Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balazs_k

116 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Mindig figyeltem arra és ragaszkodtam hozzá, hogy ha koncertajánlót rakok ki, akkor valami személyeset írjak, ne csak a hivatalos sajtóanyagot vegyem át egy az egyben. Most azért vagyok kicsit nehéz helyzetben, mert a sajtóanyagot is nagyrészt én írtam, nem nagyon tudnék mást mondani, úgyhogy most…..
Sajnos egyre ritkábban történik említésre méltó esemény ebben a közegben hazánkban (a tavalyi Camerata Mediolanense-koncertről nem számoltunk be, ez mindenképp a mi hibánk, pedig az egy említésre méltó, nagyszerű esemény volt), így most külön öröm, hogy végre egy igazán nagyszerű rendezvény jut el…..
A második nap már kevésbé volt nyugodt. A program sem hagyott sok üresjáratot, és a háborgó tenger is szokatlan igénybevételnek tette ki a közönséget és a fellépőket is (különösen az est második felében). A Lamia Vox kellemes meglepetés volt. Nem szimpla (csendes, nyugodt) dark ambient, hanem…..
Ahogy azt már a beharangozóban is írtuk, nagyszabású esemény volt szeptember közepén a Stockholm és Riga között közlekedő tengerjáró hajón. Impozáns fellépőlistával, egyedi körülmények között. Az első nap volt a nyugodtabb, mind a program, mind a körülmények szempontjából. Azok a zenekarok,…..
A korai Ordo Equilibrio egyik legnagyobb slágere volt a Nature Seeking Equilibrium (War!, ahogy mindenki ismeri), és a mai napig a közönség kedvence a koncerteken. Nem véletlenül, mert nagyon hatásos és erős számról van szó, ami annak idején egy limitált kislemezen jelent meg a Cold Meat Industry…..
Az idei évben (wegen organisatorischen Gründen, ahogy a helyiek mondanák) sajnos csak egyetlen koncerten, a magyar The Moon And The Nightspirit wachaui romtemplomnál tartott fellépésén volt lehetőségünk fényképezni. Így idei fotógalériánk kicsit szegényesebb lesz a korábban megszokottnál, de cserébe…..
Azoknak, akik nem jutnak el a svéd hajókirándulásra, a közelben, a lengyelországi Lódzban megrendezésre kerülő második Dark Rapture fesztivál nyújthat némi kárpótlást. Három zenekar (Ordo Rosarius Equilibrio, In Slaughter Natives, Of the Wand and the Moon) is fellép itt, akik a hajóúton is…..
A két évvel ezelőtti, nagy sikerű jubileumi Cold Meat-fesztivál után a Death Disco és a Cold Meat Industry csapata tovább emeli a tétet és egy még nagyobb szabású eseménnyel állnak elő. Annyiban mindenképp, hogy egy 40 órás, tengerjáró hajón tartott fesztivál még nem nagyon volt ebben a közegben. És…..
dp-motiv Ismét közeleg a WGT 2019.03.16 13:00:00
Bár a fellépők több mint felét már nyilvánosságra hozták, eddig még igazi nagy dobást nem jelentettek be a 2019-es WGT-re (ahogy ezt az elmúlt években megszokhattuk), de azért így is bőven van mit ajánlani az oldalunk irányvonalába vágó együttesek közül, és hátra van még három hónap, addig még sok…..
Korábban már hírt adtunk a Darkwood-tribute megjelenéséről, most lássuk, milyen lett a lemezanyag. Az amerikai David E. Williams a Nothing Left to Lose-t adja elő a Death in June stílusában, a Peaceful Snow zongorás hangzását és Douglas énekstílusát is megidézi. Nehéz eldönteni, hogy paródia-e vagy…..
dp-motiv Mithras kertje Zwickauban 2018.12.15 17:00:00
Sokszor panaszkodtam már, hogy nem nagyon történik semmi mostanában, nincsenek új dolgok, jelentős megmozdulások. Épp ezért, amikor megláttam az idei Mithras Garden fesztivál felhozatalát, az első másodpercben egyértelmű volt, hogy ezen mindenképp ott kell lenni, nem lehet kihagyni egy ilyen…..
dp-motiv Jön az új Death in June 2018.11.22 21:00:00
Nyolc évvel a legutóbbi nagylemez, a Peaceful Snow után november 30-án végre megjelenik egy új Death in June stúdióalbum, Essence címen. A lemez 11 dalt tartalmaz, és különböző formátumokban is elérhető lesz. Douglas saját kiadójától (amit New European Recordingsról átnevezett New English…..
dp-motiv Mithras Garden újra 2018.11.12 20:00:00
Ahogy lemezek terén, úgy koncertekkel sem állunk túl jól manapság. Egyre kevesebb jelentős (sőt, akármilyen) esemény van, sorra szűnnek meg a fesztiválok, a Runes & Men két éve, az ugyanazok által szervezett Fire & Sun idén volt utoljára, az ígéretesen induló nürnbergi Noise Conspiracy sem…..
A Spiritual Front 8 év után megjelent teljes értékű nagylemeze nem okoz csalódást, semmilyen szempontból. A jól megszokott hangulatok, zenei világok, megoldások, melyeket megszokhattunk tőlünk az elmúlt években (sőt, lassan már mondhatunk évtizedeket is, jövőre lesz 20 éve, hogy megjelent az első…..
Képgalériánk második részében a hétfői nap utolsó három fellépőjét mutatjuk be a Volkspalast mindkét terméből (Kuppelhalle és Kantine). A képeket továbbra is Riesenberger Mónika készítette.    ..
Sajnos évről évre szűkül a WGT-n azon zenekarok köre, melyek fellépéseiről be tudunk számolni, amelyekről úgy érezzük, hogy beleférnek az induláskor elhatározott koncepcióba (amihez mindenképpen tartani szeretnénk magunkat). De azért az idei évben is találtunk pár arra érdemeset, úgyhogy jöjjön most…..
A Hekate hét év után megjelent új lemeze címében a korábbi -tanz/tänze lemezeket (Sonnentanz, Tempeltänze) idézi. És valójában nem csak címében. Zeneileg is visszatérnek kicsit a régi világukhoz, az akusztikus gitárra épülő hagyományosabb neofolk dominál a lemezen, az előző két albumra jellemzőbb…..
dp-motiv Ajánló a 2018-as WGT-re 2018.04.02 23:00:00
Idén bár később kezdték bejelenteni hivatalosan a fellépők neveit a WGT-re, közben azért belehúztak, így jó pár név ismertté vált már, de azért várhatóan (remélhetőleg) jönnek mellé még újak is, melyek figyelemre méltóak számunkra is. Mindenesetre lássuk, hogy most, nagyjából másfél hónappal a…..
Úgy néz ki, hogy mostanában a német metalkiadó, a Prophecy tartja életben (vagy éleszti fel, nézőpont kérdése) a "neofolkot", mert sorrendben ez már a harmadik (szó se róla, örvendetes) hír a kiadó háza tájáról: hét év után új lemezt ad ki a német neofolk egyik meghatározó zenekara, a Hekate. A…..
5 évvel az Open Wounds című válogatás és a Black Hearts in Black Suits speciális kiadvány, valamint 8 évvel az utolsó "rendes" stúdióalbum, a Rotten Roma Casino után végre megjelent a Spiritual Front új nagylemeze, az Amour Braque. Közben is jelent meg azért egy-két rövidebb kiadványuk (pl. a…..
30 éve jelent meg a Sol Invictus első (és máig az egyik legjobb) lemeze, az Against the Modern World. Most, 30 évvel azután, és négy évvel az előző, Once Upon a Time című nagylemez után jelenik meg az új album Necropolis címmel, ami lehet, hogy egyben a zenekar utolsó sorlemeze is lesz. Tony…..
Ahogy a beharangozóban és a képgalériánál már említettük, 2017-ben kevesebb releváns zenekart tartogatott nekünk a WGT, már csak egy teljes „neofolk nap” volt (az eddigi kettő helyett), plusz elszórva egy-egy fellépés különböző helyszíneken. És emellett sajnos a felhozatal sem volt olyan, hogy…..
dp-motiv Újra Hyperborea 2018.01.10 19:00:00
A 2000-es évek elejének (azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk) legjelentősebb rendezvénysorozata a Hyperborea volt Magyarországból ebben a körben. A színtér kiemelkedő zenekarai (Sol Invictus, Ordo Rosarius Equilibrio, In Slaughter Natives, Deutsch Nepal, Spiritual Front, Derniere Volonte, Karjalan…..
Az egyik legszimpatikusabb német neofolk zenekar kétség kívül a Darkwood. Szerénység, pozitív hozzáállás, magas színvonalú produktumok. A "nagy öregek" mellett fiatal zenekarnak tűnnek, de ha belegondolunk, ők is lassan már 20 éve a pályán vannak. Nekik is vannak követőik, fiatalabbak, akik…..
Sikeresen lezajlott Matt Howden első budapesti koncertje. Sokat hozzátenni a korábbiakhoz nem tudok, és nem is nagyon akarok, azt hiszem, hogy elég, ha annyit mondok: tökéletes volt, mint mindig. Talán csak egy apró megjegyzés, észrevétel: ezen az estén talán inkább a nyugodtabb, csendesebb,…..