Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lexi1

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó! Ezen iromány megszületésének az oka kettős: részben vitaindító, bár remélem, hogy "vita" helyett inkább párbeszéd kezdődik el a jó ügy érdekében. Másrészt pedig jóindulatúlag (komolyan) határoztam el, hogy igyekszem a lehető legtöbb olyan…..
Lexi1 2010.11.16 21:23:26
@SchMiki:
Még egy pár szót a tanulásról:
vannak az öreg hangosítók aki 50 év körül van, a település hangosítója lett, a technikát valamikor fejleszette valamikor, mára van egy lestrapált középszerű analóg cucca. Nem gond, elfogadható minőséget nyújt. Csak a szentem a sok lenyomott discótól süket is nem kicsit, ráadásul meg van róla győződve, hogy ő van a szakma csúcsán. El tudod képzelni, hogy reagál rá amikor mondják neki: Figyelj már haver a magas szétüti a dobhártyánkat vegyél már vissza belőle...
Persze mindenhol be van betonozva, mert ő a "hangosító", meg megbízható ami nem utolsó szempont bizonyos anyagi kérdésekben. Itt nehéz dolga lesz annak akit hangosít...
Lexi1 2010.11.17 19:30:57
@exonka:
Fel szoktunk készülni a hangosított együttesekből előre. Honlapról, elérhető zenéikből az egyszerű hangosító már leveszi a hangképet és hangulatot. A másik, hogy egy telefont megengedünk a technikusnak ha van olyan megjelölve a zenekarnál, hogy van-e valami külön extra igény. HA van a honlapon egy hevenyészett rider az is sokat segít, és az is ha korrekt hangfelvétel/video feltéve. MInden átszerelést úgy kezdünk, hogy fullra bontjuk a színpadot, és a kapott rider alapján újra építjük. Az jó ha a dobszerkó a helyén marad, akkor kicsivel egyszerűbb a dolgunk. Ha van rider akkor az ott lesz minden road-nál és abból tudják a dolgukat. Mire az összes hangszer a helyére kerül a dob általában be van lőve, jöhetnek a hangszerek egyesével. Ha jut a pulthoz egy segítő (amatőröknél ritkán van) sokat tud segíteni a hangkép gyors kialakításában.
Azért vagyunk, azért dolgozunk, hogy a közönség a lehetőségekhez mérten a legjobbat kapja. Együttműködés és információk nélkül ez nem megy.