Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énjobbantudom:)

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen volt egy cikkünk arról, hogy mi hogyan éljük meg a mindennapi közlekedési kultúrát (vagy annak hiányát) idehaza és külföldön. Van, aki magában fortyog, van aki büntetne, de alapjában véve próbálunk nevelni és jólneveltnek maradni minden szituációban.…..
 Az ember hajlamos panaszkodni. Hogy nálunk nincs akkora modellező élet, mint nyugatabbra, vagy sokkal keletebbre. Hogy nekünk nem tellik ugyanazokra a dolgokra, amikre a jobban menő országok hobbistáinak. A gyerekek rínak, ha nem a legújabb, legcsillogóbb, leggyorsabb-drágább…..
Lehet, hogy a hatvanas években egy magyar gyerek számára egy Matchbox olyan volt, mint egy mai kiccsávónak a teljes wii-szett. Az is lehet, hogy hozzánk a Lego negyed század késéssel jutott el. És hozzátehetnénk, hogy nekünk, magyaroknak az átkosban csak Merkur jutott Meccano helyett,…..
Izzad a tenyerem. Stresszben vagyok. Csodálkozol? Sose raktam még össze egyedül egy egész autót. Főleg úgy, hogy ráadásul működjön is. Mert ha nem működik, te kiröhögsz, Sipos Úr pedig átgázol rajtam valami nehezebb járművel, mondjuk a tűzoltósági Tranzitjával. Karácsony…..
Mekkora dicsőség lenne, ha lábon hazajönne — a Rozi megvásárlását követő héten végig ez járt az eszemben. Pár másodpercre végül is beindult, a fék remekül működött, kormányozni lehetett; nem igaz, hogy nem lehet megoldani valahogy. Már Szegedről hazafelé azon…..
Nem vagyok teljesen amatőr makettépítésben, de már van vagy 20 éve, hogy az utolsót összeraktam. Akkor főleg keletnémet repülőkkel foglalkoztam, ma már egy sincs meg belőlük. Ez viszont egy autó, ráadásul egy 1961-es Porsche 356B, az egyik kedvencem. A kicsi és könnyű,…..
énjobbantudom:) 2011.12.22 15:13:24
@Motordoktor:
Értem én, de Tőled egy minimum 2000 darabos, a legapróbb részletekig kidolgozott autó összerakását vártam volna, mert csak az illene a precizitásodhoz :)
De ha csak játéknak szántad, arra tényleg elég egy Bburago is...
„Nyolcvanhárom éves autó a hétköznapokra. Nem kell más, mint hosszú, erős karok, rövid lábak és egy csipetnyi kalandvágy… meg talán egy vastag kabát.” Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kisautó blog A gorilla én vagyok! 2011.12.20 16:55:00
Vészesen fogy az idő, Jézuska már az ajtóban topog, éjjelente apa suttyomban kilopódzik az ebédlőbe és vérben forgó szemmel tépi ki a konnektorból a villódzó fényeket. Aztán vagy nyugodtan visszafekszik azzal a tudattal, hogy már minden ajándékot jól eldugott, vagy álmatlanul…..
Itt az ideje rendbe tenni a dolgainkat, ha már így is benne vagyunk a slamasztikában nyakig. Kérem, a Népnyúzás 2.0 legyen már ésszerű!Mai publikációnk blogposztja...
Csikós, mindig ő tehet róla (könnyen írom, éppen Japánban esznek fura, nyers halakat Karottával), ezúttal is ő volt az, aki miatt egy órára megmakkant a Totalcar-gépezet. Az történt, hogy behozta Matchbox-gyűjteményei féltve őrzött darabjait. És amellett, hogy Karottával és…..
Belsőség Csak tudnám... 2011.10.30 13:00:00
...mi került ezen a sávtartó automatikán 282500 forintba? ..
...a Mercedes-Benz Magyarország meghívott minket egy bemutatóra. Mivel csak a közeli Bécs volt a cél, így az újságíró-hordát kisbusszal vitték ki a tetthelyre. Ez idáig rendben is van. Egy nappal az indulás előtt - késő délután - kaptunk egy e-mailt, melyben közölték, hogy…..
A Cougar már két éve készül. Két szerviz vérzett el rajta, de valamelyes fejlődés azért van. Szép lett a tető, sokat rendeződött a motorház, végre egészen kényelmesek az ülések. Vannak díszlécek, krómok a műszerek körül, szól a duda, működik az index. És Sabc…..
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Belsőség Kultúra úton-útfélen 2011.08.31 07:00:00
Pedig elhihetik, ilyenkor szeretnénk mindannyian a rendőrt, aki egy pihenőhelybe intené le az egész karavánt és mondjuk indítana százezerről per autó, alkudni pedig csak felfelé lehet. Mai publikációnk blogposztja...
énjobbantudom:) 2011.08.31 19:54:02
@Mikrobi:
Hát ha 130-nál durrdefektet kapok, nem az lesz a legfőbb gondom, hogy kiálljak a leállósávba, hanem hogy megálljak valahogy egyáltalán... :)
énjobbantudom:) 2011.09.01 15:57:13
@Mikrobi:
Nem értettél meg, te azt írtad hogy 130-nál durrdefekt esetén használjam a leállósávot, én erre azt válaszoltam, durrdefektnél nem az az első gondolatom, hogy kiálljak a leállósávba, hanem hogy megfogjam az autót, és miután sikerült, természetesen kiállok.Vagy neked az az első gondolatod ilyenkor, hogy gyorsan kiállj?
énjobbantudom:) 2011.09.01 16:02:10
@dennisthemenace:
Nem is gondoltam komolyan :)
de vigyázz, valaki fentről elolvassa, és amilyen jó szakértők vannak, a végén még megvalósítják :)
Mi magyarok nem vagyunk a legjobb karbantartók, és különösen igaz ez az autóinkra. Az átkosban a csehek, endékások, de még a szlovákok öreg Skodái, Trabantjai is milliószor jobb állapotban voltak, mint a mi hasonló korú, vagy még fiatalabb Zsigulijaink. Nálunk össznépi sport…..
Világos, az izzócsere nem mindig olyan egyszerű, mint ahogy képzeljük. A rendes fényszóróállításhoz pedig műszer kell. De az autón világító apró izzószálak arról dönthetnek, hogy meglát-e a fáradt, szemeit dörzsölő éjszakai autós vagy sem. Ha egy párszáz forintos…..
Andrew0807-nek köszönet a képért!..
énjobbantudom:) 2011.07.01 19:19:01
@pickapu:
Nem, a Zaporozsecen hátul kör alakú lámpatest volt, kb. akkora mint elöl a fényszóró, ráadásul formailag is nagyon hasonló a két vége.
Tessék, van új a nap alatt! E csodás, 1985-ös Porsche 911 Carrera SS Targa tulajdonosa igazán rendhagyó módon vágott bele az autóeladásba. A 145 ezret futott 911-es minden bizonnyal jó vétel lehet 11 ezer fontos áron, ám a több tucat hirdetésből nem igazán lóg ki. Ezért megkérte…..
Jeremy Clarkson a Top Gear újságírója ismert sarkos véleménynyilvánításairól és arról, hogy nem igazán kedveli a motorokat. Ezt nem is tagadhatná le az alábbi videó elkészítése óta: kis bizonytalankodás után inkább felrobbantja a vashengeres Harley Sportstert – meglepő,…..
-         Király! – szólt Májkül az ájfónba -         Utca 24/b – tette még hozzá, bár a GPS koordináták alapján amúgy is megtalálta volna az autó, de az ördög nem alszik. Két hete vette a…..
Egy február közepi estén, kicsit hosszúra nyúlt bentlét után elindultam haza a szerkesztőségből. Hullafáradt voltam, maradt még otthonra is meló, vágytam valami jó hírre. Felhívtam hát Csabit, aki a Ponton-Mercimet alakítja már szeptember óta – hátha van valami…..
énjobbantudom:) 2011.03.13 14:03:48
@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Igen, mindannyian tudjuk hogy Suzukid van, és őszintén, teljes szívből gratulálunk hozzá... :)
énjobbantudom:) 2011.03.13 14:06:05
@deak.atti:
Azt nem is kivenni nehéz, mert ha kivetted az összes csavart, a lábod elé esik :), de azután visszarakni...
Gondolom, a múltkori süllyedő oszlopos sztori juttathatta Sam Joe eszébe saját történetét. Ő is az ilyen behajtástól védő eszköz kapcsán került konfrontációba egy taxissal, aki ahelyett, hogy megköszönte volna az információt, inkább nekiállt levélírónkat ijesztgetni.…..
Tavaly év vége óta kapható Németországban az E10 jelű üzemanyag, ami a szuperbenzin mellett legfeljebb 10 százalékban bioetanolt is tartalmaz. Az elmúlt hetekben világot látott felmérések szerint a gyakorlatban a hangsúly a „legfeljebb” szóra tevődik: a vizsgált kutak…..
énjobbantudom:) 2011.03.11 15:19:04
@fogash:
Az E85 nem tiszta etanol, hanem 85 százalék etanol és 15 százalék benzin.
Amúgy az injektoros motorok általában nem szeretik, átalakítás-átállítás nélkül pedig semmiképp.Karburátorosnál állítani kell a gyújtáson, mert az etanolnak nagyobb az oktánszáma, és dúsítani kell a keveréken.Télen nem ajánlatos használni, és csak fele-fele arányban keverve tiszta benzinnel.
Egy rendesen működő vállalat életében eljő a pillanat, amikor elengedhetetlenné válik egy teherautó. Hozni-vinni a marketing anyagokat, a remittendát a Lapkertől, költöztetni a kollégákat, kiszállni rendezvényekre. A Totalcar most érte el a fejlettségnek azt a fokát, hogy…..