Regisztráció Blogot indítok
Adatok
savrola

0 bejegyzést írt és 742 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1944-45 után több százezer ártatlan magyart hurcoltak el „málenkíj robotra”. A szovjet lágerekben szenvedő honfitársaink sorsa a rendszerváltásig a magyar film számára is tabutéma volt.  Az első magyar játékfilm a Gulág-élet embert nyomorító körülményeiről 73 évvel a jelentős számú magyar polgári…..
A James Cameron által útjára indított Terminator franchisenál kevés hányatottabb sorsú filmsorozat létezik Hollywoodban. Elvégre a Terminator 2 – Az ítéletnapja után készült folytatások, a botrányosan sikerült Genisyst leszámítva, bár a maguk nemében hellyel közzel valamennyire megállták a helyüket,…..
A 90-es évek ikonikus filmekkel ajándékoztak meg minket. Több olyan alkotás is született, amik számomra csak később, akár csak felnőttként váltak igazi kedvenccé. Kétségtelen, hogy ha egy régebbi filmet van kedvem nézni, akkor biztos, hogy ebből az évtizedből választok. Igyekeztem a legjobbakat…..
"Hogy szoktuk mondani itt, az Exatlonban? A vége valaminek akkor van, ha vége van" - ezzel az örökbecsű mondattal gazdagította életművét Palik László a maratoni hosszúságú sportvetélkedő, az Exatlon utolsó adásában, én meg megnyugodtam, hogy ezek szerint csak jó döntés volt nem nézni a műsort, ami…..
savrola 2019.04.23 00:03:37
@tiberius744: Talán csak egy részt néztem végig, azon kívül egy-kettőt részleteiben, mert vártam, hátha lesz valami izgalmas. Nem lett... Palik olyan amilyen. A legnagyobb baj az ő szerepének koncepciójával van. Az első probléma az, hogy minden egyes párharcban ugyanazon a pályán kellett végigmenni, egy műsorban kb. egy pálya van. Mintha ugyanazt verset kéne másként elmondani, miközben nem költheted át, ergo legfeljebb a hangsúlyokkal vagy a hangerővel "játszhatsz". A másik probléma az volt, hogy egyedül volt, nem volt egy kommentátor társ, akire reflektálhatott volna. Ez pl. nagyon jól működött a Ninja Warriorban: ott is ugyanazt a pályát kellett megcsinálnia az összes versenyzőnek, de a Tilla Majka/Kasza páros valahogy mégis szórakoztató tudott lenni. Ezektől függetlenül Palik önmagában is borzasztóan idegesítő. Ha a műsor szórakoztató lett volna, lehet, hogy miatta akkor sem néztem volna tovább...
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
savrola 2019.02.19 15:07:48
@Void Bunkoid: "semmit nem tesz hozzá a járókához azon kívül, hogy olyanra van dekorálva" Nem is kell, pont ezt írtam le azzal, hogy a pénzes, sznob szülők bármi f.szságot megvesznek, csak, hogy villoghassanak. Aki képes 10e forintot kiadni egy 2 hónap múlva használhatatlan márkás ruháért, azt simán rá lehet venni egy ilyen értelmetlen bokszringre. "El lehetne belőle adni maximum 8-10 ezret akár világszerte is, aztán kifújna. " Elég pont annyit eladni belőle, hogy bőven megtérüljön a befektetés, nem is kell a végtelenségig gyártani, forgalmazni. Bár hozzáteszem, gyerekek mindig születnek, új sznob szülők mindig lesznek, tehát közel sem biztos, hogy olyan gyorsan kifújna. Az számomra nem volt egyértelmű (lehet, hogy nem figyeltem, vagy nem is fejtették ki a "Cápák"), hogy csak olyan termékben hajlandók fektetni, amit a "végtelenségig" (értsd 10 éves időtáv) lehet pörgetni (pl. az édességek), vagy hajlandóak olyanban is gondolkodni, ami csak középtávon lehet életképes, aztán falcolnak. De az is lehet, hogy igazad van... :)
savrola 2019.02.19 15:14:31
@Void Bunkoid: "A cikkből kiderült, ami a műsorból nem - ezek a népek már megint nem csak úgy jöttek a hathuszassal, hanem gondos casting végeredményeképpen, lásd a Barátok közt szereplő leány." Az, hogy egy ilyen ember becsúszott az első adásban, még nem jelent semmit... Másrészt nyilván jóval szűkösebbek a casting lehetőségek egy ilyen műsorra, mint egy X-faktorra, persze, hogy körbenéznek "házon belül". Szerintem ez nem bűn. Így is becsúsznak olyan nyilvánvalóan halva született ötletek, mint a felvágott kupak. Mi lenne, ha nem szelektálnak?
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
savrola 2018.12.23 12:40:09
@evighed: Eddie Murphy mindig túlélte. Meg talán Richard Pryor is... :D De a fuxos színes bőrű is a Szupercsapatban... :D
Ma a Parlamentben egy újabb olyan díjat adtak át, amiről eddig még csak nem is hallottunk, mert hát nem is létezett, azért. Gondolom, a Kulturkampf Tour '18 - ∞ egyik fontos állomása az Érték és Minőség Nagydíj, amin VÉGRE a saját kutyájuk kölykei kapnak mindenféle elismerést ebben a nagy…..
savrola 2018.09.11 22:45:15
@kispufi: Oszt mondjad má, ez miben menti fel a fidesz önpacsizását a saját lakájmédiájával?
A múltheti alkotói szabadságomon arra jutottam, ezt a hetet nem a jóslásnak, hanem valami egész másnak szentelem. A közelmúlt egyik nagy bejelentése miatt úgy érzem, ideje beszélnünk az iOS kontra Android vitáról, mert már így is rengeteg embert hoz indokolatlanul nagy lázba. Én a blog témájából…..
savrola 2018.08.22 10:39:57
@Almás Jóska: Ja, hogy az Apple gyári appjai... Úgy már mindjárt másként hangzik. De az meg ugye nem életszerű, hogy csak azt használja a földi halandó... Vagy csak fizetős appokat... Maga a The Weather Channel is tol hirdetést, pedig ugye ők "gyártják" az iOS házi időjárás appját is...
Napok óta készpénznek lehetett venni, hogy létrejön az olasz futball történetének egyik legvisszataszítóbb/legértelmetlenebb/legmegosztóbb üzlete (mindenki huzzá alá azt a jelzőt, amelyet saját értékrendje szerint gondol. Bonucci ugyanis visszatér a Juventushoz, cserébe a Milan megkapja Mattia…..
savrola 2018.08.03 17:36:19
@Kontragól futballblog: Túlfényezem? :D Semmit nem fényeztem túl. Annyit írtam, hogy komoly fejlődő tendenciát mutattak, ezen nincs mit vitatkozni, ez tény.. A decemberi Atalanta elleni vereség után a Serie A-ban 2x kaptak ki, abból az egyik a Juve volt. A szezonbeli 10 vereségből 8 ősszel volt, a 42 kapott gólból szintén 26 ősszel. Nem csak eredményben, hanem látványra is masszívabb lett a csapat, főleg védekezésben, az pedig a Serie A-ban az egyik legfontosabb tényező. A Roma, Napoli, Inter, Lazio négyestől egy gólt kaptak tavasszal. Ha megközelítőleg ezt a tendenciát tudnák mutatni az egész szezonban, akkor a 3-4. helyekért lesznek végig versenyben, nem pedig az 5-6-ért. Az Arsenal ellen pont azt kaptuk, amit várni lehetett és valóban, egy kis bírói korrektséggel szorosabb lehetett volna. Az Arsenal pedig egyébként is rutinosabb játékosokból állt. Nem azt vizionáltam, hogy a Juvéval fognak versengeni, vagy simán behúzzák az EL-t, hanem azt, hogy BL indulásra lesz komoly esélyük. Akkor pedig megnyílik a pénzeszsák, meg lehet tartani Higuaínt is, mellé hozni egy fiatalabb klasszis csatárt. Ha csak nem érik be teljesen Cutrone és talál magára André Silva... Ami igazán fontos lenne a Milannak, hogy találjanak végre egy Pirlo és/vagy Seedorf szintű középpályást.
Rövid idő alatt kétszer is megszívatta az utasokat a Ryanair, akik Gran Canariára repültek Budapestről. Először állítólag a csomagszállító berendezés romlott el, és hagyta itt a csomagok javát a gép, másodszor bizonyosan túlsúly miatt pakolták le a bőröndök egy részét. A történtek után sok téves hír…..
savrola 2018.07.26 11:23:59
@m.t.: A WizzAir nem viharban szállt fel, hanem abba érkezett. Nyilván egy, lokális zivatar a repülési idő alatt bőven ki tud alakulni, vagy tud olyan irányt venni, ami miatt módosítani kell az útvonalat, leszállási kikötőt. Ez vis major. Ráadásul nem tudott volna annál rövidebb idő alatt fuvart keríteni, mint ahogy az utasok maguknak meg tudták oldani hazajutást. Egyébként, ha megtehették volna, leszállnak az eredeti célállomáson, nem pedig 150-200 km-re. Ezt onnan tudom, hogy pl. júniusban, mikor jöttünk haza, hasonlóan háborgó volt az egész ország fölött a légkör, de a Ferhiegy fölött pont nyugisabb volt, így némileg módosított útvonallal és körözgetéssel, de le tudtunk Bp-en szállni. Azt nem vitatom, hogy a Wizz Air is nyerészkedő, de a két esetet nem lehet összehasonlítani. Ryanair rendszeresítette, hogy sz.rik a szerződésre, amit az utassal kötött (repülőjegy) és nem pedig vhiar, földrengés, stb. miatt nem viszi el az utasok poggyászait.
savrola 2018.07.26 11:35:28
@PanelProli: "A fapados légitársaság az agyatlan számolni nem tudó fillérbaszók játszótere, nem a jó ár/érték arányban utazni kívánók megoldása az utazásra." Alapvetően én is azt gondolom, hogy akinek fontos a normál légitársaságok által nyújtott viszonylagos kényelem, biztosított út, az szánjon rá annyit, hogy pénzben és időben, hogy azokkal repül. De azért az idézett szöveged, több, mint sarkos vélemény. Én inkább azt mondanám, hogy aki spórolni akar a repülőjegyen, az legyen tisztában bizonyos kockázatokkal és azzal, hogy mit kap a pénzéért és ne hisztizzen, ha +2000 Forintot kell fizetni a kézipoggyász fedélzetre viteléért, bírjon ki 2-3 órát, hogy nem a párja mellett nyomorog a gépen, ha nem akar helyjegyet vásárolni, stb. De azért szerintem van számos egyéb tényező is. Gondolod, hogy Kubatov azért utazott Ryanairrel a "prolik" között, mert nem tehette volna meg, hogy átszállással normál légitársaságot választ? Én meg mondjuk a hitelkártyámnak köszönhetően kvázi ingyen utazom WizzAirrel, ami egy 50-60 ezer forintos jegy estében nem elhanyagolható, még akkor sem, ha egyébként megengedhetném magamnak.
savrola 2018.07.26 15:29:12
@Etniez: A saját benyomásaimat, tapasztaltaimat illetően nehezen lehetek eltévedve... :D Az, hogy te mikor mire veszel jegyet az tök irreleváns.
Ha érdekel a környezettudatos táplálkozás és az egészséged is, akkor nem célszerű száműznöd a szénhidrátokat. A szénhidrátok önmagukban nem ártalmasak az egészségre, ráadásul a gabonák kifejezetten „zöld”energiaforrásaink...
savrola 2018.05.03 23:52:56
" A szénhidrátok önmagukban nem ártalmasak az egészségre, ráadásul a gabonák kifejezetten „zöld”energiaforrásaink." Mert ugye szénhidrátot csak a gabonafélék tartalmaznak és a gyümölcsök, zöldségek nem... Ha valaki higgadtan, lépésről lépésre végiggondolja, hogy mivel jár a nagyüzemi gabonatermesztés, akkor könnyen beláthatja, hogy csak hiú vágyálom, hogy a gabona zöld energiaforrásnak számítson. (A disszertáció is elismeri: "A kutatás során a
mezőgazdasági földterület változását nem vizsgálták". Vajon mivel jár az, hogy újabb termőföldeket vegyenek birtokba?) Mert egyébként a liszt előállítása pl. tipikusan nem az a fajta folyamat, amit a hátsó kiskertben megtudunk oldani, mint mondjuk a paradicsom, paprika, stb. termesztést.
"Mindenki hallotta már azt a képtelenséget, hogy ne egyél kenyeret és tésztát, mert az káros, szalonnából meg tojásból viszont akármennyit ehetsz." Mert mondjuk a szalonnából, tojásból nem zabálja degeszre magát az ember, mert viszonylag kis mennyiségtől is jól lakik, viszonylag hosszú időre. A kenyér meg a tészta rövidtávú jóllakottság érzetet biztosít, becsapja az agyat és hamarosan újrakezdődik a táplálkozási folyamat. Ezért az indokoltnál sokkal többet fogyasztunk, bármiből. Akár tetszik, akár nem a gabonafélékből készült élelmiszerek fogyasztása nagyon sok embernek nem egészséges. Ez tény és nem olyan feltételezés, mint, hogy a vörös húsok fogyasztása vastagbélrákot okozHAT.
" jelentősen több húst és tojást fogyasztunk, mint azt az egészségügyi ajánlások javasolják. " Azok a hivatalos egészségügyi javaslatok, amelyek néhány éve ezt megfogalmazták, oda vezettek, hogy egyre több az elhízottak és túlsúlyosak aránya és ez már gyermekek közt is fájóan magas. Ez pedig nem a húsfogyasztásnak köszönhető...
"A ketogén diéta egy olyan low-carb étrend, amiben nagyon kevés a szénhidrát, kevés a fehérje, viszont nagyon sok a zsír." A ketogén diéta kúraszerűen, súlyos esetekben javallott, szakszerű orvosi kontroll mellett. Az idézett példában szereplő orvos valószínűleg kókler. "Megkérdeztem tőle, hogy szerinte a túlzott zsírfogyasztás milyen mértékben járult hozzá a szívinfarktusához." Nem csoda, hogy nem válaszolt, mert a kérdés prekoncepción alapuló, provokatív, mondhatni kárörvendő, cinikus volt. Meg egyébként demagóg is. Ha dokinak a ketogén megkezdése előtt már voltak szervi problémái, akkor nem sokat számított az, hogy ketogén étrenden élt. Az indokolatlan, kontrollálatlan ketogén számos problémát tud okozni, de nem elsősorban szívelégtelenséget vagy más érrendszeri problémákat.
"A civilizációs betegségek okai nem a szénhidrátok, hanem a mértéktelen és helytelen táplálkozás!" Nagyon fontos dolgot kezdett el pedzegetni a szerző, kár, hogy nem jutott ennél tovább. Már az elején tisztázni kellett volna, hogy milyen típusú szénhidrátok léteznek és milyen forrásból lehet beszerezni őket. A húsnak nem a gabona a helyettesítő "terméke", de az is igaz, hogy nincs szükség olyan mennyiségű húsra, mint amennyit elfogyasztunk. Alapvetően mindenből sokat fogyasztunk, rengeteg szemét kaját és nagyon nem kéne elkezdeni megint a húst és tojást démonizálni, mert tovább rohanunk kövérek és emberi roncsok korába (illetve már ott vagyunk). Az egészséges mennyiségű hús, gyümölcs és zöldség kombináció nem jelentene túlterhelést ökológiai szempontból sem. Végezetül a gabonáról még annyi, hogy alapvetően félreértelmezett a szerepe, jelentősége: sok embert lehetett belőle táplálni, gyorsan, nagy készletet lehetett belőle felhalmozni, tartósan, különösebb hókusz-pókusz nélkül, relatíve olcsón, nem kellett miatta vándorolni. Az állam ezzel jól járt, mert a nép pont nem halt éhen, sőt szaporodásukhoz is bőven elég volt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a nagy százalékban gabona alapú táplálkozás alapvetően egészséges lenne. Vannak pozitív hatásai a társadalom szempontjából, de az egyén szempontjából sok kellemetlen hatással is jár.
Április 22-én ment le a Homeland hetedik évadának utolsó előtti része, az All In, és igen, ez az amit Magyarországon forgattak még márciusban, Claire Danes végig is fotózta Budapest nevezetességeit, de most végre meg tudjuk nézni, hogyan fest a magyar főváros Moszkvaként...
savrola 2018.04.24 11:41:42
@belert: Az tiszta sor, hogy egy sorozat kisebb költségvetésű és kevesebb idő van a forgatásra, de pl. az utcanév táblák eltüntetése, rendszámok lecserélése, 4-6-os kihagyása annyira elhanyagolható költséget és időt jelent a teljes költségvetésre vetítve, ha már egy produkció kimozdul az USA-ból, hogy ez nettó igénytelenség. Még akkor is, ha az amerikai nézőnek az sem tűnne fel, ha Bostont akarnák Moszkvának eladni...
savrola 2018.04.24 13:29:59
@Kong.Kinga: Nem a Spectralra gondoltál? Erre: www.youtube.com/watch?v=rmC3ZhIHHi4
Nem elég, hogy az Echo TV Sajtóklub című műsora országjárást tart, de még a csatorna is közvetítette a választás alatt a jeles eseményt, a szekszárdi ülést amelynek kulcsállításai a következők voltak: Huth Gergely megoldotta azt a problémát, hogy a magas részvétel egyesek szerint az ellenzéknek…..
savrola 2018.04.08 20:44:24
@Választoo: Szerintem közlik, csak előbb minden körzetben le kell zárulnia a szavazásnak... Az más kérdés, hogy ez valóban éjszakába fog nyúlni...
Beugratós, mi? Egy kommentelő jelezte, hogy dehátvörös, mert ja, a Milla Jovovich alakította Lilu valóban vörös hajjal rohangált a filmben, de a kérdés nem rá, hanem az áriázó dívára vonatkozott. Rá: Azaz a válasz kék. De hol a haj??? Mert ennek a lénynek a fejéből ilyen csápszerű izék nőnek ki,…..
savrola 2018.03.07 09:40:24
@polpetti: Szerintem rosszul, sőt, hibásan feltenni a kérdést nem ugyanaz, mint a válaszok között megadni egy megtévesztő lehetőséget, kakukktojást.
A klónok háborúja az A klónok támadása lenne, gondolom, ha már film és eposz, bár ugye animációs tévésorozat van/volt Klónok háborúja címmel, csak az nem film és nem eposz. ..
savrola 2018.02.27 21:09:08
@ChPh: Na ja, miközben meg 134,1 lóerő...
Megvannak A Dal döntősei:  Süle Zsolt, Heincz Gábor Biga, Dánielfy Gergely, Leander Kills, AWS, YesYes, Király Viktor és  Horváth Tamás képviselhet majd minket a következő dzsemborin. A kakukktojás persze a YesYes, az X-faktorban feltűnt Szabó Ádám és zenekara, akik plágiumgyanúba…..
A rockzenét mindenki kemény stílusnak tartja, de a lírai balladák ugyanúgy hozzátartoznak a műfajhoz, mint a zúzós dalok. Szinte minden nagy banda repertoárjában ott van egy lassabb nóta a legnagyobb slágerek között...
savrola 2018.02.12 21:39:41
@Ződ2000: Az Always pl. mondjuk nem Keep The Faith (hanem Crossroads), de simán ide kívánkozna, mondjuk az Easy helyett, amiről le is írják, hogy nem kizárólag a 90-es évek zenéje, miközben az Always elég jellegzetesen 90-es évek. De mindegy, ennyi szubjektivitás jár a szerzőnek. :D Mellesleg a Keep The Faith-en 2 igazán nyálas ballada volt: a Bed of roses és az I want you, de a Bed of roses szövege is inkább olyan keserédes, mint szimplán nyálas. A Dry County inkább amolyan rock himnusz, de semmiképp nem nyálas. Amire te gondolhattál, az a New Jersey, valóban tele nyálas zenékkel, igaz, az 1988-as. A Keep The Faith-ről még ajánlom a Save a Prayer-t vagy a Little bit of soult. Bon Jovihoz képest meg fogsz lepődni...
savrola 2018.02.12 21:44:09
@nick papagiorgo: Eskü nem olvastam a hsz-ed, mielőtt leírtam az enyémet... :D A These days-es My guitar lies bleedin'... mellett a Dry county a legméltatlanabbul kezelt öröksége a Bon Jovinak és elsősorban általuk méltatlanul kezelt. Egyébként 2002 után elég sok szörnyű, ipari- és tucatzenét írtak, ahhoz, hogy az Alwayst nevezzük a legrosszabbnak... :)
savrola 2018.02.13 09:35:58
@folosleges_hozzaszolas: No, azért a Savage Garden és a Hootie nehezen nevezhető rock-nak... :D Amúgy, ha már REM, akkor a Everybody hurts.
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
savrola 2017.12.05 15:41:46
@dakrgin: Miért neked rokonod, ismerősöd a cikk szerzője, hogy védelmedbe veszed? Ráadásul én nem védtem sem Marsit, sem a Tényeket. Csak arra próbáltam kilyukadni, hogy semmi különös nem volt a linkelt felkonfban, de a teljes adásból is megnéztem néhányat és azokban sem volt semmi kirívó, ezért ez a cikk teljesen indokolatlan. Majd, ha kiveszed a köldöködből a fejed, akkor talán megérted, hogy az én előző kommentem miért született meg.
savrola 2017.12.05 23:34:11
@dakrgin: Ha nem értesz valamit, akkor ne rajtam "verd" le. De segítek kicsit: a cikk azt állítja, hogy a linkelt videóban az látható, hogy Marsi többször belezavarodik a mondandójába. Aztán megnézni az ember a videót, sőt, a Tényekben lévő többi felkonfot és semmi olyat nem lát, mint amit a cikk állít és/vagy sugall. Erről szólt az első kommentem. Sajnálom, hogy hiányában vagy annak a képességnek, hogy szájbarágás nélkül értelmezni tudj valamit. Vagy egész egyszerűen lusta voltál megnézni a videót. De ez megint csak téged minősít: úgy okoskodtál bele, hogy az információ fele hiányzott. A cikkíró védelmezését meg pont abból feltételeztem, mint amiből te azt, hogy én Marsit védtem... De ezek szerint te ezt az érvelést nem eszközként használod, mert akkor magadra ismertél volna és nem kérdezel vissza. De ezek szerint szimplán buta vagy.
Élőben jelentkezett volna tegnap este Liptai Claudia új műsora a TV2-n, de a technika közbeszólt, és - állítólag - egy keverőpult hibája miatt nem tudták elkezdeni az adást, a helyén Ördög Nóra Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsora került adásba...
savrola 2017.11.23 10:35:24
@Dave_bloghu: Lehet, hogy kertévés szempontból kevés volt a nézettség, ahhoz viszont pont elég a BL kedd-szerda, hogy jelentősen rontson a többi csatorna nézettségi adatain. Ráadásul most már napi 4-5 meccset simán lehet élőben nézni, nem csak kettőt, tehát minden nagyobb csapat szurkolója (MU, Barca, Juve, Real) és ellenszurkolója csorgathatja a nyálát.
savrola 2017.11.23 10:41:37
@FlameThrower: Ez nem úgy megy, hogy levesznek egy másik keverőpultot a polcról. Ezek valószínűleg nem a csatorna, vagy a gyártó cég saját keverői, hanem bérlik valakitől. Annak a valakinek lehet, hogy van másik, de valószínűleg az is dolgozott egy másik produkcióban, ahonnan nem lehetett kivenni. Ezen kívül, ha 1 órával az adás előtt derül ki, hogy sz@r, akkor már nincs idő arra, hogy leszállítsák az éppen elérhetőt és rákössenek mindent.
A tuskóság finom bája úgy telepszik rá a TV2 Ázsia Expressz című új realityműsorára, mint a halszag arra a vietnami öbölre, amiben az első rész végén a műsor szerencsés három párosa ölre ment a helyi kofákkal pontyeladás közben. Valahol érdekes kórkép az utazós reality az országról, a 14 szereplő…..
savrola 2017.11.08 16:08:08
@sixx: Mondjuk Berki is csak azért nem köztörvényes, mert álarcban "szerezte" a pénzt, hanem öltönyben, többek közt az Üllői út 129-ben... Ilyen szempontból (is) tökéletes páros Ambrussal. Csak Berki már túl sokat szerepelt, ahhoz, hogy ez még eszébe jusson az embereknek róla...
Coming out: imádtam fára mászni. Meg mászókázni. Később kötélre mászni már nem annyira, rúdra meg kevésbé, Fütyi bá viszont nagyon szerette volna, ha a combomról az összes bőr lejön, így kénytelen voltam a tornaórán ilyesmivel is foglalkozni. Mindezt csak azért, mert nem akarom azt sugallni, hogy a…..
savrola 2017.10.17 14:42:46
@spinat: Igen, ezért is lenne butaság taktikázni és pihenni, ahelyett, hogy egyszer kipróbálná a futófalat, legfeljebb nem sikerül, de ettől függetlenül továbbjut.
savrola 2017.10.17 14:44:28
@mate2003: De, végig jelen voltak... Gyorsan kiderült volna, ha nem, mert a futófal tetején ott várták a versenyzőket.
savrola 2017.10.17 16:31:02
@kalbász: Nyilván nem lehetnek olyan erősek. De itt speciel nem az erejükkel volt a gond, hanem az ügyességükkel. Ez látszott akkor, amikor "hullámvasúton" leestek, mert egész egyszerűen nem érezték, hogy milyen kartartással kell megfogni a rudat és azt mikor kell elengedni, ahhoz, hogy elérjék a kötelet.
hannigabi kritikáját itt olvashatjátok Ridley Scott 1982-es Szárnyas fejvadásza minden idők egyik legmeghatározóbb science-fiction filmje. Ebben semmi túlzás nincs: a Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regénye alapján készült tech-noir szelleme azóta is ott…..
savrola 2017.10.13 21:02:23
@danialves: "örülhet, ha elmegy így az USA-ban 100-ig, és azt is csak a jó szájreklámnak köszönhetően." Csak? Miért csak? Mi több kell egy filmnek, ha a szájhagyomány útján terjedő pozitív kritika? Amúgy örülök, hogy ilyen magabiztos jóstehetség vagy. Bízom benne, hogy az élet más területén is kamatoztatod... (Csak zárójelben, de ezzel te nyilván nem lehetsz tisztában: a producerek - beleértve a stúdió fejeseit - már akkor megkeresték ezzel a filmmel a pénzüket, mikor elindították a produkciót. Úgyhogy, ha esetleg a világszintű bevételek alig haladják meg a film készítési költségeit, akkor sem fogják azt mondani a Stúdiónál, hogy óriásit bukott a film, bármennyire is akarják ezt sugallni mainstream- és zugbloggerek.)
savrola 2017.10.14 22:20:13
@danialves: Hogy a végéről kezdjem: a stílussal kapcsolatban előbb nézz magadba... Másrészt te hobbiszinten űzöd, én meg nem hobbiszinten, úgyhogy vajmi kevés alapod van engem kioktatni (ezt nem csak a filmiparra igaz, de a pénzügyekre vonatkozóan is). Ebből következőn én látom olyan aspektusát ennek az egésznek, amit te szabadidős tevékenység folytatása közben soha nem fogsz látni, bármilyen sok infó is fellelhető a témában az interneten. De, hogy a részletekbe is belemenjek: az a szaldó, amit a nagy nyilvánosság lát a mozi sikerességével kapcsolatban sok esetben nem mond arról semmit, hogy egy stúdió sikernek vagy bukásnak ítél meg egy filmet. Egyrészt egy ilyen költségvetésű film gyártási folyamatát végigköveti minden kompetens érintett. Eldöntik, hogy mennyire adnak szabad kezet a rendezőnek, forgatókönyvírónak, vágónak, stb. Azt is tudják, hogy ezzel mekkora kockázatot vállalnak és attól függetlenül, hogy van egy célszám, még kalkulálnak azzal, hogy azt nem fogják elérni és azt is pontosan tudni fogják, hogy miért nem. Másrészt, az, amit te a box office adatokból kiolvasol az csak jéghegy csúcsa. Az, hogy egy film finanszírozása hogyan épül fel és mikor mi éri meg a stúdiónak, azt te a büdös életben nem fogod átlátni. Szerinted miért dobnak piacra, vagy egyáltalán miért készítenek el olyan filmeket (nem tucatjával, ezresével...), amik már a forgatókönyvnél eldőltek, hogy egyértelmű bukások lesznek (sokszor még félig sincs kész a forgatókönyv, mikor a forgatást elkezdik...)? Miért vesz részt ennyi cég egy film finanszírozásában (a kockázat elosztásán túl)? Szerinted ezek az emberek komplett idióták, hogy nem képesek felmérni, hogy mi az ami bukni fog (jó, nyilván vannak tényleges mellényúlások...)? Szerinted miért cserélnek rendezőket, producereket (akár többször is) egy filmnél egy másiknál meg miért nem? Ha ezekre tudnád választ, másként ítélkeznél egy film sikeréről és arról, hogy mennyit is ér "csak" 35% részesedés a későbbi bevételekből. A BR2049-ről: a film több mint jó, összességében pozitívak a visszajelzések, gyakorlatilag minden kreatív ember és a stúdió is büszkén fogja kitenni (és tehetik is) a polcra és teszi előre a creditjében. Ez a következő filmeknél is fontos, talán még fontosabb, mint a csupasz box office adatok - ez az, amit te sem és senki, aki nyilvánvaló anyagi bukásnak ítélik, nem értetek meg. Irónia nélkül mondom, hogy büszke lehetsz rá, hogy ilyen szinten műveled a hobbidat és van némi közönséged is, de ez nem azt jelenti, hogy mindent tudsz róla és pláne nem azt, hogy mindenkinél jobban...
savrola 2017.10.15 04:12:48
@danialves: "Akárhogy is nézek magamba, én csak azt látom, hogy te voltál az, aki itt indokolatlanul nagy mellénnyel kezdte előadni magát előbb másoknak és aztán nekem is..." Furcsa ez a szálka-gerenda hozzáállás. Én max. nagy mellénnyel voltam, viszont te egy elég alpári személyeskedő stílusba csaptál át, amit igyekeztem nem fölvenni, de te még tettél rá egy lapáttal. Biztos a kisebbségi komplexus eredményezi ezt a fajta frusztrációt...
"Az a probléma, hogy az előző kommentemből eszerint nem jött át sem az, hogy egyrészt én ezt nem hobbiszinten űzöm" A kommentedből az jött le, hogy a szabadidődben foglalkozol vele, nekem ez hobbiszintnek minősül, bármennyire is megszállott valaki... De ezek szerint ebből élsz...
"Vagy hogy olyan marhaságokat írsz, hogy "valószínűleg túlbecsülték a Transformers-féle filmekre nyálat csorgató US piac igényeit (képességeit...)", Aztán utána pár mondatban levezeted, hogy miért is nem írtam marhaságot... Köszi! :D
"És máris több konkrétumot írtam, mint te a "pontosan tudják mekkora kockázatot vállalnak"-típusú bullshitjeiddel " Attól, hogy valamit nem értesz, még nem bullshit. Ez is csak annyit bizonyít, hogy bele vagy b.uzulva a box office elemzésekbe, meg hivatalos mantrákba, amik közelében sincsenek, annak, amiről valójában a filmipar finanszírozása és nyereségessége jelent. Ezeket nem tanítják sem iskolában, nem vezetik le szakemberek (ők mitől szakemberek?) mindenféle internetes elemzésekben... Egyébként konkrét kérdéseket tettem fel, a hely és az idő megvan rá, hogy megadd a válaszokat rá, ha tudod.
"Én ezt tökre megértem, csak mondjuk eddig következetesen box office-ból akartál kioktatni, szóval erről egy szó sem esett... " Bocs, hogy kizökkentettelek a ritmusodból és bő lére eresztetettem... "Mondjuk amíg azt látom, hogy olyan dolgokat írsz, amelyekből süt, hogy életedben még csak nem is olvastál egy box office-elemzést sem" A kettőnk között az a különbség, hogy én nem tekintem szent tehénnek a box office adatokat, mint ahogy a Stúdiók sem, bármi is a hivatalos rizsa. "Írtál nekem egy kisregényt egy, azaz egy darab konkrét érv nélkül, amely demonstrálná, hogy legalább van valami fogalmad a témáról," Tudod ez olyan, mint egy film: valakinek elég sok konkrétumot tartalmaz, másnak meg semmit... Relatív. Mondjuk aki ilyet leír, az tényleg csak kapargatja a felszínt és tényleg nem érti, hogy mi a konkrétum abban, amit írtam: "A producerek nem finanszírozói a filmnek," meg ilyet: "az Alcont meg rohadtul nem érdekli, hogy Ridley Scott lenyelte a maga 5 millióját, mert az nekik nem bevétel, hanem költség." Ezt kihámozod magadtól, vagy tényleg le kell írnom még egyszer (de tényleg már csak bosszantásból), hogy a box office-okon kívül fingod nincs a filmiparról és annak financiális mozgatórugóiról, szereplőiről? (Megjegyzés: nem 155 milliónak kell megtérülnie, hanem "csak" cirka 120-nak.)
Ha még nem unják rettenetesen a Demcsák-ügyet, íme egy újabb adalék. A Bors iparági pletykákra hivatkozva azt írja, hogy idén több százmilliót költött az ATV az őszi műsoraik indulása előtt reklámra. Ezt bárki láthatja, aki szétnéz Budapesten, tele van minden a csatorna óriásplakátjaival. Ezeken…..