Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikarusos

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Csináljuk a semmit 2010.03.07 16:22:00
15:43 Furcsa szerelvényt figyelhetnek meg a 7-es autópályán azok, akik most Hamburg és Hannover között, Wietzendorf magasságában haladnak. Egy metálkék 3-as BMW kombi húz egy valószínűtlenül nagy méretű utánfutót, rajta egy törött hátsójú Ponton Mercedes limbózik megállíthatatlanul. Csík vezet,…..
ikarusos 2010.03.07 18:32:19
@ikarusos: Bocsánat, mégis igazad van.
ikarusos 2010.03.07 18:29:42
@nem kéne...: De kéne, mert az utánfutó tömege meghaladja a 750 kg-t. Nézd meg az NKH oldalán....
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
ikarusos 2010.03.04 22:59:34
@ommm: Bakker, ha valaki kacsázik az úton (még ha nem is kacsázott) azt egy kilóméteres ívben kerülöm ki, nemhogy rácentizek...... :S :S Mellesleg nem mindegy, mit csinált a Merdzsóü, tökéletesen egyértelmű a helyzet......
Megvolt az első kisebb havária az Insignia fedélzetében. Bende Tibby jelentette, hogy a szivargyújtóba dugott elosztó nem bírta a gyűrődést és füstölni kezdett. Pedig csak a GPS és az MSI volt rajta. Kicsit csodálkoztam ezen, de amikor Vályi Pistának elmondtam a történetet, minden megvilágosodott.…..
...az a kaposvári Madár utca. Főhősünk azonban megpróbálkozik vele.Scheerti küldte be, mintegy a téli gumi és a hólánc fontosságát hangsúlyozandó. Láthatóan nem ő az első áldozat, ennek ellenére a hólánc nem került elő. A hátra csúszáskor féken állással pedig mindent…..
ikarusos 2010.01.10 03:09:49
@The Good Boy: Kikapcsolható egyáltalán ez a sok szar (ABS, ESP, ASR, stb...)?

Vezettem viszonylag hosszabb ideig egy MAN teherautót 1997-es volt abban pl.: az ABS-t nem lehetett kikapcsolni és a buszokban sem lehet (már amelyiken egyáltalán van).

A személyautókhoz ilyen téren egyáltalán nem értek, nem is tudom hogy egyáltalán vezettem-e ilyen "fontos" felszerelésekkel ellátott kocsit...
Gondolom, láttak már hasonló képet önök is. Csütörtök reggel a Flórián-téren megkaptam szokásos piros lámpámat, ez a Corsa úgyszintén, becsorgott mellém.Nézem, nézem és elgondolkodtam, hogy vajon miért kell egy kirakatnyi plüssmackót a hátsó ablakba pakolni? Biztosan…..
  Új, amerikai autókat árultam a rendszerváltás utáni zűrös világban. Érdekes volt… Vélemények az azonos című írásunkról...
ikarusos 2009.10.18 14:44:56
@W84IQ: Bakker, ezek nem emberek.... Így kivégezni egy Bel Air-t :-((

Amúgy sokáig azt hittem, hogy az amcsi autók marha jók, hiszen az '50-es években még utcahosszokkal vezettek.

Aztán amikor tavaly olvastam ezt a cikket (totalcar.hu/magazin/kozelet/gmcsod/), akkor rájöttem hogy mégsem annyira. Ez meg még tovább rontja a bennem kialakult képet. Tanulságos történet, kár volt hagyni így lezülleszteni az autóiparukat.
 Megint itt az ideje, hogy vegyek valami vackot kétszázért. Épp ki se hevertük a Subarus bukót - ott 800 ezerbe került az autó eladása - amit egyébként az új tulajdonos totálkárra tört azóta. Ő köszöni jól van. Így néz ki, tessék, ha ilyet akarnak csinálni, a sztrádán…..
Kevés jobb, előremutatóbb autó létezik ma a Priusnál, mindenki imádja, akinek esze van. A szívvel bírók többsége is általában szereti. Nem adócsaló-hibrid, nem ímmel-ámmal hibrid, mint az Insight, ez a real job, a Hibridnirvána 2009-ben. De, ámbátor, és mindazonáltal a Toyota…..
Lenyomtuk egész Európát, nnna. Még hogy olyanokat mondanak ránk, hogy lassú mifelénk a fejlődés. Sztálin és Rákosi pajtás ütemesen tapsolva ünnepelné népünket, ha látná e szép eredményeket, kár, hogy nem lehetnek itt, közöttünk. 77,4 százalék, ízlelgessük e nagy…..
ikarusos 2009.09.17 22:01:20
@Nödön: Erről van szó! A szomszéd füve mindig zöldebb! De ez nem jelenti, hogy nincs semmi baj....
ikarusos 2009.09.17 21:59:02
@ericcartman: Azért egy ingatlan más tészta, mert az nem vesztí az értékéből olyan viharsebesen, mint egy kocsi (sőt, akár még növekledhet is az értéke).

Mellesleg én egy 20 éves szétrohadt Szamarat cseréltem egy 15 éves, garázsban tartott, egyben lévő Szamárra, a régit meg eladtam alkatrésznek. Került az egész kb. 120 ezer forintomba.
Belsőség Húsz év trágyadombja 2009.08.28 07:00:00
Akárhogy is nézzük, a szerkesztőségben én kezdtem legkorábban az autótesztelést, pontosan húsz éve. Bizony furcsa látni, hogy azoknak az autóknak a többsége, amiknek pezsgős-puccos-sokcsillagos szállodás bemutatóján ott voltam egykor, mára csoffadt ócskasággá degradálódott.…..
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
ikarusos 2009.08.19 10:10:11
@hensen: Teljesen igazad van! Én biztos hogy valamiféle jogosítványhoz kötném a bizonyos helyeken való biciklizést. Milyen durva már hogy a KRESZ ismerete nélkül lehet bringával közlekedni a város legforgalmasabb útjain.

Egyébbént a biciklisekben az az idegesítő hogy közülük többen olyan magabiztosan csinálják a hülyeséget hogy csak kerekedik a szemem. Pl. Ha már átmegy a piroson legalább nézzen körül!!
kár-park Kifékeztem, megúsztam 2009.05.30 16:48:00
Van abban némi helyzetkomikum, amikor az ember a közlekedésbiztonsági rendezvényre menet szenved balesetet, de amikor eljön az ezredmásodperc, amikor inkább érezzük, mint halljuk a csattanást, és csak fékezünk, fékezünk és fékezünk, már nagyon nem vicces. A lagunás csóka az…..
ikarusos 2009.05.31 13:05:02
@NoOne: Pontosan erről van szó. Ez a nulladik dolog, amit elvégez az ember.
ikarusos 2009.05.31 13:06:23
@axax: Szerintem a Lada betolta az árokba. Nem értem, hogy egy helyszínelő rendőr minek állított meg egy Ladát, hacsak nem tanuja volt a történteknek. De akkor is lehetett volna annyi esze, hogy arrébb megy.
ikarusos 2009.06.01 00:53:43
@fuori: "Sásdon jó ha két járőr van egy időben. Na ha te lettél volna a szituban, mit csinálsz, zárni jobbról-balról ehhez két rendőr kell ugye, meg ott volt a kishölgy is a szántásba"

Én mondjuk mint azt már leírtam kiraktam volna az elakadásjelző háromszöget.

Belsőség Vasárnapi rettegés 2009.05.06 03:23:54
  A fiatal házaspár, ahol anyu vezet, apu meg magyaráz, még a kormányba is belenyúl neki. Nyúlkálhatna inkább máshová, de ne a közúton tanítgassa. Adjon neki vibrátort inkább.  Vélemények az azonos című írásunkról...
ikarusos 2009.05.06 23:18:41
Tibikém te valószínű a csattogós lepkét húztad a nappali és a gyerekszoba között, amikor én már Roburral nyomtam a postánál, mégse hiszem, hogy örültél volna ha ilyen megjegyzéseket mormolok az orrom alá, amikor keződkorodban előttem tanultad meg kezelni az autódat és ezért szerencsétlenkedtél. Gyerekek próbáljatok már egymással toleránsak lenni és ha valaki bénázik nem egyből elküldeni az anyjába. Valamikor mindenkinek meg kell tanulni hogy viselekdik a verda, elejite én is féltem a kocsitól is a teherautótól is de legjobban a busztól. Viszont mostmár egy jó ideje busszal nyomom a városba, de mindig igyekszem hogy figyelmesen vezessek. A büdös parasztokat viszont nem szeretem, aki ha meglátja hogy indexelek ki a megállóból ahelyett hogy elvenné a lábát a gázról (mégcsak fékeznie se kellene), inkább rágyorsít nehogy beférjek elé. Tanulságos az előző cikkben az autópályás motoros baleset is, teljesen jól látszik belőle hogy egy balesethez legtöbbször két hülye kell. szakEzer történetet tudnék mesélni de gondolom nem érdekel benneteket tehát inkább higyjétek el!

Ahhoz hogy javuljon a közlekedés az utakon mindenkinek csak egy picit kéne udvariasnak lennie, csak egy picit kellene odafigyelni a másikra és egy picit kellene tiszteletben tartania a másikat. És nem a fogához verni azt a másfél percet, amit egy lámpafázis miatt bukik. És ami a legfontosabb: segítőkésznek úgy kell lenni, hogy közben szívesen tesszük amit teszünk és nem anyázni miközben beengedünk valakit.

A toleráns viselkedésről szól, ez erősíti a mindenki hülye csak én nem hozzáállást, amit sajnos túl sok autós kép visel és ebből rengeteg baleset származik.
ikarusos 2009.05.06 23:51:18
@dadu: Azért egy két fokozat a büdös paraszt és a bénázó emberek között. Szerintem a nemtörődöm emberek (akik direkt úgy parkolnak ahogy írtad) az első kategóriába tartoznak.

De el kell mindenkinek fogadni hogy nem minden pontosan úgy és olyan gyorsan jön össze ahogy szeretné. Egyszer mentem felfelé a kanyargós Istenhegyi úton a busz tele ezért padlógázon sem megy jobban 40nél. Megláttam a tükörben hogy valami barom elkezdett előzni elvettem a lábam a gázról és csak ennek köszönhette hogy még befért elém külömben frontálisan megkostolja a szembejvőt. Arra persze nem gondol hogy ez nekem egy csomó időmbe kerül mert mire újból felgyorsul 40re a verda addig elmegy egy csomó idő meg gázolaj. DE!!!!! 500 méterrel később pár házzal feljebb láttam hogy megállt és nyitotta ki a garázskaput. Ezért a néhány méterért képes volt élete kockáztatása árán is mindenki másra tojva megelőznie hogy így nyerjen nagyjából fél percet.

Na ez a tipikus büdös paraszt akire sokkal mérgesebb vagyok mint egy sima kezdőre vagy szerencsétlenkedőre, de nem rád értem ezt csak mondom hogy van ilyen.