Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lilelijah

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
lilelijah 2015.10.02 18:16:20
Csak a Szépre! Tiszta tudományok 2012.07.09 20:00:00
Örömmel tapasztaljuk, hogy a Belváros új főutcáján egyre több épület szépül meg, egyre több üzlet és vendéglátóhely nyílik, az utcák, a terek fokozatosan élettel telibbek. Nincs ez másként a ma már pezsgő Kecskeméti utcában sem, az ELTE előtti téren lépten-nyomon…..
Régóta áll egy ház a Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán. Sőt, nagyon régóta: pályafutását még a XIX. század legelején egy egyemeletes, klasszicista lakóépületként kezdte, majd az idők során - többszöri átalakítás és ráépítést követően - végső,…..
lilelijah 2011.05.27 09:14:29
myjesus lila papír ajándékba 2011.05.11 08:51:00
nemrég olvastam egy könyvet isten szeretetnyelveiről. arról, hogy mi, emberek hogyan fejezzük ki imádatunkat isten felé, és milyen módokon szeret vissza minket ő. azt az embert, aki a szavak szeretetnyelvén ért, azt igéjén, a biblián keresztül éri el. aki az ajándékok nyelvén…..
myjesus miben tévedett coelho? 2011.05.20 08:35:00
abban a pillanatban, ahogy megérkezett az e-book olvasóm, kitört rajtam az olvasási láz, és azóta sem hagy alább. persze, a kütyü megszerzése előtt is olvastam ám, de akkor előfordult, hogy súlya miatt az éppen „fogyasztott” könyvet nem vittem magammal a munkába, hogy a…..
Alpár Ignác és Sennyei Károly kettőse nélkül a Szabadság tér és a Bank utca arculat egészen más volna. Hogy miért? Szemmel látható. A Magyar Nemzeti Bank intézményéhez méltó épület újabb homlokzati részeit tekintjük most át. A bank jelképe, Róna József alkotása…..
Hirtelen nem is gondolnánk, hogy tízpercnyi sétára az igen forgalmas Móricz Zsigmond körtértől milyen nagy kiterjedésű zöldfelület várja a pihenni vágyókat. A Budai Arborétumban eddig már kétszer jártunk, most azonban tekintsük meg a késő tavaszi látnivalókat, de egy kicsit…..
lilelijah 2011.01.15 18:35:05
Egy év sok idő. Egy év alatt a természet négy nagy változáson esik át, mind a négy változásnak egyedi szépsége van. A szépet érdemes újból és újból megtapasztalni, elcsodálkozni rajta, kiélvezni minden egyes pillanatát. Ezért térünk vissza ismét Pesthidegkútra a…..
lilelijah 2011.01.15 18:30:55
Az Andrássy út koronája, a Városliget kapuja. A Millenniumi emlékmű a magyar történelem legnagyobb alakjaival egy gyönyörű és méltó tisztelgés a honfoglalás ezeréves jubileumára. Az eklektikus együttest Schickedanz Albertnek köszönhetjük, építése 1896-ban kezdődött el,…..
Kelenhegyi út, Gellérthegy. A város kiemelkedően forgalmas csomópontjaitól néhány percnyire, mégis távol tőlük. A csendes és dimbes-dombos utcák éppen megfelelően hangulatos helyszínt biztosítanak már több mint 100 éve a Műteremháznak, melyben az idők során számos neves…..
Csak a Szépre! A kapukon túl 2010.02.25 18:00:00
Sakktábla-szerű padló, igényes burkolatok, tágas terek, különleges lámpák és linóleum. Mi a közös az előbb felsoroltakban? Lessünk csak be egy régebbi újlipótvárosi bérházba és egyből megértjük: az 1930-40-es évek modern építészetének fontos és igen szép eredményeibe…..
lilelijah 2011.01.09 22:32:28
A BKV idei legnépszerűbb dobása kicsik és nagyok szívét egyaránt megdobogtatja. Már amikor közeledik a Karácsonyi villamos a 2-es viszonylaton, a megállóban várakozó gyerekeken, felnőtteken, sőt, az idős nagymamákon, nagypapákon a mosolygós izgalom lesz úrrá. Majd aztán…..
Eljött az ideje, hogy folytassuk esti nézelődésünket a Művészetek Palotájában. A tágas terek, az elegáns anyagok és bútorok között még maga az előadások előtti várakozás sem telhet élmények nélkül, ha körülnézünk, láthatjuk mennyi érdekes részletet rejt az épület változatos belseje...
Közelednek az ünnepek, ezért a már hagyománynak számító ünnepi köntösüket vették fel a város kandeláberei és épületei. Szikráznak a hullócsillagok, fénylenek a csengettyűk, pislognak a fényfüzérek azzal a nem titkolt céllal, hogy egy kis melegséget lopjanak az egyre…..
A Magyar-Japán Baráti Társaság közreműködésével a belvárosi hidak közül harmadikként kapott díszkivilágítást az Erzsébet híd a főváros napján. Hogy miért éppen a japánok? Ebben a hónapban lesz éppen 130 éve az első diplomáciai kapcsolatfelvételnek a két ország közt,…..
lilelijah 2011.01.06 16:36:19
Elérkeztünk a következő visszalátogatásunkhoz, mely látogatások apropója, hogy a természet őszi ruháit ölti fel éppen. A helyszín ezúttal nem más, mint a pesthidegkúti Mosbach park a II. kerület északi csücskében. Tavaszi sétánk óta a gyönyörű gesztenyefák aranybarna…..
Színes, vidám, modern, fiatalos, kedves és kicsiny. Néhány jellemző jelző a most következő épületünkről a Dohány utcából. A Soho Hotelben járunk, ami egy butik hotel, mely szállodák jellegzetessége, hogy az átlagosnál kisebbek, a mai trendeknek megfelelő kialakítással bírnak, ugyanakkor…..
Akinek valaha volt dolga egykor a Stefánia úton álló NDK Nagykövetségen, talán emlékszik még milyen is volt az épület belülről. A kelet német tervek alapján, 1968-ban épült ház azonban mára számos változáson ment keresztül, egy a mai kor igényeit kielégítő látványos…..
És bizony nem csak találkozik, de beszélget is egymással. Sőt, beszélget velünk is: régi korokról mesél és illusztrálja azokat, majd mindez átmosódik vadonatúj történetekbe, friss élményekbe. Mi meg csak csöndben figyelünk, hallgatunk, élvezzük a történéseket... És még micsoda élményekkel távozhat…..
Elérkeztünk a Csak a Szépre! blog legelső fotópályázatának eredményhirdetéséhez, lássuk hát a tíz-tíz döntős közül a győztes képeket!A színes képek kategóriájának legtöbb szavazatát Szabó Dávid, Lépcső című fotója kapta:(Nagyobb mérethez klikk a képre!) A…..
Kedves Olvasók! Elérkeztünk a blog történetének tizedik, jubileumi szépségkoktéljához, amelyben az előzetes bejelentés szerint a meghirdetett fotópályázat döntősei kapnak szerepet. Nektek, kedves Olvasóknak pedig itt a lehetőség, hogy kiválasszátok, kik legyenek a pályázat…..
El lehet ismerni, hogy Buda felé nézve több a látnivaló a Korzóról, azonban nem minden helyszínen van ez így. Ezen a sétányon találjuk ugyanis a Vigadó teret, mely önmagában is egy nagyon szép park, közepén vidáman csobogó szökőkúttal, körülötte különös formájúra…..
lilelijah 2011.01.05 19:23:26
@retekblog: Ezek a kúp alakú bokrok lennének a második képen? Nem nagyon lehet látni őket, sajnos.
lilelijah 2011.01.05 20:38:01
@retekblog:

"közepén vidáman csobogó szökőkúttal, körülötte különös formájúra alakított tiszafákkal. " - erre gondoltam, de csak az első két képen látok növényt, az egyiken nagy fát, a másikon egy pár kis bokrot. Csak tetszenek ezek a bokrok is, ennyi... :)
Talán mindenki olvasta Molnár Ferenc világszerte híres regényét, a Pál utcai fiúkat, amiben egy szintén igen híres kert fontos helyszíne a könyvben kialakuló eseményeknek. Ez a hely nem más, mint a Füvészkert, mely már a XVIII. század vége óta szerves része a Józsefvárosnak.…..