Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eeeni

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Mint látható, minden egyes rendszernek megvannak a maga előnyei, azonban legalább ennyi hátulütője is van. Egy igazságos megoldás éppen ezért nem létezik. Ha a hat felsoroltból választani kéne, úgy gondolom, hogy az egyéni pontszámok azok, amikből a legtöbb…..
 „Legtisztább, és legegyszerűbb rendszernek tekinthető. A lényege, hogyha a holtversenyben lévő csapatok játszottak egymás ellen, akkor az végez előkelőbb helyen, aki azt a vitát megnyerte.   Előnyei: A legegyszerűbb megoldási forma, semmilyen…..
 „A disputa során nem egyszer fordul elő, hogy nem egy bíró bíráskodik egy mérkőzésen, hanem 3 (vagy több, de ez inkább csak döntőkben fordul elő). Ebben az esetben az a csapat nyeri meg a vitát, akire a 3 bíró közül több szavazott (a páratlan számú bíró miatt…..
„Az eddigi 3 rendszer, amit elemeztem, a disputa során szerzett pontokon alapul. Van azonban más megoldás is, amivel el lehet dönteni holtverseny esetén, hogy ki érdemli meg a jobb helyet. Ezek nem pontokon alapulnak, hanem valamilyen olyan gondolatmeneten, amelynek logikája, ha…..
„Kísérleti jelleggel, egy alkalommal került kipróbálásra ez a szabályozási eszköz. A rendszer lényege, hogy valamilyen szinten megpróbálja ötvözni az előző két rendszert, mindkettőnek kiragadni az előnyeit és valahogy korrigálni a hátrányait. Ezt úgy oldja meg, hogy a…..
 A sorozat folytatódik… „Utóbbi időben kezdtük el versenyeken nagyobb súllyal alkalmazni az egyéni helyezési számokat. Ezek a következőt jelentik: A vita során mind a hat játékosnak kialakul egy egyéni pontszáma, ez alapján a versenyzők között egy sorrendet…..
A sorozat első részeként nem elsőként a csapat, hanem külön-külön a csapattagok értékelésének módja kerül részletezésre. "Minden játékos teljesítményét is értékelik az aktuális vita után, ezt egy 3-30 pontos skálán teszik meg. Az eredeti szabály szerint a…..
 Az új év első bejegyzése, ezúttal egy olyan sorozat bevezető része, amelyet pár részen keresztül követhettek nyomon hétről hétre. A célunk ezzel, hogy a régebbi disputások képet alkothassanak a már kialakult, ill. a kialakulóban lévő pontszámítás menetéről. Az…..
Nemsokára itt az influenzaidőszak. A, B vírus, sertés, madár... van választék. Mindenki elkezd ész nélkül kezet fertőtleníteni, azt sem tudjuk mi van benne, jó-e a bőrünknek. Pedig van alternatív lehetőség is, olyan folyadék amit saját magunk készítünk, ellenőrzött…..
Amióta világ a világ az emberek mindig is vitába keveredtek egymással. Ezek a viták emberenként eltérő stílusban zajlottak, azonban azaz egy mindig biztos, hogy csak az kerülhetett ki „győztesként”, aki jobban tudott ráhatni, aki meg tudta győzni a másikat a saját maga…..
Ahogy a való életben is történik egy kiválasztott témát járunk körbe. A témát tételmondatba foglaljuk, amelyet két oldalról közelítünk meg: egyrészt ha igaz, másrészt ha nem. A tételmondat pl. ilyen lehet: A háziállatok a házba valók. A legtöbb vita kiinduló pontja a…..
Az életben nap, mint nap számos döntést hozunk meg a legegyszerűbbtől a legkomplikáltabbig. A döntéseinket mindig valamilyen információ ismeretében hozzuk meg, amely mellett esetleg még érvelnünk is kell. Mivel minden ember másképp gondolkozik, ezért különböző véleményekkel…..