Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbenoe

18 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap épp arról beszélgettem egy barátommal, hogy úgy istenigazából csak egy-két olyan filmet látunk évente, ami tényleg nagyon jó. Ami nyomot hagy az emberben és nem intézi el annyival, hogy „Egynek nem rossz...”, vagy hogy „Még mindig jobb mint vasárnap reggel arra ébredni, hogy hétfő…..
Az alapműveltségnek vannak bizonyos elemei, amelyet mindenkinek ismernie illik. Ebbe a kategóriába tartozik az a szó szerint életbevágóan fontos információ, mely szerint Batáviában a fogházfolyosón jobbra van egy lépcső, balra a foglár irodája, és a fal végig zöld olaj, sárga…..
Nem tévedtél el, ez itt még mindig álláskeresős blog, nem filmajánló. A címben ajánlott film viszont mutat egy olyan hozzáállást, amit érdemes mindenképpen elsajátítani a sikeres álláskeresés érdekében is. A problémamegoldást, de nem úgy, ahogy lazán beírjuk az…..
bbenoe 2015.10.16 14:42:15
@jobangel: Egyrészt igazad van. A filmértékelésben is (legalábbis, amit mondasz, az a könyvre is igaz, bár, ott a vakszerencse óriási szerepe elég jól látszik).
Másrészt a racionalizmusnak lehetnek határai. Dr. Brennannál (Dr. Csont) ez groteszk, a klasszikus tengeri csatás szimulációban meg elég durván rémisztő. (A flotta sebessége nem lehet nagyobb, mint a leglassabb hajóé. A sérült hajók lassabban mennek, mint az épek. Ezért a zászlóshajó elsüllyeszti a saját sérült hajóit. Lásd még: "Ha áldozatok árán lehet előbbre jutni, akkor azt az áldozatot meg kell hozni.")
Elég nagy felhördülést okozott a Telenor augusztusban bejelentett tarifakivezetési folyamata, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is figyelemmel követ. Vandának nem biztos, hogy még időben jön a segítség, de azért elmondjuk, milyen lehetőségek közül választhatnak…..
bbenoe 2015.09.17 13:30:54
@joska61: Felfoghatod így, de a Telenor (és az összes telekommunikációs szolgáltató, internetes, tévés stb.) alapvető szándéka, hogy az egy előfizetőre eső átlagos bevételt növelje. Ezért a telenoros ügyintéző a tarifacsomag-kivezetési beszélgetés során csak meglehetős makacskodás után közli, hogy van egy olcsóbb lehetőségem is az általa felajánlott, az eddiginél mondjuk 2000 Ft/hó-val drágább verzió mellett (amely ugyan több adatot enged meg az eddigi nullánál): egy olyan, amelyben magasabb a perc- és sms-díj, tehát ha túllépem a bennfoglalt perceket, akkor mégis nőni fog a rám eső bevétele.
((Ja. Azért nem volt adat a csomagomban, mert az életem olyan, hogy a tömegközlekedésben töltött időt kivéve wifi-lefedettségben tartózkodom, és offline térképeket használok.))
Már épp lelkesedni akartam itt, hogy milyen elképesztően szuper könyv* az Időfutár, amikor egyszer csak légszivattyúnak nevezték benne a Hell-féle vízgépet.** *Csak viccelek, valójában nagyon tetszik, éppenséggel nem tudom letenni. Szabadkőművesek, Selmecbánya, összeesküvés!…..
Lehet vagy 40 éve, hogy Dr. Magyar József gépészprofesszor egy előadásán azt mondta, elég jók vagyunk bármely olyan dolog megalkotásában, amely nem sokkal nagyobb vagy kisebb egy embernél. (Lehet, hogy máskor is mondta, én akkor hallottam.) Az állítás helytálló, bár azóta mind…..
Benoe agymenései Az olvasásról 2015.02.06 09:56:07
Némileg ellentmondásos, hogy pont a gyakran olvasók siránkoznak, „Hal ki az olvasás!" Pedig nem, csak ezek a művelt olvasók sem tesznek különbséget az információ- és az élményszerző olvasás között. (Illusztrálva K. M. állítását, miszerint bármely emberi közösség…..
Lehet, hogy unalmas, de mi is a sárkány? Egy, a levegőnél nehezebb, repülő ragadozó, amely sokkal nagyobb mint az ember. Más ragadozóktól és az emberi fegyverektől szerves és esetenként kovácsolt páncélzat védi. Hát, akkor kezdjük innen. A legnagyobb általam ismert…..
isolde Főleg könyvek 2015.01.03 15:39:38
A könyvek szeretetére neveljük a Lányt. Egyelőre itt tartunk:  Anyukám: - És, mi volt a könyvesboltban? Lány: - Egér!!!!Anyukám: - És még mi volt? Lány: - Csengettyű!!!Anyukám: - És még? Lány: - Bácsi! Csengettyű! Bácsi! Csengettyű!!! Az a sztori, hogy Sopronban…..
Akár feliratosan, akár szinkronosan néz filmeket az ember, időnként felkapja a fejét egy-egy furcsa szöveg hallatán/olvasatán. Rosszabb esetben pedig fel sem tűnik, hogy a fordítók milyen merényletet követnek el egy-egy szöveg kapcsán az eredeti szöveg ellen. Alább következzen…..
Benoe agymenései VilágPanel 2014.02.28 17:16:18
Innen nincs hova költözni Volt az a tétel, hogy a panel azért rossz, mert a tökegyforma lakásokban a Zemberek tökegyformák. Mert ugye, ha a lakásban lakó személy személyisége és életmódja hosszabb idő alatt idomul a lakáshoz, akkor az egyforma lakásban lakók hosszabb idő után…..
Benoe agymenései A fa neve 2014.02.28 14:52:03
Miért adunk nevet a gyereknek?Mert meg akarjuk különböztetni mindenki mástól. Erre használjuk a saját nevünket is. Miért nem adnak az állatok nevet a gyerekeiknek?Először is nem tudjuk, hogy adnak-e vagy sem – hiszen a legérthetőbben beszélő deflin nyelvét sem fejtettük meg. (Mostanában mintha már…..
Többször kommenteltem már több helyen, most ideírom, mert általános értékűnek gondolom. („Nem mondhatom meg senkinek, elmondom hát mindenkinek” ugye.) Ahhoz hogy egy emberi populáció fennmaradjon, minden nőnek a reprodukciós kora alatt három gyereket kell szülnie és…..
Pár hete unottan böngésztem a címlap programajánlóját, amikor belefutottam egy Skoda Találkozó hirdetésébe. Egy pillanatra eltöprengtem, hogy mégis mikor láttam utoljára faros Skodát a forgalomban. Eltűntek. Nekem pedig hiányoznak. Családunk első autója egy Skoda S100 volt. 50…..
bbenoe 2013.08.25 12:05:56
Két hangra emlékszem (120GLS)
UMPFFF: ez egy hatcenti átmérőjű, gumi könyökcső felrobbanási hangja. A hűtő alját kötötte össze baloldalt elöl alul a motor felé (hátra) menő csővel. A hang egyenértékű a teljes hűtőfolyadék (6l) aszfaltra ömlésével, és azonnali motormegállítással -- hiszen egy percen belül ráolvad a hajtókar a főtengelyre. 1992. Péntek 15:30, Hegyalja út felfelé.

KATTT (magas, női hangon): A motorból jött, mintegy 15 mp-cel azután, hogy a túlmelegedéstől félve 31 fokos külső hőmérsékletnél bekapcsoltam a -- fűtést (az a bizonyos direkt ventillátorkapcsoló már "BE" állásban volt...) A hengerfej repedését jelezte annak hatására, hogy a fűtésrendszer 1,5 liter hideg (31 fokos...) hűtőfolyadéka megérkezett a hengerfejbe. (Folyományaként másnap az autó az indítózásnál akkorát csattant, mint egy 2x1 m-es vaslemez a betonon a daruról leesve. Ettől jöttem rá, hogy előző nap az a KATTT a hengerfej repedése volt, és a CSATT pedig az, hogy a hengerbe befolyt a hűtőfolyadék, majd a dugattyú nem tudott eljutni a felső holtpontig. Feltételezésemet igazolta, hogy a kitekert gyertya furatán elegáns, lamináris íven távozott a hűtőfolyadék, amikor kézzel megtekertem az ékszíjtárcsát.) 35000 Ft volt -- 1995-ben.

Többször elvitt 600 és 2000 km-es utakra, azokon nem kellett javítani, trélerezni, pedig tartottam tőle.
6 évig hajtottam. SOHA nem szerettem.
bbenoe 2013.08.25 12:50:36
@vmaast: Most is Skodám van. Fabia 1,4/16 2003-as...
EZT szeretem. Pedig eszi az olajat (1l/1000km, a szerelő szerint nem hiba, a 101 kw-os 16 szelepesben 5 mm a szelepszár átmérője - és ezért.)

Ezzel az a sztori volt, hogy egy alkalommal nem lehetett váltani, 3-asban maradt, passz. Abban tökéletesen működött, a váltókar szépen mozgott az ő pályáján, de a fokozat nem változott. 3-asban mentem el a szerelőig. (gondolatébresztő... ha kis óvatossággal lehet így menni, akkor minek a többi fokozat?) Ahol kiderült, hogy a váltórudazat egy tagjának csavarja belesett a kardánalagútba.
Váltórudazat??! Frászt. A Fabiában (és a Golfban!!!) olyan van, amiért a gépészmérnököket a harmadévi tervezési feladatnál kihajítják: TOLÓBOWDEN. Na jó, 10 mm vastagok, tényleg működnek, de az alapelv tilos. Úgyhogy nevezzük kreatív megoldásnak.
Egy ilyen bowden szabadult el: szerlő még egy csavart beleejtett a kardánalagútba, most is ott párosodik a két csavar, a harmadik meg tartja a bowdenfejet.
isolde Green, green grass of home 2013.04.16 12:25:00
Sajnos úgy érzem, Sopronba azért talán már nem nagyon kellene elutaznom, pláne ott aludnom, ha nem akarok Sopronban (vagy valahol félúton. Például Győrben!!*) szülni, pedig mostanában virágzik a japáncseresznye, meg lehet erdőben sétálni, és lesz ez a jó kis rendezvény is Kis…..
isolde Főleg kismamablog 2013.04.03 21:14:33
Voltam ma ultrahangon, ahol kiderült, hogy a Lány még mindig lány, valamint minden szerve megvan és megfelelő méretű, okos és szép is, 3100 gramm (a normál újszülött 2500 és 4500 gramm között szokásos, de ennél sokkal kisebb és nagyobb babák is egészségesek lesznek a végén).…..
Hamis bizonyítékokat szakmányban konstruáló álezoteristák és ál-parapszichológusok sem tudták volna jobban megrendezni azt az egybeesést, ami a Balassi utca 9-11. alatt, 1993-ban az orrom előtt lezajlott: a számomra addig ismeretlen Nyírő András alig egy órája még a Magyar…..
„Népköztársaság útján Mennyi különös alakot elrejt A konfekció-kabát, És sohasem tudható, Hogy mikor nem látja senki őket, Mivé változnak át.” KFT-Bál van az operaházban..
újblog A lóról 2011.06.17 15:51:00
Évek óta használom a szükségképpen elmúlt dolgok mintájaként a lovat. Egy több ezer éves háztartási, katonai, mezőgazdasági dolgot, a kultúra egyik alapkövét.És elmúlt.Sok minden nyertünk az új dolgokkal, és sok minden vesztettünk.  Nem tudok lovagolni. Pedig…..
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
bbenoe 2011.05.19 13:41:23
@Attilajukkaja: nem az átalakító cégeknek, MINDEN vállalkozásnak, amely a Moszkva, Roosevelt stb. térre volt bejegyezve, módosítani kell az alapító okiratát. Pl. egy egyszemélyes, a saját lakásába bejegyzett, most éppen egy éve munkátlan, rokkantnyugdíjas (féllábú) fordítóét, akit még az idén visszavezetnek a versenyszférába, amin konkrétan havi 100 ezret bukik abból a nullából, amit keres.

Mondjuk az MTA-nak és a szállodáknak nem nagy tétel...