Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hankó Viktor

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
The Qualitons @ Művészetek Palotája, 2011.06.25. Mert van az, hogy felkapják az embert egy ültő helyéből, jól nekilódulnak vele, szaladnak vagy jó száz métert, hogy valóban vehemens legyen a lendület, aztán szépen pofán végigcsúsztatják a száraz hajópadlón. A tagnak ezek…..
Ránézésre az ember talán nem is gondolná, hogy ez a srác miket elő tud hozni magából. A smooth jazz egyik legújabb csillagaként aposztrofálják őt a különböző sajtóanyagokban, aki egyedülálló módon ötvözi a dzsesszt, az r’n’b-t és a funkyt. Ma pedig úgy…..
Ákos-lemezbemutató @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.05.14. 12 ezren gondolták úgy - az időjárást tekintve egyébként kellemes - szombat estében, hogy a sörözés valamint tévénézés helyett inkább Ákos koncertjét tekintik meg a Sportarénában. Hadd szúrjam ide…..
Néhány hete járt Budapesten az izraeli bőgős, aki jó pár évet lehúzott a New York-i dzsessz világ berkein belül is. Zongorázott, basszusgitározott, végül pedig megtért a bőgő mellett. Zenéjében igyekszik mindent visszaadni abból, amit látott, vagy hallott: van, hogy héberül…..
Duke Ellington Orchestra @ Budapest Kongresszusi Központ, 2011.04.05.Aki nagyzenekari dzsesszre éhezett az elmúlt időszakban, az egy jó ideje böjtölhetett már azért, hogy elég hely jusson a gyomrában a tegnapi esti koncertnek. Az egykori legendás zongorista és zeneszerző, a dzsessz…..
Brian Blade @ Művészetek Palotája, 2011.03.06. Egy haláli jó kis vasárnap esti lötyögős buli tanúi lehettek azok, akik úgy döntöttek, hogy megnézik mi a fenét művel egy zseniális dobos akkor, ha pengetni kezd és még énekel is hozzá. Brian Blade és csapata a Mama Rosa turné…..
Néhány héttel ezelőtt a majdnem teltházas Müpában bűvölte közönségét a fiatal Joanna Newsom. A főszerepben természetesen az ifjú hölgy és hárfája állt, ám játékának gazdagságát időnként zenekarának tagjai is alátámasztották. A tagok között ott ült egy…..
Tavaly év végén jelent meg a Quimby Kicsi ország című új lemeze, amiről már a Lángoló Gitárok is megírta a véleményét, méghozzá úgy, hogy akár a teljes lemezt is meg lehetett hallgatni hozzá, ott rögtön. Azóta a zenekar szárnyal, kizárólag teltházas koncerteket ad,…..
Jan Garbarek @ Művészetek Palotája, 2010.12.06. Ha akadt olyan széles e vidéken, aki gyanútlanul, netán unszolásra ment el Jan Garbarek tegnap esti, fővárosi koncertjére, akkor annak talán mégis csak feltűnhetett már előzetesen, hogy valami nagyon készülőben van; tudniillik a…..
Néhány héttel ezelőtt a fővárosban játszott a jazz-élet norvég fenegyereke, aki főként azzal szerzett elismerést és hírnevet magának, ahogyan lerombolta az elektronika és a klasszikus jazz közötti határokat. Később saját kiadót alapított, amelynek legjobb zenészeivel…..
Chucho Valdés @ Művészetek Palotája, 2010.11.15. Nagyon nehéz már a legelején nem ellőni: hétfőn este a MűPában az történt, amit minden valamire való jazz-hívő várt, egész egyszerűen belezenéltek minket a székek kárpitjába. Chucho Valdés és zenekara Budapesten járt.…..