Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aztapaszta

0 bejegyzést írt és 236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt abban valami sorsszerű, hogy pont egy műszaki cikkeket kínáló boltban voltam, amikor utolért a hír, hogy meghaltál. Mert ha valahova be kellett volna téged skatulyázni, akkor egyértelműen egy geek és teches újságíró voltál a fejemben. De nem, soha nem akartalak skatulyázni. Te Kelt voltál, egy…..
Hatalmas kultusz övezi, nagyon sokan kedvelik, és ugyanannyian valószínűleg nincsenek kibékülve vele. Hiszen a mecha animék meglehetősen megosztóak szoktak lenni, vagy imádjuk a robotokat vagy gyűlöljük őket a valószínűtlenségeikért. A Code Geass: Lelouch of the Rebellion összesen két évadot élt…..
Aztapaszta 2020.10.19 19:59:28
Németország egyik legismertebb üzletembere és befektetője a múlt héten a Handelsblattnak írt cikkében elemezte Elon Musk sikertörténetét, és sötét jövőt vizionált a német autóiparnak. Lefordítottam a cikket, mert rengeteg érdekes aspektusa van, megközelítése értelemszerűen nem szenvedélyes autósként…..
Aztapaszta 2020.01.31 11:07:09
@miert?: Felesleges a hatótávon rugózni. Ha Balatonra vagy Bécsbe megyek, azt nem azért teszem, hogy azonnal visszajöjjek.
Nokiának is az volt az érve, hogy az iPhone-t naponta kell tölteni, a Nokiát meg hetente, így senki nem választja az iPhone-t, mert folyton lemerül.
Ha a vevők napi igények 80%-át lefedi az autó hatótávja, akkor az már piacképes.
Az istenes lászló alakú "autós szakújságíró" picsaemberek egyik kedvelt rugózása a magyar autók átlagéletkora. Az internetkorszakban,a netokráciában az újságírás is könnyű,otthonről végezhetői nternetes munka. Hentereg a picsaember a tabletezőkerevetjék és mint egy fizetős egyetem un "záűrthelyi…..
Aztapaszta 2019.11.23 22:52:09
@Wildhunt: NimH aksiban hol van lítium meg a kobalt?
A Priusban nem lítium aksi van.
Elérkezett hát a vég! A sorozat (s az abban szereplők), de van egy tippem, hogy a fordítói hármasunk számára is. A magam részéről eleve félig-meddig visszavonultam már, az eddig vitt sorozataim vagy befejeződtek, vagy kaszálták őket, és újat már nem vállalok jó ideje. Kérésre sem. Egyszerűen nem…..
Aztapaszta 2019.05.20 20:19:02
Nem lehet azt állítani, hogy sok beszédnek sok alja lett volna a harmadik epizódban, így a felirat is valamivel hamarabb érkezik a szokásosnál. Jószerivel tovább tartott lefordítani a Betekintőt (ami a vége főcím után következik, és amit nem mulasztotok el megnézni minden egyes alkalommal, ugye?),…..
Aztapaszta 2019.04.29 17:10:31
Mindenki másért várja a Húsvétot. A keresztények Jézus feltámadása miatt, a gyerekek a csokinyusziért, a hajadonok leginkább a túlélésre pályáznak, a férfiak meg... hát egy kupica pályinka és egy finom falat még sosem ártott meg senkinek! És persze akadnak páran, akik számára e jeles ünnep háttérbe…..
Aztapaszta 2019.04.22 16:23:30
Ezt is sikerült kiböjtölni hát! Elkezdődött végre a Trónok harca utolsó évada. Sajnos az utolsó, de az élet már csak ilyen, előbb-utóbb véget érnek a jó dolgok és a rosszak is. A jóból most ráadásul keveset is adnak, mindössze hat héten át élvezhetjük a Westeroson zajló eseményeket. Az évadnyitó még…..
Aztapaszta 2019.04.15 23:02:01
Az anime már terjedelmében is figyelemreméltó. 74 rész, a tiszta játékidő 20 perc. Vagyis 24 órát vesz el az életedből, ha végignézed. Lehet, hogy Japánban kultusza van a mangának, illetve az anime-oknak, és lehet, hogy a nyugati világban is nő a rajongói kultusz, mégis fölteszem a kérdést, ki képes…..
Aztapaszta 2019.04.14 16:45:19
Kerekerdő Lakói AI láma 2018.06.07 12:00:00
"XL" támogatók: Blind Man, KH, Neo Viking "S" támogató: Joe Bacon "XS" támogató: Puruttyás arc!..
Aztapaszta 2018.06.07 18:14:19
A Bors írja, szóval vehetjük készpénznek is a dolgot, hiszen a TV2 és a napilap (papíron) egy kutya (Andy Vajna) kölyke, persze átvitt értelemben véve, ne tessék menten azzal az Riposthoz szaladni, hogy itten kutyázzák a filmbiztost. Szoktuk, de most speciel nem.  Szóval. A Ninja Warrior várhatóan…..
A tabletek piacán manapság elég nagy a pangáns. Az Apple iPadjei szinte vetélytárs nélkül vezetik az eladásokat, a többi gyártó évi egy-egy próbálkozása ritkán arat sikert. Azonban az olcsóbb, kínai megoldások egyáltalán nincsenek halálra ítélve, hiszen médiafogyasztásra manapság is sokan keresnek…..
Aztapaszta 2018.04.09 21:03:10
Az utóbbi időben egyre nagyobb terhet rótt a Magyar Postára a sok kínai küldemény. Egyre kevesebb a kézbesítő és egyre több a csomag. A Magyar Posta a Kínai Postával történő elszámolása során sem kapja meg a kézbesítés teljes költségét, így ez egyre nagyobb veszteséget okoz a postának.Valószínűleg…..
Aztapaszta 2018.04.01 10:25:30
Túl sok az adat, nem tudod melyiket szeresd? Segítünk dönteni!..
  Puskás Ferenc a magyar futball legjelentősebb alakja. A Budapest Honvéd és a Real Madrid is joggal nevezheti legendának, hiszen mindkét csapatban maradandót alkotott. Öcsi bácsi 11 éve ezen a napon hunyt el, tiszteletére pedig összegyűjtöttem öt olyan rekordot, amit elképzelhető, hogy soha senki…..
Aztapaszta 2017.11.19 21:21:04
@lajafix1: Ez az igazi szégyen Magyarországról nézve.
Egy semmi játék (a világ folyását nem befolyásoló tényező), egy letűnt játékos (aki még példakép sem lehet a mai fiatalok számára), rövidtávú sikere, annak egy része is külföldön, nem itthon.
Ennyit tud felmutatni az ország, az 1000 éves történelméből?
Aztapaszta 2017.11.19 22:09:44
@Ben Zinkoot: Nem érted, vagy nem akarod érteni és ezért személyeskedsz?

A te érvelési hibád: személyeskedés

Egy álláspont vagy egy állítás helyességét a kijelentő személye, vélt vagy valós személyiségjegyei vagy feltételezett érdekei alapján próbáltad meg kétségbe vonni.
Éles viták folynak arról, hogy abba kell-e hagyni a kézzel írást a számítógéppel való írás javára. Neurológusok próbálják felmérni ennek következményeit – írja a Science Post. Az Egyesült Államokban 2013-ban megszületett az a döbbenetes döntés, hogy az iskolákban…..
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
Aztapaszta 2017.07.23 22:53:23
@dhrbikes: Ha megnézed a térképet, akkor, hogy Európa negyede az M6-on menne Dubrovnikig. Csak amíg vannak olyan szűklátókörűek más országokban is, mint a poszt írója, addig fúrják az autópálya készítést.

Európa negyede az M6-on menne, ez nem csak nyaralók, hanem teher forgalom is.
Aztapaszta 2017.07.25 09:56:23
@McKinney: és 1 napos, meg 3 napos matricát kérünk. Már ezzel simán 3-4× több lenne a forgalom az M6-on. De azt a szocik építették, így a Fidesz kiszámolta, ha megszüntetik a 3 napos matricát, akkor kevesebb forgalom lesz rajta, így lehet mutogatni az előzőre, mint hibás döntés.
Néha hallani bizarr történeteket arról, hogy egy szállodában milyen kérésekkel bombázzák a vendégek a recepciót. Van, aki azt gondolja, ez mindennapos dolog, és úgy képzeli a szállodai munkát, mint amilyennek a Négy szoba vagy a Szenzációs recepciós című filmben ábrázolják. Előfordulnak extrém…..
Aztapaszta 2017.07.23 17:07:36
Ismét pár érdekes terméket szeretnék bemutatni. A jó szavazatokat kapó termékek később tesztelem is! Hoverboard ülés - gokart Sok helyen árulják a Segway kínai, olcsósított változatát. Ezzel a kiegészítővel azoknak is jó móka lehet, akik egyébként nem érzik magukban a késztetést, hogy kipróbálják.…..
Ha valaki úgy döntött, hogy vesz egy Apple okostelefont vagy tabletet, bizonyára szembesült már a kellékek szintén túlárazott kínálatával. A következő nem túl reprezentatív teszt a töltéshez és adatátvitelhez is használatos utángyártott, leginkább ugye kínai lightning kábelekről…..
Aztapaszta 2017.04.19 23:14:34
Minden évben tavasszal egy órányi időutazás részesei lehetünk. Hajnali 2-kor hirtelen 3 órára vált az idő, ami egyetlen kiesett órát jelent az éjszakai alvásunkban, mégis számos élettani, pszichés és mentális következménnyel jár. Az okozott problémák két fő folyamatra vezethetők vissza. Egyrészt a…..
Nem is olyan rég dobta piacra a BlitzWolf az első fülesét, mostanra pedig már kétféle változat is kapható. A mai cikkben az első fecskét vesszük szemügyre. Az ES-1 az olcsóbbik variáns, 4.400 forintért kapható, mégis megdöbbentett, milyen jól szól. A cikk végén kupon is található hozzá, amivel 3.000…..
Az ünnepek alatt nem csak egy exkluzív Xiaomi Mi Mix teszttel lepünk meg titeket, de úgy gondoltuk, itt az ideje egy újabb nyereményjátéknak is. Ezért megszervezzük az eddigi legnagyszabásúbb játékunkat, amiben hat darab Digoo BB-M1 okos IP kamera talál gazdára...
Ma a világon mindenhol Bhopálra emlékeznek, a történelem legsúlyosabb vegyi katasztrófájára, és annak helyszínére, valamint az éjszakára, amikor több ezer ember arra ébredt, hogy nem kap levegőt, és kibírhatatlanul ég a szeme. A gyilkos üzem képei következnek...