Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xcrow

0 bejegyzést írt és 430 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most egy rövid poszt lesz, mert az üzenet olyan egyszerű, mint a kőbalta. Annyi szó esik módszertanokról, eszközökről, menedzsment furfangokról, mégis a legfontosabb tényezőről valahogy sosem beszélünk, amikor a projektek sikerét vagy kudarcát boncolgatják. Pedig a dolog…..
xcrow 2015.09.15 10:21:09
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
xcrow 2013.12.17 23:11:55
@incze: ne feledkezzünk meg Petike nagylelkű szponzorairól és a NER stratégiai partneréről sem, ha már... GSM-R helyett jó lesz cdma is: nsn.com/news-events/press-room/press-releases/new-cdma-base-station-launched-by-nokia-siemens-networks-ctia12
xcrow 2013.12.17 23:22:29
@incze: az egyindulósság viszont nem feltétlen igaz, a fentebb említett hátszéltől eltekintve itt azért több gyártó is labdába rúghat (nsn, ericsson, huawei pl mind gyárt cdma alapú megoldásokat). És itt bizony nem a szolgáltatók fognak (nem)versenyezni, hanem a gyártók.
imho azért a cdma nem feltétlenül olyan rossz.
Négyévente, a választási kampányokban mindig kiemelt figyelmet kap a magyarországi nyugdíjasok hárommilliós tábora. A szocialisták tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a kiszolgáltatott egzisztenciálisan nehéz helyzetben élő idősek tömege viszonylag kevéske beígért…..
Ha máritt tartunk, csak kibököm, mert tele a hócipőm: csak félórás netes szörfözés után egy csokornyi leütni való labdát találtam (elnézést a képzavarért): 130ezerre bírságolja Kövér a DK-s Vadai Ágnest és a társát, a "parlament méltóságának (mijének????)…..
Na, már megint nyavalygunk. Nem lett jó az új Dream Theater (bár ki várt mást?), az új Korn pláne rossz lett és Terry Malts is csak közepes cuccot rakott le az asztalra. A képünkön látható Chvrches viszont odatette magát, és Drake is olyan jó lemezt csinált, ami előtt még az…..
xcrow 2013.10.20 01:41:06
@dadddd: hát őszintén, a Falling Into Infinity óta képtelen vagyok tőlük szinte bármit meghallgatni. A Scenes-en még voltak jó pillanatok, de ott már idegesített Portnoy maszturbálása. Seemiről nem szól az egész, és enyhe túlzásnak érzem, hogy műfaj lennének ől, mint a jazz. Szerintem meg képtelenek magukra találni, KM távozásával minden fantázia odalett, azóta csak virga-hegyek ezerrel, színpadi önkielégítés, a kopasz hülyegyerek meg azt hiszi attól menő egy zenész, ha egy másodpercben ő tudja a legtöbb hangot lejátszani. Dögunalom lett a DT, már rég. Minden lemezüket megpróbáltam meghallgatni azóta is, de ritkán volt, mikor végig bírtam hallgatni. Mondom ezt úgy, hogy a DT-t már akkor ismertem és szerettem, mikor a többség itthon csak fintorgott bután, hogy "progresszív metál/rock, miaf@sz?!" Én kb az IAW/Awake albumokon nőttem fel, és amit ott hallani a zenéjükben, annak ma már a közelében sem járnak. KM nélkül nem is fognak. Technikailag kiváló zenészek (Myungot leszámítva, ő a műfajban egy erős közepes), de ahogy más is írta: dalokat írni, na azt nem tudnak.
A kormány elégedetten dőlhet hátra, megvalósította ígéretét: felemelte a pedagógusok fizetését. Vagy mégsem? Miért tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek? Miért nem fogadta kitörő örömmel egy álom beteljesülését a pedagógus-társadalom? Semmi nem elég jó a tanároknak?…..
xcrow 2013.09.16 10:41:48
@Kodiac: ennek egy oka van: Magyarországon a tanárok, pedagógusok nem sztrájkolhatnak, legalábbis az általad említetthez hasonlóan. Magyarországon felügyeletet kell biztosítain a sztrájk idején, definiálva van, hogy gyerekenként hány pedagógusnak kel ljelen lenni. Gondolmone mmeglepő, hogy ez úgy van meghatározva, hogy kb egy tanár se nélkülözhető a sztrájk idején.
Orbán Viktor tusványosi szabadegyetemen elmondott beszédét nyilván sokan és sokféle megközelítésből fogják elemezni. Engedtessék meg, hogy mi egyetlen gondolatot ragadjunk ki belőle, nevezetesen ezt (HVG): Orbán fontosnak nevezte, hogy végre vannak "nemzeti tőkések". Itt…..
xcrow 2013.07.27 22:55:12
@onmagam: egy normális országban, normális társadalomban nem harc az élet, nem mások legyőzéséről szól, hanem az élni és élni hagyni, kb. ilyesmiről. Ez az elveszem mert elvehetem pedig különösen furcsán hangzik egy magát kereszténynek valló párttól (csak ők, ha valaki szólni merészel, azt még el is tapossák). Én örülök, ha az igazságtalanságot, hazugságot, visszaélést szóvá teszik, minél többen. Előbb-utóbb pedig remélhetően számon is lesz kérve - függetlenül, hogy ki kutyájának kölyke.
xcrow 2013.07.29 23:24:27
@Kandeláber: persze, fel lehet fogni harcként is. De szerintem lehet tisztességesen is csinálni, meg persze másokról tudomást sem véve, vagy egyenesen direkt eltiporva őket. Nem is tudom, én valahogy jobban szeretnék egy olyan országot, ahol verseny van, és nem harc, mások mindenáron legyőzése.
Ismét, immáron 13. alkalommal küldött levelet a választópolgároknak Orbán Viktor. Ezúttal ráadásul elsőbbséggel (ez darabonként plusz 30 forintos költséget jelent) siet tájékoztatni minket a kormányfő az újabb sikerről, jelesül a túlzottdeficit-eljárásból való…..
xcrow 2013.07.25 18:15:37
@40-es: "most ELŐSZÖR van kommunikáció a polgárokkal" Van bizony, még a halottakkal is! Egy barátom 4 éve halott nagypapáját is voltak szívesek tájékoztatni. Ilyen tényleg nem volt ezelőtt.
(Mielőtt kétségbe vonnád az információ valóságtartalmát: én magam vettem ki a postaládából a halott nagypapa nevére szóló küldeményt, mivel perpill én ürítem a postaládát)
Amúgy meg javasolom nézz utána, mi a különbség a tájékoztatás és a propaganda között.
Peace.
A kormány szeptemberre el szeretne jutni a zöldbank előkészületeivel odáig, hogy az ősszel tető alá lehessen hozni az intézményt, és össze lehessen kovácsolni a működéséhez szükséges – jogi, technikai stb. – keretrendszert – írja hétfői számában a Világgazdaság. Ha a…..
xcrow 2013.07.16 18:10:58
@Pénzkérdés blog: az éppen einstandolni készült Takarékbank?
Sok álláskereső inkább lemond a bemutatkozás lehetőségéről, ha kiderül, Assessment Centerre hivatalos. Az okok a korábbi rossz tapasztalatokban vagy az AC elrettentő hírében keresendőek. A HR szakma mégis elkötelezett híve a módszernek és a legtöbb külföldi tulajdonú cégnél…..
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
xcrow 2013.06.14 14:18:28
@Bogyó 2: "Nagyon unom ezt a iskolázatlan és falusi emberek elleni előítéletes dumát, a vidéki ember nem egyszer józanabb döntést hoz, szélsőséges pártokra se Józsi bácsiék szoktak szavazni, de Józsi bácsi ismeri, hogy mi a helyzet Feriéknél, meg két utcával is odébb, ki mennyi nyugdíjat kapott, milyen földalapú támogatást, milyen autója van és mennyiért meg miből. Sok panellakó proletár meg a szomszédját se ismeri csak Kiszel Tündét a Storyból, meg a dél-koreai sorozatok szereplőit." Valóban, a város/panellakókkal szembeni előítéletes duma sokkal jobban hangzik ;-)
Peace :-)
Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca…..
xcrow 2013.04.20 22:35:15
@Éhes_ló: tehát beteg a társadalom, mert vannak, akik alternatívát akarnak mutatni? Érdekes gondolkozás. Igen, vannak sokan idióta módon közlekedő bringások. Ahogy elmebeteg autósok meg gyalogosok is. És minden csoportban renetegen vannak, akik tojnak a KRESZ-re (egyszer kezdd el megszámolni egy reggeli utadon a szabálytalankodó autósokat - gyorshajtás, záróvonal, sötétnarancssárgán átcsúszás, nemindexelés, telefonálás, veszélyeztetés, forgalom elől elzárt terület használata, buszsáv kreatív igénybevétele, kereszteződésbe beragadás, gyalogosok nem átengedése, vészvillogózás ahol épp eszébe jut, járdán parkolás, jobbról előzgetés - hogy csak egy utamon tömegesen tapasztalt szabálytalanságokat említsem - csak ezek többségéhez már úgy hozzászoktunk, hogy fel sem tűnik, sajnos; de bringások se maradjanak ki: piroslámpázás, karjelzés elmulasztása, járdán/zebrán tekerés, világítás hiánya, egyirányúban szembe, jobbról/záróvonalon előzés/elhaladás, gyalogost el nem engedés - amiket én látok szintén minden nap) Hidd el, mindegyikkel találkozom - mert járok bringával, autóval és gyalog is a városban - nem a közlekedés módjától hülye az ember, hanem mert odabent nincs rendben valami.
Az meg erős túlzás, hogy se biztosítás, se a rendőr nem intézkedik, sőt, törvény felett állnának a bringások. Elárulom: aki MKK tag, annak van baleset- ÉS felelősségbiztosítása is. Nem kevesen vagyunk ilyenek. Rendőrt is láttam már bringást büntetni többször is, és a biciklisekre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok és törvények - soha senki nem mondott ilyet. A nemfizetés meg baromság, ne gondold már, hogy a benzin adótartalmából utak épülnek (ugyanúgy megy a feneketlen zsákba, mint bármi más adó). Én igenis elvárom, hogy az általam befizetett nem kevés adóból autó- és bringautak is épüljenek; mert így egészséges egy társadalom, ha nem csak élsz, hanem élni is hagysz.
És csúsztatsz, ha azt állítod, hogy záróvonalon meg járdán húzunk el a kocsik mellett. Rengeteg bringaút és bringasáv van már (nagyrészt a CM és MKK tevékenységének köszönhetően!), és ott bizony a többség gyorsabb, mint a dugóban araszoló autók. Szabályosan közlekedve is! Én járok munkahelyemre autóval, bringával és bkv-val is. Csúcsidőben a sorrend: bkv, bringa, autó (belvárosi úticél). És tudod, nem mellékesen a fentebb említett két szervezet munkájának köszönhető, hogy egyre több a szabálykövető biciklis, mert erre is rengeteg energiát fordítottak-fordítottunk. Figyelemfelhívással és példamutatással (én pl minden pirosozó, járdázó, kivilágítatlan hülyének szólok, hogy nem kéne - bringán ülve is). Ja, és érdekes, az én autómat soha nem akarta bringás meghúzni, összetörni, pedig bringások által elég sűrűn használt környéken járok vele.
Magyarország elbukta a tél ellen vívott harcot: a vidéki úthálózat állapota sok térségben siralmas. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
xcrow 2013.04.03 12:36:29
@positive: abszolút egyetértek! Múlt pénteken sötétben, esőben mentünk Füzesabony-Poroszló útvonalon. Az életveszély enyhe kifejezés, ami ott volt. Hétfőn direkt arra jöttem vissza fényes nappal, hoyg megnézzem, mit úsztunk meg. Jelentem az őrangyalom él és folyamatosan jelen van: akkora lyukak vannak az úton, de tucatszámra, hogy simán hazavág egy nagyob bautót is, nem egy átlag személyautót, simán van köztük 20+ cm-es mélységű is. És ez egy kétszámjegyű főútvonal. Szóval rohadjon meg, és járjon ilyen utakon mindenki, aki ellopja ezt a pénzt. (de nyugodtan lehetne említeni a 3-as főutat is, mondjuk Füzesabony-Hort közötti szakaszát is, jókora lukak vannak ott is... megy a szlalom folyamatosan, mindkét oldalon, helyenként 50-60-nál nagyobb sebesség életveszélyes)
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
xcrow 2013.03.28 22:18:47
@Bee-zony: teljesen off, de ezt gondold újra: "Az emberiséget három biten ábrázoló judeonácik". A 3 bitre gondolok, meg az általad felsorolt 3 kategóriára - pici baj van a számossággal ;-)
És egy apró gondolatkísérlet arra, hogy ez a tehetség hogyan hozható elő belőlük. Adott egy rajz: A feladat pedig az, hogy a rajzot mindenki egészítse ki úgy, ahogyan azt ő jónak gondolja. Az alábbi videó azt kísérli meg bemutatni, hogy hogyan oldják meg ezt a feladatot a…..
xcrow 2013.03.23 13:25:43
@agresszív kismalac: pedig ki is mondod a lényeget: bizonyos mértékű nyomás alatt. Itt is volt time pressure, csak épp bővebb keretek között. Szerintem abszolút végrehajtották a feladatot: kreatívok voltak, alkottak, használták a fantáziájukat, és egyáltalán nem mondanám, hogy nem koncentráltak a feladatra.
Keretek (idő/szabályok/fizikai/stb) kellenek, mert akkor könnyen lehet belőle never ending story. De ha jól megválasztottak azok a keretek, akkor pont segít a fókuszálásban, de nem öli meg a kreativitást.
Szerintem, ofkorsz :-)
Magyarország miniszterelnöke még mindig egy olyan alternatív valóságban él, ahol minden rendben van, külső támogatásra nincs szükségünk, a gazdaság dübörög, és az ország gazdasági vezetése példátlan sikereket tudott elérni. Pedig Orbán Viktornak ki sem kellene mozdulnia a…..
xcrow 2013.02.19 14:57:27
@Torkosborz: "Valamire való vállalkozás, abból él milyen állami megrendeléshez jut" Csodálatos alternatív valóságban élsz te, már megbocsáss. Végiggondoltad te, hogy mit állítasz itt?
Mondják, hogy valami túra lenne itten, dikta, és mondják, hogy régebben én is mondtam ezt. Ééééén? Milyen libát, kérdeznék vissza zsigerből, de nem ér, mert hozzák a szövegem. Kurva net, itt aztán nem jöhet az ember azzal, hogy most mégsem bontaná ki az igazság minden kis…..
sorok között Magyar térerő 2013.01.26 05:34:00
Amikor az igazgatóság elnöke és a vezérigazgató egyidejűleg dobta be a törölközőt, nagy kő esett le a szívemről, mert azt hittem, hogy végleg keresztet vethetek az állami mobilcégre. Tévedés. A makacs elhatározás hegyeket képes a csúcsára állítani. A kapitulált fejesek…..
xcrow 2013.01.26 18:40:51
@AskmeLater30: Csak hogy itt szó sincs vmno-ról, itt konkrétan az állam egy rendelkezésre álló frekvenciasávot nem értékesít, hanem azon maga akar szolgáltatást kiépíteni, teljes hálózati infrastruktúrával. Nem véletlen pl, hogy a Nokia Siemens Networks stratégiai partnere lett a a kormánynak (meg Szíjjártó focicsapatának, khm...), nem csak GSM-R területén akar pályán maradni hanem itt is beszállító szeretne lenni, szvsz. Na most nem tudom képben vagy-e, mibe kerül egy országot lefedő infrastruktúrát kiépíteni, beruházni hardverbe-szoftverbe, plusz azt üzemeltetni, karbantartani, fejleszteni. Én elég közelről látom, és ezek súlyos 100Mrd-okba fognak kerülni, még akkor is, ha nem lopnak el belőle semmit (haha!). Szóval én nagyon nem tartom ezt jó ötletnek. Az általad említett vmno jó lenne, de ott meg csak fapados szolgáltatással tudna árletörő stratégiát megvalósítani. Nem mellékesen: a mobilszolgáltatók bevételének forrása egyre inkább tolódik el a voice-sms részről a data iránya (amit meg egy fapados vmno nem fog tudni versenyképes áron szolgáltatni) Szvsz mindenhogy bukó, itt max az állami előfizetések saját szolgáltatóhoz mozgatásának lenne valamennyi értelme, de a megtérülése akkor is évtizedes lenne kb (pl a kormányzati, stb előfizetések is nagy valószínűséggel flottában vannak, és már most is vagy flatrate-tel szerződtek vagy legalább flottán belül ingyen beszélnek - mint sok vállalati flottában szokás, tehát nem hiszem, hogy hatalmas megtakarítást érnénk el az egyik zsebből a másikba játékkal).
xcrow 2013.01.26 19:35:29
@Önnek megyünk: "mobilcégek privatizációjakor" - nocsak, melyik országról beszélünk? Magyarországon az első mobilcég a Westel Rádiótelefon Kft volt, részben a Matáv tulajdona. A többiek később jöttek, és nekem nem rémlik, hogy a Pannon vagy a Vodafone privatizáció útján jött volna létre :-)

Más. Kínát dicsőíted. Szerinted egészséges és normális dolog, hogy pl a Huawei meg a ZTE sok országban INGYEN adja a hálózati hardvert-szoftvert (ingyen=Kínai Népi Demokratikus Köztársaság finanszírozza átmenetileg), hogy ezzel megölje, kiszorítsa a konkurenciát. Aztán majd ha sikerült, lehet nagyot nézni.

És a végére a 1M Ft-os kérdés: szerinted ki járt jól azzal, hogy itthon a Telenor már nem a hazai érdekeltségű Nokia Siemens Networks-től vagy Ericsson-tól veszi a cuccot, hanem a Huawei-től? (Év vajon miért tőlük?)
xcrow 2013.01.26 20:26:54
@Feca: nekem Huawei rémlett, de elhiszem, hogy ZTE, kössz a javítást. A lényegen mondjuk nem változtat, sőt... :-)
Az elmúlt év nagy felfedezettje számomra Pecznyík Pál. Lássuk hát, mi jut eszébe a karácsonyról! Pecznyík Pál: KARÁCSONY MA! Karácsony ma zajos készülés, csillogás. Zárt szívekben ma sem jöhet a Messiás! Karácsonyfát állít…..
xcrow 2013.01.10 06:48:09
@veerses: mondott ilyet valaki? Nyilván vannak mindenhol ilyen rendkvüli tehetségek. Pásztörpörc a "saját" blogján épp a jobboldali zseniket szerette volna összegyűjteni, mert ehhez van kedve pl, vagy mittudomén. Mint annyiszor, felesleges egy blogon a kiegyensúlyozottságot, korrektséget számonkérni. Közmédián kellene, ha már ennyire szívügyed, hogy pl a tranzakciós adó témában legalább a híradó ne dezinformáljon (és most nem sorolom a többit). Pásztorpörc a béna jobboldali költőkön akar röhögni, és a "saját" blogján ezt bátran meg is teheti. De írhat az állatos pornóról vagy az ufóélményeiről is - max ha hülyét csinál magából, leszokunk a Vincentről. Ennyi.
Ha hiányoznak a baloldali kotárs költőfejedelmek, nosza, indíts blogot, gyűjts verseket, elemezd, és szerintem oda is elmegyünk röhögni, ha jókat szedsz össze.
xcrow 2013.01.10 13:04:56
@Pásztörperc: Oppardon, a késői időpont ellenére még félálomban voltam. Mea culpa...
Ez volt 2010 októberében: A Medián közvélemény-kutatása szerint évek óta nem volt ilyen magas azok aránya, akik szerint jó irányban haladnak az ország dolgai. A felmérés szerint 47 százalék szerint jó irányba mennek az ország dolgai, 39 százalék azonban továbbra is…..
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
Van az a történet, hogy miközben a szovjet légierő szétbombázta Finnországot 1939-ben, Molotov a szovjet rádióban arról beszélt, hogy szó nincsen bombázásról, csak ételt dobnak le az éhező finneknek (akik hamarosan elkezdték Molotov piknikkosarainak nevezni a bombákat, hogy…..
xcrow 2012.12.08 09:38:00
@midnight coder: te kevered a tüntetőket a focidrukkerekkel. Tüntetni jobb esetben valaMIért szoktak nem valaki(k)ért. Meg kéne már érteni, hogy az ország vezetésére nem rocksztárok meg sztárfocisták kellenek, akikért lehet rajüngani, hanem akik az országért, az emberekért akarnak cselekedni. Jelenleg ezt annyira nem látni (mielőtt belekezdenél, Feri idejében se lehetett). Képzeld, én voltam az elmúltnyócévben is tüntetni, ha valaMI nem tetszett, és most is megyek szerdán a hallgatókkal. Elvek, tudod, nem elvakult szurkolás (bár egy rendes focidrukker a saját játékosát is lefalábúzza és kifütyüli, ha azt érdemli...)
Az meg egy érdekes mentális állapotra utal, ha valami szar, de nincs igazi alternatívája - akkor máris finom csokitortának látjuk. Attól hogy nincs más választható, még nem kell jónak elfogadni ami van.
xcrow 2012.12.08 09:55:13
@Disintegrator Rising: nem szeretek ilyet írni, de te vagy egy ócska provokátor vagy, vagy csak nagyon buta. Fel kéne fogni végre, hogy egy országnak, egy társadalomnak nem csak a piacképes, pénztermelő szakmák jelentenek nyereséget, nem csak azt kell finanszírozni. Pont a magukat konzervatívnak hazudók nem akarják érteni ezt? Én sem tartom jónak a média-kommunikáció szakosok vég nélküli képzését, meg az álinformatikusokat gyártó "főiskolák" működését, de azt végtelen butaságnak, ha a nem piacképes szakmákat lehobbizzuk. A geológus piacképes vagy sem? Az építészmérnök? A balneológus? A kórboncnok?
A tanár, a gyógyszerész, a diplomás ápoló, az orvos, az óvónő, a könyvtáros, stb akkor szerinted fölösleges, annak jobb ha nem tanul senki? Mert az ő fizetésükből aztán elég nehéz visszafizetni a(z amúgy az ördögtől való) hitelt.
xcrow 2012.12.08 10:16:39
@midnight coder: ez a te véleményed, elfogadom. De nem értek veled egyet. Miért kell két altermatívában gondolkozni? Nem lehet több? Attól, hogy most nincs több látható, még lehetne. Azt pedig fenntartom, hogy az alternatíva hiányában még lehet, sőt, KELL kritizálni az aktuális, akár nekünk tetsző vezetést is, lehet sőt kell egyes intézkedései ellen szót emelni és tüntetni is, ha nem értünk vele egyet. Sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy a kritika rossz, árulás, széthúzás, rombolás. De csak olvass bele egy vezetéselméleti-gyakorlati könyvbe, csoportok hatékonyságát elemző tanulmányba, és meglátod, hogy a kritika hasznos, a szenvedélyes vita pedig egyenesen kívánatos. Egy csoport egészséges működésének elengedhetetlen feltétele. A vakhit, autokrácia, vélemények elhallgatása, bezárkózás, beletörődés megöli a csoportot.
Másrészt igen, a politikus egy szakma, egyetértek, és igen, magukért csinálják - de nem mindegy, hogyan. Nézzünk egy vezetőt. Nem mindegy, hogy egy karrierlovag vagy szakmai sikerekre éhes ember az. Ha hihetek a nick-ednek és versenyszférában dolgozol (ez esetben kolléga :)), akkor biztos találkoztál már mindkettővel - és gondolom tudod is, melyik mennyire jó. Valahogy a politikusoknál is ez alapján kellene választani. Nem mindegy, hogy a zsebtömés az egyetlen célja a munkáját meg leszarja, vagy hogy a kiválóan végzett munkája eredményeképpen jól él. Tudom, idealista vagyok :)
A harmadik kategóriát pedig hagyjuk, a küldetéstudatos fanatikusok veszélyesek (a listádra én Gyurcsányt meg Viktort is felírtam volna, mindkettőjükben elég erős messianisztikus, nárcisztikus vonást lehet felfedezni...)
Orbán Viktor nem volt jelen a Parlamentben, amikor a képviselőház a választási regisztrációról szavazott, vagyis arról, hogy minden szavazóképes állampolgárnak mostantól kérnie kell, hogy felvegyék a választói névjegyzékbe. Ha valaki nem szerepel ebben a névjegyzékben, akkor a…..
xcrow 2012.11.27 21:38:45
@Steppenwolf:
Az 1. pontot hol álmodtad? Első találat a google-ben: hir6.hu/cikk/61081/rossz_gombot_nyomott_a_sarkalatos_torvenynel_a_kormanyfo
Nyilván ez a nemgombnyomás. Mint a nemmegszorítás, ugye?
Azt hiszem innentől nincs miről beszélni, simán csúsztatsz és ferdítesz, meg mosnád ki a főnöködet a szarból. Szerencsétlen.
xcrow 2012.11.27 23:49:16
@Steppenwolf: És gondolom nem lehetett volna megvárni a főnököt a szavazással, mert addigra a kommer-liberális-cionista összeesküvők hatalomra kerültek volna, vagy mi?
A véleményedet elfogadom, de fenntartom, hogy mosdatás folyik. Szerinted életszerű, hogy egy általa olyan fontosnak és lényegesnek tartott, az ország jövőjét alapvetően befolyásoló törvény megszavazásakor annak egyik fő megalkotója nem tud ott lenni, nem ragaszkodik ahhoz, hogy ott legyen? Miért? Én biztos csak egy liberális söpredék vagyok és fogalmam sincs a konzervativizmusról, de én a saját alkotásom, saját munkám beteljesülésekor ha törik ha szakad ott vagyok. Szóval, itt valami nem kerek. Ha érdekli, ha akar, akkor itt van. De hát nem volt itt...