Adatok
a217607
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Tésztája nagyon finom lisztből készül, két ütemben. Igen hosszan kelesztik, kézzel nyújtják nagyon vékonyra, kis jellegzetes peremmel. Hirtelen (maximum másfél perc alatt), nagyon magas hőmérsékletű fatüzelésű kemencében sütik meg, a tésztára az aprított paradicsom mellett fokhagyma, extra szűz…..
Ősszel újra itt a tehetségkutató szezon. Jön a The Voice, az X-Faktor és még a faszom tudja micsoda. Magyarország kedvenc rémálma, az alternatív államfő úgy gondolta, hogy a tehetségkutatós műfajban is kipróbálja magát, ezért jelentkezett a meghallgatásra. Nem mással…..
a217607
2012.07.01 08:46:16
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
víz 2,75 dl
élesztő 0,85 g
(só rendben: 15 g)
Én véleményem szerint ilyen kevés élesztőnek kell ennyi kelesztés minimum mint a cikkben, de egy normál sütő már nem hiszem hogy megemelné a tészta szélét, kell neki egy kemence hő hozzá. Úgyhogy a ti élesztő mennyiségetek indokolt lehet az otthoni környezetben. Továbbá örülök hogy végre nem azt látom hogy belevágnak 5dkg élesztőt mint a legtöbb vicces receptben.
Egy srác írta egy másik fórumon, hogy: ,,Olaszul ugyanis ‘lievito di birra’ – magyarul szó szerint sörélesztő – a legelterjedtebb neve annak, amit mi egyszerűen élesztőnek hívunk''.
Ez igaz lehet?