Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roan

0 bejegyzést írt és 1154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
fotó: Coca-Cola Hungary/ Noguchi Porter Novelli #loveislove Ha a Pride hónapjában nem gyűlölködte volna ki magát az ország homofób lakossága, talán azt mondanám, hogy szükség van még némi borulásra. De én tényleg elhittem, hogy elég volt a felvonulás alatt ellentüntetéseket szervezni. Elhittem,…..
Roan 2019.08.07 19:28:42
@Emmett Brown: ha jól tudom, Bircát gyerekkorában abúzálta valami pap, ez sok mindent megmagyaráz.
A mai top10-es cikkben megint visszaeveztem kicsit a filmes figurák világába. Olyan figurákat fogok nektek mutatni, amelyeket elméletileg egy híres film, híres szereplőjéről mintáztak, ám a végeredmény nem sikerült igazán. Tudom, már volt korábban két hasonló listám, amivel ma sok lesz az átfedés,…..
Roan 2019.08.07 09:57:51
@Void Bunkoid: Nekem Mickey Rourke és Val Kilmer szerelemgyerekének tűnt, de valóban van benne Norris-vér is...
Ahogy kezdek öregedni egyre szórakoztatóbb nézni a fiatalokat a teremben, ahogy mindenféle interneten összeszedett információ alapján vesztegetik az idejüket, ahelyett, hogy edzenének rendesen. Persze az túl snassz, azzal nem fogsz kitűnni a tömegből. Arra pedig nincs idő, hogy a szerényen elvégzett…..
Ebben a bejegyzésben olyan gyakorta előforduló tévhitekkel számolunk le, melyek egyre szélesebb körben ütik fel fejüket még a magyar értelmiség köreiben is. Ezek a tévedések azért is rendkívül bosszantóak, mert sokszor hivatalos személyek szájából hangzanak el, akiknél azért minimális elvárás…..
Roan 2019.08.02 08:45:02
@fofilozofus: "Régen nem másik népekkel, hanem a szomszéd faluból jöttekkel szemben is idegenkedtek" - és így alakulnak ki az elzárkózott, megújulásra képtelen, belterjes közösségek.

Egyrészt van igazság abban is, amit írtál, hiszen az idegen egy másik törzset/hordát jelentett, akik régen gyakran kifosztották a szomszédos törzseket. Ugyanakkor a vérfrissítés is fontos volt, hogy ne legyen beltenyészet, lásd még a nőrablás intézményét. Ma meg már a világra, az újdonságokra való nyitás miatt van jelentősége.
Roan 2019.08.02 11:28:51
@fofilozofus: Na, mesélj, ne titkold, kik, hol csinálják?
Avagy hogyan lőjük lábon szívós munkával a fürdőnk reputációját. Kommunikációs szempontból minden létező hibát elkövetett a gyógyfürdő, holott minimális empátiával idejekorán kezelhető lett volna ez a helyzet. Az Index tegnap számolt be arról az esetről, ami az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben…..
Roan 2019.06.11 17:15:14
@Bambano: "tudjuk-e, a többségből hányan távoztak csendben, amikor látták a helyzetet?" - sem te, sem más nem tudja, tehát ez egy feltételezés. Amit tudunk: egy embernek nem tetszett, és amikor kitessékelték, többen jelezték, hogy ne hagyja annyiban. Tehát, a többségnek nem volt baja vele, sőt, felháborodott.
Bár úgy tűnik, egyszerre csak egy dolgot. A kép a budapesti (sőt: budai, XII. kerületi) Szent János Kórházban készült 2019. május 2-án. De senki ne vigyen nekik T-elosztót, mert simán lehet, hogy a biztosíték nem bírja...
Roan 2019.05.05 09:09:16
@Tényelek: "elképesztő mennyiségű üres felület van, még akcióznak is a cégek, ...... nem lehet felvásárolni az ellenzék elől a helyeket, valamiért ők nem reklámoznak, vagy olyan tréh helyeken, hogy csak a kutya látja."

Ezt viccnek szántad? 46 ezer plakáthely van országszerte, ezeknek egy jó részét a versenyszféra használja, a maradék egy része politikailag elkötelezett az egyik oldal mellett, így alig van szabadon használható felület; most hogy kampány van, ez még inkább így van. Az, hogy találtál 10 db üreset, amit éppen akcióznak, egyáltalán nem mutatja, hogy milyen kihasználtsággal mennek éppen a plakáthelyek.
Egyetlen dolgot tudok szeretni a kormány "világhírű" családvédelmi intézkedéssorozatában, hogy nem nevezték el Orbán valamelyik nagy példaképéről, ahogy a kormány eddigi összes tervét Szélltől Wekerléig. Pedig milyen jól mutatna Gömbös Gyula akciótervként a program, aki háromszor nősült, gyermekei…..
Roan 2019.04.03 16:19:53
@Pipas: ez a 10 millió alatti lakásár az én érdeklődésemet is felkeltette, de a linkedben egy ilyen sincs. Ellenben lakáscsere, eladó bérlet jog igen.
Annak mindenki örül, hogy mostanában a pálinkának jobb híre lett, mint az átkosban volt. Emlékszünk még, hogy mikor a nagybácsink megkínált a vendégségben, akkor igazából azt kellett mondani, hogy én sört iszom. Csak nehogy a saját készítésű C-vitamin+ecet kombinációjára emlékeztető saját borából…..
Hát kell ennél több egy friss NER-lovagnak?..
Roan 2019.03.14 10:43:59
@m54: akkor Palkovics melyik opció? A, már ott lakott '89 előtt, és bérleti jogot nyert B, a saját ingatlanját becserélve jutott bérleti joghoz - ennek nyilván nyoma van a vagyonbevallásában C, határozott idejű, piaci árú bérleti díj helyett csökkentett díjat fizet.
Két végletet lehet látni a termekben, az egyik, aki egyből a munkasorozatnak megfelelő súlyt fölpakolja és már kezdi is az edzést, a másik pedig nekiáll először futópadozni, gimnasztikázni, nyújtani, mindenféle speciális gyakorlatokat végezni, majd 30-40 perc után elkezdi az edzést. Bemelegítésre…..
Roan 2019.02.22 22:04:56
@Asidotus: Az középhaladóknál - mint amilyen te lehetsz - érdemes az ismétlésszámot csökkenteni, és a súlyt növelni (tkp. félpiramis) különben az általad leírtak alapján nem lesz hatékony a gyakorlat.
  Korunk hősével, Nagy Blankával akar találkozni az EB alelnöke, arcát az MKKP pedig pénzre nyomta. Ez pedig sok szempontból aggasztó. Elsősorban azért, mert ezen kívül a legtöbb ember tudomása szerint nem sok mindent tett eddig. Félreértés ne essék, Blanka beszéde arányos és jogos volt, mivel ezt…..
Roan 2019.02.19 21:16:55
@Ma is mentek gecizni?: Ezzel csak az a baj, hogy 2000-es, állandó árfolyamon is ugyanez az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy a szomszédainknál is válság volt, nem csak nálunk, tehát a dollár árfolyama ezért sem befolyásolhatta a az eredményt.
Roan 2019.02.19 22:17:04
@Éhesló: Az, hogy nem érvényes az SzMSz, egy szóval nem írt a linkelt cikk . Szavazás volt, tehát az nem valós, hogy senki nem szavazott, és nem választotta meg őket. Az hogy, hányan szavaznak, pedig egyszerű hangulatkeltés, ugyanis az országgyűlési választáson sincs már érvényességi küszöb, tehát ennyi erővel az sem legitim (ok, értem, hogy ott több millióan szavaztak, de ha csak 100-an szavaznának, akkor is érvényes lenne).
Kövér Lászlót a Fidesz élő lelkiismeretének szokás nevezni - lényegében minden alap nélkül. Kétségtelen: a házelnök elvhű antikommunista, már amennyiben csak néhányszor pördült meg szélkakas módjára, szemben Orbánnal, aki épp arra áll, amerre szerinte a legjobban megéri...
Roan 2019.02.13 09:43:00
@paraszthajszal: vicces, hogy az nácizik itt, aki Bencsik (a náci tisztek jól fésültek, ezért nem kell félni tőlük) békemenetén masírozik, közben Bayer "Orgoványi erdő" Zsolt írásait védi. Nem baj, majd együtt ünnepelheted Hitler születésnapját az ex-miépes Kocsis Mátéval, és még disznót is vághattok, amire ráírhatjátok: Soros. A lényeg, hogy te elhatárolódsz a náciktól...
Sokat gondolkodtam, hogy körülírjam-e a témát, hogy a mélyére menjek jobban, netalántán párhuzamot vonjak a mi Okostányérunkkal kapcsolatban, rávilágítva arra a jelentéktelen tényre, hogy mi vagyunk Európa egyik legkövérebb nemzete, mégsem érzi felelősnek magát a kialakult helyzetért semmilyen…..
Roan 2019.02.13 00:00:50
@P. Szabó István: Én azért ezt árnyaltabban látom. Update Norbinak szerintem nagyobb hatása volt a magyar lakosság étkezési szokásaira, mint az MDOSZ-nek. Kórház, iskola ezért nem játszik, mivel ott ideiglenesen, kvázi kényszerből tartózkodnak az emberek, ráadásul iskolában nem kötelező az ebédbefizetés sem, kórházban meg limitált időt töltenek a betegek, így az étkezési szokásaikat inkább az otthonról hozottak határozzák meg, mint az intézményben tapasztaltak (legalább is nálunk a kislányunk nem veri az asztalt, hogy az iskolai menza fogásait varázsoljuk az asztalra esténként/hétvégén/szünetekben, és feltételezem, aki kórházból kijön, az sem sírja vissza az ottani kosztot. Illetve, az, hogy az USÁ-ban az egészségesnek szánt étrendet adják a szív- cukor- stb. betegeknek, az MO-n továbbra sem releváns.

Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy a könyvei milyen forrásokat tartalmaznak, de én ezeknek is óvatosabban megyek neki: szinte minden elterjedtebb elmélet forrásairól mondták, hogy bombabiztos, aztán kiderült az ellenkezője is, a lúgosításon át a paleo étrendig.

Azért igazán kíváncsi vagyok, és örülnék, ha megírnád, hogy a könyvei szerint miért baj, ha a telített zsírsav egy részét telítetlenre cseréljük? Mi a rizikó?
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..
Roan 2019.02.11 09:58:37
@közíró MAXVAL bircaman: támogatja azokat is, sőt, a legfőbb szövetségesei egyház néven...
Ez a bejegyzés hosszú lesz, és egyes részeiben bizonyára vitatható, ezért olvasása nem való mindenkinek. Én szóltam. Az országot leginkább megosztó feszültségeket a hatalmon lévők a nemzeti burzsoázia megteremtésének természetes konfliktusaként értelmezik, az ellenzékiek pedig a közjavakat ellopó…..
Roan 2019.02.08 16:54:47
@dunántúli gyerek: John D. Rockefeller: "Competition is a sin" - tehát egy monopóliumból meggazdagodott milliomos azt mondja, hogy a verseny rossz, ezért a verseny rossz. LOL. Az, hogy a fogyasztónak meg mi az érdeke, tényleg nem számít.
Roan 2019.02.09 20:50:05
@Nincs közöttünk csicska: És? Mindegy, hogy export vagy import, senkinek sem jó egy monopolhelyzetben lévő cég túlárazott termékét/szolgáltatását megvenni. Innováció 0, profit maximalizálása, ez csak a cégnek jó, a vásárlónak nem.
Míg pár évvel ezelőtt csak tavasszal kezdődött a bikini-szezonra készülés, napjainkban télen-nyáron hallani, hogy "Most készül a nyári alak". De komolyan, miért KELL mindig jól kinézni? Az egyik legnagyobb biznisz manapság az életmódváltás, edzés, hogyan nézz ki jól. Instát görgetve a nagy segg,…..
Újra itt. Kezd kirajzolódni, hogyan fogom tudni ezt a blogot vezetni s az sajnos így a harmadik bejegyzésnél láthatóvá vállt, hogy ritkábban, mintsem mondanivalóm kikívánkozna belőlem. Sok minden lenne, amiről kellene és talán fogok is írni alkalomadtán. Most azonban nagy fába vágom a fejszét. Olyan…..
Egy éven belül a kormány mindent tudni fog rólunk, még a zoknink méretét is. Létrejött az összeesküvéselmélet-hívők rémálma. ..
Roan 2019.01.26 10:27:10
@kvp: "
A szallashely informacios rendszer elso sorban a NAV-hoz lesz bekotve, hogy kiszurhessek a fu alatt airbnb-zoket meg a csak minden 10. vendegnek szamlat adokat. Ez inkabb gazdasagi intezkedes, mint az online penztargepek voltak. Arra viszont szerintem jo lesz." - a legalább 8 szoba, 16 férőhely kritériumot kötve hiszem, hogy rbnb miatt hozták volna, azok jellemzően lakások, nem panzió/szálloda méretű helyek. Gazdaságfehérítésre még nem tudom, miért lenne jobb, mint az online pénztárgép, mivel ha valaki csalni akar, ugyanúgy nem jelenti be a vendéget, mint ahogy az online pénztárgépbe sem üti be a fogyasztást.
Kiépült a Nemzeti Együttműködés Rendszere, vagy ahogy a költő mondta: Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen. Év-milliókig eljár tengelyén, Míg egy kerékfogát ujítni kell. Kialakult – most nem beszélünk arról hogyan – az új burzsoázia. A magyar tőkésosztály. És mindenki…..
Roan 2019.01.22 13:32:17
@MAXVAL bircaman közíró: "
Pedig ez a tényállás: Orbán vagy liberális görénykurzus" vs "Fideszhez közeli MIÉP és a Munkáspárt együtt számítandó a ballibekkel? A nemzetiségi listák ellenzékiek? Akamupártok ellenzékiek?

De még az LMP, a Jobbik, s a ballibek se vehetők egybe."

Egyszer egybevehetők, máskor meg nem? Döntsd már el, hogy melyik!
Roan 2019.01.22 14:06:24
@MAXVAL bircaman közíró: tehát akkor az első állításod nem igaz, és nem csak két lehetőség van?
Borotvaélen táncol Orbán az oroszoknál...
Roan 2018.11.22 23:16:44
@FCUK13:@Sörnyelő: A belügyminiszter humanitárius okokból vagy nemzeti érdekből adhatja meg a beutazási engedélyt, Gruevszki egyik esetet sem jelenti.
Az emberek többsége valamiért retteg, ha egy izomcsoportot hetente három – négy alkalommal meg kell edzenie. Hogy ez a félelem honnan és miből ered, arra még nem sikerült rájönnöm, de amíg az összes többi sportágban természetes, hogy hetente többször ugyanazt az izomcsoportot…..
  Egy egész iparág épült erre a fogalomra. Gondolj csak a megszámlálhatatlan kardió gépre (a hírhedt „zsírégető” pulzustartománnyal), a különböző pulzusmérőkre, a rengeteg varázslatos zsírégető edzésprogramra, zsírégető ételekre és természetesen zsírégető tablettákra/kiegészítőkre! Ebben az…..
Roan 2018.09.21 23:22:37
@Willkommenskultur: "mellesleg: velemenyem szerint pl. Apdet-norbi, aki ugye nem egy atomfizikus amugy sem, megis megalkotta a sajat eladhato csodamodszeret, ami persze nelkuloz minden fele tudomanyossagot." - A helyzet az, hogy pontrendszer diéta már a 30-as években is létezett. Norbi ezt használta fel, és a nevét használta hozzá. A lényeg, hogy valamilyen szintű tudatosságra neveli az embereket a táplálkozás terén, és ehhez ad valamiféle iránymutatást.
Roan 2018.09.21 23:31:20
@Gyergyószegi Ferenc: " A cikk azt cáfolja (és ezt lehet, hogy jobba ki kellett volna emelni), hogy az, hogy egy adott tevékenységhez milyen üzemanyagot használ a szervezetünk (mondjuk alacsony intenzitásnál, arányaiban, több zsírt), az nincs befolyással arra, hogy fogyunk vagy hízunk" - de ki állít ilyet? A zsírégető tartomány azt jelenti - amit le is írtál -, hogy arányaiban több zsírt éget el a szervezet, semmi mást. Én még nem találkoztam olyan hiedelemmel, hogy lehet bármennyit enni, a lényeg, hogy zsírégető zónában legyen a mozgás. Ami miatt a személyi edzők is a szírégető tartományt nyomják, hogy az edzetlen, 50 éves, nem sportoló, túlsúlyos, magas vérnyomásos, stb. klienseknek ez a biztonságos járható út, szemben a roppant divatos interval edzéssel, ami ugyan szintén hasonlóan hatásos, de az ilyen típusú ügyfelek fele beledöglene.
Roan 2018.09.24 11:22:42
@Gyergyószegi Ferenc: Mondjuk az igaz, hogy megválogatom, hogy kinek tartok edzést, de szerencsére eddig tényleg kimaradtak az olyanok, akik a csodában hittek a zsírégetéssel kapcsolatban. Manapság sokkal jellemzőbb, hogy az interneten bögészve elhatározza, hogy neki mindenképp HIIT kell, mert most az divat. Meg olvasta, hogy az jobb. Hogy minél, mennyivel, kinek, milyen célból, azt nem tudja, de jobb :)

Az viszont elég nagy baj, ha egy személyi edzőnek fogalma sincs, hogy hogyan működnek az energianyerő folyamatok, mivel a tan- és vizsgaanyag része. Mondjuk, sajnos még mindig ott tartunk, hogyha a területi bikinimodell verseny 3. helyezettje is kiírja, hogy személyi edzést tart, jönnek hozzá az ügyfelek, hiszen versenyző, és különben is, az Instán is milyen jól néz ki! Az, hogy egy jó bemelegítést nem tud megcsinálni, az meg kit érdekel...
Orbánnak állítólag a bevándorláspárti politikusok az ellenségei, pedig valójában Európában ma már ő az egyetlen, aki fenn akarja tartani az ellenőrizetlen, illegális migrációt. Nem véletlenül: a hatalma függ ettől...
Roan 2018.09.19 13:59:41
@atomic power 1986DucaDuca: azért a hazugsággal te is jó barátságban állsz, it van a nyilatkozat linkje:

ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/20180503_declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf

Ebben a domain 1 különbözik az általad írt változattól:

Development benefits of migration and addressing root causes of irregular migration and the phenomenon of displaced persons

vs

Promote regular migration and mobility, especially of young people and women, between Europe and North, West and Central Africa, and within these regions

Van némi különbség, nem?