Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HegeRoberto

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baaad Movies Sorter visszatér 2013.09.13 09:36:13
A több mint egy éves távollét után már nagyon hiányzott a blog, ezért úgy döntöttem, a nyolcadik évadtól ismét belevetem magam a munkába. Ezen felül a videóban látott események is nagy hatással voltak rám! :)  ..
HegeRoberto 2013.09.21 09:56:25
Először azt hittem, ez valami paródiaszerűség akar lenni, de nem, ez egy halálosan komolyan gondolt koncepció, ami már évek óta készül, és - nem viccelek! - 130 millió dollárba került... Azt hiszem, meg is találtuk 2013 vélhetően legnagyobb buktáját. U.i.: Új Baaad…..
Ezennel megkezdődik a Baaad Movies 7. évada! Az első rész rögtön egy found-footage-horrorról készült, mely vitán felül a műfaj mélypontja... eddig legalábbis! És azt se felejtsétek el, hogy ma éjfélig még lehet szavazatokat küldeni a Nyárzáró nyereményjátékra! ..
Baaad Movies Oscar - nevezők eddig 2012.08.10 11:59:29
Sajnos egyelőre nem nagyon akarnak jönni a videók, viszont cserébe amik eddig jöttek, azok - ennyit el lehet árulni előre - egytől egyig jók. Ha jönne még ennyi ugyanilyen minőségű, akkor elég erős mezőny lenne az idei! Emiatt, illetve nyaralás miatt is, a határidőt…..
A véleményem az év legjobban várt filmjéről, ami képes volt felnőni az elképesztő hype-hoz, és még a legmagasabb elvárásokat is messze megugorja. Nem kérdéses, Christopher Nolan Batman-trilógiája a filmtörténelem egyik meghatározó jelensége lett. ..
HegeRoberto 2012.07.28 10:50:44
Baaad Movies 3. Filmelemző Oscar 2012.07.10 09:39:00
Újra itt a nyár és a nyári szünet, újra itt a Filmelemzők Oscarja, ahol tavalyhoz és tavalyelőtthöz hasonlóan Ti mérkőzhettek meg a beküldött videókkal! A feladat továbbra is változatlan: Készítsetek bemutatót egy filmről és küldjétek el augusztus végéig. Hogy milyen…..
HegeRoberto 2012.07.11 10:55:31
HegeRoberto 2012.07.12 12:52:38
@BlackSheep89: JA! Tényleg ^^' Nem tudom miért nem láttam. Fura, hogy sosem találjuk azt amit keresünk, pedig direkt még egyszer átfutottam a cikket mielőtt feltetten volna a kérdést. Köszi a választ!
Íme a második része ennek a borzadálynak, amelyben már kizárólag a sztoriról és a főszereplőről van szó, viszont így sem sikerült mindent elmondanom. Az Elhurcolva határozottan túlnőtt magán, mert még mindig csak a film közepéig jutottam el, úgyhogy várható lesz egy harmadik…..
HegeRoberto 2012.07.19 16:18:02
@Rozmár Úr: Már épp kérni akartam, hogy ha ő ekkora ász, akkor mutassa meg a pofiját, mert így arctalanul ő szava is annyit ér mint ha Charlie Sheen azt mondaná, hogy nem szereti a kokaint. De köszi, hogy szóltál, te hogy jártál, már nem is vagyok kíváncsi rá.

@badfear: "Ne etesd a trollokat!" Látszik, hogy egy értelmes tag vagy, aki képes kommunikálni, szeret beszélgetni és véleményt cserélni másokkal. Ez a tiltottfilmkiller viszont beteg náci fajzat, mert a saját véleményét akarja ráerőszakolni másokra és akikkel ez nem megy, azoknak lesz*rja a jogait, a véleményét és az életét is. Az ilyeneket hagyni kell éhen dögleni. Ha nem áll velük senki se vitába előbb utóbb úgyis lekopnak. Szóval ne reagálj rá. Még vagy 10-szer vagy 20-szor kifogja írni ugyanezt, ugyanúgy le fogja szólni az oldalt, bármit is mondasz neki, csak mert neki nem jött be az élet és dühös az elvesztegetett évei miatt. Csak nézd meg ezt:
"ne tudtam végignézni, sajnos Blacksheep vinnyogós, visítós hangja elrontja a legjobb poént is. "
Amikor ezt olvastam, csak két kérdés fogalmazódott meg bennem: "Kit érdekel? Akkor minek vagy itt?"
Ez a kritika egy színházba egy színészre lehetne létjogosult, mert ott a poénok elmondására választható más is, mert az író és a színész nem azonosak. Itt Blacksheep mindent magától csinál, bocs, hogy nem bérel fel szinkronszínészt. Az első kommentje után tudni lehet, hogy ez egy fogyatékos. Fordítsad a Mona Lisa felé abban is talál majd kivetni valót, és mondja majd a magáét, hogy mit lehetne javítani rajta.

Szóval csak felejtsed el, nem érdemes vele fáradnod haver :) Úgysincs elég agya, hogy felfogja amit mondasz

Csak két kérdés:
Akkor minek vagy itt?
HegeRoberto 2012.07.19 19:28:56
@tiltottfilmkiller: Köszönjük ^w^ Nem mindennapi, hogy egy ilyen kiemelkedő, neves, Karinthy-gyűrűt kapott, humoristához hasonlítanak valakit.
HegeRoberto 2012.07.19 19:35:40
@tiltottfilmkiller: Azt a rohadt élet!!! A fülem!!! Ha ez színészkedésnek lehetne mondani Taylor Lautner "játékoház" tudnám hasonlítani... de ő legalább jól néz ki és megmutatja az ARCÁT
Baaad Movies Megtorló rövidfilm! 2012.07.17 18:18:00
Van különbség büntetés és a megtorlás között! 2004-ben mutatták be a Megtorló című filmet, amiben Thomas Jane alakította az összetört szívű Büntetőt. Sajnos megbukott, de Én oda vagyok ezért a filmért. Sokan sima arcúnak nevezték és nem tartották elég keménynek, de…..
Bourne-ba oltott Alkonyat, ami sokkal - SOKKAL - rosszabb, mint amilyennek hangzik. Ebben a videóban még inkább a film elkészülésének okairól beszéltem, így lehet hogy nem épp ez a legjobb videóm, viszont a következőben kíméletlenül bemutatok minden ostobaságot amit ez a borzalom…..
HegeRoberto 2012.07.08 20:37:13
HegeRoberto 2012.07.09 12:27:02
@Hawaii_Pizza: qrvára nem nézek 9gag-et, így engem egyáltalán nem zavart. Egyébként nem is a képek voltak a viccesek, sokkal inkább az előadásmód és a mondani való. Legalábbis számomra
Mi történik akkor, ha keresztezzük az Alkonyatot a High School Musical-el? ARMAGEDOOOOONNNNN! Komolyan ez valami űberiszonyat, herezacskókat letépő, inkább magányos leszek, mintsem, hogy ezt megnézzem a barátnőmmel film. Ez kellett még a világnak, ez még hiányzott ahhoz, hogy már a…..
HegeRoberto 2012.06.25 09:44:55
@lord bepeti7: Hát, ha tényleg van még rá remény, hogy van elég közönség akit érdekel, megpróbálhatom összeszedni magamat. Most egy kicsit elment a kedvem, de félrerakom, hát ha vissza jön az iklet. Talán majd a Hellsing OVA 10. befejező részének kijövetelével.
HegeRoberto 2012.06.26 19:39:51
@thermo-nukleáris csatacickany: Nem igazán csábítás. A vámpírok horror szereplők ezért minél embertelenebbnek kell lenniük, az emberi érzelmeket kerülniük kell, az emberekben pedig ki kell használniuk. A félelmetes az volt a Bram Stoker féle Drakulában, hogy inkább megigézte a nőket a puszta jelenléte. A vámpírok hipnózist alkalmaznak, hogy az áldozataik beléjük szeressenek. Mina Murray csak azt hitte, hogy szerelmes Drakulába, de amint kikerült a vámpír hatása alól, rögtön visszarohant a vőlegényéhez, Harker-hez, ami csak azzal magyarázható, hogy kiesett kiszabadult a tranzból és nem is emlékezett, hogy miért vonzódott Drakulához.
HegeRoberto 2012.06.29 17:35:00
@Logan89: "Ehhez csak annyit fűzök, hogy jól táncol a családod. :) "

Logan, még nem nagyon ismerlek, de máris megkedveltelek! XD
Először néhány szót ejtünk Mel Gibson legújabb börtönsztorijáról, és a Madagaszkár (most már) trilógia legújabb részéről...     ... majd beszélünk a már nagyon régóta várt indonéz akciófilmről, a The Raid: Redemption-ről, aminek sikerül jócskán felülmúlnia az…..
HegeRoberto 2012.06.22 17:01:05
Én is pont 1-2 hete nézhettem meg, de én még napokig a hatása alatt voltam.
Egyrészt ott a naturalizmus. Ahogy mondtátok, nincsen semmi sem kitakarva.
Másrészt a realisztikus helyzet és megvalósítás. Nem sok minden van a filmben ami azt ordítaná, hogy ez nem történhet meg.
De a mesélési mód is különleges. Mondtátok, hogy hiányoltátok a történetet. Én ezt is szerettem, de megmondom, hogy miért.

A film főleg 1 kommandós szemszögéből van, aki csak parancsra vesz részt az akcióban. Fogalma sincs mi vár rá bent, nem tudja, hogy kikkel fog bent találkozni és azt sem, hogy élve kijut-e egyáltalán. Amikor az ember ilyen helyzettel kerül szembe az életben, nem foglalkozik mellékágakkal, főleg egy képzett kommandós nem, aki teljes erejével a feladatra koncentrál. Ez elképesztően reális, hogy 1 esemény, ami egy rendőri rajtaütés kitölt másfél órát, minden mellékág, visszaemlékezés és magyarázat nélkül. Nem is kellenek, mert az a lényeg ami MOST történik a szereplőkkel.

Ez olyan mint ha 1 egyszerű Gondori katona 1 szemszögéből folyna le a Gyűrűk ura legnagyobb csatája. Reggel felkel és szólnak neki, hogy jönnek az orkok. Kimegy a bástyára és onnantól nem számít semmi. Nem számít miért jönnek az orkok, nem számít neki se a gyűrű, se Frodo, se Gandalf, se semmi rohadt ügy ami a háttérben zajlik, csak az, hogy leölje az összes ellenfelet akit meglát, mielőtt ők ölik meg őt.

Lehet, hogy ez egy kicsit üresnek tűnik de én ezt hívom Szituáció filmnek, amikor egy eseményen van a hangsúly és nem az azt kiváltó eseményekről vagy következményekről, hanem szimplán arról ami éppen történik, mert a szereplőknek is csak azzal van idejük foglalkozni ami éppen történik, és ettől lesz rohadt hiteles.
Ahogy ígértem, íme a másik félresikerült akciófilm tavalyról. Ez közel sem olyan gáz, mint a Colombiana, viszont sehogy sem találja a helyét a műfajon belül. ..
Sziasztok!Member mester véééresen jó videót hozott össze nekünk ezalkalommal amiben a Blood-c ről fog részletesebben beszámolót tartani.Mivel én már írtam róla ezért sejtettem hogy Member mester másképp fog a sorozathoz állni mint én. De elég a szócséplésből hiszen ő…..
Baaad Movies Sorter búcsúzik! 2012.04.22 21:35:00
Sziasztok! Az elmúlt hónapok alatt sajnos olyannyira összejöttek körülöttem a dolgok, hogy nem tudom tovább folytatni a blog készítését. Régóta érlelődött már ez a döntés, és nagyon sajnálom, hogy így alakult. A részleteket a videóban hallhatjátok. Köszönöm szépen…..
Újabb maratoni adag! Kérdezz - Felelek (13) Hang ITT! Kérdező(k): Vince1997 Kérdezz - Felelek (14) Hang ITT!  Kérdező(k): Vince1997 Frog (04:49) Kérdezz - Felelek (15) Hang ITT! Kérdező(k): Frog Kérdezz - Felelek (16) Hang ITT! Kérdező(k): Frog hfd hhh (07:05) tipitapi94 (08:00)…..
Az Atrocious végén már említett másik áldokumentarista horror, ami eléggé félresikerült tavaly. A különbség annyi, hogy ez még a spanyol borzalomnál is nagyobb siker volt. Másik hír, hogy a régóta szünetelő Bugnews blog újra aktív. Az oldalon játék-bugok gyűjteménye…..
HegeRoberto 2012.02.17 13:07:12
@facser: A kultúra kivágta a biztosítékot? Vagy simán elgurult a gyógyszer? :S Ha csak ennyi mondani valód van a blog alkotóinak, akkor inkább menj és csinálj jobbat. Én szétröhögtem magam a bevezető jeleneten. Te meg elmehetsz vissza a jó édes anyukád kitágult szülőcsatornájába amin ekkora idiótát hozott a világra.
Szegasztok! "Ezúttal egy olvasónk, TomLion véleménye/kritikája kerül fel ide a blogra, melyben a Detective Conan című animéről és mangáról fog írni részletesen, és amikor elolvastam a kritikáját, úgy döntöttem, ezt mindenkinek látnia kell, mert tényleg hihetetlenül…..
A 9gag nevű oldalon találtam ezt az Underworld 4 posztert. A franciák nem szaroznak, megmondják a frankót! VIVÁT! (Egy hónap múlva visszatérnek az IGAZI vámpírok.)..
HegeRoberto 2012.01.28 23:09:49
@drg8: Az attól függ. A vámpír mitológia elég szerteágazó. A mai vámpírtörténetek legnagyobb alapja Dracula aki:
-Denevérré változni
-Füstté válni
-Gondolatot olvasni/ hipnotizálni
-Bármilyen alakot magára ölteni (öreg vagy fiatal)
-Repülni/ Levitálni
-Állatokat és az időjárást irányítani bizonyos mértékben
-Láthatatlanná válni
-Emberfeletti testi ereje, reflexei és sebessége volt.
Sok fejtegetés szerint Dracula azért volt ilyen erős mert sötét mágia útján változott át/ isten kitagadta vagy megátkozta stb... De az általa létrehozott vámpírok már nem ilyen erősek mert vagy nem tudja ezen a képességeket többségét átörökíteni vagy mert nem is akarja. Ezért Dracula halála után az általa létrehozott gyenge vámpír szolgálók elmenekültek, és ezek az elmenekült gyenge vámpírok alkotják a legtöbb film/könyv világának vámpír populációját. Legalább is ez és az ehhez hasonló "1 ősi szuper vámpírtól származó gyenge utódfaj" alapgondolatokat használnak fel a legtöbb filmben. Ami logikus is ha belegondoltok, hogy mekkora szívás lenne, ha minden vámpír képes lenne azokra a dolgokra mint Dracula. Kicsit kiegyenlítetlen lenne a kűzdelem.
Íme a videó, amit már sokan vártatok egy ideje: a válaszom az első rész utáni kritikákra, és egy végső összesítés, hogy mit gondolok a filmről. Néhány dologban igazatok volt, de a végső értékelésem nem változott. Ez a film még mindig borzasztó. ..
..
HegeRoberto 2011.11.04 16:56:14
Hát, ez sajnálatos. Abban egyetértek, hogy a lopott idő nem kifogástalan mű. Bár az elmondottakban nem nagyon értettem a negatívumokként felhozott dolgokat. Úgy értem a film egyik legnagyobb mondani valója abban rejlik, hogy egy alternatív jövőképet mutat be. Egy olyan világot ahol az embereknek NINCS szabadidejük mert minden az Idő-Pénz elven mozog. Ha megpróbáljuk magunkat beleélni a helyzetbe, akkor szerintetek olyan elképzelhetetlen az, hogy valaki azt mondja, hogy nincs ideje csajozni? Mikor csajozol, ha nem a szabadidődben, ami ugye ebben a világban nincs. Vagy adnál-e egy idegen nőnek 1 órát az életedből, mindegy, hogy milyen gyönyörű ha tudnád, hogy utána neked csak 20 vagy kevesebb maradna meg (Tekintve, hogy a gettóban játszódik a film első része talán sokkal kevesebb maradna neked, arra sem elég, hogy másnap elérjél a munkába) Mi nem így szocializálódtunk, és talán naiv dolog azt hinni, hogy az emberekben minden körülmény között megmarad az emberség. Lehet ez a film pont ezt akarja elmondani, és az, hogy az emberek hagynak egy olyan nőt meghalni akiért a mi társadalmunkban bármit megtenne egy férfi csak az értékrendbeli felfogás közti különbséget tükrözi. De persze így is lehetett volna többet kihozni a filmből, mert nem jön át mindenkinek az üzenete olyan könnyen.

A Tintin rajzfilmeket imádtam gyerek koromban, 1-2 VHS-en is meg volt. Haddock kapitány pedig az egyik legjobb poén forrás volt az egészben. Meglepődtem amikor hallottam, hogy Spilberg csinál belőle filmet. Már kiváncsi vagyok rá
Kissé elszomorító, hogy ezek közül még egy sem került filmvászonra, pedig minden téren garantált lenne a sikerük.A Filmelemzők blogján pedig Sparrow új top 10-es videóját nézhetitek meg! ..
HegeRoberto 2011.11.02 11:34:47
Áhh Blacksheep! Amikor benyomtad a Plants vs Zombies-t azt hittem meghalok a röhögéstől! Érdekes az elgondolás. A legtöbb dologgal abszolút egyet értek különben. A játék adaptációkkal sokkal több gond van mint egy rajzfilm vagy képregény adaptációjával, főleg azért mert:
-A, A játék népszerű a jó, magával ragadó története miatt, amit egy film csak kemény munkával képes visszaadni. Az ilyen játékok általában több részesek, mint a Max Payne, Halo de a producerek valamiért mindíg ezt a több részre kiterjedő történetet és mondani valót próbálnak 1 filmbe beletömöríteni, ezzel teljesen lebutítva azt, elveszte az egésznek a lényegét amiért az a játék jó. Ha a HALO-ból film készülne, azt is 1 filmbe akarnák belenyomorítani, ahelyett hogy Star Wars-hoz hasonló kult trilógiát csinálnának belőle amilyet megérdemel.
-B, A szórakoztató élmény, irányítás miatt is lehet sikeres egy játék, főleg akkor ha azon van a hangsúly és nem egy értelmes történeten. Mint a Plants vs Zombies vagy Postal. Ezeknél az a baj, hogy a népszerűségüket megalapozó élményt nehéz értelmes filmben, történetben megörökíteni. Egy értelmes történet vagy forgatókönyv író pedig távol marad tőlük épp azért mert nem lát benne értelmes történetet. Ezért marad meg az olyan alakoknak akik csak a pénzt hajszolják és nem is érdekli őket a rajongói vélemény.

A Star Wars Clone Wars sorozatot nézem, a legutóbbi a negyedik évad 7.részének hangulata nagyon megfogott, de valóban sokszor megbotránkozom amikor valamelyik szereplő teljesen karakteren kívül viselkedik és hülye fillerekkel nyomják agyon az egészet. Grievous tábornok az egyik legbrutálisabb Jedi gyilkológép volt amikor először láttam:
www.youtube.com/watch?v=WIj7gIDFDe4
Ellenben ez a "Clone Wars" animált Grievous csak komédia adalék. Sokkal jellemzőbb rá a "seggbe rúgható" mint a félelmetes. Az ok, hogy nem készül már Star Wars mozi az, hogy a mennyei Hollywood-ban kiöregedettnek tartják és a témát.

Left4Dead és Modern Warfare pedig jó filmek lennének ha értelmetlen lövöldözésre vágyik az ember. Ezen a téren szerintem még kiaknázatlan lenne a Wolfeinstein.

Amúgy szerintem a videót le kellene fordítani angolra, mert szerintem sok ember elgondolkozna azon amit mondtál :D
HegeRoberto 2011.11.02 19:48:30
@Kápi-András: Helló András, a Gta Vice City-n megakadt a szemem. Szerintem te még nem láttad "Al Pacino Scarface" avagy magyar címén a "A sebhelyesarcú" című filmet. A GTA Vice City gyakorlatilag ennek a filmnek a paródiája. Az eleje nagyon ütős és.... most jut eszembe, hogy még én sem néztem végig! D: vagy csak nem emlékszem a végére?