Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KissAdam

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Új szerkesztőnk, az Írópárbajon már több rajongót is toborzott Lombos Péter nagy fába vágta a fejszéjét: kritikát írni egy sematikusnak tűnő thrillerről. Ugyan írásában felfedezhető némi gerontofil fixáltság az éltes korú Richard Gere irányában, de a feladatot…..
Egy törvényjavaslat szerint aki nem tud egy évnyi jelöltséget igazolni, az egy évig alkalmazott ügyvédként, korlátozott jogkörrel végezhet ügyvédi munkát, de például önálló praxist nem nyithat. A Népszabadság cikke szerint a javaslattal a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is…..
KissAdam 2010.11.22 12:48:49
@fogsunder: "no igen csak végülis milyen feladata lenne a kamarának, amit egyébként jól vagy rosszul ne végezne el már most is.szerintem elférne annyi jogász amennyit "tömeggyárt" az ország. "

Szerintem a mennyiséggel mindig akkor van baj, ha a minőség rovására megy. Ez a szakma lassan egy építőipari vállalkozás szintjére süllyed, csak az nem lesz ügyvéd, aki nem akar… a magam részéről el is várom a kamarától, hogy tegyen ez ellen…

Lehet, hogy nem ez a legjobb ötlet a megoldásra, de a kitűnő javaslatokat -ha van valakinek-, nem hiszem, hogy nem fontolná meg az a fránya vezetés…
A NOL arról ado hírt, hogy az Országgyűlés elé terjesztették az új semmisségi törvényt.  A rendőri vallomáson alapuló ítélet csak törvénysértő lehet – ez az üzenete az ötödik ilyen tárgyú törvénynek, amely szerint a 2006-os zavargások résztvevői…..
KissAdam 2010.11.22 12:27:55
@Weiß Api: Köszönöm az elékeztetőt, bár néhány gondolattal még ki lehet egészíteni az általad leír fogalmat: A nemzetiszocializmus (németül: Nationalsozialismus), vagy nácizmus elsősorban az Adolf Hitler vezette Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) ideológiájára, illetve Németország 1933 és 1945 közötti Hitler-kormány időszakának politikájára utal. Besorolható a két világháború közötti időszak és a II. világháború korszakának szélsőjobbolddali ideológiái közé. Más országokban kialakult szélsőjobboldali ideológiák példájául szolgált, illetve ezen politikai mozgalmak hatalomra jutását aktívan segítette.

Még mindig úgy érzed, hogy bagatellizálni kell ezt a jelenséget?
A Zugügyvédhez elküldtek egy blogot, amely az ügyvédek elvárható öltözködésével foglalkozik. Az utolsó bejegyzésben  látható két fotó tipikus "eseteit" ábrázolja a félresikerült ügyvédi megjelenésnek. Az "ügyvéd dress code" bejegyzés…..
KissAdam 2010.11.18 13:15:02
@atpijkamo: Egyébként nem gondolnám, hogy a leírtak tartalmán változtat az elütés. Az agresszivitás érzékelése pedig ezen a szinten szubjektív kérdés…
KissAdam 2010.11.18 14:56:47
KissAdam 2010.11.22 12:01:31
@Weiß Api: Szerény meglátásom szerint cseppet sem tekinti provinciálisnak a kérdést… sőt, a bejegyzésnek egyik lényegi mondanivalója épp az, hogy a szakma egy részének (nyilván nem azok, akik ügyvédként strandpapucsban, vagy farmerben szeretnek tárgyalásra járni) megvan az igénye arra, hogy jól öltözködjön, csak éppen nem örököltünk megfelelő tradíciókat ahhoz, hogy ez alapból meglegyen. Nyilván ezért ajánlja az ügyvéd dress micsodát. Ja, és egyébként nincs igazad a konfekció öltönyöket illetően… magam is konfekció öltönyben járok, mint ahogy számtalan kollégám sem Milánóból hozatja az öltönyét, vagy az ingeit, mégsem áll úgy rajta, mint tehénen a gatya. Kár lenne úgy beállítani ezt a kérdést, hogy a pénzen múlik bármi is… főleg úgy, hogy ebben a szakmában a többség azért nem 10 ezer forintos öltönyben jár.
Akik eddig azt hitték, hogy csak a multik szipolyozzák ki az alkalmazottaikat, és élnek vissza a jogszabályokkal, olvassa el az alábbi levelet, amelyet egy közkórház dolgozója írt be.Tiszteletem! Előre is elnézést kérek hogy zavarom levelemmel de jogi segítségre volna…..
KissAdam 2010.11.19 13:57:38
@Goose-T: Úgy látszik elkerülte a figyelmet, hogy a levélíró feltételezhetően nem pusztán a maga nemében fogalmazott. Attól, hogy Ő felmond, még nem oldódik meg az érintett munkavállalók csoportjának munkajogi sérelme. Egyébként a szakszervezet ilyenkor malmozik? Vagy nincs nekik olyan?