Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malbeth

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első találkozásom a Skechers Shape-Ups-szal nem hagyott bennem jó emlékeket. Akkor azt írtam, hogy a Shape-Ups valóban gördül, és puha a sarki talprész, de egyben túlságosan is puha, megengedi, hogy a sarok szinte ütődjön a talajon. Így kissé szkeptikusan álltam az új Skechers…..
Már kapható a Skechers gördülő talpú téli kollekciója, ami egy csizmát illetve egy cipőt takar. A Skechers ezzel vetélytársat állított a Joya Heidi PTX Black elé, mely az egyetlen téli gördülő talpú csizma volt. További információ a Skechers Shape-Ups családdal…..
Malbeth 2010.12.09 08:45:02
@dr. Székely András:
Szevasztok!
Én azt hozzátenném,hogy az MBT,és a RYN féle nagyon ívelt talp egyálltalán nem ideális a jeges ,hóbordás téli járdákun,utakon...,hisz a talaj már önmagában is rettenetesen 'instabil' ilyenkor,kinek hiányzik az,hogy a cipő erre az instabilitásra még egy lapáttal rátegyen.Valószínüleg a jeges utakon a Joya a legjobb választás.
Korábban már írtam hazánk egyik kevésbé ismert büszkeségéről, Bisztrai György Úrról, aki szinte már az emberi teljesítőképesség határait tolja maga előtt azáltal, hogy ultrahosszú (több, mint 100km hosszú) futóversenyeken vesz részt, illetve ő képviseli hazánkat a nordic…..
Malbeth 2010.11.25 19:45:28
Sziasztok!
Én 3 napja vettem pont ugyanilyen cipőt és azóta minimum 20 órát sétáltam benne,és nagyon meg vagyok elégedve vele.Az íráshoz lenne egypár hozzáfűzni valóm...,mert szerepel benne néhány teljességgel valótlan állítás,és úgy álltalában az MBT-t,mint szarminőségű terméket állítja be.Minden anyag amely valamilyen terhelés alatt ál kénytelen elszenvedni az úgynevezett 'Anyagfáradás' jelenségét...,tehát az,hogy a ryn cípő talpszerkezetének 1 éves használat után nincs semmi baja az egyszerűen hülyeség,illetve hazugság,ha az még szemre nem is látszik biztosak lehetünk benne,hogy maga az anyaga gyengült.Ráadásul a gumiknak,és műanyagoknak van egy érdekes tulajdonságuk az úgynevezett 'Öregedés',ami azt jelenti,hogy idővel akkor is veszítenek a rugalmasságukból ha külömben nincsenek is terhelés,vagy használat alatt,ha veszünk egy gumiabroncsot és betsszük a spájzba 10 év múlva nyugodtan edobhatjuk,mert nem fog tapadni az úton.Ebből most azt akartam kihozni,hogy ne ringassuk a vásárlókat abba a hitbe,hogy a Ryn szemben az MBT-vel örökkévaló.
Nekem van 6 pár MBT-m,1 pár Joya cipőm,és most megvan az első Ryn cipőm is,amelyet az elmúlt 3 napban igen intenzíven használtam is.A RYN egy valóban kiváló cipő,lényegesen keményebb,mint az MBT,a Joyáról nem is beszélve,a megszokására kelett néhány óra,és úgy álltalánosságokban elmondható róla,hogy nem annyira kényelmes,mint a másik két cipő,de persze azért ez is nagyon kényelmes.Érdekes több helyen is olvastan (itt is ezen a blogon is),hogy jobban megdolgoztatja az izmokat,mint az MBT,sőt olyat is,hogy valakinek az MBT-hordása után még izomláza is lett a RYN cipőben.Ezt én nem is vitatom,de én személsszerint ezt a jelenséget nem tapasztaltam...,és azt sem tapasztaltam,hogy nagyobb izommunkára késztetne sőt,úgyvélem,hogy az MBT ben nehezebb futni,mint a RYN ben pont azért,mert a puhább sarokrész jóvaltöbb mozgási energiát nyel el,mint a RYN keményebb légkamrája.Abból hogy a RYN cipő úgy álltalában tartósabb nem vonható le az a következtetés,hogy jobb MINŐSÉGŰ!!! Azért nem,mert az MBT-nek lényegesen puhább a sarka,mint a RYN-nek,ezért a lépésekkor keletkező ütődéseket sokkal jobban tompítja.Azt is írhatnám,hogy másfajta szolgáltatást nyújt,a Formula 1-et nyilván mindenki ismeri! Röviden: A futamon mindenkinek kétfajta gumitabroncsot kell használnia,egy keménykeveréküt,és egy puhát!A Puhának sokkal jobb a tapadása ezért kanyarokban,és egyenesben is nagyobb sebesség érhető el vele,az autók gyorsabbak,de csak 20 kört bírnak,a keményebb keverékű gumiknak kisebb a tapadásuk,ezért a kanyarokban,és az egyenesekben is lassabbak az autók,viszont kibírnak 40 kört is...De mégsem mondhatjuk azt,hogy a keményebb keverékű gumik jobb minőségűek,mint a puhák.
Vagyis a RYN-t,és az MBT-t nem szabad ezen az alapon összehasonlítani.
A gördülő talpú cipők piaca hatalmas, ezért szeretném egy kicsit áttekinthetőbbé tenni a vásárlás előtt állók számára a helyzetet azáltal, hogy ár és egyéb szempontok szerint kategorizálom azokat a márkákat, amelyeket ezen a blogon bejegyzés formájában már…..
Malbeth 2010.11.17 17:20:04
Szevasztok!Örülök,hogy így pezseg a topik!
St. Peter! A Franciák tényleg nem engedték be az MBT-t...???Ezen orbitálisat röhögtem...! Komolyan! És akkor ott most mi van??? Mindenki mesztélább jár???Vagy mi?
Nade félre a tréfával! Ez a bedőlő boka téma érdekel engemet! Hozzáteszem nem vagyok ortopéd oros,de még csak gyógytornász sem (gépész vagyok).Amatőr módon,hobbiszinten futok,és én úgy tudom (egy futással foglalkozó honlaptól-ról),hogy az emberek 50%-ának egyenesen áll a bokája (ezt normál állásnak hívják),10 %-ának kifelé dől a bokája (ezt szupinálónak hívják),és kb. az emberek 40 százalékának (és ezekközé tartozom én is) bafelé dőlő,ugynevezett 'pronálo' a bokája...Tehát az emberek 40 %-ának eleve befelé dől a bokája,függetlenül a gördülőtalpas cipőktől,ahogy említettem az enyém is,és én nem tudok róla,hogy ez valami betegség lenne! Ez egyszerűen adottság...A Faterom pédául gyerekkora óta nyáron rengeteget mászkál mezítláb a kertben,és a strandon stb. ennek ellenére akkora lúdtalpa van,mint 3 lúdnak.(ez mondjuk nem tudom hogy jutott eszembe,de mindegy).Tehát szerintem a befelé dőlő bokáknak nincs közük a gördülő talpas cipőkhöz!Nem vagyok szakértő,annyit viszont tudok,hogy régen természetesnek gondoltam azt,hogy néhányóra gyaloglás,és álldogálás után majd leszakad a térdem,kínszenvedés a gyaloglás,és le kell ülnöm pihentetni,és kell egy félnap pihenés,mire elmúlik belőle a fájdalom,ma már tudom,hogy ez nem természetes,és hála a gördülőtalpas cipőknek (+ glukozamin,kondroitin,msm)tudom,hogy akár 24-órában is képes vagyok a legkisebb fájdalom nélkül is gyalogolni,akár a világ végére is...Sőt felüdülés,és öröm a gyaloglás!Azóta,hogy megvan az első gördülőtalpasom a kutyám annyira izmos lett a sok sétálástól,hogy szinte szétdurran...!Már a város tuloldalán lévő tesco-ba is állandóan gyalog megyek,csak azért,hogy járhassak egyet újra,meg újra,meg újra!
Malbeth 2010.11.20 11:52:50
@noga:
Kedves nonga!
Az túlzás,hogy valamelyik cipőnek nem megy tönkre a sarka,hisz biztos,hogy használattól függően minden cipő előbb-utóbb tönkremegy (nem csak a gördülőtalpas cipők).Meglepett amit a Rollstep cipőröl írt,hisz én a rolsteppet lényegesen keményebbnek találtam,mint az MBT-t.Ami pedig az MBT-t illeti nyilván,hogy a külömböző internetes fórumokon túlreprezentáltak a negatív vélemények,hisz akiknek nincsenek minőségi gondjaik vele azok nem mennek fel az internetre panaszkodni.
Amúgy még kaphatóak régi fajta MBT-k,csak azt nem tudom,hogy meddig.Azt pedig senki sem várhatja,még egy 50000 ft-os cipőtől sem,hogy örök ideig jó legyen.Talán még a Joya cipőket lenne érdemes önnek megpróbálnia,mert a Joya nagyon kényelmes,és puha,viszont nem annyira instabil,mit az MBT,vagy a Ryn.
Malbeth 2010.11.22 16:23:08
@julyanne: Szerintem teljesen igazad van! Máskülömben én nem tartom szerencsésnek azt a Marketingstratégiát,ha az egyik cég a másik termékét ócsárolja,a másik meg az egyikét...,hisz akkor a gyanútlan érdeklődő azt a véleményt szűrheti le,hogy tulajdonképpen mindegyik szar,és marad a régi károsító cipője mellett.És most itt nem St.Peterre gondolok még véletlenül sem,hisz ő biztosan nem képvisel mást csak a saját véleményét,hanem magukra a gördülőtalpas cipőket gyártó cégekre...,tisztelet a kivételnek szinte valamennyiük honlapját találhatóak a konkurenciát ócsároló kijelentések,és írások.Szerintem ezek károsak.
Néhány évvel ezelőtt a Nike ijesztett ránk a Nike Shox TL elnevezésű űrtechnológiás lábbelijeivel, melyek akkoriban meglehetősen furcsának, csúnyának mégis vonzónak hatottak. Még emlékszem, hogy a reklámszöveg szerint a cipő talpát képző pilléreket az űrsikló…..