Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lipaz

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A manapság az Oroszország, az orosz befolyás ellen megafonokkal és kurucos kardcsörtetéssel támadó Összefogás nagy visszatérője, Gyurcsány Ferenc a maga részéről 2008-2009-ben lazán összerúgta a port az EU-val a Nabucco versus Déli Áramlat ügyében, melyről praktikusan csak…..
Brad Pitt az egyik pillanatban még zabpelyhet eszik, és a családjával barkóbázik, a másikban már egy olyan, szupergyorsan terjedő zombijárvány elől menekül, amely pillanatok alatt kényszeríti térdre a világot, miközben tálalásban megmarad családbarátnak és polkorrektnek. Hát…..
Valami hiba csúszhatott Magyar Úszó Szövetség számításába, mert Budapesten biztosan elfelejtettek szólni az összes uszodának és strandnak, hogy legyen ingyenes a belépés a Magyar Úszás Napján: Valamennyi megyeszékhelyen és más, kisebb városokban is ingyen nyitják meg…..
Nem vagyunk egy Ortográf Cirkusz, sőt nagy lendülettel, néha már-már ipari méretekben gyártjuk az elütéseket, például egyszer sikerült leytának írnunk a kutyát, és az Indexben én tartom a szó közepén elhelyezett vesszők örökös rekordját. Általános harmadikban pedig két…..
Lipaz 2007.08.23 12:28:09
Megkövetem magam. Úgy van, ahogy Ann mondja. Igazatok van, hasznosan forgattam a könyvet. Tanultam a hibámból.
Azontúl, hogy ezt az "5.-es" sorszámnév helyesírását nem tudtam jól, minden mást fenntartok. Azt is, hogy viccesek vagytok, hogy ilyenen vitáztok. ..és nem tudom ki fikázta, de van alkotói szabadság, ha hiszed, ha nem. Hogy a Te gyöpös fejedben nincs, az engem nem érdekel. Eleve nem szeretem azokat az embereket, akik csak úgy tudnak kritikát írni, hogy az objektív, szemet szúró hibát tudják csak fikázni, míg az egészet nem látják... folyamatosan, egy fórumon.
Nyár van. Menjél napozni, dolgozni, vedd észre a plakátokat, konstatáld a hibákat, aztán tedd a dolgod. Ősszel is, télen is. Tavasszal se tégy másképp.
Nézd meg a műsort -legalább egy részt-, ami valószínű csapnivaló lesz. De a gyerekek élvezni fogják, mint ahogy régen sem fikázták a szoci korszak buta műsorait. Mégis felnőttél, és tudsz helyesen írni. A legvégére pedig csak annyit: ha kell a pont, hát akkor megtalálod a plakáton. Szép, fekete pont. Ott van. A szemed szúrja ki. (Bár ezt már írtam.) Ha úgy véled, hogy az a pont nem a szöveg része, mert nem fehér a fekete alapon, hanem fekete a világos alapon, akkor vedd elő a nem tisztelt alkotói szabadságot. Többire meg írjatok, amit akartok.
Van egy javaslatom is minden fikázónak. Indítsatok olyan fórumot, ahol mindig egy-egy nyelvész a meghívott vendég hetente, és közösen lehúztok egy éppen aktuális plakátot, szigorúan csak a magyar nyelv szabályai szerint. Annak van valami értelme, bár kevés. Aztán ezt az "Álljunk meg egy plakátra!" fórumot hirdessétek online, hogy a sok iskolás kisgyerek ebből tanuljon meg helyesen írni.

Ajánlom magam újfent.