Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbence

75 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze biztos van jó pár eset, amikor indokolt az oszlopdiagramok 3d dizájnja - elsősorban, ha illusztratív jelleggel jelenik meg az ábra és kevésbé fontos a tartalom - de alapvetően hatalmas zsákutcának tartom a térbeli oszlopokat. Múlt héten érkezett forrásként az alábbi diagram…..
(A posztsorozat első része itt, a második része itt olvasható. Ha nem láttátok volna még, itt kezdjétek!) 1970. július 19-én a szegedi maratonon harmadik (2:25:06,4), egy héttel később a debreceni vidékbajnokságon 10.000 méteren szintén harmadik lett (31:21,2). Augusztus 30-án…..
mbence 2015.03.08 13:37:49
Becsapós a cím, hiszen csak a legjobb film kategória nyerteseit dolgoztuk fel egy klassz infografikában, de ez sem volt kevés. Az inspiráció, a nehézségek, vakvágányok és a teljes ábra a hajtás után! Bő egy hete találtam ezt az Oscar-díjas grafikát, ami így képernyőn…..
Óriási nevek, elképesztő teljesítmények. Az alábbi lista őrzi 1924-től, hogy kik és mikor döntöttek országos csúcsot maratoni távon a férfiaknál. Érdekes, hogy 1924-ben még elég volt a 2 óra 50 perc (kb. 4 perces iram) is az országos bajnoki cím megszerzéséhez. A…..
Érdekes munka volt, ígértem, hogy pár pontba sűrítve megosztom, hogyan készült, lássuk! A feladat: egy oldalas infografika készítése a Képeslap számára a szarajevói merényletről – egyébként teljesen szabad kezet kaptunk a szerkesztőtől. Első körben felfrissítettem a…..
Infograf Robin Williams emlékére 2014.08.13 15:03:15
A váratlan halálhír után, tegnap készítettünk egy grafikát a színész életpályájáról. A főszereplésével készült filmek adatait vizsgálva szépen kirajzolódik a kilencvenes évek sikeridőszaka és az elmúlt évtized sikertelensége.  Az adatokat az Imdb-ről vettem, pár…..
Infograf Grafikánk a VisualLoopon 2014.08.11 15:17:32
A szarajevói merényletről szóló grafikánk bekerült a VisualLoop heti válogatásába. Ennek örömére írok majd egy így készültet a grafikáról, addig pedig itt nézhetitek meg sok gázai infografika körében (kell érte görgetni egy kicsit). ..
Infograf Buborékdiagramok újra 2014.07.15 19:21:52
Gyakran előforduló hiba, egyszer már bosszankodtam is rajta, de úgy tűnik fogok még párszor. Szóval röviden újra. A buborékdiagramoknál a mennyiséget a körök (korongok, buborékok...) területe jelzi és nem a sugaruk! Az apropó: A vb után jelent meg az indexen egy összefoglaló…..
Nem kényezteti el az infografika kedvelőit a magyar sajtó, ezért szinte kötelességünk jelezni, ha mégis látunk valami biztatót hazai oldalakon. A Nemzeti Sport több klassz grafikával készült a világbajnokságra, végül a döntőre kijött egy nagyon szépen összeállított…..
Infograf Világbajnok statisztika 2014.07.08 10:00:00
A vb alatt párszor lefagyott a tévém. Persze mindig a legizgalmasabb pillanatokban úgyhogy általában be volt készítve egy tablet mellém a kanapéra biztonsági tartalékként. A telesport.hu oldalon ugyanis elég jó színvonalon, szaggatás nélkül, élőben lehetett nézni a…..
Infograf Etikai kérdés 2014.07.06 15:09:35
Infografika előadásokon szoktuk játszani a hallgatósággal, miután megismerkedtünk a műfaj jellemzőivel, hogy kevésbé sikerült grafikákat vesézünk ki. Nem azért, hogy a készítőbe, vagy a publikáló lapba töröljük a lábunk, hanem, hogy mások hibáit felismerve később…..
Májusban volt 75 éves Batman. Ennek apropóján jelent meg a Képeslapban az alábbi grafika. Az anyaggyűjtés során rögtön feltűnt, hogy főleg a korai években mennyire hasonlított Superman-hez az új hős. Ezt a hasonlóságot szerettük volna szemléletesen bemutatni, így hamar…..
A South China Morning Postban jelent meg a napokban ez a szuper grafika a gitárok gitárjáról. Ébresztő magyar magazinok! Alberto Lucas López grafikája..
Infograf Terence Hill 75 2014.04.02 10:26:50
Ritkán voltam annyira boldog gyerekkoromban, mint amikor Balatonfenyvesen a kertmozi kényelmetlen fa székein ülve csapkodhattam a szúnyogokat miközben az aktuális Bud Spencer–Terence Hill film kockáik peregtek a vásznon. Minden nyaralás kezdetén szorongva ellenőriztük a moziműsort,…..
 Többször foglalkoztunk itt a blogon az izometrikus megjelenítés technikájával (például itt, vagy itt). Legutóbbi ilyen típusú munkám kapcsán találtam egy szuper oldalt, ahol izometrikus fantasy térképeket posztolnak, ráadásul nem restek pár látványos tutorialt is készíteni a…..
Infograf Számít a méret? 2014.03.24 10:00:00
A Rolling Stones-ról kerestem anyagot amikor szembejött ez a klassz infografika három neves zenekar dobfelszereléséről. Az nem derül ki belőle, hogy számít-e a méret, de dobosoknak érdekes lehet.  Szívesen mellé tenném még pár kortárs dobos felszerelését, például a…..
Infograf A kézisajtó működése 2014.03.19 10:00:00
Nagyon szeretném egyszer felrajzolni az 1848-49-es szabadságharc csapatmozgásait egy Minard féle térképre. Ehhez kellene pár hónap kutatómunka, úgyhogy egy jó darabig még álom marad ez a vállalkozás. Addig is kellett valami klassz dolgot rajzolnunk a forradalmi események kapcsán a…..
Új szerkesztőt kapott a Magyar Nemzet Képeslap magazinja. Tóth Szabolcs Töhötöm már a napilap hétvégi Magazinjában is fontos szerepet szánt az infografikáknak, pár hete a Képeslapban biztosít hetente legalább egy oldalt a műfajnak. A múlt heti lapszámban az első űrhajósra…..
Jók a nagy sportversenyek, olimpia, vb, eb. A személyes érdeklődésemen túl, (infografika) szakmailag jók. Ezerféle módon meg lehet zenésíteni őket. Kiszámíthatók, előre lehet készülni rájuk. Az esemény előtt jellemzően a helyszínekkel szoktunk foglalkozni. Ilyenkor még nincs…..
Rendszeresen nézem a VisualLoop portfólió válogatását, mert nagyon sokat lehet belőle tanulni. Nagy öröm volt, amikor tavaly ősszel először választottak be magyar infografikus munkáit a hét portfóliójának. Az akkor még a Népszabadságnál dolgozó Dancsák András jó…..
Volt már szó az izometrikus megjelenítési forma előnyeiről amikor Dancsák András vendégposztjában bemutatta a módszer lényegét. Eddig nem sok grafikában használtam izometrikus ábrákat, de mindig elismerően bólintottam, ha találkoztam valahol velük. Például pár éve, amikor az…..
Infograf Donald kacsa családfája 2014.01.21 14:52:40
Mindig irigyeltem azokat, akik ilyen projektekkel tölthetnek el pár hónapot (évet) az életükből. Olyan irtózatos méretű ez a családfa, hogy hosszú percek után sem jutottam el Donaldig.  Eredeti méretben itt találjátok. Ezen a linken pedig további remek Donald kacsa…..
Infograf Stadionok pro és kontra 2014.01.20 19:37:06
A februári FourFourTwo magazinban egy kétoldalas infografikám mesél a sok vitát kiváltott stadion építési programról. Ha nem is jutunk el segítségével a végső igazságig, egy új szempontot behoz a képbe. Forrás: FourFourTwo, grafika: Mikola Bence..
Infograf Kreatív Nike reklám 2014.01.02 15:09:36
Nem infogfrafika, de annyira tetszik, hogy muszáj kitennem (főleg, hogy mostanában eljárok futni). ..
Épp egy hónapja jelent meg ez a grafikánk, csak eddig áltattam magam azzal, hogy lesz időnk átdolgozni színesre, de nem lesz úgyhogy nézzük a maga kinyomtatott valójában. infografika: Máté István, Mikola Bence A Kennedy gyilkosság ötvenedik évfordulója kapcsán készítettük…..