Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danzig

0 bejegyzést írt és 890 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este bejelentették, hogy kik indulhatnak a 2021-es Grammy-díj adott kategóriájában a győzelemért. A millió és egy kategória közül a rock és a metal az, ami a mi szempontunkból érdekes, így csak azokat mutatjuk meg! Spoilerveszély: nem feltétlen egyértelmű neveket szedtek össze az illetékesek!..
Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája: Charles Caleb Colton angol író ötlötte ki ezt az aforizmát valamikor a XIX. század legelején, mely tökéletesen igaz a rockzene esetére is. Ahogy Jack Black is látványosan mutatta be ezt a Rocksuli című örök filmklasszikusban, a bandaalapítás legelső fázisa…..
danzig 2020.01.18 09:32:39
@Bobby Newmark: Hegy megvan?
Kanye West egy ideje teljesen rácsavarodott a vallási dolgokra. Na nem úgy, hogy magát Jézusnak aposztrofálja, ahogy szokta a nagy istenkomplexusában, hanem olyan, mint aki tényleg megtért. Jó ideje gyakorlatilag vasárnapi miséket tart Sunday Service címmel (a nevet megpróbálta levédetni, de nem…..
danzig 2019.10.26 01:05:13
Zoli Band. Nem a legfrappánsabb név választás. Téglás Zoli már a második szólóalbumát jelenteti meg az Ignite mellett, igaz erre a másodikra jópár évet kellett várni. Nézzük mit is tud Téglás úr és új felállású zenekara produkálni nekünk Santa Monica címmel...
Tiszta vizet önt a pohárba Anneke van Giersbergen: a rendkívül sokoldalú holland énekesnő az elmúlt évek műfaji kísérletezései után most visszakanyarodik progresszív metal gyökereihez, melyekre a Gatheringgel töltött évekből emlékezhetünk: Hollandia legjobb metal zenészeit…..
danzig 2018.01.27 23:20:19
A héten elkezdte új albumának felvételi munkálatait a finn Amorphis. A zenekar Jens Bogren felügyelete mellett dolgozik a Fascination Street Stúdióban. Az új albumon már nem Niclas Etelävuori basszer játszik majd, aki 17 év után távozott a bandából, hanem a Barren Earth jelenlegi…..
A Decrepit Birth dobosa, Samus Paulicelli szeret szórakoztató videókat készíteni, egyet-kettőt mi is megmutattunk már korábban. Most a legfrissebb kisfilmjében egy kisebb játékra hívja a nézőket, azaz felismerik-e mind a 19 dalt, csupán a dobhangzásról. Figyelem! Van, ahol baromi…..
Elkészítette az újabb dalszöveges videóját a Mötley Crüe, mintegy növelvén az étvágyat a Girls, Girls, Girls 30 éves jubileumi kiadványához. A címadó után most a Wild Side kapta meg a maga kisfilmjét, melyet lentebb láthattok...
danzig 2017.09.10 11:20:59
Hogy miért lett az Anathema az új lemezzel ana_thema és hogy az új éra első albumának szánt The Optimist borítója hogy hivatott mindezt szemléltetni, nem tudom. Ugyan a sötétben az út közepén állva és látva két fényes pontot, értem én, hogy baromi nagy optimizmus azt gondolni,…..
danzig 2017.06.12 18:17:11
Már csak hetet kell aludni és végre mindenki megkapja a magáét: rock legendák, hajnalig tartó pörgős bulik, adrenalin-bomba programok, motorcsodák, Balaton és rengeteg újdonság, amire az Open Road Fest történelmében eddig nem volt példa! Sőt, „idén mindegy mivel érkezel, mert…..
danzig 2017.06.01 07:01:59
Az egykori Pantera basszusgitáros Rex Brown, aki az aranykor után a Kill Devil Hills zenekarban is tolta, most szólóalbumot készül készíteni. A lemezen gitáron és basszusgitáron is ő fog játszani. Dalszerző társa pedig a Nashville város zenei életének egyik ismert arca Lance…..
danzig 2017.04.23 08:58:20
Spirit címmel március 17-én jelenik meg az új Depeche Mode-lemez. Az anyag producere az a James Ford lesz, aki olyan zenekarokat irányított már a stúdióban, mint az Arctic Monkeys, a Foals vagy a Florence & The Machine, ő maga pedig a Simian Mobile Disco tagja. Azt valószínűleg mondani sem kell,…..
1996 kicsit felemás év volt. Míg a grunge már erőteljesen haldoklott, a később a helyére lépő irányzatok még csak ekkor kezdték el bontogatni nem éppen pillangószépségű szárnyaikat. Viszont nem lehet az év egyetemes rocktörténelemre mért hatását lebecsülni, hiszen olyan korszakalkotó klasszikusok…..
Sőt, a Red Hot Chili Peppers a szegény ember Faith No More-ja. Mindkettő a Fox News műsorában hangzott el Greg Gutfeld műsorvezető szájából. A zenekar azzal kapcsolatba került a műsorba, hogy Flea odaadta egy hangszerét Kokónak, a gorillának, aki meg is pengette azt lelkesen. Gutfeld azt is…..
Nincs is rosszabb érzés a hithű rockernek/metalosnak, amikor kénytelenek szembesülni a ténnyel: egykori, vagy netán aktuális kedvenceik jó eséllyel soha nem fogják már ebben a formában előadni a fémszívünkhöz legközelebb álló örökzöldeket (most a hirtelen egymásra borulásokat, kibéküléseket…..
danzig 2016.08.20 10:13:18
Mindenki ismeri az AC/DC körül keringő dögkeselyűk érkezésének okait. Először jött Malcolm Young demenciája, majd Phil Rudd ki tudja mennyi és milyen rendőrségi ügye, Brian Johnson fülproblémái, ráadásul, ahogy mi is beszámoltunk róla, Cliff Williams is szögreakasztja a…..
danzig 2016.08.06 13:41:48
Ma ugye július 29-e van, egyben épp negyedszázada, hogy a Metallica kihozta kislemezen a komplett rock- és metál színtér, de valószínűleg az egész könnyűzene egyetemes történetének egyik legismertebb dalát, az Enter Sandmant. Bár ezt a számot valószínűleg minden olvasónk hallotta már életében…..
Kevesen tudják, hogy az idén már tíz napig tartó Rockmaraton Magyarország egyik legrégibb fesztiválja, amelyet idén a jogelőd Csörge-tavi Rockfesztiválokat is beleszámítva már huszonhatodik alkalommal rendeznek meg. A két éve Dunaújvárosba költözött rendezvény szervezőjével, Varga Zoltánnal…..
Kellett ez nekem? Itt ülök a Debreceni-tó déli partján, rommá csíptek a szúnyogok, és persze a bor is fogyóban van. Mintha lenne még energiám inni. Úgy hasogat a farom, mint egy rutinos favágó, és holnap majdnem kétszer ennyit fogunk gyalogolni. Eddig bő huszonhárom kilométert jöttünk Miskolctól. A…..
danzig 2016.07.04 18:17:47
Ugyanis a ma reggeli 9-es nyitást követően rohamtempóban elfogyott az összes belépő a szeptemberi koncertre. Aki esetleg felmenne a Ticketpro oldalára, és látna olyat, hogy van még jegy, akár a kiemelt állóra, azonnal csapjon le rá, mert ezek már csak a beragadt, nem teljesülő tranzakciókból…..
danzig 2016.05.13 19:51:37
@rasztalaci: Ketten az asszonnyal 50e-ért? Nooormális? :-)
Az utóbbi napok zenei hírei Adele hihetetlen sikerei mellett Sinéad O’Connor teljes összeomlásáról szóltak. Az ír énekesnő legfrissebb, pár órája kitett facebookos bejegyzése éppen arról szól, hogy joga van a halálhoz, és élni is fog vele. Az énekesnőről az Index írt egy…..
Az 1959-ben született Mark Seliger harminchárom évesen lett a Rolling Stone magazin vezető fotográfusa. Ekkor készítette a mára már ikonikussá vált portréját a Red Hot Chili Peppers zenekar tagjairól, akik meztelenül pózólva az 1991. szeptember 24-én megjelent Blood Sugar Sex Magik…..
danzig 2014.08.23 08:47:37
@másképplátó: sőt, még zenélni sem tudnak...
Kicsinyes vagy!
10. Az óceánjáró zongorista legendája (1998)La leggenda del pianista sull' oceanoRendező: Giuseppe TornatoreMindegy, hogy az ember szereti-e a zenés filmeket. Mindegy, hogy idegesíti-e a jazz, vagy a zongora hangja. Az új évszázadról, csak pusztán 1900-nak elnevetett zongorista fiú,…..
danzig 2014.08.20 01:07:13
@Pszt!: Boldogok a lelki szegények...
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
Sok szöveg nem kell a fenti videóhoz. A Nirvana nemrég a Rock And Roll Hall Of Fame tagja lett. Michael Stipe iktatta be a rockzenekart, aminek élén olyanok léptek fel Kurt Cobain helyén, mint Lorde, Joan Jett, Annie Clark vagy Kim Gordon. Akit a beszédek nem érdekelnek, csak zenét…..
danzig 2014.06.03 22:01:06
@TheBerzerker: @Transylvanianmixedgrill: +1
Köszönöm tanult kollégáim hozzászólását!