirtueMart fejlesztő fontos biztonsági patch-et tettek közzé a 2.0.22c verzió személyében. Bővebb infó annak, akit érdekelnek a részletek itt: http://virtuemart.net/news/list-all-news/446-important-security-release-vm-team-at-joomladay-germanyso A többieknek pedig irány a…..
Mai gyorshír: fontos biztonsági és funkcionális frissítést kapott a VirtueMart webáruház, két biztonsági hibát is foltoztak, valamint néhány működési kérdés is megoldásra került. Infó és letöltés itt:…..
A koponyeg.hu Magyarország egyik legnépszerűbb időjárási portálja, sok funkcióval, térképekkel, előrejelzésekkel. A portál lehetőséget ad arra, hogy úgynevezett "addonok" segítségével időjárási adatokat, illetve hótérképet építsünk az oldalunkba. Ez a Joomla modul…..
Az idokep.hu Magyarország egyik legnépszerűbb időjárási előrejelző és közösségi portálja rengeteg funkcióval, térképekkel, észlelésekkel, képekkel, rövid- és hosszútávú előrejelzésekkel. A weboldal lehetőséget biztosít arra, hogy az általuk generált bizonyos…..
A moly.hu Magyarország legnagyobb és legdinamikusabb könyvolvasó közössége, a weboldal rengeteg szolgáltatással, funkcióval és hatalmas adatbázissal rendelkezik. Az egyik kiváló szolgáltatás, hogy a blogunkat befűzhetjük a moly.hu rendszerébe, azaz amit a saját oldalunkon…..
Nem olyan régen írtam a Moly.hu widget modulról. Annyi változással bővült ki, hogy az alapvetően Joomla 2.5 és 3.1 kiadásra készült modulból elkészült az 1.5-ös Joomla alá telepíthető változat is, ha éppen ez a szíve vágya valakinek :) Elérés…..
Említést tettem legutóbb arról, hogy a Joomla 2.5.14 és 3.1.5 kiadásban egy kritikus biztonsági rést foltoztak be, ami miatt kiemelten fontos a mielőbbi frissítés. Ez a hiba érinti a Joomla 1.5 kiadásokat is, amiket még nagyon sok helyen használnak, viszont már az életciklusának…..
Egy pillanatra nem néz oda az ember és megint új verziók jelennek meg... Szóval itt a 2.5.14 és a 3.1.5, mindkettőben a legfontosabb újdonság egy kritikus biztonsági rés befoltozása. A hibát kihasználva megkerülhetők voltak bizonyos fájl feltöltési korlátozások. Nagyon…..
Mindkét aktuális verzió frissült kedvenc CMS rendszerünkből. A hosszú távú támogatással rendelkező (LTS) 2.5-ös verzió 2.5.13-nál jár, míg a rövid távú támogatással bíró (STS) 3.1-es verzió 3.1.4-ig jutott. A 2.5.13 verziótörténete most semmi látványosat nem tartalmaz,…..
Egy kedves rokon igényére készült el a Moly.hu widget modul. A moly.hu Magyarország legnagyobb és legdinamikusabb könyvolvasó közössége, a weboldal rengeteg szolgáltatással, funkcióval és hatalmas adatbázissal rendelkezik. A widget lehetővé teszi, hogy megjelenítsük a moly.hu…..
A JCE szövegszerkesztő elég gyakran szokott frissülni, viszont most egy jó darabig a 2.3.2.4 verzión állt a mutató. Viszont hosszabb fejlesztési és tesztelési fázis után megérkezett a 2.3.3 (majd utána egy kis fix erejéig a 2.3.3.1) kiadás. A javítások és fejlesztések listája…..
Meglehetősen hosszú, 8 bétából álló folyamat végén végre publikálásra került a népszerű VirtueMart webáruház újabb stabil kiadása 2.0.22 számozással. Még felsorolni is nehéz lenne az újdonságokat, fejlesztéseket, itt van részletes…..
A népszerű apróhirdetéses komponens fejlesztője egy hónappal ezelőtt adta ki a 2.8.2-es verziót, amiben a sok bugfix mellett végre ReCaptcha támogatás is helyet kapott. A fordítás sok más bővítményhez hasonlóan a Transifex közösségi fordító oldalon folyik, ezen a linken lehet…..
A Kunena egy sokat megélt fórumkomponens, elég hosszú története van, Joomlaboard, Fireboard és egyéb leszármazottak is voltak, visszanézve én már 2007-ben is posztoltam ide saját magam által kreált Fireboardos upgrade scriptet :) Lényeg, hogy most Kunena és hogy elért a 3.0.0…..
1.5-ös oldalból 2.5-be történő migráció után előfordul, hogy hibás keresőbarát url-ekkel fogunk találkozni a cikkeknél, esetleg azt mondja rákattintva, hogy a kategória nem található. Nem akarok nagy részletességben belemenni az okaiba meg a különféle tárolási szintekbe,…..