Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gtoma

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen hülyék a férfiak, de ahogy ezt leírom, ne várj valami feminista értekezést, hogy a nők jobbak. Nincs ilyen, nem jobb egyik nem se a másiknál, csak más. Csupán hallgattam egy énekest, világhíres és a 90-es évek végén óriási sztár volt, aztán jött egy óriási zuhanás. A férfi széthullott,…..
gtoma 2018.10.22 09:30:17
Az írás tévedésen alapul.

Az átlagos férfi nem azért nem beszél a gondjairól, mert belenevelték.
A férfiak azért nem beszélnek róla, mert tudják, a világ akár nélkülük is megy, és egy probléma nem oldódik meg attól, ha kipanaszkodja magát az ember. Annak csak az a vége, hogy felzaklatjuk a másikat is.

"de mi nők pontosan tudjuk, hogy kibeszélni magunkból valamit, az felszabadító. Nem, nem a probléma oldódik meg, hanem a kibeszéléssel lejön a blokk, mely gátolja a megoldó erőt, amit elnyom." - A férfiak számára nincs blokk. A problémát próbálja megoldani, nem az általad megfogalmazott "blokk"-ot feloldani. Nem az szabadít fel ha beszélsz róla, hanem az ha megoldod.

Nem félelem az ami "visszatartja" a szívkiöntést, hanem az értelmetlensége. Senkit nem érdekel az érzelmed. A férfiak nem érzelmekben gondolkodnak. Hanem tényekben, realitásokban, cselekvésekben. Beszélünk mi, a problémáról. Hogy megoldhassuk. Tanácsot is kérünk, de minek beszélni az érzelmeinkről, amikor csak az a kérdés: És megoldódott?

"egy férfinak igenis kell, h megnyíljon, h tudjon őszintén beszélni" - ismét egy félreértés. Őszintén beszélünk, itt te sokkal inkább gondolsz az ÉRZELMEKRE, mint a tényekre.

És itt a baj. A nőiességeddel, a nőies gondolkodásoddal próbálod megfejteni, a kérdéskört. Ha a férfiakat akarod fejtegetni, képzelj el egy számítógépet, amelyik próbál működni, az áramkimaradások (érzelmek) ellenére. Számunkra az érzelmek csak hömpölygő, áramló izék. És ha valami felkavarja ezt, akkor nem az "izékkel" foglalkozunk, hanem a felkavarás okával, a tényekkel, és dolgokkal...
Levélben kaptam az alábbi történetet, a levél írójának kérésére közzéteszem. Először is elnézést, hogy nem fedem fel kilétem, de szerintem megértitek. Az alábbi szövegben beszélek majd az Alapokról, a Sea Org-ról, EPF-ről, RPF-ről – a szcientológiáról. Mindenkinek…..
Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet. Tudom, borzasztó érzés, amikor…..
gtoma 2008.03.25 23:13:02
Hm. Bolgárka hívott hogy nézzek be... Nagy változásokat nem látok. Sok ember okosnak gondolja magát, bolgárka pedig próbálja elérni, hogy másképp gondoljanak a dologra.

Reformer: semmiféle kételyem nem támadt. csak a hülyeségeid engem nem érdekelnek. Ha normálisan beszélsz, írhatsz. Nem vagy kitiltva. Te azt mondtad barátaiddal nem beszélsz a témáról. Én csak annyit kértem, viselkedj úgy a blogomon, mint ahogy a barátaiddal viselkednél.

Alagi: NA PONT OLYAN volt a válaszod a FÖLD bolygós példámra, mint azoknak akik azt hitték a föld lapos. FOGALMI megértésről beszél a könyv. És ez csak az egyik tanulási akadály! Aki azt hitte, hogy a föld lapos, annak bizony nem volt fogalmi megértése a FÖLD szóval kapcsolatban. És tömege sem volt. És nem volt megértése a fizika a geomatria és sok más tárgyban. Az, hogy ismered egy szó egyik jelentését, még nem azt jelenti, hogy van FOGALMI megértésed. De persze nyilván neked mondhatom. Ráadásul te a tanulás ALAPVETŐ (nézz utána mit jelent!) kézikönyvéről beszélsz. Igazad van, az csak kis része a technológiának.

Bolgárka... Ne ámítsd magadat azzal, hogy bármilyen igazság érdekli őket. annak az lenne a jellemzője, hogy lehetne egymás felé közelíteni. És megállapodna a blog valami "nagyjából közösben". Itt egyetlen motíváció van, melyet megtalálsz a túlélés tudománya című könyvben. A háborgó a háborgó lélekkel, a gyülölködő a gyülölködő lélekkel. A fradis a fradissal.

Nekünk egy "dolgunk" van. a néhány érdeklődő, de idetévedt embert informálni, hogy ami itt folyik, az egyszerű boszorkány üldözés.
Rémálom blog Évforduló 2008.02.11 18:23:00
1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad. Egy dolog azonban…..
Rémálom blog Szép új világ? 2008.01.19 19:03:00
Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a…..
Rémálom blog Elnyomók 2007.09.14 09:16:00
Olvasgatok. Híreket, blogokat, mindenfélét. Szcientológust és nem szcientológust is.         Szinte minden héten felröppen egy-egy új hír, hogy éppen kinek, hol, miért van elege a szcientológiából. Az eddig európai helyzettel tisztában…..
gtoma 2007.11.09 13:55:31
Hmmm. Ez a közmondás tetszik... A félelem mindig is kontrollálhatóvá tette az embereket.

Sőőt a félelem keltést gyakorlatilag csak kontrollra használták az emberek. Arra, hogy másokat konrtollálhassanak.

Kriszo: eszembe nem jutott megfenyegetni téged, bár remélem erre Te rájöttél. Én arról beszéltem, hogy általában egy kapcsolatban (2 ember között) a "támadás" csökkenti az egységet. És csak ezért romolhat az állapot.

Persze ha dvorcsak félelemtaktikáját alkalmazzuk, látszólag egységet kapunk addig, amíg a félelemben élő ember nem áll a sarkára.

saját szavaimmal a kedvetekért:
Erkölcs: egy adott kor (csoport) túlélését segítő szabályok gyüjteménye.
pl.: régen az volt az erkölcsös, ha valaki csak házasság után élt szexuális tevékenységet. Nem nagyon volt fogamzás gátlás...
Az erkölcs nehezen változik (lásd mindmáig vannak idősebbek, akik vallják ezt a nézetet), pedig már egy ideje van fogamzás gátlás.

Etika: az erkölcs tanulmányozása. A végére ugorva, egyszerűsítve: az etika a legtöbb ember legnagyobb túlélését támogató szabályok "gyűjteménye".
Az elöbbi példával élve: ma nem nagy gond a házasság elötti szexuális élet, hiszen van fogamzás gátlás. Így ha az ember figyel "büntetlenül" teheti meg. Tehát nem feltétlen etikátlan.

ui.: én a barátaimat nem szoktam félelemre buzdítani. Nyugtatni szoktam őket, és segíteni nekik ha tudok.
dehát embere válogatja.
Kedves Olvasóm !Felhívnám a kedves olvasók figyelmét hogy ez egy rendkivüli kiadás, és roppant fontos hogy átolvasák. A Szcientológiárol fogok mesélni és arról hogy ez mi, és miért rossz,illetve milyen okkokból kifojólag életveszélyes. L. Ron Hubbard, a vallásalapító még…..
gtoma 2007.09.01 10:35:04
Hát igen. Kérlek meséld el a SAJÁT tapasztalatodat ami ehhez vezetett:
"Felhívnám a kedves olvasók figyelmét hogy ez egy rendkivüli kiadás, és roppant fontos hogy átolvasák. A Szcientológiárol fogok mesélni és arról hogy ez mi, és miért rossz,illetve milyen okkokból kifojólag életveszélyes."

Meséld el kérlek a szcientológia élettörténetedet, és meséld el milyen vallásu vagy, ha van neked egyáltalán. Továbbá kérlek járj utána és írd meg, hogy a következő egyházaknak mennyi jutott az 1%-ból, és mennyit kaptak azon felül:
1. Magyar Katolikus Egyház 0011

2. Magyarországi Evangélikus Egyház 0035

3. Gyémánt Út Buddhista Közösség 0042

4. Magyarországi Karma-Kagyüpa Közösség 0059

5. Magyarországi Református Egyház 0066

6. Magyarországi Metodista Egyház 0073

7. Keresztény Advent Közösség 0080

8. Magyarországi Biblia Szól Egyház 0097

9. Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség 0107

10. Magyarországi Szcientológia Egyház 0114

11. Teljes Evangéliumi Keresztyén Közösség MAHANAIM Gyülekezet 0121

12. Evangéliumi Pünkösdi Közösség 0138

13. SHALOM Biblia Gyülekezetek 0145

14. Őskeresztyén Apostoli Egyház 0152

15. Keresztény Testvéri Közösség 0169

16. Üdvhadsereg Szabadegyház-Magyaroszág 0176

17. Szent Margit Anglikán/ Episzkopális Egyház 0183

18. Isten Egyháza 0190

19. Magyarországi Unitárius Egyház 0200

20. Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet 0217

Köszi (ez csak az első 20)!

Ez után kélrek add össze az 1 könyvre épülő vallásokat. Pl biblia.
És mond mennyit kaptak.

üdv.