Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rdi

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legújabb sorozatunkban minden héten kiválogatjuk a hét legszebb-legjobb új magánhirdetéseit az Otthontérképről! Alapvetően a szép fotókat, valamint a pontos és hasznos információkat vesszük alapul. Vagyis a legnagyobb esélye annak lesz bekerülni a heti válogatásba, aki a…..
A fél Facebook azon háborgott a minap − miután egy feminista csoport kiposztolta a hatodikos tankönyv egyik oldalát −, hogy „az új állami biológia tankönyv szerint „a fiúk és a lányok bizonyos szellemi képességekben különbözőek”. Gondolom, szerintük a fideszes…..
Sok éve elkezdtük: most visszatérünk rá, és még kegyetlenebbül kibontjuk. Hiszen mostanra már a rádióhallgató-újságolvasó, párhuzamos társadalom is ráérzett arra, hogy a jó étvágyat, az egészségedre meg a többi hülyeség. No de mi van a többivel? Itt bujkálnak (az akkor…..
A minap a családunkból valaki elmesélte, hogy szeretne elutazni Ausztráliába.  Gyerekkori álom – nincs is ezzel semmi baj! Ráadásul talált egy srácot, aki alkalmas útitársnak mutatkozik. Az apró gond legfeljebb csak annyi, hogy az illető 28 éves hajadon leány, éspedig a…..
Egy nemzet, két nép és három nem. Ez lehetne a posztmodern Magyarország legrövidebb leírása. Egy nemzet? Az Alaptörvény egységes nemzetből indul ki. Íme, a sokat vitatott nemzeti hitvallás:  „MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért,…..
Ahogy korábban is jeleztük már, az LMBT katolikusok által elindított Gionato projekt, a május 17-i homofóbia elleni világnaphoz kapcsolódóan, imavirrasztásokat kezdeményez Európa-szerte, melynek alapigéjeként – az érintettek szavazatai alapján (ld. erről szóló beszámolónkat…..
Idén negyedik alkalommal tette közzé a nemek közti bérszakadékkal kapcsolatos szokásos aggódását az Európai Bizottság az „Egyenlő Díjazás Napja” alkalmából. Eszerint 16 százalék körüli a nők és a férfiak „átlagos” bére közti eltérés. Azt viszont már nem harsogja…..
rdi 2014.03.12 11:05:51
@bbjnick:
"Úgy, hogy hazaküldeném őket, hogy főzzenek vacsorát az uruknak és a kölykeiknek. "

Gratulálok. Nincs több kérdésem.
„Most táncházat akartok, aztán meg Erdélyt?” (Securitate) Kallós Zoltán néprajzkutató 1926-ban született Válaszúton. Mezőségen, Kalotaszegen, Moldvában, Gyimesben és Csángóföldön is gyűjtötte a népzenét. Csángóföldre azután is ellátogatott, hogy a román állam…..
Amúgy meg az olimpiai fáklyával rohangálást azonnal le is lehet állítani, mert a magyar olimpikonok formaruhái annyira égők, hogy lángra lobbantják egész Szocsit. Hát ezek hogy néznek már ki?      Hungary by Gólya Áruház via..
Az Artisjus három havonta összeállítja az aktuális magyar Youtube-toplistát, amikből kiderül, milyen magyar zenei feltöltések voltak a legnépszerűbbek egy-egy évszakban. Az eddigi eredmények alapján nem kéne megdöbbenünk a mostani őszi szezonon, azonban ez a mostani lista még…..
A régészet hőskorában az archeológusoknak olykor a világ végére kellett elutazniuk, hogy a legelhagyatottabb vidékeken történelmi szenzációra bukkanjanak. Manapság – és ez fokozottan igaz Nagy-Britanniára – néha elég elmenni a legközelebbi kisvárosba, kiüríteni egyik…..
Itt az egyetemek és más szervezetek kommentjeivel 18 oldalasról 49 oldalasra ápdételt anyag és elemzésünk. A régi és az uj dokumentum összehasonlítását segítendő csináltunk egy fájlt csak erre. Még mindig sok az Orbán, jogosan szól be a HÖOK és maga Vizi E.…..
Vannak olyan filmek, amelyeknek az egyszerűség az erénye. Nem emlegetik fel nekik, hogy a sztori borzasztó elcsépelt, hogy a karakterek unalmasak és hogy láthatóan mindennel arra játszik a mű: a néző sírdogáljon egyet. Van, hogy nem kell az eredetiséget, a váratlan fordulatokat, a…..
Bár a legtöbb figyelmet azért kapta a napokban a Kossuth tér, mert az épülő mélygarázs gödrét fel kellett tölteni vízzel, történt ám ott más izgalmas dolog is. Olyan, ami ráadásul nem csak hetekig marad hír, de évtizedekre meghatározhatja a tér arculatát. Előkerült ugyanis…..
rdi 2013.06.13 15:26:55
@D.O.N:
DON! Nekem is rögtön a győri Duna-bástyával való párhuzam jutott az eszembe. Győrben hasonló a helyzet: mélygarázs-építés közben értékes leletek bukkantak elő.
Sajnos Győr vezetése azokat nem megőrzendő értéknek, hanem a "fejlődés" akadályának tekinti.
Alaposan megosztotta a brit kommentelőket az, hogy a magyar Attraction nyerte a Britain's Got Talent című műsort. Míg egyesek szerint ez is Nagy-Britannia sokszínűségének bizonyítéka, addig mások értetlenkednek a végeredmény fölött és katasztrófát emlegetnek. A nézői, olvasói…..
rdi 2013.06.09 16:20:24
@Étteremkritikus: Én inkább fordítva látom. Mindig téma, hogy a magyarok mennyire idegengyűlölők, rasszisták, cigánygyűlölők, stb.
Most látható, hogy az agyoncsodált, fejlett Nyugaton is bőven vannak ugyanilyen hangok...
Csütörtökön középkori romokat találtak a Várkert Bazár felújítása során, ezeket nem őrzik meg, hanem elbontják. Ennek oka az, hogy a lepusztult épület felújítása kiemelt beruházás, amit a kormány mindenképpen be akar fejezni jövő áprilisig ezért „nincs idő" megmenteni…..
Nagyon jó érzésekkel osztom meg Hajni írását, mert jó olyan történeteket olvasni, melyek a nehézségek ellenére is jól végződnek és melyekből süt az, hogy a szerzője a mindenki életében adódó problémák ellenére elégedett a sorsával. Hajni (mint írja is) nem lett gazdag,…..
Nem gondoltuk volna, hogy épp a legprogresszívebb progresszívek mennek neki a progresszívek reménységének, Barack Obamának, de az amerikai elnök így járt az elmúlt napokban. Obama ugyanis bocsánatot kényszerült kérni azért, mert szépnek nevezett egy amerikai főügyésznőt, Kamala…..
Durva bakit, vagy ha úgy tetszik, kegyeletsértést követett el a királyi televízió stábja: pénteki reggeli műsorukban, a Ma Reggelben ugyanis elfelejtették levenni az ÉLŐ feliratot arra a kis időre, amíg lejátszottak egy amúgy a szerkesztőségünkben nagy tetszést arató…..
Összeszedegettük azokat a hungarikumokat, amelyektől ortodox módon pörög a privát szféra. Lássuk mire lehetünk a legbüszkébbek, ha szétnézünk a magyar mesterek és kisvállalkozók világában? 1. Az írásbeliség teljes hiányának ősi törvényei. Ha bárki várt már mondjuk…..
Amikor tavaly a köztévé elindította A Dal című énekversenyét, tán maguk sem gondolták, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját kiválasztó nemzeti válogató stabilan egymillió fölötti nézettséget hoz majd, amivel a nézőkért kétségbeesetten kaparó tévé egyik…..
rdi 2013.02.03 15:54:41
@kis_kiraly: "Tehát a döntős dalokat 3-szor, győztes dal-t négyszer (ugye, ő még egyszer előadja a végén) hallgathatjuk meg. Ugyanazokat a dalokat."

Ja, meg utána még kb. hetvenezerszer a rádióban.
Morbid szokás dívott a viktoriánus Angliában. A középosztálybeliek szívesen fotografáltatták magukat frissen elhunyt rokonaikkal.   A dagerrotípia feltalálása 1839-ben forradalmasította a portrékészítést. Sokkal olcsóbb és egyszerűbb volt, mint portréfestést rendelni…..