Regisztráció Blogot indítok
Adatok
földistene

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Isten fasza 2006.12.27 01:24:00
Gyerekként sokat kuncogtam azon, hogy ezek a gonosz rómaiak, akik felszögelték szegény Jézust a keresztre, azért voltak olyan tapintatosak, hogy egy törölközőt a derekára csavarjanak. Karácsonykor kissé sajátos aktualitással került ki az Indexre, vezető anyagba ez az írás, mely…..
w Cikkcakkban pancsolni 2006.12.16 04:39:00
Akit érdekel a Magyar Hírlap, megnézheti Széles Gábort Friderikusznál, az ATV honlapján. Érdekes dolgokat mond, bár rajta kívül a többiek úgy kerültek a műsorba, mint Pilátus a krédóba. Azt nem tudom, melyik kollégára gondolhat Széles, amikor azt kifogásolja, hogy egyes…..
Ez a sok randalír szinte már elviselhetetlen. Szerencsére a Riadt Mosómedve, a Vörös Kiscica, a Mókás Pingvin és barátaik egy kicsit most is enyhíteni tudnak a komor hangulaton.               ..
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
földistene 2006.10.13 07:33:46
Tényleg nem akarnánk semmit sem hozzátenni Hajós András HírTv-ben sugárzott beszédéhez, petícióolvasó hangulat van na, én is fogalmaztam nemrég egyet a világbékéről, meg hogy tarthatatlan, hogy nincs egy rendes csokiautomata az Index szerkesztőségében, fel is olvasom holnap reggel a Mokkában.…..
földistene 2006.09.23 07:21:21
Stephen Colbert amerikai komikus a nagy M0-ás hídelnevezési lázban felhívta rajongói figyelmét arra, hogy Chuck Norris is megelőzi, és hatalmas hajrát levágva végül is első helyen végzett a nemes versengésben. Persze a hidat nem róla, hanem mondjuk Lakinger Béláról, az…..
földistene 2006.09.15 20:01:55
Szombaton megjelent posztunkra reagált az egyik érintett, Farkasházy Tivadar: 1268 leütés. Lassan ennyiszer üt le az index, egy éve a születésnapi Faludy-est miatt, pedig kizárólag a család kéréseit teljesítettem, akkor nem válaszoltam, nehogy bármily izgalmat okozzak a költőnek.…..
földistene 2006.09.04 18:29:54
Kedves Farkasházy!

Nem tudommal nem kezdünk mondatot, nekem mégis kétségeim vannak arra nézvést, hogy Önnek célszerű az Index terepén megszólalnia.
Az Önnel kapcsolatos Index írásokat két csoportra lehetne bontanom:
1) az Önt szimplán gyalázókra
2) Bulvár jellegű Önt gyalázókra.

Az első ponttal nincs különösebb foglakozni való, Önt valaki(k) az Indexnél nem szeretik, de ilyen van az életben, mivel Önt sem szeretheti mindenki. Vagy rálépett valamelyik süldő ujságírópalánta lábára a lépcsőházban, vagy csak szimplán divatos Önt utálni. :))

A második pontban leírtakkal kapcsolatban azonban meglehetősen lesúlytó véleményem van . Az Index mostmár évek óta a bulvár sajtó eszközeit alkalmazza, véleményem szerint helytelenül, de én egy finomkodó középkorú mészkő vagyok.

Egyetlen egyszer, egy informatikai szakmai cikk kapcsán kérdőre vontam a kedves szerkesztőket. A válasz az volt, hogy látod, a célunkat elértük, Te is elolvastad a cikket.

Abból a téves meggyőződésből indulnak ki, hogy a fikázásos bulvártempó, - a TGM által pontosan jellemzett álértelmiség/értelmiség számára - teszi lehetővé az Index fennmaradasát.

Pedig egyrészt tévednek, mivel a netes értelmiség lassan felnő és konzervatívabbá válik az olvasásban, másrészt ez a fajta ujságírás őket saját magukat is igénytelenné teszi. Igénytelenségben pedig nem, vagy csak ritkán születnek tartalmas dolgok.

Visszasírjuk még a Magyar Narancs 90' - es évek eleji stílusát. :))

Senki ne kérdezze, miért, de szombat délelőtt fél tizenkettőkor megszólalt a Kossuth a konyhai kisrádión. Pár perccel később rákerestem, a Lehalászás című műsor ment. Csak azért akartam tudni, hogy mit hallgatok, mert pont egy olyan blokk közepén sikerült a közszolgálati…..