Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lex Icon

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak egy hónap és a gyerekek visszatérnek az iskolába. Persze ezt nekik nem kell még nagyon mondani, hadd élvezzék még a szünetet, de mi, szülők már ilyenkor elkezdünk készülni a tanévkezdésre. A nagyobb üzletláncokban már kaphatóak az iskolatáskák, úgyhogy belevágtunk a tesztelésükbe. Az…..
Nyár van. Az árnyékban egy hideg, frissen felpattintott doboz sör elég jólesik ilyenkor. Elég sokunknak jól esik, mert nyáron ugrásszerűen nő a sörfogyasztásunk. Az egyik közkedvelt sörfajta a lager, amit frissessége és letisztultsága miatt szeretnek nagyon sokan. Következzen a 14, országosan…..
Idén 24 különböző tormát teszteltünk, köszönhetően annak, hogy legalább 10 új torma érkezett a boltokba, hogy minél nehezebb dolgunk legyen vásárláskor, hogy melyiket is vegyük. Ezért vakteszteltük le mind a 24-ot, hogy könnyebbé tegyük a választást Neked. Előre eláruljuk, hogy a legmagasabb…..
Lex Icon 2019.04.20 21:42:32
@Kivlov: Vettem, de sajnos az évnek csak egy rövid időszakában friss a torma, a többiben már nem és nem olyan erős, és ez a húsvétra is igaz, mivel őssztől szedik.
Szóval gyenge volt, pedig tényleg nem vagyok egy nagy csípősség elviselő bajnok, csak szeretem, ha intenzív az íze.
Az egyik legtöbbet fogyasztott italunk, a gyerekek kedvenc italának, a reggeli kakaónak a fő összetevője. Puding, madártej, tejbegríz, turmixok elképzelhetetlen lennének tej nélkül. Tudtad, hogy az egyetlen élőlény a Földön, aki a gyerekkorban elfogyasztott anyatejen túl, felnőtt korában is iszik…..
Lex Icon 2019.04.05 10:31:05
Lex Icon 2019.04.05 10:32:16
Közvélemény kutatást végeztünk olvasóink, követőink között. Arra voltunk kíváncsiak, hogy egyes háztartási gépek a háztartások hány %-ban vannak jelen és milyen meghibásodási gyakorisággal bírnak. E két kérdésre kapott válaszok alapján kirajozolódott, hogy mely elektromos háztartási eszközöknek a…..
Lex Icon 2019.01.18 10:57:40
@lenörd hofstadter: a növényi olajokban sajnos a régi időkben is 20% volt a kitöltőanyag amit kőolajból nyertek, az utóbbi évek alapján ezt elég szépen megemelhették, olyan mennyiségű szemét ég rá azonnal a sütőkre.

Erről tudnál egy linket adni? Nem találtam semmi használhatót.
Hamarosan itt a Karácsony, amikor a fél ország mákos fogközökkel merül el az Ünnepi hangulatban. A szeretet ünnepével egyidőben az egyik legfontosabb éves gasztronómiai eseményünk is lezajlik: a karácsonyi sütés-főzés. Az egyik rémálom, amikor elfogy a bejgli és már nincs időnk sütni. Nem kell…..
Lex Icon 2018.12.22 14:48:15
@Before: Gondolom, ez attól is függ, melyik Lidl-ben veszed a bejglit. ;)
Lex Icon 2018.12.22 15:43:11
@Before: Nem a "csinálással" van - gondolom - a gond, hanem a tárolással. Ha sokáig tárolják nem megfelelő körülmények között, akkor a mák megavasodik.
Sütés után pedig meg kellene kóstolni egyet, hogy rendben van-e!
Persze, lehet, hogy megkóstolták és utána rakták ki akciósan a biológiai hulladékot, "Jó lesz ez a kedves vásárlóknak!" felkiáltással.
Nagyon vártuk ezt a tesztet már, mert ez lesz az első kitekintésünk a felújított termékek piacára. A felújított notebookok lehetnek prémium minűségűek és persze rossz vételbe is belefuthatunk. A szívünkhöz közel áll az újrahasznosítás filozófiája, szóval nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat…..
Lex Icon 2018.12.15 14:02:55
A saját példámon keresztül próbálok segíteni az éppen notebook vásárlást tervezőknek. A régi laptopomat egy HP 255 G4-et, ami 2 évig hasznos társam volt, lecseréltem, mert nem bírta azt a tempót, amit a munkám során diktálok és elvárok egy "munkatárstól". Nem kirúgásról van szó, a család továbbra is…..
Lex Icon 2018.09.27 11:28:38
Tisztelt maradokapénzemnél!
Akik korábban írtak a használt gépekről, nem tévednek.
Itt nem a jófogáson meg vaterán hirdetett leharcolt home kategóriás gépekre kell gondolni, hanem 3-4-500eFt eredeti árú strapabíró üzleti notebookokra, amik szinte tönkretehetetlenek.
Informatikusként magamnak és az ügyfeleimnek is rengeteg ilyen gépet (notebookot és asztalit is) szereztem be és mai napig megelégedéssel használják.
Minden reklám nélkül egy példa:
www.pc-max.hu/webaruhaz/notebookok-teszt/core-i.html?limit=18&limitstart=0&orderby=product_price
1 év garanciát adnak rá, amennyit a legtöbb új gépre is. De pl. a linkelt oldalon is nem olyan garit adnak, hogy beviszem pl. az E.Digitálba és 30 napig nincs gépem, hanem bejelentem a hibát, küldenek egy futárt egy másik géppel és csere van. Nem szórakoznak ezzel sokat.
A gépek fel vannak újítva, tesztelve vannak.
Sok gép alapján van ilyen tapasztalatom, nem csak úgy írogatok.
Egyébként U-s végű procit nem szabad venni, ha a teljesítmény fontos. Ezek kis fogyasztású, alacsonyabb frekvenciával működő darabok azoknak, akik egész nap akarják használni töltés nélkül. Cserébe nem egy erőmű.
Ráadásul a használt géphez nem 30-40eFt-ba kerül a Win, hanem 9eFt-ért van hozzá Win10 Home, de a Pro is csak 16eFt-ba kerül. Lehet Office 365-tel is kérni. Az SSD szintén kb. +5eFt-ért cserélhető 240-250GB-osra.
Ha most már nem is, de legközelebb érdemes meggondolni ezt a lehetőséget is!
Üdv.
Egy ideig beteg voltam, megtalált az influenza, de már nagyjából túl vagyok rajta. Aminek viszont nagyon tudtam örülni, hogy prepper vagyok. Munkából hazaérve csak bedobtam magam az ágyba, aztán 3-4 napig ki se mozdultam a lakásból, még a sarki boltig se kellett elsétálnom. :) Nem…..
Lex Icon 2012.12.19 21:13:34
@T0rrente: Moráljavítás: csoki. Ez kimutathatóan emeli a boldogsághormon szintedet. A chips túl sós és kiszárítja a szervezeted.
Cukor: legyen, ha így gondolod jónak. Én máshogy, de ez van.
A nyílt sebbe cukor, inkább porcukorral működik. Mire a kristálycukor feloldódik, addigra a vérzés is eláll.
Viszont a (por)cukor nem csillapítja a vérzést csak felszívja és nem látod, mennyi vér folyt el. Ha hagyod, akkor megalvad és lezárja a sebet. A természet jól ki van találva, nem kell mindig okosabbnak hinnünk magunkat tőle. Ha már vérzéscsillapítást akarsz, akkor az említett cukorból készített alkohol. :) Vagy só :D Összehúzza az ereket.
Sóval ne moss fogat, mert lesmirglized a fogzománcod és akkor annyi.
Erre való a szódabikarbóna.
A túlzott sóbevitel nem biztos, hogy jó akkor, amikor spórolni kell a vízzel.
Lex Icon 2015.01.27 21:47:59
@stg44:
Köszönöm, az elismerő szavakat.
Nézz körül ebben a blogban, de a neten is sokfelé találsz bőséges anyagot!
Ebben a cikkben a Bug Out Bag-gel (BOB) foglalkozom, azaz magyarul a menekülőzsákkal. Miért van szükségünk menekülőzsákra?Túlélési tippek után kutakodva jövünk rá sokszor, hogy vannak kezelhetetlen helyzetek az életben, amikor már nem tudjuk befolyásolni a történéseket. Ez…..
Lex Icon 2013.01.30 14:45:57
Ha beütne a krach, legyen az természeti katasztrófa, gazdasági válság, polgárháború vagy akármi más - egyedül vagy csoportban lenne a jobb és könnyebb túlélni? Magányos farkasok, társaságot kedvelők, előnyök és hátrányok a mai cikkben. A vita alapja Sok ember számára a…..
Lex Icon 2013.01.09 12:21:44
@ideologia: Akkor te nem érted, mit jelent az, hogy prepper és azt sem, hogy mi miről beszélünk.
Röviden:
- Gyűjtögetni nem csak konzervet lehet/kell, hanem fegyvert is.
- A készleteink védelméről is időben gondoskodunk (passzív és aktív védelem)
- Sokkal egyszerűbb most begyűjteni a cuccot, mint akkor, amikor már nem lesz, illetve csak harc árán - kockáztatva az életünket - lehet megszerezni.
- Nem vagyunk kényeskedők és katolikus kislányok se, ha el akarod venni, amit összegyűjtöttünk, szó nélkül szétdurrantjuk a fejed. ;)
- Bűnözőn azokat a hülyéket értem, akik nem gyűjtögettek, mert úgy gondolták, hogy majd fegyverrel elveszik attól, aki gyűjtögetett. De a gyűjtögető még jobban felkészül fegyverből is, mint a bűnöző. Pl. a Túlélési praktikákban is több tucat fegyvert és több (10)ezer muníciót halmoztak fel. A bűnöző az 1-2 db fegyverével és kevés lőszerével hamar elvérzik.
- A bűnöző csak fegyvert gyűjtöget, gondolván, a többit majd azzal megszerzi, de a prepper is gyűjtöget fegyvert, hogy a bűnöző ne tudja elvenni.
- Ráadásul a prepperek tudják, hogy össze kell fogni és minél nagyobb csoportot alkotni, mert annál nagyobb esély van a bűnözők ellen.
- Bűnöző helyett érthetsz orkot, meg zombit is, ha úgy jobb.
Lex Icon 2013.01.15 22:04:17
@Cuba-Libre: Nem erről beszéltem. ;-)
"Természeti katasztrófák… Társadalmi összeomlás… Háborúk… Világméretű járványok… Egyes amerikaiak szerint küszöbön a nyugati civilizáció és a mai világrend vége, ezért eljött a legváltozatosabb, legötletesebb és leggátlástalanabb TÚLÉLÉSI PRAKTIKÁK ideje. De…..
Két-három napra bevásárolt a magyar, ez maradt utána. A kép az óbudaiban készült 23-án...
Korábbi cikkekben már foglalkoztam különböző felszerelésekkel, sátrakkal, túlélőzsákkal vagy hogy hogyan tároljunk vizet. Arról eddig nem ejtettem szót, hogy ha beütne a krach és el kellene hagynunk a biztonságot jelentő otthont, hogyan tehetnénk meg ezt a lehető…..
Lex Icon 2012.12.23 21:18:47
@knife1: Érdekesen nézne ki egy lakótelepi parkolóban. :D
Ahhoz, hogy felszerelésünket biztonságban tudjuk, érdemes megfelelően becsomagolni azt a hátizsákba. A precízen bepakolt hátizsákban egyrészt könnyebb eligazodni kinyitáskor, másrészt helyet is spórolhatunk, ha ügyesen osztjuk be a helyet. A következőben néhány tippet…..
Lex Icon 2012.12.15 15:42:31
@Egyasokkozul: "svájci katonai Katadyn Pocket, ez fehér színű és olcsóbban hozzá lehet jutni."

Légy oly kedves és áruld el, hol lehet ezt a fajtát beszerezni és mennyiért?
Köszi.
Lex Icon 2012.12.17 00:32:19
@Lackó555: Kösz, de ezt ismerem, meg a tesztet is, de nem ez érdekel, hanem Katadyn Pocket olcsón.
Lex Icon 2012.12.17 10:08:26
@koxi: Egyasokkozul ezt írta 2012.09.09. 21:35:22-kor:
"Mellette svájci katonai Katadyn Pocket, ez fehér színű és olcsóbban hozzá lehet jutni."

Erre kérdeztem, hogy hol lehet hozzájutni és mennyiért. Mi ezzel a probléma? Tisztában vagyok a vízszűrők tulajdonságaival és áraival is kis hazánkban és külföldön is. Ti írogattok másról, aminek semmi köze a kérdéshez. Örülök, hogy segíteni akartok, de a kérdésemre szerettem volna választ kapni Egyasokkozul-től.
Egyébként a Pocket 50 eFt környékén beszerezhető néha külföldről csak figyelni kell.
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
Lex Icon 2012.12.14 15:55:37
Sziasztok!
Már több mint egy éve "készülgetek".
A szárított gabona tárolást úgy oldottam meg, hogy pl. a rizst, szárazbabot 1,5-2-5 literese PET palackba rakom és N2O-val feltöltöm.
Itt írnak erről:
www.pointernet.pds.hu/ujsagok/transpack/2004-ev/08/tra-09.html
Persze a problémás magokat (pl. bab->zsizsik) pár napra lefagyasztom.
Az N2O pedig a habpatron tartalma. Belenyomom az üres habszifonba és utána a csőrös habkinyomóval belenyomom az üvegbe. 1 patron elvileg 3,3 liter gázt tartalmaz.
Hosszabb csövű gázgyújtóval ellenőrzöm, hogy tele van-e az üveg (a láng élénkebb színnel ég N2O-ban).
A palackokat beépített szekrényben tartom, így nem éri fény.
A mylar egyébként tudtommal PET anyagú.
hu.wikipedia.org/wiki/Polietil%C3%A9n-tereftal%C3%A1t
Majd írogatok, ahova tudok, mert én is most tanulok.
Városi túlélő Víz tárolása 2012.05.23 21:38:00
Mint mindannyian tudjuk, a víz az életet jelenti az ember számára. Túlélni nélküle képtelenség. Mint városi túlélőnek tehát, nekünk is fel kell készülnünk erre és vizet raktározni szükség esetére. Ha beütne a krach és a csapból nem folyna az ivóvíz, ha a megszűnő…..
A BOB-unk legjobb esetben tartalmaz egy sátrat vagy egy ponyvát. De mi alapján düntsük el, hogy számunkra melyik a legjobb megoldás? Néhány érv és ellenérv következik. Sátor Előnyök: Ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben (csapadék, szél, napsütés) Jó…..
Neil DeGrasse Tyson amerikai asztrofizikus, tudós szerint a világ nem a barátunk. Ha a föld bármelyik pontján ledobnak minket meztelenül, akkor 48 órán túl nem fogjuk túlélni a helyzetet. Fogadjuk el ezt, mint tényt és nézzük meg, milyen eszközökre lesz feltétlenül szükségünk…..
Hangkeltés      A külső szemlélődés után az ember természetesen rohanvást bekapcsolja a Kronost, és kíváncsian elkezdi a hangzást tanulmányozni. A rohanást azonban kicsit le lehet lassítani, ugyanis a hangszer több, mint két perc alatt bootol be. Ez bizony nem…..
     A tegnapi bejegyzés már régóta lappangott bennem, aztán hogy Nóri odarakta a fészbúkomra ezt a filmet, kitört belőlem. A film gondolatmenetével és a téma megközelítésével lehet vitatkozni, azonban az teljesen biztos, hogy napjaink leginkább húsbavágó…..
Lex Icon 2011.07.26 01:31:13
A fenntartható fejlődéshez egy kis ízelítő: Venus project www.thevenusproject.com/
Kicsit futurisztikus, de idővel megközelíthető elképzelés.
Az a baj, hogy az emberek önzőek. Sajnos ezt tetézi, hogy minél magasabbra emelkedik anyagi és hatalmi szempontból valaki, annál egoistább típus általában. Ebből következik, hogy nem érdekli mi történik a bolygónkkal, csak magára gondol. Ezért félek attól, hogy teljes gőzzel rohanunk a szakadék felé és egyre kevesebb az esély, hogy még időben lassítunk.
Greenpeace: "Ha majd kivágtuk az utolsó fát, kifogtuk az utolsó halat és megmérgeztük az utolsó folyót, akkor rájövünk, hogy a pénz nem ehető".
Földünket nem érdekli, hogy ez a magát embernek nevező kapzsi és buta élőlény mit tesz a bolygóval. Ha tönkretesszük, akkor magunk alatt vágjuk a fát, mert magunkat mérgezzük meg és a nekünk fontos életkörülményeinket tesszük tönkre. A Föld akkor is Föld volt, amikor merő izzó lávatenger volt. Most is csak planetáris mércével mérve egy pillanatig valami gyors dráma megy végbe, de majd kiheveri és hamarosan újraindul minden, de már nélkülünk. Senki se fogja elmesélni, hogy élt itt egy nép, amely saját kapzsiságának esett áldozatul.
Moldova szavaival: "aki hülye haljon meg". És ez az egész emberiségre is vonatkozik.
Ehhez kapcsolódó film: A hülyeség kora. www.megavideo.com/?v=HXUD8YW5
A következő filmnek látszólag nincs sok köze a Bitzenede blog témájához. Valójában viszont erről beszélgetünk majdnem másfél éve. Majdnem egy órás a videó, de arra szeretnék ösztönözni mindenkit, aki még nem látta, hogy nézze meg!      ..
Lex Icon 2011.07.23 12:10:02
Lex Icon 2011.07.24 11:28:11
Az irányítókat azért nem érdekli, hogy ez a film szabadon terjed, mert tudják, hogy a médiával már annyira agymosott, átnevelt, önálló gondolkodásra képtelen embereket "képeztek", hogy azok csak legyintenek, hogy ez hülyeség, meg összeesküvés elmélet és hasonlók.
Szoktam mondani, hogy az ember a szokásai rabja. Elég néhány hónap, hogy egy adott, korábban idegen "valamit" szokássá alakítsanak. Az emberek rászoktak a TV-re és amit onnan hallanak, azt veszik csak hitelesnek. Bárki bármit mond az már nem hiteles. És nem kell ezt szándékosnak venni, mert akár csak ösztönös, az ember szociológiájából következő folyamat is lehet. Csak ugye a hibát magunkban keresni nem akarjuk. ;)
A folyamatok irányítását nem muszáj néhány ember kezébe képzelni. Az egész világot uraló gazdasági érdekekből is ez következik. Anyagilag ez így jó minden gazdasági vállalkozást vezetőnek. Nekünk meg betanították, hogy a pénz az Isten és minden más alárendelt ennek.
De ahogy a Tárgyaink történetében IS mondják, mára már nem maradt erőforrás, amit a növekvő gazdaság bekebelezhet. Így a "növekedés" már nem lehetséges csak mások kárára. Ezek a mások pedig mi vagyunk. Szintén ahogy mondják, a mai igényeket már nem lehet 1 bolygóval kielégíteni és ez csak tovább romlik, ha az emberek nem kezdenek el gondolkodni, hogy a pénznél van fontosabb is. De ehhez fel kell ébredni.
MidiTom zenei blogja Éneklő utak 2011.07.17 20:12:00
     Biztosan mentetek már ti is kocsival olyan utakon, autópályákon, melyeken időnként furcsa hangokat produkál az útburkolat a gördülő gumiabroncs alatt. Pihent agyú koreaiak beépítették a "Mary Had a Little Lamb" dallamát egy útszakaszon az…..